Verhuizen naar Breda

Ga je verhuizen naar Breda? Wij vertellen je graag meer! Maak kennis met onze handige tools en bruikbare checklist. Op Sirelo kom je meer te weten over de kosten van verhuizen en vind je snel en gemakkelijk een verhuisbedrijf.

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Voor je verder leest, komt dat zien: Breda… Hoe zagen de oude straatjes er daar ookalweer uit? En spot jij de prachtige Grote Kerk? Hier hebben wij een heel mooi filmpje van deze prachtige stad! 

Wat kost verhuizen naar Breda?

De gemiddelde kosten van een verhuizing naar Breda variëren tussen de €1275,- en €1400,-. Het is fijn om vooraf te weten op welke kosten je op kunt rekenen, en daar helpen wij je graag bij.
Om je op weg te helpen hebben wij een schatting gemaakt van de verhuiskosten in de tabel hieronder:

Verhuizen vanuitIndicatie verhuiskosten
Utrecht€ 1300,-
Rotterdam€ 1275,-
Den Haag€ 1300,-
Zwolle€ 1400,-
Almere€ 1320,-

Disclaimer: de bovenstaande tarieven zijn slechts schattingen. Verhuiskosten zijn afhankelijk van het daadwerkelijke vertrekpunt, de grootte van de inboedel en de tarieven van het verhuisbedrijf in Breda.

Wil je weten wat jouw verhuizing precies zal gaan kosten én zeker weten dat je niet te veel betaalt? Vergelijk dan makkelijk en snel tot vijf verhuisbedrijven! ⬇️

Verhuizen naar Breda?
Klik op de grootte van je inboedel en ontvang gratis verhuisoffertes!

Hulp nodig met verhuizen?

Er is een hele hoop wat wij jou graag willen vertellen als het gaat om verhuizen. Tuurlijk kun je een hoop spullen zelf alvast in dozen doen, maar het is fijn om hulp te krijgen bij het verhuizen van jouw meest diebare antieke kastje, of bij het demonteren van die fijne (maar wel héle grote) bank. Vele handen maken licht werk!
Op Sirelo vind je welke verhuisbedrijven in Breda zijn gevestigd. Kijk ook even wat voor soort diensten bedrijven aanbieden! In- en uitpak service of bijvoorbeeld een verhuislift; het kan allemaal!
Zo bespraar jij je rug en krijg je er een hoop voor terug 🙂

Welke diensten bieden verhuisbedrijven aan?

Enkele voorbeelden van diensten en hun gemiddelde kosten zijn:

 • €40,- per uur voor een verhuiswagen met een laadvermogen van 20 m³;
 • €25,- per uur voor een verhuizer, en;
 • €45,- per uur voor een verhuislift.

Welke dienst je ook kiest: Wij raden aan om voordat je een offerte aanvraagt bij een verhuisbedrijf, eerst reviews en ervaringen van anderen te lezen. Je hoeft dit niet alleen te doen. Wij zijn experts en helpen jou graag hiermee!

Voorbereiden van jouw verhuizing naar Breda

Je bent pas goed voorbereid als je weet waar je financieel rekening mee moet houden als je gaat verhuizen naar Breda.

Verhuiskosten berekenen gaat gemakkelijk met deze tool! Nadat je je huidige woonplaats en daaronder ”Breda” hebt ingevuld, vul je tot slot in hoe groot jouw inboedel is. Dan komt er een indicatie verhuisprijs tevoorschijn!

TIP: Weet je niet hoe groot jouw inboedel is? Dat herkennen wij! Dat is lastig in te schatten… Bereken daarom gemakkelijk het volume van jouw inboedel hier. – Meten is weten! 🙂 

Bereken je verhuiskosten
Om de oppervlakte van je woning te berekenen, gebruiken wij het kadaster.
Postcode:
Huisnummer:
Terug
Indicatieprijs:
Afstand:
Oppervlakte:

Er zijn zoveel dingen te voordat je de deur dichtdoet van jouw oude woning… Waar moet je beginnen? Veel mensen zien verhuizen als stressvol, en dat proberen wij te verhelpen.
We hebben allerlei dingen die jou kunnen helpen. Het scheelt behoorlijk wat tijd dat je geen checklist hoeft samen te stellen, wij hebben er één voor jou! Wij weten welke zaken geregeld moeten worden, en jij nu ook!
Laten we meteen goed beginnen, door deze handige checklist hieronder te downloaden!

Inburgeren in Breda

Is de verhuizing achter de rug? Mooi! Dan is het meeste werk gedaan!
Er zijn nu een een paar dingen die geregeld moeten worden. Hieronder helpen we jou op weg:

Inschrijven in Gemeente Breda

Wanneer?Geef de verhuizing naar Breda op tijd door, vanaf 4 weken voor de verhuisdatum of uiterlijk 5 dagen erna!
Hoe? – Log in met je DigiD op de website van Gemeente Breda, en regel de Aangifte verhuizing.

Verhuis je binnen Breda? – Yay 😊
Dan kun je je verhuizing en nieuwe adres ook doorgeven op de manier die hierboven is vermeld!

P-Loket Breda: Parkeren in Breda

Houd je DigiD inloggegevens nog even bij de hand want we zijn nu aangekomen bij het P-loket, ook wel Portal genoemd. Alles over parkeerproducten zoals vergunning of abonnement aanvragen, betalen, wijzigen of opzeggen wordt allemaal geregeld in deze Portal: Het P-Loket

Wat maakt Breda speciaal?

 • Sinds 2015 is Breda een stuk specialer geworden door de creatie van verschillende Street art! Saaie muren worden omgetoverd tot prachtige kunstwerken!
 • Park Valkenberg is een heerlijke plek om heen te gaan; voor een wandeling of een rustmoment. Of wellicht een workout! Het Valkenberg ligt bij het kasteel van Breda, en was vroeger de tuin van het kasteel.
 • In het historische centrum van Breda varen rondvaartboten door de haven langs allerlei monumentale panden. Wil je je liefde vereeuwigen, hang dan romantisch een slotje aan de slotjesbrug ;).
 • Helemaal verliefd en wil je het nog romantischer aanpakken? Bezoek dan landgoed Bouvigne. Dit is een geliefde locatie om te trouwen! Je kijkt je ogen uit, niet alleen vanwege je geliefde maar ook vanwege het sprookjesachtige kasteeltje, die omringd is door een mooie slotgracht.Breda
 • De Grote Kerk, de Grote Markt, Breda heeft vooral een heel groot en gezellig hart. – Al helemaal zin om Bredanaar te worden?
 • Uitgebreid borrelen, biertjes proeven, wijn walsen, of een lekkere koffie: Breda heeft geen gebrek aan leuke unieke barretjes en koffietentjes. 
 • Brunchen of lunchen, chique dineren of een healthy snack; hier vind je zeker iets voor de lekkere trek!
 • En dan is er natuurlijk ook nog: Carnaval! Tijdens Carnaval wordt Breda omgetoverd tot ’t Kielegat, en kun je feesten tot je erbij neervalt. Zorg wel dat je verkleed bent, anders kan je nergens een biertje halen! Dus zorg dat je de verhuisdoos met verkleedkleding vóór februari hebt uitgepakt!

Dat was het voor nu voor verhuizen naar Breda. Al begint bij jou wellicht nu pas alle verhuis-pret! Nieuwsgierig naar wat wij nog meer hebben gedeeld over verhuiservaringen en verhuisbedrijven? Lees dan hieronder meer informatie geschreven door onze experts!