Visum in Australië

Omdat Australië buiten Europa ligt, is een verhuizing naar Australië niet de makkelijkste. Wie besluit naar het prachtige land te emigreren, ziet voor het bemachtigen van een visum in Australië een lange procedure tegemoet. Echter is Australië één van de mooiste landen ter wereld en dit maakt het de moeite zeker waard. De schoonheid van het land laat niets te wensen over en de bevolking ontvangt Europeanen met open armen, dus een verhuizing naar Australië is een droom voor velen. Wil je meer te weten komen over het leven in Australië of over de schoonheid van het land? Bezoek dan ook eens onze pagina wonen in Australië.

Ontvang 5 gratis verhuisoffertes
Bespaar vandaag nog!

Visum in Australië

Voor een verhuizing naar Australië is een visum verplicht, de regering wil door dit visum zorgen dat alle migranten van positieve invloed zijn op de economie. Wanneer je weinig bij te dragen hebt, neemt je kans op een visum in Australië af.

Je bent niet de enige die een emigratie naar Australië overweegt, steeds meer Nederlanders nemen het besluit en vertrekken voorgoed naar het altijd mooie Australië. Er worden daarom eens in de zoveel tijd informatiedagen georganiseerd, op deze dagen kun je informatie winnen over het verkrijgen van een visum. Informeer hiervoor op internet, want het kan je veel tijd besparen wanneer experts je precies uitleggen hoe een visum verkrijgen werkt.

Ben je niet van plan definitief te verhuizen naar Australië, maar ga je wel op reis naar Australië? Om Australië binnen te komen dien je in het bezit te zijn van een geldige visum. Het visum is geldig voor zaken en toerisme. Het visum is 12 maanden geldig vanaf het moment dat deze wordt uitgegeven. Je kan daarna 90 dagen verblijven in Australië als je dat wenst. Je mag met het visum vaker -in en -uitreizen.  Alle informatie over het aanvragen van een visum Australië  kun je nalezen op de website van E-visums.nl.

Visum in Australië

Verplichtingen visum

Het heeft wat voeten in aarde om een visum voor Australië te bemachtigen. Een visum wordt alleen gegeven wanneer je aan alle voorwaarden van de Australische regering voldoet. Het beleid hiervoor is ingewikkeld en het aanvragen van een visum zal daarom enige tijd in beslag nemen. Allereerst betaal je een bedrag aan de ‘Australian Immigration Service’. Ook het verzamelen van diploma’s en referenties is nodig. Deze moeten eerst naar het Engels vertaald worden voor je ze aanlevert. Bij het Australische immigratiebeleid geldt: voor het uitgeven van een visum is het van belang dat je van toegevoegde waarde bent voor het land. Dit kan bijvoorbeeld zijn:

  • Je hebt plannen om financieel te gaan investeren in het land;
  • Je beschikt over een bepaald talent waar op dit moment behoefte aan is in Australië, omdat de eigen bevolking hier niet voldoende over beschikt;
  • Een werkgever in Australië heeft je een baan aangeboden.

Verder wordt er gewerkt met een puntensysteem, dus wanneer je niet aan één van de bovenstaande punten voldoet, is het een kwestie van punten sparen. Voor een visum in Australië dien je minimaal 65 punten te hebben. Deze punten worden behaald op basis van het volgende: leeftijd, kennis van de Engelse taal, beroepskwalificaties en je recente werkervaring. Hoe jonger je bent, hoe groter je kans is op een visum. Er is een grote vraag naar jonge, geschoolde migranten die de juiste kennis in huis hebben.

Wanneer je een visumaanvraag doet, dien je je medisch te laten keuren en een bewijs van goed gedrag aan te leveren. Het aanvragen van een visum kan in zijn totaliteit soms wel een jaar tijd in beslag nemen, begin hier dus op tijd mee.

Ben jij iemand die een Australisch visum wilt aanvragen om vervolgens voor langere tijd naar Australië te emigreren? Neem dan ook eens een kijkje op één van onze pagina’s werken in Australië of verhuizen naar Australië.