Meubels verhuizen? Zo voorkom je schade en vertraging

Meubels verhuizen is een grote uitdaging. Ze zijn meestal te groot voor verhuisdozen en ook nog kwetsbaar. Hoe voorkom je dat je kast of bank tijdens het verhuizen beschadigen? En hoe zorg je ervoor dat meubels verhuizen niet al te veel tijd kost? Lees onze tips.

Ontvang 5 gratis verhuisoffertes
Bespaar vandaag nog!

Bereid het verhuizen van je meubels goed voor

Meet je meubels op in kubieke meters zodat je kunt bepalen hoe groot de verhuiswagen of aanhanger moet zijn. Meet ook op of je meubels klein genoeg zijn voor het trapgat of dat ze alleen verplaatst kunnen worden via het raam. Dan weet je op tijd of je een verhuislift moet huren. Sommige meubels, zoals een bank of een antieke kast, verhuis je meestal in hun geheel. Maar als je meubels kunt demonteren is dit zeker aan te raden. Dan nemen ze minder ruimte in in de verhuiswagen en bespaar je kosten voor je verhuizing. Begin op tijd met meubels demonteren. Doe dit vooral niet op de verhuisdag zelf. Dan staan er namelijk al een hoop andere zaken op de planning. Download onze gratis checklist voor verhuizen, zodat je op tijd begint met het demonteren en inpakken van je meubels.

Controleer je eigen verzekering en die van hulpkrachten

Een kast verhuizen of een bank verhuizen is risicovol. Dit zijn meestal de duurste meubels. Check of je inboedelverzekering schade tijdens verhuizen dekt. Controleer ook de verzekeringen van je hulpkrachten. Je inboedel dekt geen schade die veroorzaakt wordt door vrienden en familieleden. Onderzoek of ze hiervoor hun aansprakelijkheidsverzekering kunnen gebruiken. Maak je gebruik van een verhuisbedrijf? Vraag dan of je meubels tegen nieuwwaarde of dagwaarde zijn verzekerd. Controleer eveneens wat het maximaal verzekerde bedrag is. Kom je erachter dat je meubels niet genoeg verzekerd zijn? Dan kun je ook een verhuisverzekering afsluiten.

meubels verhuizen

Gebruik stevig verpakkingsmateriaal

Schade tijdens meubels verhuizen beperk je zoveel mogelijk met stevig verpakkingsmateriaal. Er zijn speciale meubelhoezen verkrijgbaar, die je meubels beschermen tegen stof, vocht, vuil en schade. Noppenfolie beschermt je kast of bank ook goed tijdens het verhuizen. Dit verpakkingsmateriaal kun je vrijwel bij iedere bouwmarkt kopen. Gebruik bij voorkeur meerdere lagen noppenfolie. Je kunt ook verhuisdekens om je meubels vouwen. Het voordeel hiervan is dat je ze meerdere keren kunt gebruiken.

Meubels verhuizen op karton

Verhuiswagens zijn doorgaans niet spic en span aan de binnenkant. Er kunnen zandkorreltjes op de grond liggen die krassen achterlaten op je kast of bank. We raden je daarom aan meubels te verhuizen op karton. Leg het karton op de vloer van de verhuiswagens en plaats je meubels hierop. Schuimrubber is ook een optie.

Laat je kast of bank verhuizen door een specialist

Een kast verhuizen, bank verhuizen of andere meubels verhuizen kost veel tijd. Je kunt dit ook uitbesteden aan een specialist. De meeste verhuizers bieden (de)montageservice en in- en uitpakservice aan. Geef dit echter wel vroeg aan bij het betreffende verhuisbedrijf, want deze heeft vaak een strakke planning. Wil je weten hoe duur deze service is? Vraag dan gratis verhuisoffertes aan bij 5 verschillende verhuisbedrijven.

De volgende stap..

Wil je nog meer tips voor je verhuizing? Dan zijn de artikelen hieronder wellicht ook interessant!