Verhuizen naar het buitenland?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Verhuizen naar Parijs

Featured image

Parijs: de stad van de liefde. Heb je besloten om te verhuizen naar Parijs? Voor de beste voorbereiding ben je hier aan het goede adres. We hebben informatie verzameld over de verhuiskosten, tips, een checklist en nog veel meer. Daarnaast kun je hier ook vrijblijvend verhuisbedrijven vergelijken en een betrouwbaar verhuisbedrijf vinden dat bij jouw verhuizing past!

Wat kost verhuizen naar Parijs?

Een verhuizing naar Parijs kost gemiddeld €3.700 tot €5.400. Dit is echter slechts een gemiddelde want de kosten van een internationale verhuizing worden grotendeels bepaald door de grootte van de inboedel en de afstand.

In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een verhuizing naar Parijs, op basis van de grootte van de woning.

InboedelGemiddelde kosten
Studio€2.500 – €2.900
1 kamer appartement€3.100 – €3.400
3 kamer appartement€3.600 – €4.100
4 kamer woning€3.900 – €5.000

Let op: de kosten in deze tabel kun je slechts zien als indicatie, want iedere verhuizing heeft simpelweg een eigen prijskaartje. 

Benieuwd naar de exacte kosten van jouw verhuizing?

Je bent hier aan het juiste adres! Met het onderstaande formulier ontvang je gratis en snel tot vijf verhuisoffertes van internationale verhuisbedrijven. Wij zoeken vrijblijvend geschikte verhuisbedrijven voor jouw verhuizing en zij maken ieder een offerte voor je op. Zo ontdek je wat jouw verhuizing naar Parijs gaat kosten én vind je snel een verhuisbedrijf.

Verhuizen naar Parijs? Voorkom dat je te veel betaalt!
Klik op de grootte van je verhuizing en ontvang verhuisoffertes

💬 Sirelo’s TIP: Door het vergelijken van verhuisoffertes bespaar je al snel honderden euro’s op je verhuizing. Ook helpt het vergelijken om de juiste keuze te kunnen maken. Je vergelijkt op zowel prijs als kwaliteit en zo weet je zeker dat je een geschikt verhuisbedrijf kiest.

Verhuizen naar Parijs 🥐

Verhuizen naar Parijs betekent verhuizen naar een magische stad waar artiesten, professionals, zakenlieden en modegoden samen zorgen voor een levendige stad. De idyllische stad met zijn romantische uitstraling is in trek bij expats. Het idee dat je in een stad gaat wonen, genaamd de ‘stad van de liefde’, waar romantiek en cultuur overal om je heen zijn, trekt veel mensen aan.

Internationale smeltkroes

De stad is opgebouwd op het kruispunt van verschillende handelsroutes. De fantastische infrastructuur maakt van de stad een internationale smeltkroes. Met meer dan 15 miljoen buitenlandse toeristen per jaar is de stad een van de meest bezochte plekken ter wereld. Verhuizen naar Parijs is dus niet alleen interessant om met de typische Parijzenaren in contact te komen, maar ook met een breed internationaal publiek.

Banenmarkt in Parijs

De stad is niet alleen populair onder expats, maar ook onder bedrijven. Veel grote bedrijven zijn er gevestigd, met een hoog aantal beschikbare banen. Voor mensen die Frans spreken en internationale ervaring hebben op werkgebied, liggen de banen voor het oprapen. Voor de gelukszoekers die de taal nog niet machtig zijn, is het goed om van te voren te kijken naar een baan. De werkloosheid in Parijs is de afgelopen jaren gestegen naar een hoogtepunt. Het aantal banen in de toeristische sector neemt wel toe, mede door de populariteit van de stad. De beroemde Franse werkweek van 35 uur is ook aantrekkelijk voor veel mensen. Een werkvergunning is niet nodig wanneer je vanuit Nederland verhuist, aangezien het allebei EU-landen zijn.

Verhuizen naar Parijs is dus populair onder expats. Echter, het is wel van belang om rekening te houden met de slechte banenmarkt onder niet-Frans sprekende mensen.

