Verhuizen naar Amerika
De kosten, verhuisoffertes & handige info

Ga jij verhuizen naar Amerika? Dan ben je bij Sirelo aan het juiste adres. Wij hebben handige informatie voor je verzameld om ervoor te zorgen dat jij écht goed voorbereid naar Amerika kunt verhuizen. Van de kosten van de verhuizing tot het vinden van een verhuisbedrijf, wij helpen je op weg.

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Wat kost een verhuizing naar Amerika?

Een verhuizing naar Amerika kost gemiddeld €6.800 tot €9.300. Dit is een gemiddelde op basis van een gezin van drie personen. Een internationale container verhuizing is erg complex en de kosten worden berekend aan de hand van verschillende factoren. Dit betekent dus ook dat iedere verhuizing gepaard gaat met een andere prijs. De tarieven die we hier noemen kunnen daarom slechts gezien worden als indicatie.

Omdat de kosten van verhuizen naar Amerika onder andere bepaald worden door het volume van de inboedel, hebben we onderstaande tabel gemaakt om je een beter beeld te geven van de kosten per type woning. Logischerwijs geldt dat hoe groter de woning is, hoe groter de inboedel is, hoe meer de verhuizing kost.

Gemiddelde kosten verhuizen naar Amerika

Grootte woningGemiddelde kosten
1 slaapkamer woning€6.600 – €8.900
2 slaapkamer woning€6.800 – €10.700
3 slaapkamer woning€9.700 – €12.600
4/5 slaapkamer woning€10.400 – €14.100

💬 Sirelo’s TIP: Deze tarieven zijn slechts een indicatie en het kan daarom gebeuren dat de prijs van jouw verhuizing naar Amerika sterk afwijkt van bovenstaande. Ben je benieuwd hoe de kosten opgebouwd worden? Lees dan hier verder.

Exacte kosten van jouw verhuizing

Ben je benieuwd wat jouw verhuizing precies zal kosten? Snappen we! Op Sirelo vergelijk je gratis tot vijf verhuisbedrijven. Door het onderstaande offerteformulier in te vullen, gaan wij op zoek naar geschikte internationale verhuizers voor jouw verhuizing. Zij maken ieder een offerte voor je op, die jij vervolgens met elkaar kunt vergelijken. Door te vergelijken bespaar je soms tot wel duizenden euro’s en weet je zeker dat je een weloverwogen keuze kunt maken!

Vergelijk verhuisbedrijven en bespaar!
Klik op de grootte van je inboedel en ontvang gratis verhuisoffertes

Verhuizen naar Amerika: Hoe lang is je inboedel onderweg?

Hoe lang je zult moeten wachten voordat je inboedel in Amerika is gearriveerd, is natuurlijk afhankelijk van het type transport dat je hebt gekozen. Heb je gekozen voor luchttransport? Dan kun je jouw inboedel soms al binnen enkele dagen in jouw nieuwe woning verwachten. Heb je gekozen voor een container verhuizing per vrachtschip? Dan moet je rekenen op 3 tot 10 weken.

3 tot 10 weken is nog steeds een erg ruime schatting. Dat komt omdat je kunt kiezen voor een groepage verscheping of het laten verschepen van een volledige container. Kies je voor groepage omdat je zelf niet voldoende inboedel verhuist om een volledige container te vullen? Dan kan dat betekenen dat het langer duurt voor de container Nederland verlaat, en dus duurt het langer voor je inboedel in Amerika arriveert.

Onderstaand overzicht geeft een schatting van het aantal weken dat je inboedel onderweg kan zijn:

  • West kust, volle container; bijvoorbeeld Los Angeles: ongeveer 5 tot 6 weken.
  • West kust, groepage container; bijvoorbeeld Los Angeles: ongeveer 8 tot 10 weken.
  • Oost kust, volle container; bijvoorbeeld Miami of New York: ongeveer 3 tot 4 weken.
  • Oost kust, groepage container; bijvoorbeeld Miami of New York: ongeveer 6 tot 8 weken.

Verhuisbedrijven naar Amerika

Je inboedel zal overzees naar Amerika verhuisd moeten worden – dat regel je niet 1,2,3 even zelf 😉 Ben je op zoek naar een verhuisbedrijf dat gespecialiseerd is in verhuizen naar Amerika? Dan vind je dit verhuisbedrijf wellicht in onze Top 12 internationale verhuisbedrijven van Nederland.

Ons advies? 🚚 Een verhuizing naar Amerika doe je niet dagelijks. Kies daarom voor een verhuisbedrijf waar je helemaal achterstaat. Het gaat immers wel om je dierbare en kostbare spullen die verhuisd zullen worden door dit bedrijf! Zorg dus dat je inboedel in goede handen is: lees reviews op meerdere websites en stel vragen aan de verhuizer als je ergens twijfel bij hebt.

💬 Sirelo’s TIP: Ben je nog niet toe aan het vinden van een verhuisbedrijf maar wil je jezelf wel alvast goed voorbereiden? Begin dan eens met het berekenen van je inboedel in kubieke meters. Dit doe je hier!

Emigreren naar Amerika: visum en regelgeving

Voordat je jouw verhuizing naar Amerika officieel kunt maken, zijn er eerst een aantal zaken die geregeld moeten worden. Laten we beginnen bij het visum.

Een visum

Wanneer je permanent wil verhuizen naar Amerika, dien je over een Green Card te beschikken. De Green Card, oftewel de permanente verblijfsvergunning, wordt verstrekt aan 50.000 mensen per jaar. Met dit visum kun je wonen, werken en studeren in Amerika. Gemiddeld wordt één vijfde van de aanvragen al afgewezen wegens incomplete of foutieve gegevens. Houd hier dus rekening mee en laat je aanvraag controleren door iemand anders. Er gaat een hoop tijd en papierwerk in de aanvraag zitten, begin dus op tijd met de voorbereidingen.

Bekijk onze pagina over het visum in Amerika voor meer informatie.

Verdiep je in de regelgeving omtrent het verschepen van je inboedel

De VS is niet het makkelijkste land om naartoe te emigreren. Het ligt buiten de Europese Unie en heeft veel eigen regels over het invoeren van goederen, zo ook voor jouw inboedel. Wij raden je daarom aan om deze lijst door te nemen zodat je zeker weet dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Naast het visum en de regelgeving is er nog veel wat je moet regelen. Denk aan je geldzaken, je documenten, je zorgverzekering, etc. Lees verder op onze pagina Verhuizen naar het buitenland!

Auto verschepen naar Amerika

Wil jij je auto mee verhuizen naar Amerika? Dat is mogelijk, als de auto ouder is dan 6 maanden. De kosten voor het verschepen van een auto naar Amerika bedragen ca. €2.000.

Wil je jouw auto graag meenemen? Het eerste dat je dan dient te doen, is het bezoeken van een RDW keuringsstation. Je vult hier ter plekke een formulier in, vervolgens ontvang je het gestempelde deel II van het kentekenbewijs en een uitvoerverklaring in tweevoud: een origineel (wit) en een kopie (groen). Deze dien je goed te bewaren. Je hebt nu geen verplichtingen meer zoals APK, verzekering en wegenbelasting. Echter mag je ook niet meer op de openbare weg in Nederland rijden. Om je auto mee naar huis te nemen, vraag je een uitvoerkenteken aan. Deze is twee weken geldig, je hebt dus twee weken de tijd om je auto te verschepen naar Amerika. Stem met het verhuisbedrijf af wanneer de verhuizing plaatsvindt en wanneer de export van de auto in gang gezet kan worden.

Wanneer je auto arriveert in Amerika, is het noodzakelijk om de auto in Amerika in te schrijven en een kentekenplaat aan te vragen. Het verhuisbedrijf kan jou hierbij helpen.

Zoals je kunt lezen, kost het uit- en invoeren van de auto kost relatief veel tijd en geld. Het is daarom vaak voordeliger om je huidige auto in Nederland te verkopen en in Amerika een nieuwe aan te schaffen.

Een huis kopen in Amerika

Een woning vinden in Amerika doe je via Realtor en Zillow. Je kunt er ook voor kiezen om langs een makelaarskantoor in Amerika te gaan. Deze kunnen je vaak beter uitleggen wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een huis.

Een hypotheekprocedure is in Amerika vaak vergelijkbaar met de procedure hier in Nederland. Wel kan het voor expats lastig zijn om een huis te kopen. Elsevier heeft een lijst gepubliceerd met alles wat komt kijken bij het kopen van een huis.

Vergelijk het leven in verschillende Amerikaanse steden

Omdat de VS zo’n enorm land is, verschilt het erg per stad hoe de kwaliteit van leven is. Weet je nog niet zeker naar welke stad je wil verhuizen? Dan kan onderstaande tabel voor jou nuttig zijn. De tabel geeft een overzicht van o.a. de kwaliteit van leven, vervuiling en veiligheid. Wanneer je in de tabel klikt op ‘Prijzen per stad’ kun je tevens de kosten van producten en huurkosten vergelijken.

Scores per stad
Prijzen per stad
PlaatsKwaliteit levenKoopkrachtVeiligheidGezondheidszorgLevenskostenVervuiling
Chicago647340646341
Los Angeles656756655867
Miami566050566142
New York555862557558

Emigreren naar Amerika – Verhalen en ervaringen

Wij, van Sirelo, hebben inmiddels al behoorlijk wat mensen geholpen met hun verhuizing naar Amerika. Om jou te helpen, laten we voorgaande klanten hun ervaring delen. Dat doen zij door middel van reviews op dit platform, maar zo kun je ook op Sirelo het verhaal van Teun en Marian lezen. Daarnaast zijn er ook diverse fora waar mensen praten over hun ervaringen. Het meest populaire forum vind je hier.

Tot slot..

Heb je nog niet gevonden wat je zocht? Dan verwijzen we je graag door naar onze andere nuttige pagina’s wanneer je naar Amerika gaat verhuizen.

Lees verhuiservaringen van andere mensen
Lees alle blogs