Verhuizen naar Breda

Verhuizen naar Breda is erg populair onder studenten en onder Brabanders die naar de grote stad willen. Op deze pagina helpen wij je verder, je vindt hier het volgende:

verhuizen naar Breda

Verhuizen naar Breda

Als je gaat verhuizen naar Breda dan zijn er enkele documenten en deadlines waar je rekening mee moet houden. Kijk hieronder wat van toepassing is op jouw situatie:

Verhuizing binnen of naar Breda

Woon je al in Nederland of zelfs in Breda? Dan moet je bij een verhuizing de standaardprocedure volgen. Je inschrijving (van het nieuwe adres) kan precies 4 weken voor de verhuizing al worden doorgegeven bij de gemeente Breda. Dit kun je doen als je minimaal 16 jaar bent. Je hebt tot 5 dagen na de verhuizing de tijd om dit door te geven. Binnen 5 werkdagen na de verhuizing zijn je gegevens aangepast en te controleren op mijn.overheid.nl. Hiervoor heb je wel je DigiD nodig.

Verhuizing vanuit het buitenland

Op het eerste oog wellicht niet net zo populair, maar er zijn ook mensen die vanuit het buitenland verhuizen naar Breda. In Nederland geldt dat je je binnen 5 dagen na je verhuizing ingeschreven moet hebben, net als je partner en kinderen. Een afspraak kun je hier maken via de gemeente Breda. Ga goed voorbereid naar het gemeentehuis toe en neem de juiste documenten mee. Wanneer deze niet in het Engels, Duits, Spaans of Frans zijn, dienen deze te zijn vertaald door een beëdigde vertaler. De onderstaande documenten moeten daarnaast in de afgelopen drie jaar afgegeven zijn:

  1. Geboorteakten of huwelijksakten als officiële documenten uit het land waar je vandaan komt
  2. Een geldig reisdocument
  3. Een geldig ID-bewijs (paspoort)

Informatie over het volledige inburgeringsproces kun je op website van de gemeente Breda vinden.

Kosten van de verhuizing

Wat is de prijs van een verhuizing binnen of naar Breda? Dit hangt af van enkele factoren zoals het inhuren van verhuizers en verhuiswagens, maar ook de hoeveelheid spullen en de hoeveelheid spullen die nog verpakt en gedemonteerd moeten worden door het verhuisbedrijf. Je bespaart kosten op je verhuizing door verhuisoffertes via Sirelo aan te vragen (zie de button hieronder) of door de ruim 20 verhuisbedrijven in Breda en omgeving met elkaar te vergelijken (inclusief reviews, beoordelingen en beschrijvingen).

Verhuis je binnen Breda? De meeste verhuizers vragen dan tussen de 300 en 400 euro voor het inschakelen van 2 verhuizers met een verhuiswagen voor de periode van 3-4 uur. Het huren van een verhuislift kan tussen de 50 en 100 euro kosten, afhankelijk van het verhuisbedrijf. Voor een hele dag ben je dus rond de 700 euro kwijt als de verhuizers je ‘gewoon’ helpen met de grote meubelstukken – deze haal je doorgaans niet heel gemakkelijk uit elkaar wanneer ze een trap af moeten. De kosten worden natuurlijk veel hoger wanneer het verhuisbedrijf naar je toe moet rijden en de spullen moet vervoeren vanuit een andere plaats in Nederland dan Breda. Voorrijkosten, transportkosten (per kilometer) en de verhuizers (per uur) worden dan extra in rekening gebracht waardoor je duurder uit bent.

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Huizenprijzen in Breda

De huizenprijzen in Breda zijn de afgelopen jaren gestegen. Op dit moment is de vraagprijs per vierkante meter gemiddeld €2.774. Ben je dus opzoek naar een appartement van circa. 100 vierkante, dan ben je al snel €277.400 kwijt, waarbij de prijzen in het Centrum en Het Ginneken waarschijnlijk hoger liggen.

In Breda wordt veel nieuwbouw ontwikkeld en de verhuur van de huizen is duidelijk geregeld. Wanneer mensen een huis willen huren kunnen ze kiezen tussen particulier of via een woningcorporatie. De grootste corporatie van Breda is WonenBreburg. Deze corporatie bezit duizenden woningen en biedt deze aan via twee verschillende websites:

Verhuizing naar Breda

Wonen in Breda

Het centrum van Breda staat bekend om haar gezellige uitstraling. De Grote Markt heeft veel mooie cafés, restaurants en ligt midden in het hartje van het centrum. Vrijwel gedurende heel de week zijn kroegen tot laat open om studenten en andere gezellige mensen te ontvangen. Dat de stad gezellig is, blijkt dan ook uit het feit dat Serious Request 2016 in de stad georganiseerd werd. Zoals iedere grote stad is Breda onderverdeeld in meerdere wijken en buurten. Hieronder worden er een paar uitgelicht.

Het Ginneken, hart van Breda

Het Ginneken is het kloppend hart van de mensen die wat meer geld te besteden hebben. Er zijn veel luxe winkels, restaurants en dure huizen te vinden. Een erg mooie en luxe buurt, gelegen tussen het centrum van Breda en het Mastbos in. Dat bos is uitstekend voor fietsers en wandelaars

Princehage

De wijk Prinsenhagen ligt in het westen van Breda en is voorzien van een eigen centrum. Het was oorspronkelijk een dorp dat later is opgenomen in Breda. Hierdoor staat er nog de prachtige Sint-Martinuskerk, is er een pleintje en zijn er een aantal winkels en terrassen te vinden. Het is een erg rustige wijk waar veel jonge gezinnen wonen. Je kunt er bovendien gezellig een drankje drinken!

Belcrum

Belcrum is gelegen aan de noordkant van het station. Het station van Breda wordt helemaal opnieuw gebouwd en heeft op dit moment zijn nieuwe voorkant helemaal klaar. Deze ligt aan de wijk Belcrum. Hier wonen dus ook veel mensen die gebruik maken van de uitstekende treinverbinding richting de randstad.

Verhuizen naar Breda checklist

  1. Maak een lijst van spullen die je mee wilt verhuizen naar Breda (of binnen de gemeente);
  2. Bepaal welke spullen je zelf uit elkaar kunt halen en inpakken;
  3. Vergelijk verhuizers via het offerteformulier van Sirelo en bespaar tot 40% op je kosten;
  4. Reserveer enkele dagen in je agenda zodat het verhuisbedrijf langs kan komen en je kan helpen;
  5. Kijk op www.breda.nl voor de inschrijfformulieren;
  6. Ga langs het gemeentehuis met de ingevulde formulieren.

Ben je op zoek naar een meer algemene checklist voor je verhuizing naar Breda? Bezoek dan deze pagina.