Kosten internationaal verhuizen in 2022

Binnenkort jouw grenzen internationaal verleggen? Spannend! Verhuizen naar het buitenland doe je niet dagelijks, dus als geen ander snappen we dat je benieuwd bent naar de kosten hiervan. Wij vertellen je graag meer over de kosten van internationaal verhuizen, hoe deze prijzen tot stand komen en hoe je een geschikt verhuisbedrijf vindt. Lees snel verder of ontvang direct verhuisoffertes van internationale verhuisbedrijven!

Ontvang 5 gratis verhuisoffertes
Vergelijk verhuisbedrijven en voorkom dat je te veel betaalt!

Wat kost een internationale verhuizing?

De gemiddelde kosten van een internationale verhuizing zijn € 5.200 – € 5.750. We zien je denken: dus mijn internationale verhuizing zal niet meer of minder kosten dan dit? Helaas, dit kan slechts gezien worden als indicatie. Wanneer je je inboedel naar Amerika verhuist, kost dit logischerwijs een stuk meer dan wanneer je naar België verhuist. Hierover later meer!

💬 Sirelo’s TIP: Ben je benieuwd naar de exacte kosten van jouw verhuizing, klik dan hier voor vrijblijvende verhuisoffertes. Door offertes te vergelijken, bespaar je al snel honderden euro’s.

Om je nu alvast op weg te helpen, hebben we de gemiddelde kosten van internationaal verhuizen voor een aantal landen op een rijtje gezet. Deze kosten gelden voor een huishouden van 3 personen en betreft het inladen, vervoeren en uitladen van de inboedel. ⬇️

Internationale verhuizingen prijzen

Internationale verhuizing naarGemiddelde kosten
Amerika€5.100 – €6.900
Australië€5.300 – €7.100
België€1.800 – €3.500
Brazilië€4.600 – €5.800
Canada€4.300 – €6.000
Denemarken€3.400 – €4.500
Duitsland€1.900 – €3.800
Engeland€3.200 – €4.000
Frankrijk€2.700 – €3.700
Italië€3.300 – €4.500
Noorwegen€3.200 – €4.600
Oostenrijk€2.800 – €3.600
Portugal€3.900 – €5.400
Singapore€4.700 – €5.900
Spanje€3.900 – €5.200
Turkije€3.800 – €5.500
V. Arabische Emiraten€4.400 – €6.000
Zuid-Afrika€4.500 – €6.400
Zweden€3.300 – €4.200
Zwitserland€2.900 – €3.700

Let op: Deze kosten voor internationaal verhuizen zijn slechts een indicatie. Hierbij is nog geen rekening gehouden met het type transport, extra diensten zoals het inpakken van verhuisdozen, demonteren van meubelen, een verzekering en het gebruik van een verhuislift.

Exacte prijzen van internationale verhuizingen worden bepaald aan de hand van verschillende factoren zoals de afstand van A naar B en de grootte van de inboedel, hierover vertellen we je verder op deze pagina meer.

Internationaal verhuisbedrijf kosten: wat gaat jouw verhuizing kosten? 🔍

Als geen ander snappen we dat je benieuwd bent naar de kosten van jouw verhuizing. Een indicatie zegt immers nog niet veel over wat jij onderaan de streep kwijt zult zijn. Gelukkig is Sirelo hier om je te helpen.

Ons vrijblijvende offerteformulier biedt jou de mogelijkheid om tot vijf professionele verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken, zo weet je precies wat jouw verhuizing gaat kosten én welke internationale verhuisbedrijven hiervoor geschikt zijn. Je vult het formulier hieronder in, daarna is het achterover leunen! 😉

De exacte kosten van jouw verhuizing
Klik op de grootte van je inboedel en ontvang gratis vijf offertes voor jouw verhuizing

💬 Sirelo’s TIP: Ben je nog niet toe aan het vergelijken van verhuisoffertes maar ben je wel benieuwd naar de internationale verhuizers die jouw verhuizing zouden kunnen uitvoeren? Check dan deze pagina.

De prijsopbouw van de kosten internationaal verhuizen

De kosten van een internationale verhuizing worden bepaald aan de hand van verschillende factoren. Dit zorgt ervoor dat iedere internationale verhuizing een andere prijs heeft. De prijzen van internationale verhuizingen zijn dus nooit identiek, vergelijk het met een vingerafdruk ☝🏻

De kosten van internationaal verhuizen komen tot stand door..

