15 Handige verhuistips van ervaren verhuisbedrijven

Je gaat binnenkort verhuizen. Maar hoe zorg je nu voor een soepele verhuizing? Op deze pagina vind je 15 verhuistips van ervaren verhuisbedrijven. Ben je op zoek naar concrete inpaktips? Check dan de video onderaan deze pagina.

1. Bepaal van tevoren een budget.

Weet je nog niet zeker of je de verhuizing wil uitbesteden of toch zelf wil doen? Wanneer je hier nog niet zeker over bent, is het handig om van tevoren een budget voor jezelf te bepalen. Wanneer je dan verhuisoffertes ontvangt, wordt het makkelijker om te beslissen of dit het voor jou waard is. Ligt de prijs op de offertes hoger dan het bedrag wat jij er aan kwijt wil? Dan is de keuze snel gemaakt.

2. Bedenk wanneer je wil verhuizen.

Verhuisbedrijven rekenen een hoger tarief in het weekend, en ook voor een spoedverhuizing wordt meer gerekend. Het is dus aan te raden om tijdig een datum vast te zetten. Doe je de verhuizing zelf? Hou dan rekening met de spits en het weer.

3. Geef je adreswijziging tijdig door.

Je dient je adreswijziging bij een hoop instanties door te geven om te voorkomen dat je post naar het verkeerde adres gestuurd wordt. Lees hier bij wie je de verhuizing precies moet doorgeven.

4. Begin op tijd met opruimen en inpakken.

Wanneer jouw verhuisdatum bekend is, zorg dan dat je op tijd begint met het opruimen en inpakken van je spullen. Dit neemt waarschijnlijk meer tijd in beslag dan je verwacht, dus begin tijdig. Dit is ook hét moment om je spullen grondig op te ruimen en zaken weg te doen die je niet meer gebruikt. Een veel voorkomende fout bij een verhuizing is het meenemen van spullen die je eigenlijk al jaren niet meer hebt gebruikt. Je kunt deze spullen apart houden en doneren aan een goed doel, of laten ophalen door de kringloop. Zie het als een win-win situatie, jij bent van je overbodige spullen af en een ander is hier wellicht weer heel blij mee.

5. Zorg voor voldoende vul- en inpakmaterialen.

Bij het inpakken van dozen heb je vul- en inpakmaterialen nodig ter bescherming van je spullen. Denk hierbij aan kranten, folders, bubbeltjesplastic, keukenpapier en piepschuim. Je kunt dit gebruiken om je spullen (zoals servies en glaswerk) in te rollen zodat deze niet beschadigen. Ook dien je dozen altijd op te vullen met kranten of folders, om ervoor te zorgen dat de spullen in de doos niet kunnen verschuiven.

Opruimen en inpakken van spullen voor verhuizing

6. Organiseer je dozen.

Zorg tijdens het inpakken dat je labelstickers bij de hand hebt om iedere doos te kunnen voorzien van een label. Dit zal het makkelijker maken om alle dozen uiteindelijk in de juiste ruimte te plaatsen, dit scheelt weer tijd bij het uitpakken. Zorg daarnaast dat je het gewicht verdeelt. Een doos dient lichter te zijn dan 20 kilo om blessures te voorkomen. Doe zware spullen onder in de doos en stapel lichtere spullen hier bovenop. Een extra tip: doe zware spullen in een kleinere doos. Hiermee voorkom je dat een doos te zwaar wordt, of halfleeg wordt gelaten.

7. Zorg dat je garderobedozen hebt voor je kleding.

In een garderobedoos kun je je kleding ophangen, je hoeft dus niets op te vouwen en in zakken of dozen te stoppen. Je hangt je kleding aan de hanger zo vanuit je kast de garderobedoos in, en vanuit de doos je (nieuwe) kast weer in. Het verhuisbedrijf kan deze leveren.

8. Meet je meubelen op.

Om er zeker van te zijn dat jouw meubelen door de deur passen, is het raadzaam alles op te meten. Woon je op een hogere verdieping? Dan kan een verhuislift een handige optie zijn. Zorg er dan voor dat je meubelen óf door het raam, óf door de deur passen.

9. Hou medicijnen en waardevolle spullen apart.

Je wil niet opzoek moeten naar medicijnen die ergens onderin een doos zitten. Ook waardevolle spullen kun je beter apart houden en zelf vervoeren, dan weet je zeker dat deze snel en veilig worden verhuisd naar je nieuwe woning. Een extra tip: hou ook gereedschap apart. Je kunt in je nieuwe woning dan snel aan de slag zonder eerst dozen uit te hoeven pakken.

10. Verwijder bureauladen of zet deze vast.

Bureauladen kunnen tijdens het rijden verschuiven of uit de kasten glijden.

11. Hou brandbare goederen apart.

Het inpakken van brandbare of licht ontvlambare vloeistoffen en spuitbussen wordt bij een verhuizing sterk afgeraden. Door verandering in temperatuur en druk kan er een lekkage en zelfs een explosie ontstaan. Wanneer dit gebeurt en iemand raakt gewond, ben jij aansprakelijk.

12. Gebruik voor elektronische apparatuur de originele doos (indien mogelijk).

Wanneer je deze dozen niet meer hebt, zorg dan dat je ze goed verpakt in zachte materialen en de dozen opvult met kranten.

13. Zet je koelkast en vriezer op tijd uit.

Handige verhuistips

Hiermee zorg je ervoor dat je koelkast en vriezer volledig droog en schoon vervoerd kunnen worden. Zorg dat deze tijdens het vervoer rechtop staan en dat deuren goed dicht zitten.

14. Pak lampen in met keukenpapier.

Verwijder de gloeilamp en lampenkap, rol het snoer op en rol alles in met keukenpapier.

15. Laat het restwater uit de wasmachine lopen en zet de trommel vast met de transportbeveiliging.

Dit zal beschadigingen voorkomen.

Tot slot geven we je graag nog een aantal inpaktips mee, deze vind je in de onderstaande video.