Verhuizen naar het buitenland?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Verhuizen naar Lissabon

Featured image

Lissabon is momenteel erg in trek. Niet vreemd, met zijn futuristische kantoorgebouwen, hypermoderne shopping malls en prachtige woonwijken. Lissabon is niet alleen de hoofdstad maar ook de grootste stad van Portugal. De stad telt bijna 550.000 inwoners. De agglomeratie Groot-Lissabon telt bijna drie miljoen inwoners en is de hoofdstad van continentaal Europa.

Er zijn genoeg redenen te bedenken om te verhuizen naar Lissabon, maar voor velen is de voornaamste reden toch wel het klimaat. Ook de gemoedelijke sfeer en de natuur zorgen voor een aantrekkelijke leefomgeving. Overweeg je te verhuizen naar Lissabon? Lees dan hier wat het land je te bieden heeft.

Verhuizen naar Lissabon

Mensen besluiten te verhuizen naar Lissabon door de meest uiteenlopende redenen. Eén van de meest genoemde redenen is het klimaat. ’s Zomers kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 35 graden. Het gebeurt vaak dat men verliefd wordt op de stad tijdens een korte vakantie. Steeds meer mensen maken de stap om ook daadwerkelijk te verhuizen. Hierdoor wordt Lissabon steeds multicultureler zonder zijn Portugese charme te verliezen.

Je persoonlijke goederen kunnen vrij van invoerrechten worden mee verhuisd, mits je deze minstens drie maanden in bezit zijn geweest. Ook motorvoertuigen kunnen mee. Deze moeten minstens twaalf maanden in bezit zijn om vrij van belasting te kunnen worden ingevoerd.

Scholen in Lissabon

Er zijn veel scholen te vinden in Lissabon, zo ook een aantal internationale scholen. Het Portugese schoolsysteem bestaat uit vier jaar lagere school, tijdens deze jaren gaat de leerkracht met de leerlingen mee naar het volgende jaar. Veel Nederlanders zien dit als een voordeel ten opzichte van het schoolsysteem in Nederland. Hierop volgen twee jaar middenschool en zes jaar middelbare school. Vanaf de middelbare school tellen alle cijfers van de laatste vier jaren mee voor de toelating aan de universiteit. Dit is voor veel leerlingen een motivatie om extra hun best te doen.

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

De algemene huizenprijzen in Portugal zijn weer aan het stijgen door het aantrekken van de economie. In Lissabon is deze stijging het hoogst. De gemiddelde huisprijs ligt in Lissabon hoger dan in de rest van het land, maar hier krijg je een huis in een prachtige stad voor terug. De verhuizing naar Lissabon begint natuurlijk bij het vinden van de juiste internationale verhuizer. Je kunt via onderstaande knop verschillende internationale verhuizers vergelijken en veel geld besparen bij het emigreren naar Portugal.

Wonen in Lissabon

Het leven in Lissabon wordt door zijn inwoners als zeer prettig ervaren. Lissabon is een typische mediterrane metropool. Op straat is altijd wel iets te zien, echter sluiten de winkels en banken tussen de middag. Men eet laat in de avond en het nachtleven komt pas na middernacht echt op gang. Als Nederlander zou je je hier al snel een vis in het (tropische!) water voelen omdat het levensritme totaal verschilt van wat je gewend bent.

Lissabon herbergt een schat aan cultuur met gotische kathedralen, enorme kloosters, bijzondere musea en de mooiste middeleeuwse monumenten uit het verleden van Portugal.

De Baixa is het commerciële handelscentrum van Lissabon met banken, kantoren en winkels. Hier zijn de bekendste winkels te vinden. De lange Rua Augusta loopt recht vanaf het water naar het plein van Rossio waar zich onder meer het Nationaal theater bevindt. In het hart van het Rossio vind je vele cafés, restaurants en theaters en monumenten.

Het eten en drinken in Lissabon is in verhouding met Nederland een stuk goedkoper. Ga je uit eten, vergeet dan niet om fooi te geven. Het niet geven van fooi kan als een belediging aanschouwd worden. Een fooi van 10% is gebruikelijk.

Werken in Lissabon

Het vinden van een baan in Lissabon is helaas niet gemakkelijk. Zeker wanneer je de Portugese taal niet spreekt, wordt het lastig. Wanneer je de taal wel spreekt en beschikt over specifieke vaardigheden zal de zoektocht makkelijker verlopen. In Portugal werkt 67% van de mensen in de dienstensector. De arbeidsmarkt is tevens internationaal ingesteld. Dit heeft onder andere te maken met de instroom uit Angola en Mozambique, landen waar ook Portugees gesproken wordt. Voor Nederlanders zijn de kansen om werk te vinden het grootst in de dienstensector en het toerisme.

De belangrijkste kanalen om vacatures te vinden zijn kranten, werkgelegenheid websites, persoonlijke contacten en uitzendbureaus. Mocht je al een netwerk hebben in Lissabon, maak hier dan goed gebruik van. Via je persoonlijke kring zal je sneller een baan vinden dan via het internet.

Wanneer je een baan gevonden hebt, kan de grote stap gemaakt worden. Verhuizen naar Lissabon is relatief eenvoudig. Vraag nu vijf gratis verhuisoffertes aan en vergelijk internationale verhuisbedrijven!