Goedkoop verhuizen naar Amsterdam

5 praktische verhuistips

Amsterdam is een bruisende hoofdstad waar altijd wat te doen is. Het plannen van een verhuizing naar Amsterdam kost tijd en moeite. Via mijn werk kom ik veel in aanraking met verhuizingen naar grote steden. In deze blog geef ik 5 praktische tips over goedkoop verhuizen naar Amsterdam.

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Wacht niet te lang met plannen

Goedkoop verhuizen naar AmsterdamVerhuizen naar onze hoofdstad vergt planning. Je kunt het best geld besparen door tijd te besteden aan het bekijken van verschillende verhuisbedrijven. Je kunt ruim voor je geplande verhuizing al naar diverse offertes kijken! Amsterdam is de grootste stad van Nederland. Er is dus veel concurrentie en jij hebt de verhuisbedrijven dus voor het uitzoeken.

En ja, verhuizen kun je heel lang uitstellen. Maar je kunt het jezelf een stuk makkelijker maken door na te gaan wat je aan je verhuizing wilt uitgeven. Daarnaast kun je ook je wensen en budget voor een woning vooraf bepalen. Door pas daarna te gaan kijken naar huizen, is het makkelijker om een lijn te trekken.

Raak bekend met de stad

Amsterdam heeft tientallen wijken met een uniek karakter. Je verhuizing naar Amsterdam kan pas goed verlopen als je weet waar je wilt wonen. Een bekende wijk is Amsterdam-Oost. Met oude gebouwen en een hoge culturele waarde ben je hier aan het juiste adres voor een gezellige dag. Van traditionele Amsterdamse cafés tot traditionele Turkse bakkerijen, de wijk heeft je zo veel te bieden. Het Oosterpark is groen en zit altijd vol vrolijke studenten.

Maar wat denk je van De Pijp? Als je op zoek bent naar een buurt waar je net zo veel terrasjes als straatstenen ziet, dan ben je hier helemaal op de juiste plek. Deze oude volksbuurt in het bruisende Amsterdam laat je dagelijks zien hoe cultuur en gezelligheid samenkomen. De Albert Cuypmarkt is onder inwoners en toeristen zeer populair. En houd je wel van een biertje? Dan is een bezoek aan de Heineken Brouwerij een absolute aanrader!

Kies je verhuisbedrijf

Het voordeel van een verhuizing naar Amsterdam is dat je keuze hebt uit tientallen verhuisbedrijven. Via Sirelo kun je in contact komen met veel verhuisbedrijven die je spullen in of naar Amsterdam kunnen verhuizen. Amsterdammers merken dat de wijken aan de rand van de stad goed betaalbaar zijn. Neem bijvoorbeeld Nellestein, dat in de wijk Gaasperdam ligt. Hier kleurt de wijk groen en geregeld staan hier mooie huizen te koop of te huur.

In Amsterdam kun je sinds 1 februari objecten op straat plaatsen zonder vergunning. Het is wel verplicht om online een aanvraag indienen. Een verhuiswagen kan op die manier legaal op de stoep staan. Tot vijf minuten van tevoren kun je online toestemming vragen om een straat af te zetten. Bij een verhuizing kun je zelfs een parkeervak reserveren. Het kost in Amsterdam €121,50 om twee parkeervakken af te huren.

Doe zo veel mogelijk zelf

In de aanloop naar je geplande verhuizing moet er veel worden opgemeten en verpakt. Goedkoop verhuizen naar Amsterdam betekent dat je veel zelf moet doen. Dit begint bij het opmeten van meubelstukken en het verpakken van dozen. Verhuisbedrijven zijn goedkoper wanneer je de dozen verpakt aanlevert! Zeker bij breekbare spullen of vertrouwelijke documenten is het ook belangrijk dat ze veilig verpakt en opgeborgen zijn.

Goedkoop verhuizen naar Amsterdam

Jaarlijks zijn er duizenden studenten die naar Amsterdam verhuizen. Je kunt ook nog kosten besparen door verhuisbedrijven in te schakelen voor het inpakken en tillen van uw spullen. Veel Amsterdamse verhuisbedrijven hebben al tientallen goedkope verhuizingen voor studenten gedaan. Zij weten hoe het is om tegen lage kosten voor verhuizingen te zorgen. Kijk dus ook naar de mogelijkheden om veel werk in eigen handen te nemen tijdens de verhuizing zelf!

Je bent er nu klaar voor! Je hebt geld bespaard door zelf veel te doen en verhuisbedrijven goedkoop te vergelijken. Amsterdamse verhuisbedrijven zijn doorgaans flexibel. Ze werken vaak zeven dagen in de week. ’s Avonds of zelfs ’s nachts verhuizen is bovendien geen enkel probleem.