Wonen in Parijs

Het leven in Parijs is levendig en druk. Verdeeld in 20 districten is de stad gemakkelijk te bereiken. Arrondissement 1 tot en met 11 is het centrum, 12 tot en met 20 vormen de tweede ring. Door de uitstekende verbindingen tussen de verschillende stukken van de stad is het mogelijk om woon- en werkverkeer te combineren. We hebben voor jou een paar wijken geselecteerd waar het aantrekkelijk is om te gaan wonen:

Temple en Hôtel de Ville

Wanneer je echt in hartje Parijs wilt wonen, moet je gaan zoeken in het 3e en 4e arrondissement. Je vind hier drukke straten en een bruisend nachtleven, en het is dichtbij het Louvre! Het is wel een dure wijk, reken maar €1.800 huur per maand voor een kleine studio. Het is niet aangeraden om een auto te nemen in deze buurt, aangezien het parkeren hier erg duur is. Het is natuurlijk mogelijk wanneer het appartementen complex hiervoor de mogelijkheid heeft, maar je kunt altijd nog het openbaar vervoer pakken.

Panthéon 

Ben je een student of wil je tussen de jonge mensen wonen, kun je kiezen voor het 5e arrondissement. Je vindt hier veel scholen, zoals de Sarbonne. De woonprijzen zijn hier redelijk duur, maar niet overdreven. Je kunt rekenen op ongeveer €1.500 huur per maand voor een 2 slaapkamer appartement. Wanneer je een appartement deelt ben je redelijk voordelig kwijt en zit je toch redelijk in het centrum! Ook hier is een auto onhandig, maar in principe is alles op loopafstand te doen en desnoods met de metro.

Saint Laurent en Popincourt

Kom je naar Parijs om kennis te maken met andere culturen en nationaliteiten? In het 10e en 11e arrondissement vind je veel woningen tegen redelijke prijzen, wat veel buitenlanders aantrekt. Ook heeft het een populair uitgaansgebied, de Oberkampf. In deze wijken is het ook relatief lastig om een auto te hebben met kleine smalle straatjes. Je kunt in deze arronidissementen tussen de €1.400 en €2.000 een 2 slaapkamer appartement huren.

Buttes-Chaumont en Ménilmontant 

In deze twee wijken, in het 19e en 20e arrondissement zit je een stuk verder van het centrum. Je vind hier vooral de werkende middenklasse en ook veel andere nationaliteiten. De huren zijn hier een stuk lager, tussen de €1.400 en €1.800 per maand, en vaak zijn de gebouwen ook moderner. Auto’s zijn hier makkelijker om te hebben, grote doorgaande wegen zijn in de buurt en er is genoeg parkeerruimte. Het is echter wel een drukke wijk met veel barretjes en restaurants.

Palais-Bourbon

Iets meer geschikt voor families is het 7e arrondissement. Het is een dure buurt aangezien het vlakbij het centrum ligt, prijzen per maand liggen rond de €2.000. in deze buurt is het ook lastig om te parkeren, het is redelijk druk met veel appartementencomplexen. Qua recreatie zit je hier wel goed, er zijn veel parken en bezienswaardigheden in de buurt.

Gobelins

Houd je van de natuur maar wil je toch in Parijs wonen? Kijk dan naar het 13e arrondissement, die ook nog redelijk goedkoop is! Je vindt hier kantoren, appartementencomplexen en ook China Town Parijs. De huurprijzen per maand liggen tussen €1.200 en €1.700 voor een ruim appartement.

Huis vinden in Parijs: handige websites

Wil je via internet een woning zoeken? Raadpleeg dan de volgende websites:

Verhuizen naar Parijs info en tips

Is jouw verhuizing naar Parijs een feit? ✔️

Heb je besloten waar je wil gaan wonen in Parijs en heb je de knoop doorgehakt dat je echt gaat verhuizen? Toutes nos félicitations! Begin op tijd je zoektocht naar een verhuisbedrijf want dit bedrijf wordt immers verantwoordelijk voor het inladen, vervoeren en uitladen van al je dierbare spullen. Wil je gratis onze hulp? Dat kan!

💬 Sirelo’s TIP: Ben je nog niet toe aan het vergelijk van verhuisoffertes maar ben je wel benieuwd welke verhuisbedrijven jou zouden kunnen helpen? Raadpleeg dan ons overzicht van Verhuisbedrijven Frankrijk.

