Emigratie naar Amerika

Misschien ligt jouw toekomst wel overzees, en ga je wonen en werken in de Verenigde Staten! Er komt in ieder geval genoeg ruimte vrij doordat Donald Trump recent is aangesteld tot president. Vele Amerikanen zijn immers van plan om naar Canada te emigreren. Maar of ze nu Obama, Clinton of Trump als president hebben: De Verenigde Staten blijft een interessant land, dat is zeker!

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Werken in de Verenigde Staten

Mocht je ooit de kans krijgen om in de Verenigde Staten te kunnen werken, dan moet je die kans natuurlijk met beide handen aanpakken. Het is een unieke kans om internationale werkervaring op te doen. En het staat ook nog eens erg goed op je CV. Jongeren kiezen vaak voor een rondreis door de Verenigde Staten en verdienen bij  diverse werkgevers een zakcentje. Daarnaast zijn de Au Pair functies erg in trek: de perfecte manier om de Amerikaanse cultuur te leren kennen!

Mocht je deze tijd ver achter je hebben liggen, dan kun je er ook voor kiezen om permanent aan de slag te gaan in de Verenigde Staten. Je zult dan wel een vaste baan moeten vinden en dat is soms nog niet zo makkelijk als ‘buitenlander’. Die zoektocht naar de perfecte baan begint al in Nederland. Er zijn talloze vacaturebanken en arbeidsbemiddelingsbureaus die jouw kunnen helpen met het vinden een baan in de Verenigde Staten, zoals deze.

Toerist in ‘eigen’ land

Naast je werk moet je natuurlijk genoeg tijd vrij maken om het diverse land eens goed te leren kennen. Maar waar moet je eigenlijk beginnen? Begin je bij het Vrijheidsbeeld in New York, of kies je toch voor de Golden Gate Bridge in San Francisco? Kies je ervoor om je pas verdiende geld te verkwisten in één van de gokautomaten in Las Vegas, of neem je een kijkje bij het Witte Huis in Washington om je politieke kennis te verbreden? En als je dan toch bezig bent, kun je net zo goed nog even langs Hollywood en Walt Disney. Het is natuurlijk moeilijk kiezen omdat er ontzettend veel te bewonderen valt.

Las Vegas

Cultuur

Het is natuurlijk wel even een omslag. Van ons hechte Nederlandse en bovenal nuchtere cultuur, naar een cultuur die heel erg divers is. De koele inwoners van New England, de zelfbewuste New Yorkers, de blufferige maar hartelijke Texanen, de oprechte boeren van de Midwest. Een ding is zeker: de Amerikanen zijn geenszins een saai volk. Het is een echt trots volk, maar ook wel degelijk vriendelijk en enthousiast naar anderen toe. Als echte kaaseters is het voor ons natuurlijk wel even wennen dat je een fastfood keten op elke straathoek tegenkomt, maar dat went snel.

Een unieke kans!

Hoe je het ook wendt of keert, de Verenigde Staten hebben een toonaangevende rol gespeeld in de ontwikkeling die de wereld heeft doorgemaakt in de 20e en 21e eeuw. Vele aspecten van de Amerikaanse cultuur zitten tegenwoordig verwerkt in de Nederlandse cultuur. De Verenigde Staten is simpelweg een erg goed ontwikkelt land tegenwoordig, wat het ideaal maakt om er te gaan wonen en werken. De combinatie van carrière maken en tegelijkertijd een nieuw land en cultuur leren kennen, maakt het aantrekkelijk om te emigreren naar het buitenland. En waar kan dat nu beter dan met een verhuizing naar de Verenigde Staten? Zoals Trump al zei: ‘We are going to make America great again’. Durf jij de stap te zetten?