Verhuizen naar Almere

Verhuizen naar Almere is populair. Steeds meer mensen zoeken hun heil in de polder van de provincie Flevoland. De stad wordt omringd door grote meren, zoals het Gooimeer, het IJsselmeer en het Markermeer en ligt volledig onder zeeniveau. Met bijna 200.000 inwoners is Almere trots onderdeel van de 10 grootste gemeenten van Nederland en is het de hoofdstad van de provincie voorbij gegaan in het aantal inwoners. De ligging van de stad zorgt er onder andere voor dat steeds meer mensen verhuizen naar Almere. De combinatie van de centrale ligging en de mogelijkheden die het biedt aan het water maken van de stad een echte trekpleister, ook voor veel mensen uit Amsterdam. 29% van de inwoners van Almere is geboren in Amsterdam!

Verhuizen naar Almere

Verhuizen naar Almere

Almere heeft een jonge bevolking in vergelijking tot de rest van Nederland. Er wonen veel jonge gezinnen, waardoor bijna 30% van de inwoners jonger is dan 20 jaar en slechts 8% ouder is dan 65. Binnen de stad is echter wel een kleine vergrijzing gaande, waardoor beide groepen steeds meer gelijkgetrokken worden. Almere is ook een diverse stad. Er wonen meer dan 160 nationaliteiten en bijna 190 etnische groepen die zich verspreiden over de verschillende wijken. In totaal komt ongeveer 20% van de inwoners uit het buitenland (voornamelijk uit Suriname, met 11% van de inwoners).

De economische aantrekking van de omliggende gebieden, zoals Amsterdam en Het Gooi, is groot. Hierdoor was Almere oorspronkelijk een overloopstad voor beide plaatsen. Nog steeds hebben veel inwoners van Almere een grote affiniteit met beide gebieden en zijn er veel woon-, werk- en sociale relaties tussen de plaatsen. Door deze samenhorigheid zijn er al jaren veel mensen die verhuizen naar Almere. Hierdoor is er vaak een kleine opstopping in het verkeer en het openbaar vervoer. Er liggen echter al vergevorderde plannen om dit te verbeteren.

Wonen in Almere

Almere is het shopwalhalla van veel mensen. Met een van de grootste winkelgebieden van Nederland is het een populaire plek voor veel bezoekers uit omliggende steden om hun boodschappen te doen. Niet alleen biedt het huisvest aan een van de grootste winkelcentra, ook zijn deze elke zondag geopend.

Almere Haven biedt een welkome afwisseling voor al het shoppen. Het stadsdeel heeft meer dan 22.000 inwoners en is het kleinste stadsdeel van Almere. Hier wordt jaarlijks een landelijk bekend festival georganiseerd onder de noemer Havenfestival. Ook de Almeerse Triatlon kent er zijn start en finish. Naast de Haven zijn er nog vele andere natuur- en recreatiegebieden, zoals: Almeerderstrand, Kotterbos, Lepelaarplassen, Oostvaardersplassen, et cetera.Verhuizen Almere

De stad heeft zich in de loop der jaren ook een aantal evenementen toegeëigend waar mensen uit heel Nederland voor naar Almere reizen. Dit zijn onder andere de Libelle Zomerweek, Popfestival Zand, Megabase Outdoor, en het Bevrijdingsfestival Flevoland.

Wil je ook onderdeel uitmaken van deze bruisende stad? Dan is verhuizen naar Almere écht iets voor jou! Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan van verhuisbedrijven en ontdek de stad. Klik hier, en ontvang tot wel 5 gratis offertes en bespaar tot 40% op je verhuisbedrijf!

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan