Verhuizen naar Amersfoort

Amersfoort is een gemeente in de provincie Utrecht met 150.000 inwoners. De naam Amersfoort is afgeleid van de rivier de Eem, die vroeger de Amer heette. De stad is vroeger altijd economisch en militair belangrijk geweest en dat is tot op heden nog terug te zien. Ben je van plan om te verhuizen naar Amersfoort of wil je meer informatie? Lees dan verder!

Verhuizen naar Amersfoort

Hoe kan ik me inschrijven bij de gemeente?

Met haar centrale ligging in Nederland is Amersfoort dus de ideale stad om in te wonen. Wanneer je binnen of naar Amersfoort gaat verhuizen dan moet je volgende Nederlandse wet tussen 28 dagen voor en 5 dagen na de verhuizing ja adres doorgeven aan de gemeente Amersfoort. Dit kan hier via het formulier op de website van de gemeente, maar niet zonder je DigiD. Als je een hond hebt, meld dit dan zodat je hondenbelasting kunt gaan betalen.

Iedereen die 16 jaar of ouder is kan de verhuizing voor zichzelf doorgeven aan de gemeente. Mensen met een geregistreerd partnerschap of een huwelijk mogen dit ook voor elkaar doen. Overigens zal de gemeente in sommige gevallen om aanvullende informatie vragen. Bijvoorbeeld wanneer je bij iemand gaat inwonen, of wanneer je naar een Amersfoortse zorginstelling verhuist.

Verhuizen naar Amersfoort

Verhuizing vanuit het buitenland

Voor mensen die vanuit het buitenland verhuizen naar Amersfoort en gedurende het komende half jaar meer dan 4 maanden in Nederland zullen wonen, geldt dat een telefonische afspraak via 14 033 noodzakelijk is om een afspraak te maken. Je komt dan binnen 5 dagen na aankomst in Amersfoort langs bij het stadhuis met een ID-bewijs en een verblijfsvergunning, maar ook met een geboorteakte (en huwelijksakte indien van toepassing). Wees zo zorgvuldig mogelijk. De gemeente zal ook een bewijs van je woning in Nederland willen, zoals een huurcontract of een koopcontract.

Kosten van de verhuizing

Er zijn diverse verhuisbedrijven actief in de regio Amersfoort. Op Sirelo vind je een pagina met de verhuisbedrijven uit Amersfoort en omgeving. Door verhuisbedrijven te vergelijken kun je de prijs van een verhuizing naar Amersfoort verlagen. De prijs van een verhuisbedrijf uit Amersfoort hangt uiteraard af van wat je nodig hebt. Één verhuizer met verhuiswagen kost €70 per uur. Wil je twee (€110) of drie (€150) verhuizers met verhuiswagen, dan betaal je al meer. Een verhuizing van een dag kost dan al snel rond de 800 euro als je binnen Amersfoort verhuist. Indien je van buiten Amersfoort komt, komen hier nog transportkosten bij. Ook kun je betalen voor de opslag van je spullen. Dit kost enkele tientallen euro’s per maand.

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Wonen in Amersfoort

Huizenprijzen

Ga je verhuizen naar Amersfoort? Met haar centrale ligging is Amersfoort een aantrekkelijke stad om in te wonen en te leven. Daarnaast is het ook een groei-stad, dit betekent dat het een economisch hub is voor de regio en er zeer gunstige omstandigheden zijn voor bedrijven en werknemers. Amersfoort won in 2006 en 2007 de titel ”De Groenste Stad van Europa”, dit komt omdat de stad een sterk beleid voert om de natuur rond de stad te behouden en omdat het aan de Utrechtse heuvelrug ligt.

2013201420152016
€ 233.493€ 243.723€ 240.857€ 262.805

Feitjes over Amersfoort

  • Er zijn 24 parken en 1 dierentuin
  • Ieder jaren komen er meer dan 1 miljoen toeristen naar de stad
  • In 2015 is Amersfoort verkozen tot dé hotelstad 2015