Kosten levensonderhoud in Parijs

Het leven in Parijs is heel duur in vergelijking tot de rest van Frankrijk. Hoewel de prijzen in het land gemiddeld lager zijn dan die in Nederland, is dit in Parijs zeker niet het geval. Zowel de kosten voor een huis, als de kosten voor het dagelijkse leven zijn hoog. Omdat het zo in trek is, zijn er voor elk aantrekkelijk appartement of huis veel mensen die het willen kopen of huren. Het vinden van de juiste woning kan dan ook even duren. Echter, wanneer je het niet erg vindt om een stukje buiten het centrum te wonen of in de omliggende plaatsen, is het geen probleem om een woning te vinden.

Meer inzicht krijgen in de kosten voor levensonderhoud? Zie de volgende tabel:

ProductenKosten
Maaltijd restaurant€13,75
Cappuccino€3,52
Melk 1 l€1,05
Brood 500 g€1,40
Appels 1 kg€2,44
Aardappels 1 kg€1,68
Fles wijn€6,00
Bier flesje 0,5 l€1,77
Kaartje OV€1,90
Maandlasten appartement€161,51
Sportschool abonnement€49,36

In de tabel hieronder kun je de vergelijking maken met andere Franse steden zoals Marseille en Lyon:

Scores per stad
Prijzen per stad
PlaatsKwaliteit levenKoopkrachtVeiligheidGezondheidszorgLevenskostenVervuiling
Lyon655467655748
Marseille665847664666
Parijs565756566368

Let op: deze tarieven kunnen afwijken van de werkelijkheid omdat de prijzen doorgaans ieder jaar stijgen. Raadpleeg dus meerdere bronnen voordat je besluit te verhuizen naar Parijs.

Openbaar vervoer in Parijs

Om in Parijs van A naar B te komen, is de meest handige manier het openbaar vervoer. Het is vaak onmogelijk om je met een auto door de binnestad heen te manouvreren, en dan nog niet te spreken over de parkeergelegenheden. Gelukkig beschikt Parijs over een uitstekend netwerk van metro’s/RER, bussen en trams. Daarnaast kun je natuurlijk ook altijd de taxi pakken! Handige informatie over het openbaar in Parijs kun je vinden op de website van RATP.

Het meest gebruikte vervoersmiddel in Parijs is de metro en de RER. De metro focust zich op de stad, terwijl de RER door de regio rijdt. In het metro station kun je een kaartje kopen, waarmee je door de poortjes kan. Bewaar dit kaartje, anders is het niet mogelijk om bij het aankomst station naar buiten te gaan.

Natuurlijk kun je ook de bus pakken in Parijs. Deze kunnen erg oncomfortabel zijn in de bus, maar overdag is het een prima vervoersmiddel. Je kunt een kaartje bij de buschauffeur kopen, of een abonnement nemen.

Verhuizen naar Parijs

Tips: verhuizen naar Parijs

Voordat je gaat verhuizen naar Parijs, geven wij je nog een paar tips mee die nuttig zijn voor het dagelijks leven:

  • Schaf een Navigo kaart aan, een soort abonnement wat het OV voordelig maakt;
  • Start vroeg met het zoeken van een appartement, aangezien dit erg lastig is;
  • Leer Frans, anders ga je het niet leuk vinden in Parijs en het vinden van een baan is haast onmogelijk;
  • Kopieer alle belangrijke documenten meerdere keren, Fransen houden van papierwerk;
  • Vergelijk verhuisbedrijven om te besparen op je verhuiskosten.

💬 Sirelo’s TIP: Wil je zeker weten dat je goed voorbereid bent op je verhuizing? Gebruik dan onze checklist!

🚚 Op zoek naar een verhuisbedrijf?

Met de onderstaande knop ontvang je gratis en snel vijf verhuisoffertes voor je verhuizing naar Parijs. Door deze offertes te vergelijken, voorkom je dat je te veel betaalt én weet je zeker dat je een weloverwogen keuze maakt.

We wensen je alvast een goede verhuizing toe! Nog beter voorbereid verhuizen? Lees dan ook de onderstaande artikelen.