Seniorenverhuizing: 7 tips voor een zorgeloos verloop

Een seniorenverhuizing vraagt een speciale aanpak. Op je oude dag verhuizen kan best zwaar zijn. Onderstaande adviezen dragen bij aan een prettige, zorgeloze verhuizing.

Seniorenverhuizing

Voordat we naar de adviezen gaan, leggen we even uit wat een seniorenverhuizing is. Bij dit soort verhuizingen ligt de nadruk op volledige ontzorging en persoonlijke aandacht.

Als je op leeftijd bent verhuis je meestal naar een kleinere woning, vaak om medische redenen. Veel eigendommen passen niet in je nieuwe huis. Dit is een moeilijke en vaak emotionele situatie. Daarom is het prettig als je hier gepaste begeleiding bij krijgt.

Tip 1 – Huur een specialistisch verhuisbedrijf in

Sommige verhuisbedrijven bieden een seniorenverhuizing aan als aparte dienst. Zij hebben ervaring met verhuizen naar kleinere woningen en zorginstellingen en weten hoe ze dit moeten aanpakken. Het verhuisbedrijf kan bijvoorbeeld de volgende diensten uitvoeren:

  • Oude woning leeghalen en schoonmaken.
  • In- en uitpakken van verhuisdozen op rustige wijze.
  • Plaatsen van meubilair en andere spullen in de juiste ruimtes.
  • Lampen en schilderijen ophangen.
  • Kleding strijken en ophangen in de kasten.
  • Boeken plaatsen op de juiste plekken.
  • Elektrische toestellen, zoals de tv, cd-speler, wifi en de computer installeren.
  • Begeleiding bij het uitzoeken van nieuwe gordijnen en vloerbedekkingen.
  • Hulp bij het inrichten van de nieuwe woning.

Bovenstaande diensten voert het verhuisbedrijf doorgaans met zo weinig mogelijk mensen uit, zodat het niet te druk voor je wordt.

Een greep uit verhuisbedrijven die de dienst seniorenverhuizing aanbieden:

Tip 2 – Vraag om een handyman en verhuisdirigent

De meeste verhuisbedrijven die een seniorenverhuizing uitvoeren, bieden ook de handymanservice aan. Deze man of vrouw verzorgt de finishing touch van je nieuwe huis. Hij of zij installeert de computer, hangt schilderijen op, zet meubels in elkaar en doet nog veel meer. De verhuisdirigent kan je helpen bij de inrichting van je nieuwe woning. Ontdek hier meer soorten verhuisservice.

seniorenverhuizing

Tip 3 – Label de verhuisdozen

Je eigendommen passen niet allemaal in je nieuwe, kleinere woning. Je zult er een andere bestemming voor moeten vinden, bijvoorbeeld je familieleden of andere dierbaren. Om ervoor te zorgen dat dit soepel verloopt, is het belangrijk de dozen te labelen met de juiste namen en adressen. Eventueel met kleurtjes. Dan is het voor iedereen snel duidelijk waar de spullen naartoe moeten.

Tip 4 – Huur een opslagruimte

Lukt het niet om voor bepaalde spullen een bestemming te vinden? En wil je ze niet wegdoen? Dan kun je een opslagruimte huren voor je inboedel. Dit kan bijvoorbeeld bij een verhuisbedrijf, een self-storage of een particulier. Lees er meer over in het artikel Inboedel opslag regelen voor je verhuizing: de mogelijkheden.

Tip 5 – Geef ruimte aan emoties

Misschien heb je wel de helft van je leven gewoond op de plaats waar je nu vandaan gaat. Je hebt er veel belangrijke gebeurtenissen meegemaakt en moet daar nu afscheid van nemen. Daar mag je best verdrietig over zijn. Als je gevoelens toelaat, helpt dit bij de acceptatie van de nieuwe situatie. Een verhuisbedrijf dat is gespecialiseerd in seniorenverhuizingen begrijpt dat ook en houdt hier rekening mee.

Tip 6 – Laat familieleden helpen

De kosten voor een seniorenverhuizing kunnen zeer uiteenlopen. Doorgaans ligt de prijs tussen de € 500 tot € 1500. Heb je een klein budget en wil je kosten besparen? Vraag dan of familieleden ook aanwezig zijn bij de verhuizing om te helpen. Bijvoorbeeld met inpakken of het sjouwen van dozen in de verhuiswagen. Bekijk ons artikel met inpaktips eens.

seniorenverhuizing

Tip 7 Vraag gratis 5 verhuisoffertes aan

Naast de bovengenoemde verhuizers hebben we een pagina met meer dan 500 verhuisbedrijven. Er zit vast een verhuisbedrijf bij je in de buurt dat is gespecialiseerd in de dienst seniorenverhuizing. Via onze website kun je gratis 5 verhuisoffertes aanvragen. Dan krijg je nóg een beter beeld van de diensten.

Deze verhuisartikelen kunnen ook van pas komen: