Verhuizen naar Zweden
Hoe regel ik mijn verhuizing?

Verhuizen naar Zweden, het grootste land van Scandinavië? Met haar uitgestrekte naaldbossen en het Scandinavisch Hoogland is Zweden 11 keer zo groot als Nederland!
Welke invloed heeft zo’n grote afstand op de verhuiskosten? Wij vertellen je graag meer over verhuizen, wonen en werken in Zweden. Mis ook zeker niet de tips van onze experts en persoonlijke ervaringen van anderen!  Bereid je goed voor op jouw internationale verhuizing met de hulp van Sirelo. 🙂

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Hoeveel kost verhuizen naar Zweden?

Verhuizen naar Zweden kost gemiddeld tussen de €3000 en €5000,- . De verhuisprijs hangt af van welk type transport je kiest en hoe groot jouw inboedel is. Vooraf een inschatting maken van verhuiskosten is heel lastig, daarom laten we jou graag hieronder een tabel zien met daarin een schatting van de kosten van verhuizen naar Zweden.

Grootte huisType transportKosten
1 slaapkamerTruck€2.100-€2.900
1 slaapkamerContainer€2.400-€3.300
2 slaapkamersTruck€2.600-€3.600
2 slaapkamersContainer€3.100-€4.400
3 slaapkamersTruck€3.400-€4.700
3 slaapkamersContainer€5.200-€7.100
4+ slaapkamersTruck€4.500-€6.100
4+ slaapkamersContainer€5.700-€7.800

Houd in gedachten dat de kosten voor jouw verhuizing naar Zweden altijd kunnen afwijken van de kosten in de bovenstaande tabel, en aan de informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Internationaal verhuisbedrijf & offertes

Zit je er niet op te wachten om zelf 17 uur in de auto te zitten en vanuit Nederland naar Zweden te rijden? Dat begrijpen wij! Daarom wordt er vaak hulp ingeschakeld van een professinele internationale verhuisbedrijven. Er zit zeker een geschikt bedrijf bij die aan jou wensen voldoet!

Zoals je in de bovenstaande tabel kunt zien, verschillende kosten van internationaal verhuizen naar Zweden naarmate je meer volume gaat verhuizen. Niet alleen de volume van je inboedel, maar ook de afstand van de verhuizing, hebben grote invloed op de verhuisprijs.
Kies je voor een overzeese verhuizing met behulp van een container, is vaak iets duurder dan een verhuizing over de weg met een normale verhuiswagen.

Offertes aanvragen en vergelijken, helpt jou meer inzicht te krijgen in verhuisbedrijven en de diensten die zij jou kunnen bieden. Dit kan ook nog eens vrijblijvend en gemakkelijk via onderstaand formulier. Zo weet je écht waar je aan toe bent en komt jouw internationale droom hopelijk snel uit 😀 !

Besparen op jouw verhuizing naar Zweden?
Selecteer de grootte van je inboedel en ontvang vrijblijvend gratis offertes voor jouw verhuizing!

Soepel verhuizen met de juiste checklist

Wij hebben een handige en overzichtelijke checklist gemaakt, zodat jij niets vergeet als het gaat om jouw internationale verhuizing naar Zweden! Ben je er klaar voor?

 1. Regel accomodatie 
  Als je eenmaal weet waar je komt te werken kan je een makelaar inschakelen of zelf op zoek gaan naar het geschikte huis in het gebied waar je gaat werken. Weet je nog niet precies waar je wilt settelen, neem dan eerst de tijd om andere zaken te regelen zoals;
 2. Vraag documenten aan
  Dan volgt het aanvragen van een verblijfsvergunning, verzekeringen en jouw persoonsnummer.
 3. Schrijf je in!
  Verhuis je met je gezin, ga je werken, of ben je zelf ondernemer? Als je van plan bent langer dan een jaar in Zweden te blijven, moet je je inschrijven bij het Zweedse bevolkingsregister. Daarvoor moet je verschillende documenten aanvragen. Zo zul je bijvoorbeeld moeten aantonen dat je werknemer, ondernemer of student bent in Zweden, of dat je over genoeg middelen beschikt om in je eigen onderhoud te voorzien.
 4. Zorgverzekering afsluiten
  Voor een vervelende hoest of andere ongemakkelijkheden gaan wij naar de huisarts. In Zweden ga je dan langs de zogoenoemde Försäkringskassan. Dit is een soort financiele instantie van de overheid die sociale verzekeringen beheert, en waarbij iedereen die permanent werkt of woont in Zweden, verzekerd is. Iedereen in Zweden krijgt gelijke toegang tot dezelfde gezondheidszorg.
 1. Leer de Zweedse taal
  Je zal het al merken met het bezoeken van verschillede websites; de Zweedse taal! Het zou handig zijn als je voor je verhuizing een taalcursus volgt, zodat je wat kennis van de taal hebt voordat je Nederland verlaat.

Gamla Stan, Stockholm, Sweden

Het Scandinavische leven

Woning in Zweden

Een huis kopen in Zweden
Het proces van een huis kopen gaat er anders aan toe dan je gewend bent in Nederland. Zo moet je altijd een bouwkundige inspectie laten doen en is de koop pas rond wanneer je tien procent hebt aanbetaald en het contract hebt ondertekend. Voor die tijd kan eigenlijk iedereen verder bieden en is een woordelijke toezegging niet veel waard.

Waar moet ik op letten bij het aflsuiten van een hypotheek in Zweden?
Wellicht dat je geboren bent met twee rechter handen, maar let goed op de staat van het huis: Hoe goed zijn de verwarming, isolatie, badkamer en keuken onderhouden? Let ook op de eigen inbreng bij een hypotheek, die kan namelijk oplopen tot 25% – Dat wordt sparen 😊 !

Het kopen van Bostadsrätt
Naast huren en kopen is er in Zweden een vorm van wonen die wij Nederlanders niet kennen, namelijk: Bostadsrätt, wat betekent ‘’woonrecht’’. Nadat je eenmalig het woonrecht hebt gekocht van de vorige bewoner, hoor je bij de woonrechtvereniging met andere omwonenden uit een bepaald gebied. Aan deze vereniging genaamd de bostadsrättföreningen, afgekort BRF, betaal je maandelijks een bijdrage voor gemeenschappelijke voorzieningen zoals groen of bijvoorbeeld verwarming.

Woning huren 
Uiteraard kun je in Zweden een huis of Bostadsrätt kopen, maar je kan ook eerst (tijdelijk) iets huren. Zo leer je de omgeving kennen en kun je eerst focussen op bijvoorbeeld jouw nieuwe baan! Er is een wat ruimer aanbod aan appartementen of wat oudere woningen buiten de stad, dus gelukkig hoef je daar niet heel lang op te wachten!
Met een klein beetje kennis van de Zweedse taal kun je op deze websites op zoek naar jouw toekomstige huur- (of koop)huis:

 1. https://bovision.se/
 2. https://www.hemnet.se/
 3. https://www.blocket.se/

Kies je voor het platteland of ben je toch meer een stadsmens? De meest populaire stad om in te wonen is Stockholm. Hier hebben we informatie verzameld over verhuizen naar Stockholm!

Extra: Een voorproefje van de omgeving!
Velen gingen je voor: De rust en ruimte van Zweden opzoeken. Krijg een goede indruk van dit mooie land met BNN VARA’s programma: 3 Op Reis. Kijk snel de roadtrip langs de westkust van Zweden!

Huvudskär, Stockholm, Sweden

Werken in Zweden

Zweden staat bekend als een zeer welvarend land met een lage inkomensongelijkheid. Maar hoe zit het met de banenmarkt in Zweden? De Zweedse banenmarkt wordt gekenmerkt door tekorten en overschotten aan arbeiders. Op de volgende arbeidsmarkten in Zweden kom je gemakkelijk aan een baan: accountancy, zorg, technologie, horeca, vleesindustrie, metaalindustrie, IT.

Ben je op zoek naar een baan in Zweden? Zwedenweb heeft een volledige lijst samengesteld van handige websites waar je vacatures in Zweden kunt vinden.

Ben jij ambitieus en ben je van plan een bedrijf op te zetten in Zweden?
Dan heb je veel aan deze guide met tips en gestructureerde en bruikbare info over het runnen van een bedrijf. Verdiep je ook in het inschrijvingen van je start-up en bijbehorende belastingen.
Met deze info bespaar je jezelf hopelijk veel bloed, Zweed en tranen! 😉

Emigreren naar Zweden: Persoonlijke ervaringen

Ben je benieuwd hoe andere Nederlanders hun verhuizing naar Zweden hebben beleefd? Daniël en vele anderen vertellen jou graag meer over hun ervaringen in Zweden!
Hieronder vind je andere enthousiaste expats die graag hun persoonlijke ervaringen met jou delen:

Zó, laat die verhuizing maar komen! Dit was ons advies voor jou. Nu je meer weet over je verhuizing naar Zweden, hoe het gaat zijn om daar te wonen en hoe anderen dat ervaren, zou ik alleen nog willen zeggen: Heel veel succes! Of eigenlijk: Lycka till!

Nog niet klaar voor jouw verhuizing naar Zweden? Dan hebben wij om je klaar te stomen onderstaande artikelen voor je uitgezocht 😀 !

Lees verhuiservaringen van andere mensen
Lees alle blogs