Kosten internationaal verhuizen in 2021 – Prijzen & informatie

Binnenkort jouw grenzen internationaal verleggen? Spannend!
Hier lees je informatie over de kosten van internationaal verhuizen en hoe deze prijzen tot stand komen. Ook weet je hierna welke transportmogelijkheden er zijn en hoe je hulp krijgt van experts! Zo ben je goed voorbereid op jouw internationale verhuizing.

Ontvang gratis 5 offertes
Bespaar vandaag nog!

Wat kost een internationale verhuizing?

De gemiddelde kosten voor een verhuizing van een huishouden van 3 personen is €3800,-. Maar iedereen die internationaal verhuist, betaalt natuurlijk andere prijs!
Wanneer je je inboedel naar Amerika verhuist, ben je vanzelfsprekend meer kwijt dan wanneer je naar België verhuist. De afstand van A naar B en de grootte van de inboedel bepalen grotendeels de kosten van een internationale verhuizing. Hierover vertellen we je later meer. Om je alvast een indicatie van de kosten te geven, hebben we onderstaande tabel voor je gemaakt. De gemiddelde kosten voor een verhuizing van een huishouden van 3 personen voor het inladen, vervoeren en uitladen van de inboedel.

Internationale verhuizing naarGemiddelde kosten
Amerika€5.100 – €6.900
Australië€5.300 – €7.100
België€1.000 – €1.500
Brazilië€3.600 – €5.800
Canada€4.300 – €5.800
Denemarken€2.100 – €3.300
Duitsland€1.700 – €3.100
Engeland€1.700 – €3.000
Frankrijk€2.100 – €2.900
Italië€3.300 – €4.500
Noorwegen€3.000 – €4.000
Oostenrijk€2.400 – €3.300
Portugal€3.900 – €5.400
Singapore€4.300 – €5.800
Spanje€2.800 – €3.800
Turkije€3.800 – €5.500
V. Arabische Emiraten€3.900 – €6.000
Zuid-Afrika€4.500 – €6.400
Zweden€3.000 – €4.200
Zwitserland€2.100 – €2.900

Let op: Deze prijzen voor internationaal verhuizen zijn slechts een indicatie. Hierbij is nog geen rekening gehouden met het type transport, extra diensten zoals het inpakken van verhuisdozen, demonteren van meubelen, een verzekering en het gebruik van een verhuislift.

Wil je graag een duidelijker beeld krijgen van de kosten van jouw internationale verhuizing? Dat begrijpen wij!
Als je hieronder je gegevens invult, krijg je vrijblijvend tot 5 offertes toegestuurd!

Wil je voorkomen dat je te veel betaalt voor je verhuizing?
Klik op de grootte van je inboedel en ontvang gratis offertes voor jouw verhuizing!

De prijsopbouw van de kosten van internationaal verhuizen

De kosten van internationaal verhuizen worden bepaald aan de hand van meerdere factoren. Dit zorgt ervoor dat geen twee internationale verhuizingen andere prijzen horen!

Aan de hand van welke factoren wordt de verhuisprijs opgebouwd?

 1. De afstand tussen je huidige en nieuwe woning;
 2. Het volume van de inboedel dat verhuisd moet worden;
 3. De verhuisdatum. Weekenden en vakanties zijn populair. Je betaalt dan dus door de hoge vraag ook meer voor de verhuizing;
 4. De bereikbaarheid van de woning(en). Hoe dichterbij de woning de verhuiswagen kan parkeren, hoe minder tijd de verhuizing in beslag zal nemen. Dit kan dus schelen in de kosten. Moet er een parkeervergunning geregeld worden? Dan kost dit al snel enkele honderden euro’s, hoe hier rekening mee;
 5. Het gebruik van een verhuislift. Kunnen niet alle meubelen naar beneden gebracht worden via het trappenhuis? Of woon je in een appartement en is hier geen lift aanwezig? Dan kan het verhuisbedrijf gebruik maken van een verhuislift om de meubelen snel beneden te krijgen;
 6. Het type transport. Kies je ervoor om de inboedel per vliegtuig te laten vervoeren? Dan zit hier een groter prijskaartje aan dan een verhuizing via land of per vrachtschip;
 7. De tijd tussen het boeken van de verhuizing en de uitvoering. Hoe verder je de verhuizing vooruit boekt, hoe minder je betaalt. Een last-minute verhuizing kan een duur grapje zijn;
 8. Verzekeringen. Wij zullen je altijd aanraden om je inboedel goed te verzekeren als je gaat verhuizen naar het buitenland. Je inboedel tijdens het transport verzekeren kost bij de meeste verhuizers ongeveer 2% van de waarde van je inboedel. Is je inboedel €30.000 waard? Dan kost de verzekering je dus ca. €600. Zinkt het containerschip waar jouw inboedel zich op bevond? Dan ben je voor het volledige bedrag verzekerd. Aan te raden dus;
 9. Extra opties en diensten. Kies je ervoor om het verhuisbedrijf de dozen in te laten pakken, de meubelen te laten (de)monteren en bijvoorbeeld lampen van het plafond te laten halen? Dan zul je dit terugzien in de kosten. Over deze extra diensten vertellen wij je hieronder meer.

Hieronder hebben we een schatting gemaakt hoe de verhuisprijs is opgebouwd.

Prijsopbouw internationale verhuizing Card

Kosten internationaal verhuizen: extra diensten

Van grote invloed op de prijzen van internationaal verhuizen, zijn de extra diensten waar je voor kiest. Helaas gaat voor niets de zon op, de prijs kan al snel stijgen wanneer je voor extra diensten kiest. Werken met professinals bespaart je wel veel tijd en stress, en dat is ook veel waard!
Zodat jij weet waar je op kunt rekenen, hebben wij de gemiddelde kosten per dienst voor je uitgezocht.

DienstGemiddelde prijs
Dozen in- en uitpakken€45 per uur
(De)montage meubels€45 per uur
Handyman service€45 per uur
Tijdelijke opslag€150 per maand
Huur verhuislift€70 tot €90 per uur
Parkeervergunning€200 – €300 per dag
Piano verhuizen€350
Auto meeverhuizen€500 tot €1.500
Verzekering tijdens transport€300 tot €700

Wanneer we een snelle een optelsom maken.. Dan is uitkomst:
Internationaal verhuizen kost al snel een hoop geld.
Ons advies?

Naast een hoop geregel en uitzoekwerk, is internationaal verhuizen een avontuur dat vooral leuk moet zijn 🙂 ! Om er zeker van te zijn dat het leuk blijft, is ons advies om te kiezen voor een verhuisbedrijf waar jij je goed bij voelt.
Dat is niet altijd de goedkoopste, maar misschien wel het verhuisbedrijf met de beste reviews of het verhuisbedrijf dat tijdens jullie contact het prettigst op jou is overgekomen.
Wij raden je daarom aan om minimaal drie verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Het laatste wat je wil, is tijdens of na je verhuizing spijt hebben van het verhuisbedrijf dat je hebt gekozen.
Ten slotte geven wij jou ook nog graag advies over waar jij op moet letten bij het vergelijken van verhuisoffertes!

Vergelijk gratis tot vijf verhuisbedrijven!
Vraag 5 gratis offertes aan

Onze tips om te voorkomen dat je te veel betaalt

 1. Verhuis niet te veel en kies voor groupage. Dit betekent dat een deel van de container gevuld wordt met jouw inboedel. De ruimte in de container die over is, wordt gevuld met inboedel van anderen. De prijzen van internationaal verhuizen worden grotendeels bepaald door het volume, dus groupage is aanzienlijk goedkoper dan een volledige container verhuizen. Daar houden we van!;
 2. Begin op tijd met plannen en boek je verhuizing ver van tevoren. Hoe verder vooruit jij de verhuizing kunt boeken, hoe goedkoper je uit zult zijn. Bij een last-minute verhuizing is de prijs vaak hoger. Hang even de regeltante uit, want eerder boeken scheelt je ook nog eens flink wat stress!
 3. Help zelf mee met de verhuizing of regel hulp voor de verhuisdag. Door meer zelf te doen, bespaar je niet alleen op de uren van de verhuizers maar ook op de extra diensten die je anders af zou moeten nemen.
  Trommel alle sterkte familieleden maar op, en de verhuizing kan beginnen 🙂 !

Internationale verhuisbedrijven vinden

Nu je een idee hebt van de kosten, is de volgende stap natuurlijk het vinden van een geschikt verhuisbedrijf. Het vergelijken van verhuisbedrijven kan gemakkelijk via Sirelo!

Om je verder te helpen hebben wij ook de Top 12 internationale verhuisbedrijven voor je verzameld, die bekend staan als de beste van Nederland! Deze lijst is samengesteld aan de hand van onafhankelijk onderzoek en reviews van consumenten.

Wij weten als geen ander hoeveel er komt kijken bij een internationale verhuizing.
Een goede voorbereiding is het halve werk! Dus lees hieronder nog een aantal handige artikelen, zodat jij gerust jouw grenzen kan gaan verleggen – Succes! 

Kosten verhuizen internationaal