Seniorenverhuizing: tips om ontzorgd te verhuizen

Voor veel senioren is het een nachtmerrie: verhuizen. Het zorgt voor stress en het is ook niet goed voor de rust. Bovendien moeten er verschillende zaken geregeld worden. Maar waar moet je beginnen? Gelukkig hebben wij aantal tips waar je aan kan denken om een seniorenverhuizing soepel te laten lopen 😊.

Ontvang gratis 5 offertes
Bespaar vandaag nog!

Seniorenverhuizing, wat is dat eigenlijk?

Bij dit soort verhuizingen ligt de nadruk op volledige ontzorging en persoonlijke aandacht. Als je op leeftijd bent verhuis je meestal naar een kleinere woning. Dit kan dus leiden naar eigendommen die niet naar je nieuwe woning meeverhuisd kunnen worden omdat het niet past. Wij begrijpen dat dit een moeilijke en vaak emotionele situatie kan zijn. Daarom is het fijn om hier gepaste begeleiding bij te krijgen.

Hoeveel kost een seniorenverhuizing?

De kosten voor een seniorenverhuizing kunnen zeer verschillend zijn. De prijs ligt tussen de € 500,- tot € 1500,-. Dit is afhankelijk van hoeveel hulp en service je gebruik wil maken van een verhuisbedrijf. Meestal gebruikt een verhuisbedrijf 2 verhuizers en een verhuiswagen van 20 m². Dit is omdat de verhuizing van een senior veel verschilt van een gebruikelijke verhuizing van een gezin.

Als je een klein budget hebt of niet veel wil uitgeven aan een verhuizing, kun je ook familieleden vragen om mee te helpen bij de verhuizing. Zij kunnen helpen met inladen en uitladen van de inboedel of inpakken en uitpakken van dozen. Met de inpaktips van Sirelo zal dat zeker makkelijker verlopen 😉.

Inhuren van een specialistisch verhuisbedrijf

Sommige verhuisbedrijven bieden naast de gebruikelijke verhuisdiensten ook seniorenverhuizing aan. Zij hebben dan ook ervaring en weten hoe ze dit moeten aanpakken. Dit zijn de diensten die bijvoorbeeld worden aangeboden:
Oude woning leeghalen en schoonmaken.
In- en uitpakken van verhuisdozen op rustige manier.
Plaatsen van meubilair en andere spullen in de juiste ruimtes.

Deze diensten worden door zo min mogelijk mensen gedaan, om zo de drukte te voorkomen en rust te creëren voor jou.

Offerte seniorenverhuizing aanvragen
Wil je weten hoeveel jouw seniorenverhuizing zal gaan kosten? Selecteer de grootte van je inboedel die je wil verhuizen en ontvang 5 gratis offertes.

Gebruik maken van verhuisservices voor senioren

Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van extra diensten. Dat kan bijvoorbeeld een handyman zijn. Een handyman zal tijdens de verhuizing verschillende taken op zich nemen. Dat zijn taken zoals:

  • Lampen en schilderijen ophangen;
  • Kleding strijken en ophangen in de kasten;
  • Boeken plaatsen op de juiste plekken;
  • Elektrische toestellen, zoals de televisie, cd-speler, wifi en de computer installeren.

Zowel het verhuisbedrijf als wij begrijpen dat het lastig kan zijn om je huidige woning te verlaten na een lange tijd. Daarom bieden sommige verhuisbedrijven een zogeheten ‘verhuisdirigent’ aan. Dat is iemand die je persoonlijk zal begeleiden voor en tijdens de verhuizing. Dat kunnen zaken zijn zoals:

  • Maken van een stappenplan voor de verhuizing;
  • Begeleiding bij het kiezen van inboedel die meegaan naar de nieuwe woning;
  • Hulp bij het inrichten van de nieuwe woning.
  • Als er te veel spullen verhuisd moeten worden en het niet in je woning past, regelen dat het bijvoorbeeld bij je kinderen of kleinkinderen terecht komt.

TIP: Label de verhuisdozen met de juiste namen en adressen met bijvoorbeeld kleurtjes. Zo is het voor het verhuisbedrijf duidelijk naar welke persoon de spullen naartoe moeten als dit niet meeverhuisd kan worden.

Huren van een opslagruimte

Het kan gebeuren dat je voor bepaalde spullen geen bestemming kan vinden. Je wilt ze immers ook niet wegdoen natuurlijk. Dan is er nog één oplossing mogelijk: het huren van een opslagruimte voor je inboedel. Je kan een opslagruimte via het verhuisbedrijf huren. Je kan ook een zogeheten ‘self-storage’ opslagruimte huren bij een extern bedrijf. Wil je meerdere opslagmogelijkheden? Check dan de pagina inboedel opslag regelen voor je verhuizing.

Een heleboel groene opslagruimtes

Ontruimen van de woning na overlijden

Helaas zal iedereen er mee te maken hebben: je dierbare die komt te overlijden. Een hele emotionele gebeurtenis. Wellicht kies je ervoor om zo snel mogelijk te verhuizen of de woning te ontruimen. Ook dat kan bij een seniorenverhuizing aangevraagd worden. De woning wordt dan zo snel mogelijk ontruimd.

Geef ruimte aan emoties

Het is volkomen begrijpelijk dat je emotioneel kan raken, omdat je gaat verhuizen van de plaats waar je misschien de helft van je leven hebt gewoond. Dat is helemaal niet erg. Het helpt zelfs bij de acceptatie van je nieuwe situatie. Verhuisbedrijven die gespecialiseerd zijn in seniorenverhuizingen begrijpen dat zeker en houden hier ook rekening mee.

Het komt allemaal goed!

Een seniorenverhuizing klinkt als heel veel werk en veel stress. Gelukkig zal het met de juiste hulp heel erg meevallen. Hopelijk heb je een goede verwachting van een seniorenverhuizing en weet je wat er geregeld moet gaan worden. Pak vooral je rust en haast je niet overal doorheen. Het verhuisbedrijf zal het allemaal regelen. Het komt goed! 🙂

Mocht je meer willen weten over verhuizen, check dan de artikelen hieronder.