Verhuizen naar Leeuwarden

Verhuizen naar Leeuwarden is populairder dan je denkt. Het Hoge Noorden wordt namelijk steeds aantrekkelijker voor veel mensen. Maar waarom? Hier lees je alles over de stad Leeuwarden en wat de stad voor jou te bieden heeft. Plan jij een verhuizing naar Leeuwarden?

Als grootste van de ‘Friese elf steden’ heeft Leeuwarden zeker een naam hoog te houden. Met een kleine 100.000 inwoners heeft de Friese stad een rustig aanzien in vergelijking met Nederlandse ‘metropolen’ zoals Amsterdam en Rotterdam. De door de politiek gestuurde stadsvernieuwing in 2007 heeft er voor gezorgd dat de veiligheid in de binnenstad een stuk is toegenomen. De Vegelinbuurt, Schieringen-Heechterp en de Vrijheidswijk zijn in dat jaar vernieuwd. Daarnaast zijn er tegenwoordig in de binnenstad veel kantoorpanden en flats te vinden. Leeuwarden is echt een stad in volle bloei!

Verhuizen naar Leeuwarden

Verhuizen naar Leeuwarden

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom mensen hun heil zoeken in het Friese Leeuwarden. Met zes mooie parken (inclusief het Westerpark en de Prinsentuin), meer dan honderd horecagelegenheden en diverse jaarlijkse evenementen mag de stad zeker de trekpleister van de provincie genoemd worden.

Maar waarom verhuizen naar Leeuwarden? De prettige historische binnenstad en culinaire mogelijkheden zorgen voor fijne woonomstandigheden. In 2013 is er zelfs een restaurant met een Michelinster in de stad gekomen. Daarnaast zijn de musea in de stad erg veelzijdig. Neem bijvoorbeeld het Fries Museum, dat in 2015 is uitgeroepen tot het Museum van het jaar. De ‘trots van het noorden’ kun je daarnaast vinden in het Boomsma Beerenburg Museum!

Wonen in Leeuwarden

In 2018 is Leeuwarden samen met Valletta (Malta) de Culturele hoofdstad van het continent Europa. In toeristisch opzicht is dit natuurlijk een geweldige opsteker voor de Friese stad. De stad is dan druk beladen en kent bezoekers uit diverse landen die hun interesse naar Leeuwarden hebben verlegd.

Als je gaat verhuizen naar Leeuwarden is de Zuiderplantage wellicht een plaats om te zijn. Door de grote renovatie van enkele jaren geleden zijn er diverse appartementscomplexen en woningen gebouwd. En wat te denken van de wijk Schieringen-Heechterp? Veel gebouwen hier stammen uit de jaren ’60. De criminaliteit van voorheen is nu op goede wijze bestreden door de politieke aanpak.

De historie van de stad is bovendien terug te herkennen in het feit dat Leeuwarden liefst 617 rijksmonumenteninschrijvingen telt. Daarmee behoort het tot de 15 hoogst scorende steden in Nederland. Woonwijken van ouder dan 200 jaar bieden de stad een fantastisch aanzien en een rustige woonomgeving. Maar er vindt ook veel vernieuwing plaats in de stad.

Werken in Leeuwarden

Verhuizen naar LeeuwardenVacaturesites staan momenteel vol met werk in (de buurt van) Leeuwarden. Belangrijke sectoren, waar je veel werk kunt vinden, zijn de zakelijke dienstverlening en financiële sector. Ook de non-profitsector biedt veel mogelijkheden voor een werkzoekende in Leeuwarden. Als je dus gaat verhuizen naar Leeuwarden, dan maak je in deze sectoren veel kans om een baan te vinden.

Je kunt gemakkelijk wonen in Leeuwarden zonder er te werken. Aansluitingen op de A31 en A32 zorgen er voor dat je vanuit Leeuwarden snel door heel Friesland kunt reizen. Zelfs op de Waddeneilanden ben je zo: het duurt via de A31 minder dan een half uur om met de auto in Harlingen te komen. Vanaf daar kun je probleemloos naar Vlieland en Terschelling varen. De A32 pak je in de richting van Heerenveen en Meppel, waar je ook kunt werken.

Om het voor jou makkelijk te maken om een verhuizing naar Leeuwarden te regelen, hebben we een lijst met verhuisbedrijven te Leeuwarden samengesteld. Via onderstaande button kun je vijf gratis offertes van verhuisbedrijven in de regio aanvragen!

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan