15 Handige verhuistips van ervaren verhuisbedrijven

Ga je binnenkort verhuizen en ben je opzoek naar verhuistips? Op deze pagina vind je 15 verhuistips van ervaren verhuisbedrijven.

1. Bepaal van tevoren een budget.

Wil je de verhuizing uitbesteden of overweeg je de verhuizing zelf te doen? Het is dan handig om van tevoren te bepalen wat je aan de verhuizing kwijt zou willen. Wanneer je dan verhuisoffertes ontvangt, wordt het makkelijker om te beslissen of dit het voor jou waard is.

2. Bedenk wanneer je wil verhuizen.

Verhuisbedrijven rekenen een hoger tarief in het weekend, en ook voor een spoedverhuizing wordt meer gerekend. Het is dus aan te raden om dit tijdig vast te zetten. Doe je de verhuizing zelf? Hou dan rekening met de spits en het weer.

3. Geef je adreswijziging tijdig door.

Je dient je adreswijziging bij een hoop instanties door te geven om te voorkomen dat je post naar het verkeerde adres gestuurd wordt. Lees hier bij wie je de verhuizing moet doorgeven.

4. Begin op tijd met opruimen en inpakken.

Wanneer jouw verhuisdatum bekend is, zorg dan dat je op tijd begint met het opruimen en inpakken van je spullen. Dit neemt waarschijnlijk meer tijd in beslag dan je verwacht, dus begin tijdig.

5. Zorg voor voldoende vul- en inpakmaterialen.

Bij het inpakken van dozen heb je vul- en inpakmaterialen nodig ter bescherming van je spullen. Denk hierbij aan kranten, folders, bubbeltjesplastic, keukenpapier en piepschuim. Je kunt dit gebruiken om je spullen (zoals servies en glaswerk) in te rollen zodat deze niet beschadigen. Ook dien je dozen altijd op te vullen met kranten of folders, om ervoor te zorgen dat de spullen in de doos niet kunnen verschuiven.

6. Organiseer je dozen.

Zorg tijdens het inpakken dat je labelstickers bij de hand hebt om iedere doos te kunnen voorzien van een label. Dit zal het makkelijker maken om alle dozen uiteindelijk in de juiste ruimte te plaatsen, dit scheelt weer tijd bij het uitpakken. Zorg daarnaast dat je het gewicht verdeelt. Een doos dient lichter te zijn dan 20 kilo om blessures te voorkomen. Doe zware spullen onder in de doos en stapel lichtere spullen hier bovenop. Een extra tip: doe zware spullen in een kleinere doos. Hiermee voorkom je dat een doos te zwaar wordt, of halfleeg wordt gelaten.

Handige verhuistips

7. Zorg dat je garderobedozen hebt voor je kleding.

In een garderobedoos kun je je kleding ophangen, je hoeft dus niets op te vouwen en in zakken of dozen te stoppen. Je hangt je kleding aan de hanger zo vanuit je kast de garderobedoos in, en vanuit de doos je (nieuwe) kast weer in. Het verhuisbedrijf kan deze leveren.

8. Meet je meubelen op.

Om er zeker van te zijn dat jouw meubelen door de deur passen, is het raadzaam alles op te meten. Woon je op een hogere verdieping? Dan kan een verhuislift een handige optie zijn. Zorg er dan voor dat je meubelen óf door het raam, óf door de deur passen.

9. Hou medicijnen en waardevolle spullen apart.

Je wil niet opzoek moeten naar medicijnen die ergens onderin een doos zitten. Ook waardevolle spullen kun je beter apart houden en zelf vervoeren, dan weet je zeker dat deze snel en veilig worden verhuisd naar je nieuwe woning. Een tip: hou ook gereedschap apart. Je kunt in je nieuwe woning dan snel aan de slag zonder eerst dozen uit te hoeven pakken.

10. Verwijder bureauladen of zet deze vast.

Bureauladen kunnen tijdens het rijden verschuiven of uit de kasten glijden.

11. Hou brandbare goederen apart.

Het inpakken van brandbare of licht ontvlambare vloeistoffen en spuitbussen wordt bij een verhuizing sterk afgeraden. Door verandering in temperatuur en druk kan er een lekkage en zelfs een explosie ontstaan. Wanneer dit gebeurt en iemand raakt gewond, ben jij aansprakelijk.

12. Gebruik voor elektronische apparatuur de originele doos (indien mogelijk).

Wanneer je deze dozen niet meer hebt, zorg dan dat je ze goed verpakt in zachte materialen en de dozen opvult met kranten.

13. Zet je koelkast en vriezer op tijd uit.

Hiermee zorg je ervoor dat je koelkast en vriezer volledig droog en schoon vervoerd kunnen worden. Zorg dat deze tijdens het vervoer rechtop staan en dat deuren goed dicht zitten.

14. Pak lampen in met keukenpapier.

Verwijder de gloeilamp en lampenkap, rol het snoer op en rol alles in met keukenpapier.

15. Laat het restwater uit de wasmachine lopen en zet de trommel vast met de transportbeveiliging.

Dit zal beschadigingen voorkomen.