Kosten internationaal verhuizen in 2019 – Tarieven & informatie

Wat kost een internationale verhuizing eigenlijk? Op deze pagina vind je tarieven voor populaire bestemmingen onder Nederlanders. Ook vind je gemiddelde prijzen voor extra diensten en enkele tips om geld te besparen. Wil je een specifieke prijs? Dan kun je hier ook 5 gratis offertes aanvragen.

Hieronder vast de meest belangrijke onderwerpen. Klik op één van de onderwerpen om direct naar de betreffende informatie te gaan.

Een internationale verhuizing kan een leven veranderen. Het opent deuren voor een nieuw bestaan. Bij een verhuizing, en zeker een verhuizing naar het buitenland, komt veel kijken. De voorbereiding kan soms weken duren. Maar de kosten van internationaal verhuizen zijn misschien wel het allerbelangrijkst. Veel mensen hebben nauwelijks tot geen idee wat hun internationale verhuizing kan gaan kosten. Hier op Sirelo proberen we dit probleem voor je op te lossen. In de tabel in de volgende alinea vind je de prijzen voor de meest populaire bestemmingen. We maken daarbij ook onderscheid tussen een compleet ontzorgde verhuizing en alleen transport.

Internationaal verhuizen kosten overzicht

Bij Sirelo zijn we er van op de hoogte dat een prijsindicatie lastig te vinden is. Daarom hebben we zo veel mogelijk informatie verzameld. In de tabel hieronder hebben we de kosten voor de meest populaire bestemmingen onder Nederlanders opgesomt. Let op: De onderstaande informatie is niet 100% accuraat. Dit komt doordat geen enkele verhuizing hetzelfde is. We proberen je zo alleen een indicatie te geven van de gemiddelde kosten. De onderstaande prijzen zijn prijzen voor een complete deur tot deur verhuizing. Als je alleen een container wilt verschepen of alleen het transport wilt uitbesteden, bezoek dan onze pagina over het verhuizen van een container.

BestemmingKosten internationaal verhuizen (gemiddeld)
Amerika€ 8.000
Australië€ 8.700
België€ 1.900
Canada€ 7.250
Duitsland€ 3.200
Engeland€ 3.900
Frankrijk€ 4.400
Spanje€ 4.950
Singapore€ 6.200
Zuid-Afrika€ 6.250

* Nogmaals: Aan de bovenstaande gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. De prijzen zijn gebaseerd op een gemiddelde verhuizing van een gemiddeld Nederlands huishouden. Verderop in de tekst leggen we uit hoe jouw kosten van internationaal verhuizen kunnen verschillen van de bovenstaande gegevens.

Exacte prijs voor jouw internationale verhuizing achterhalen

Gemiddeld verschillen de prijzen heel erg voor een internationale verhuizing. Zo kan verhuizen naar Australië, zoals hierboven al is aangegeven, richting de 8.000-10.000 euro kosten. Een verhuizing naar België kan echter voor onder de 1.000 euro gebeurd zijn. Voor een exacte prijs is het mogelijk om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. Of bekijk onze pagina: verhuisofferte aanvragen voor informatie waar je op moet letten. Houd bij het kiezen van een bedrijf rekening met controlerende branche-instanties, zoals de IAM (International Association of Movers). Internationale verhuizers die hierbij zijn aangesloten geven je vaak net iets meer zekerheid.

Waar zijn de kosten van internationaal verhuizen op gebaseerd?

De kosten voor een internationale verhuizing bestaan uit een aantal factoren. De belangrijkste zijn:

  • De afstand van het oude tot het nieuwe huis;
  • Het aantal kubieke meter dat verhuist moet worden (bereken deze zelf met onze verhuis volume calculator);
  • Of het gaat om een verhuizing over zee of over land;
  • Hoeveel haast de verhuizing heeft;
  • Of het verhuisbedrijf ook alles in moet pakken.

Daarnaast is het ook nog belangrijk om te kijken naar een verzekering, tijdelijke opslag en mogelijke belastingen. De kosten kunnen per land erg verschillen. Sommige landen vragen andere belastings- visa- of verzekeringskosten dan in Nederland. Houd hier in je budget rekening mee en zoek het van te voren goed uit. Wil jij weten wat er verder qua belastingen allemaal voor je gaat veranderen? Dan raden wij aan om contact op te nemen met de belastingdienst.

