Verhuizen naar Spanje

Ga jij verhuizen naar Spanje? Dan moet er een hoop geregeld worden. Als geen ander weten we dat het even door de zure tapas heen bijten is, maar dan woon je straks wel in een prettig klimaat en heb je nooit meer haast. Arriba! Op deze pagina vind je alle relevante informatie die je nodig hebt.

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Wat kost een verhuizing naar Spanje?

Het verhuizen van een gemiddelde inboedel naar Spanje kost tussen de €4.000 en €7.000. De kosten kunnen sterk uiteenlopen, de twee voornaamste factoren die dit beïnvloeden zijn de grootte van je inboedel en de afstand van A naar B.

Verder maakt het type vervoer een groot verschil. Verhuis je naar een Spaans eiland? Dan zal de verhuizing per container gebeuren. Ook een verhuizing over het land kan natuurlijk per container gedaan worden, maar dan zal er geen containerschip aan te pas komen. En dat voel je in je portemonnee (op een positieve manier). 😉

💬 Sirelo’s TIP: Ben je benieuwd hoe de prijs van een internationale verhuizing opgebouwd wordt? Dat lees je hier.

In de onderstaande tabel geven we je een indicatie van de prijs voor een verhuizing van Amsterdam naar Barcelona op basis van het volume van de inboedel.

Soort woningGemiddelde kosten
1 slaapkamer woning€3.200,- tot €3.900,-
2 slaapkamer woning€3.900,- tot €4.200,-
3 slaapkamer woning€4.200,- tot €4.900,-

De grootte van jouw inboedel wordt door de verhuisbedrijven berekend in kubieke meters. Dit kun je ook gemakkelijk zelf doen met Sirelo’s Verhuis volume calculator. Wanneer je dan offertes aanvraagt, kunnen verhuisbedrijven binnen no time jouw offerte klaar hebben!

Wat gaat jouw verhuizing naar Spanje kosten?

De bovenstaande tabel geeft een indicatie van de kosten, maar als geen ander snappen we dat je ook graag de exacte kosten van jouw verhuizing zou willen weten. Hier kom je achter door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen via het onderstaande formulier.

Ontdek wat jouw verhuizing zal kosten!
Klik op de grootte van jouw inboedel en vergelijk gratis 5 verhuisoffertes.

💬 Sirelo’s TIP: Door het vergelijken van verhuisbedrijven kun je veel besparen op de kosten van je verhuizing. Daarnaast helpt het ook om een verstandige keuze te kunnen maken. Ben je eerst nog benieuwd welke verhuisbedrijven gespecialiseerd zijn in verhuizingen naar Spanje? Deze vind je op de pagina Verhuisbedrijf Spanje.

De verhuizing naar Spanje staat vast. Wat nu?

Wanneer je definitief hebt besloten te verhuizen naar Spanje, vraag je je vast af hoe je dit nu daadwerkelijk kunt realiseren. Dan hebben wij goed nieuws voor je: een verhuizing naar Spanje is gelukkig niet de lastigste. Als Nederlander hoef je geen visum aan te vragen door het Schengen verdrag. Tuurlijk komt er nog steeds veel bij kijken, daarom hebben wij deze checklist voor een verhuizing naar het buitenland voor je samengesteld. Belangrijke zaken die je allereerst dient te doen bij de verhuizing zijn:

 • Het inschrijven bij het centraal register voor buitenlanders;
 • Het aanvragen van een identificatienummer voor buitenlanders. Zonder dit zogeheten NIE-nummer kun je geen huis kopen of andere belangrijke zaken regelen.

Hoe kan ik een NIE aanvragen in Spanje?

Bij een verblijf langer dan drie maanden moet je je inschrijven bij het Oficina de Extranjeros of de Comisaria de Policia in de provincie waar je woont. Hier kun je je Certificado de Registro, ofterwijl je verklaring van inschrijving, aanvragen. Zorg ervoor dat je al je documenten meeneemt, zoals meerdere kopieën van je (geldige) paspoort en ingevulde inschrijfformulieren. Daarnaast wordt er gevraagd om aan te tonen dat je genoeg financiële middelen hebt om je verblijf te bekostigen.

Het aanvragen van het NIE-nummer is dus noodzakelijk en heeft een zelfde soort functie als het burgerservicenummer (BSN) in Nederland. Wanneer je in het bezit bent van het NIE-nummer, kun je de volgende zaken regelen:

 • Het kopen van een woning;
 • Het openen van een bankrekening;
 • Het afsluiten van abonnementen en verzekeringen.

Verhuizen naar Spanje

Verhuizen naar Spanje: onze beste tips

Alleen vorig jaar al hebben we ruim 800 mensen geholpen te verhuizen naar Spanje. Als je je dan bedenkt dat we dit al sinds 2004 doen, dan heeft het geen uitleg meer nodig dat we door de jaren heen aardig wat tips hebben verzameld van mensen die je voorgingen! We willen je deze zeker niet onthouden.

 • De meerderheid van de Spaanse bevolking spreekt geen Engels, zorg er dus voor dat je de basis van de Spaanse taal onder de knie hebt;
 • Het aanbod van woningen is niet overal even groot, in sommige plaatsen is er zelfs een tekort. Ga ruim voor aankomst al op zoek naar een woning om stress te voorkomen;
 • Controleer of al je reisdocumenten nog geldig zijn;
 • Een afspraak in Spanje is niet altijd een afspraak. En het afgesproken tijdstip kan best met een uurtje flexibel zijn. Of een dag. Of.. een week. De cultuur al even wennen worden, lees je dus goed in over de Spaanse cultuur zodat je niet voor verrassingen komt te staan;
 • Bezoek Spanje van tevoren voor een langere periode, zodat je een beter beeld hebt van het wonen in Spanje wanneer het geen vakantie is. Het laatste wat je wil is dat het je tegenvalt wanneer je er eenmaal definitief zit (al kunnen wij ons dat niet voorstellen.. het gebeurt echt!);
 • Informeer tijdig de Belastingdienst dat je gaat verhuizen naar Spanje;
 • Zorg ervoor dat je diploma’s geldig zijn in het buitenland;
 • Regel een overbruggingsverzekering zodat je alle tijd hebt om ter plaatse verzekeringen af te sluiten;
 • Zorg dat je in Spanje kunt aantonen dat je over genoeg financiële middelen beschikt.

Verhuizen naar Spanje met Sirelo

Vergelijk altijd voor je kiest

Een verhuizing naar Spanje maak je waarschijnlijk maar één keer mee. De kans dat je al ervaring hebt met een internationaal verhuisbedrijf dat gespecialiseerd is in verhuizingen naar Spanje is dus klein. We raden je daarom aan om minimaal drie verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken. En met vergelijken bedoelen we niet alleen de verhuisoffertes, maar check ook zeker de online reviews voor de betreffende verhuisbedrijven en bepaal hoe je je voelt bij de verschillende verhuizers. Dit bedrijf gaat immers al je dierbare bezittingen vervoeren en je wil voorkomen dat je met de verkeerde in zee gaat. Daarnaast wil je natuurlijk ook voorkomen dat je te veel betaalt. De tijd nemen om de verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken is dus een must.

Ons advies?

 1. Er zijn in Nederland een aantal bedrijven gespecialiseerd in de route Nederland-Spanje. Deze vind je hier. Zij kunnen door hun expertise vaak een betere prijs garanderen. Tevens weten ze ook precies waar ze rekening mee moeten houden in Spanje en kunnen ze jouw vragen in detail beantwoorden. Ons aanraden is dus om één van deze verhuizers te kiezen. Wij hebben deze verhuisbedrijven gelukkig in ons netwerk en we koppelen je graag aan hen via ons offerteformulier;
 2. Laat de prijs niet de doorslag geven. Je wil natuurlijk niet te veel betalen, dat snappen we. Maar het gevoel dat je bij een verhuisbedrijf hebt en de ervaringen van voorgaande klanten zeggen uiteindelijk meer over de kwaliteit die je van het verhuisbedrijf Spanje mag verwachten. Zeker wanneer je kostbaarheden laat verhuizen, is ons advies altijd om niet té prijsgericht te werk te gaan.
Betrouwbare verhuisbedrijven vergelijken?
Met onderstaande knop ontvang je gratis, makkelijk en snel tot vijf verhuisoffertes van internationale verhuisbedrijven.
Gratis verhuisbedrijven vergelijken

Wat verder handig is om te weten

Hoe je het ook went of keert, tijdens het verhuisproces zul je obstakels tegenkomen. Onze #1 tip: blijf ademen. En zorg dat je jezelf goed inleest. Om je hierbij te helpen, delen wij onze handigste artikelen met je.

Lees verhuiservaringen van andere mensen
Lees alle blogs