Verhuizen naar Denemarken

Overweeg je te verhuizen naar Denemarken? Dat wordt een avontuur! Een goed begin is het halve werk, en daarom hebben we op deze pagina handige informatie voor je verzameld. Je vindt hier alles over de kosten van de verhuizing, de mogelijkheid om verhuisbedrijven te vergelijken én veel tips. Lees snel verder!

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Wat kost een verhuizing naar Denemarken?

Een verhuizing naar Denemarken kost tussen de €2.200 en €4.700, afhankelijk van de grootte van je inboedel en de afstand tussen je huidige en je nieuwe woning. Ben je op zoek naar een prijsindicatie voor je verhuizing? Dan kan de onderstaande tabel je verder helpen. ⬇️

Grootte huishoudenKosten verhuizing naar Denemarken
1 persoon€2.200 – €2.400
2 personen€2.300 – €2.800
3 personen€2.600 – €3.500
4 personen€3.300 – €4.700
5+ personen€3.600 – €5.000

Let op: bij deze gemiddelde kosten is er nog geen rekening gehouden met diensten zoals het inpakken van dozen of (de)monteren van meubelen. Het betreft slechts het inladen, vervoeren en uitladen van de inboedel.

Benieuwd naar de exacte kosten van jouw verhuizing?

Wist je dat iedereen voor zijn verhuizing een andere prijs betaalt? Dat komt omdat de kosten van een internationale verhuizing bepaald worden door verschillende factoren. Er is daarom flink wat achtergrond informatie nodig om een goede prijsindicatie te geven. Wil je toch weten hoeveel jouw verhuizing precies gaat kosten? Snappen we!

Met het formulier hieronder kun je vrijblijvend verhuisoffertes ontvangen en vergelijken. Wij gaan dan voor je op zoek naar maximaal vijf geschikte internationale verhuisbedrijven. Door te vergelijken bespaar je al snel honderden euro’s én je weet zeker dat je een weloverwogen keuze maakt.

Verhuizen naar Denemarken en voorkomen dat je te veel betaalt?
Selecteer de grootte van je inboedel en ontvang gratis offertes voor jouw verhuizing!

💬 Sirelo’s TIP: Ben je nog niet toe aan het aanvragen van verhuisoffertes maar ben je wel benieuwd hoe de kosten tot stand komen? Dit lees je hier.

Emigreren naar Denemarken

Er zijn verschillende redenen om te verhuizen naar Denemarken. Het is één van de veiligste landen ter wereld en daarnaast lijken Denen over het algemeen wel op Nederlanders. Het Deens lijkt op het Nederlands en ook onze mentaliteit komt aardig overeen. Wat een groot verschil is, is de bevolkingsdichtheid. Wil je wonen in een land met veel ruimte en rust, dan is Denemarken ideaal. Wat ook een belangrijke reden kan zijn voor een verhuizing naar Denemarken is het gunstige belastingsysteem.

Visum of verblijfsvergunning?

Als Nederlander heb je geen visum nodig om te kunnen verhuizen naar Denemarken. Je moet je wel inschrijven in het bevolkingsregister, zodat je een burgerservicenummer krijgt. Dit nummer is essentieel om dingen te regelen in Denemarken. Na vijf jaar, zonder problemen, inwoner te zijn geweest in Denemarken kun je een permanente verblijfsvergunning aanvragen.

Andere belangrijke zaken in Denemarken

Wanneer je aankomt in Denemarken, zijn er nog meer belangrijke dingen die je dient aan te vragen. Denk bijvoorbeeld aan:

Valuta omzetten van Euro’s naar Deense kronen

Vergeet voor je verhuizing niet om je valuta om te wisselen naar Deense kronen. Hulp nodig? Raadpleeg onze partner voor een gratis offerte! ⬇️

💬 Sirelo’s TIP: Wil je zeker weten dat je bij je internationale verhuizing niets vergeet? Gebruik dan onze Checklist voor verhuizen naar ’t buitenland. Afvinken maar! ✔️

Je auto meeverhuizen naar Denemarken

Wanneer je gaat verhuizen naar Denemarken, is het aantrekkelijk om je auto mee te nemen. Autoprijzen in Denemarken liggen namelijk een stug hoger. Je kunt allereerst op deze website kijken hoeveel een vergelijkbare auto kost. Toch zijn de kosten van het importeren van een auto naar Denemarken ook redelijk hoog. We leggen ’t je uit:

De belastingdienst in Denemarken berekent de importtoeslag van de auto, wat gelijk staat aan 60% van de waarde van een soortgelijke gebruikte auto in Denemarken. Als deze kosten hoger zijn dan de waarde van je eigen auto, is het natuurlijk niet verstandig om je eigen auto mee te nemen. De waarde van je auto kun je hier berekenen. Het inschrijfgeld kun je hier precies berekenen.

Wanneer je besluit om je Nederlandse auto mee te nemen, schrijf deze dan binnen 14 dagen in om Deense nummerplaten te krijgen. Inschrijven kan met dit formulier die je naar de belastingdienst moet sturen. Wanneer je aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je van de belastingdienst wat je verder moet doen.

Verhuizen naar Denemarken: Ervaringen van anderen

Ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen? Gelukkig zijn er genoeg Nederlanders die je al voorgingen en hun ervaringen online delen. Op Google vind je talloze verhalen! Wij van Sirelo helpen je graag op weg, onze aanbevelingen:

  • Caryn is een Nederlandse vrouw die onlangs in Denemarken is gaan wonen. Zij is universitair docent en is altijd al internationaal georiënteerd geweest. Haar hele verhaal lees je hier.
  • Ook Domien is woonachtig in Denemarken. Zij woont er al 40 jaar en is er voor de liefde heen gegaan op 25 jarige leeftijd. Benieuwd hoe het leven in Denemarken is als vrouw met een gezin? Lees haar verhaal.

Handige info voor verhuizen naar Denemarken

Wonen in Denemarken

In Denemarken moet je onthouden dat wonen op het platteland heel anders is dan in Nederland, met de lage bevolkingsdichtheid kan Denemarken een stuk eenzamer aanvoelen. Soms moet je dan ook kilometers rijden om ook maar iemand tegen te komen. De meeste verhuizingen vinden daarom ook plaats naar de regio Hovedstaden, wat letterlijk hoofdsteden betekent, dit is de regio waar alle grote(re) steden liggen. In dit gebied vindt ook de meeste economische activiteit plaats, je kunt dit vergelijken met de Randstad in Nederland.

Een huis kopen in Denemarken

Wanneer je een huis koopt in Denemarken, wordt het aangeraden om een makelaar in te schakelen. Die weet waar je op moet letten en kan je zo goed mogelijk informeren. Het is in Denemarken mogelijk om een hypotheek af te sluiten, meestal ligt de hypotheek rond 80 procent van de verkoopwaarde. Zorg er voor dat je een property report hebt, om problemen met het huis te voorkomen.

Om een beeld te krijgen van de prijzen, zie je hieronder de gemiddelde prijzen per vierkante meter per grote stad:

StadGemiddelde kosten per m2
Kopenhagen€5014,98
Aarhus€3990,46
Aalborg€2779,87

Zoals je ziet is in de hoofdstad Kopenhagen de gemiddelde prijs veel hoger. Hier krijg je natuurlijk veel meer voor terug zoals meer kans op een baan en hogere kwaliteit van leven. Meer informatie over de prijzen vind je op onze pagina over wonen in Denemarken.

Handige websites voor het kopen van een huis zijn:

Onthoud: je zorgverzekering regel je liever te vroeg dan te laat!

Verhuisbedrijven naar Denemarken

Ben je nog op zoek naar een internationaal verhuisbedrijf om jou te helpen verhuizen naar Denemarken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Je kunt ons overzicht van de 12 beste internationale verhuizers raadplegen óf ons het werk laten doen 😉 Door hieronder op de button te klikken, gaan wij gratis voor je op zoek naar geschikte verhuisbedrijven. Door deze verhuisbedrijven te vergelijken, weet je zeker dat je een verhuisbedrijf vindt dat écht perfect bij jouw verhuizing past. Het gaat immers wel om je inboedel!

Namens het Sirelo team wensen we je veel succes met dit avontuur! Wil je zeker weten dat je goed voorbereid richting Denemarken vertrekt? Lees dan ook de onderstaande artikelen.