 1. De afstand van je huidige naar je nieuwe woning;
 2. Het volume van de inboedel dat verhuisd moet worden;
 3. Het type transport. Kies je ervoor om de inboedel per vliegtuig te laten vervoeren? Dan zit hier een groter prijskaartje aan dan een verhuizing via land of per vrachtschip;
 4. De verhuisdatum. Weekenden en vakanties zijn populair. Door de hogere vraag, rekenen verhuisbedrijven dus meer op deze momenten;
 5. De bereikbaarheid van de woning(en). Wanneer de verhuiswagen direct voor de voordeur kan parkeren, kost de verhuizing minder tijd en dus simpelweg ook minder geld. Woon je in een appartement of op een plek waar de verhuiswagen niet direct voor de woning kan staan? Dan neemt het verhuisbedrijf dit mee in de offerte. En moet er een parkeervergunning geregeld worden? Ook dit kost al snel enkele honderden euro’s;
 6. Het gebruik van een verhuislift. Kunnen niet alle meubelen naar beneden gebracht worden via het trappenhuis? Of woon je in een appartement en is hier geen lift aanwezig? Dan kan het verhuisbedrijf gebruik maken van een verhuislift om de meubelen snel beneden te krijgen;
 7. De tijd tussen het boeken van de verhuizing en de uitvoering. Hoe verder je de verhuizing vooruit boekt, hoe minder je betaalt. Een last-minute verhuizing kan dus een duur grapje zijn, wacht daarom niet te lang met het vinden van een verhuisbedrijf;

 8. Verzekeringen. Wij van Sirelo zullen je altijd aanraden om je inboedel goed te verzekeren als je gaat verhuizen naar het buitenland. Je inboedel tijdens het transport verzekeren kost bij de meeste verhuizers ongeveer 2% van de waarde van je inboedel. Is je inboedel ca. € 30.000 waard? Dan kost de verzekering je dus ca. € 600. Dat is een flink bedrag – geef je wellicht liever aan iets anders uit, snappen we. Maar stel je voor dat het containerschip waar jouw inboedel op wordt vervoerd, zinkt. Dan ben je voor het volledige bedrag verzekerd. Wel zo prettig!;
 9. Extra opties en diensten. Kies je ervoor om het verhuisbedrijf de dozen in te laten pakken, de meubelen te laten (de)monteren of bijvoorbeeld lampen van het plafond te laten halen? Dan vind je deze extra diensten terug in de kosten.

Kosten verhuizen internationaal

Tarieven internationaal verhuizen: extra diensten 🚛

Een grote kostenpost bij een internationale verhuizing, is de extra diensten waar je voor kunt kiezen. Wanneer je voor extra diensten kiest, bespaar je wellicht geen geld maar je bespaart jezelf wel de nodige energie. En geloof ons, die energie ga je nodig hebben 😉

Hieronder vind je een schatting van de tarieven bij internationaal verhuizen, per extra dienst. Zo weet je waar je aan toe bent wanneer je van plan bent gebruik te maken van deze extra diensten tijdens je internationale verhuizing.

DienstGemiddeld tarief
Dozen in- en uitpakken€45 per uur
(De)montage meubels€45 per uur
Handyman service€45 per uur
Tijdelijke opslag€150 per maand
Huur verhuislift€70 tot €90 per uur
Parkeervergunning€200 – €300 per dag
Piano verhuizen€350
Auto meeverhuizen€500 tot €1.500
Verzekering tijdens transport€300 tot €700

💬 Sirelo’s TIP: Voor niets gaat de zon op, dat weten we allemaal. Maar wil je zeker weten dat je in ieder geval niet te veel betaalt voor je verhuizing? Lees dan onderstaande tips of vergelijk direct verhuisoffertes. Door te vergelijken, bespaar je al snel honderden euro’s.

Internationaal verhuizen kosten: Tips om te voorkomen dat je te veel betaalt 💰

Niemand betaalt graag te veel, daarom delen we graag onze beste bespaartips met je. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor de internationaal verhuizen kosten.

 1. Verhuis niet te veel en kies voor groupage transport. Dit is een vorm van internationaal verhuizen waarbij een container wordt gevuld met zowel jouw inboedel als de inboedel van anderen. Wanneer je niet voldoende verhuist om een volledige container te vullen, dan is groupage transport dus een goede (en goedkopere) manier van verhuizen.
 2. Vergelijk minimaal drie verhuisbedrijven met elkaar, en bij voorkeur internationale verhuizers die gespecialiseerd zijn in het land waar je naartoe verhuist. De kosten van internationale verhuisbedrijven verschillen vaak sterk van elkaar, dus door te vergelijken bespaar je soms wel tot 40%!

 3. Begin op tijd met plannen en boek je verhuizing ver van tevoren. Hoe eerder je de verhuizing boekt, hoe minder je zult betalen. Bij een last-minute verhuizing is de prijs aanzienlijk hoger, dus het wordt aangeraden om tijdig je verhuizing te boeken. Zo bespaar je niet alleen geld, maar ook stress. Win-win.
 4. Help zelf mee met de verhuizing of regel hulp voor de verhuisdag. Door meer zelf te doen, bespaar je niet alleen op de uren van de verhuizers maar mogelijk ook op de extra diensten die je anders af zou moeten nemen. Trommel dus je sterkste familieleden op!

Klaar voor de start?

.. Af! 😉 We vertrouwen erop dat je, na het lezen van deze pagina, een schatting kunt maken van de kosten van jouw internationale verhuizing. Een goed begin is het halve werk! Je hebt de eerste stap nu gezet. Bij Sirelo streven we ernaar om jou te helpen bij iedere stap, daarom hebben we de onderstaande artikelen voor je geselecteerd. Lees snel verder, of sla ze op voor later.