Kosten verhuizen internationale bestemmingen

Gemiddelde prijzen van een verhuisbedrijf voor extra diensten

In de tabel eerder in de tekst heb je misschien al een beter idee gekregen van de kostprijs. Echter, we hebben ook al gewaarschuwd dat de kosten hiervan kunnen afwijken. Dit komt doordat de prijs voor een internationale verhuizing door ontzettend veel factoren wordt beïnvloed. Zo hebben wij gekeken naar een gemiddeld huishouden. Woon jij echter op jezelf? Dan is de kans groot dat je minder zult betalen. Of heb je juist 4 kinderen en een groot huis? Dan kan je logischerwijs een hogere prijs verwachten. Buiten de gezinssamenstelling en de factoren die we al eerder in de tekst behandeld hebben zijn er echter nog meer zaken waar je rekening mee moet houden. Dit zijn de zogenoemde extra diensten van een verhuisbedrijf.

Wanneer brengt een internationale verhuizer extra kosten in rekening?

Je kunt er voor kiezen om zo min mogelijk zelf te doen bij je verhuizing. Bijna ieder verhuisbedrijf biedt extra diensten aan. Uiteraard gaat voor niets de zon op, dus zal je prijs hierdoor stijgen. Om je nogmaals een idee te geven, hebben we de extra diensten hieronder in een tabel op een rijtje gezet. Achter iedere extra dienst kun je zien wat een verhuisbedrijf hier gemiddeld voor vraagt.

DienstGemiddelde prijs door verhuisbedrijf
Meubels/Spullen inpakken€ 120
Tijdelijke opslag (niet langer dan een maand)€ 150
Hulp van een verhuislift€ 70
Monteur/Demonteur van je meubels€ 120
Parkeervergunning€ 25
Vervoeren van je piano€ 350
Meeverhuizen van je auto en/of motorfietsen€ 490
Handyman service (reparatie, schilderwerk, etc.)€ 190
Voorrijkosten€ 80
Verzekering€ 300

4 Tips om geld, stress én tijd te besparen voor jouw internationale verhuizing

  1. Kies voor alleen transport of help zelf mee tijdens de verhuizing. De meeste verhuisbedrijven rekenen met een uurtarief. Wanneer jij zelf meehelpt bij de verhuizing zullen ze minder tijd nodig hebben, en zul je dus waarschijnlijk goedkoper uit zijn. Sommige mensen gaan zelfs zo ver dat ze alles, buiten het transport, zelf doen. Wij raden dan wel aan om kennissen/familie in te schakelen voor hulp. Alleen is het namelijk een onbegonnen zaak en zal het je veel stress opleveren. Om het makkelijker te maken voor je, hebben wij 15 verhuistips verzameld die het proces kunnen versoepelen;
  2. De kosten van internationaal verhuizen zijn sterk afhankelijk van het volume wat je mee wilt nemen. Door van te voren een lijst te makken van de spullen die je écht nodig hebt, kun je geld besparen. Je kunt dan bijvoorbeeld spullen die je niet nodig hebt voor de verhuizing verkopen of wegdoen;
  3. De derde tip is niet zo zeer geld besparend. Namelijk: Neem een verzekering als je naar het buitenland gaat verhuizen. Je hebt hierboven al kunnen zien dat een verzekering je extra kosten op gaat leveren. Echter raden wij het toch aan, zeker bij een verhuizing overzees. Je inboedel kan soms wel enkele weken onderweg zijn. En in een paar dagen kan al een hoop misgaan. Bespaar jezelf dus onnodige stress en kies voor zekerheid;
  4. Begin op tijd met alles regelen en plannen. Verhuisbedrijven kunnen ook extra kosten rekenen wanneer een verhuizing met spoed gedaan moet worden. Indien jij al maanden van te voren een verhuisbedrijf benadert, zullen zij deze kosten niet in rekening brengen. Zo weet je zelf ook beter waar je aan toe bent. Geld én stress besparen dus;
  5. Tot slot. Doe goed onderzoek naar welke verhuisbedrijf jouw internationale verhuizing gaat verzorgen. Om je op weg te helpen hebben wij alvast een top 12 internationale verhuisbedrijven in Nederland voor je gemaakt.