Amerika in cijfers

Huizenprijzen
42
Gem.
Kosten dagelijks leven
46
Gem.
Criminaliteitscijfers
52
Gem.
Gezondheidszorg
50
Gem.
Totale score
70
Goed
Gemiddelde verhuiskosten naar Amerika
€ 7500 - € 9500
Vergelijk offertes en bespaar tot 40%

Verhuizen naar Amerika

Het verhuizen naar Amerika om van de ‘American Dream’ een realiteit te maken is een ingewikkelde procedure. Daarom hebben we rondom deze pagina zoveel mogelijk relevante informatie verzameld omtrent een verhuizing naar Amerika. Ook werken wij samen met verhuisbedrijven die gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van internationale verhuizingen. Door middel van het invullen van het offerteformulier kan je snel een specifieke prijs ontvangen. Hieronder vind je een overzicht van de informatie die je op deze pagina vinden:

Verhuizen naar Amerika

Werken en wonen in Amerika

Samen met vele anderen overweeg jij wellicht om te verhuizen naar Amerika. Niet gek, want het land staat bekend om zijn vrijheid en gelijkheid. In tegenstelling tot het beeld dat men van Nederland heeft, heb je in Amerika de mogelijkheid om jezelf te ontplooien en het beste uit jezelf te halen. De meeste multinationals zijn gevestigd in de Staten, dus werkgelegenheid is er. Zelfs Nederlandse bedrijven als Heineken en Unilever hebben grote vestigingen in Amerika, het vinden van een baan is dus niet onmogelijk wanneer je de juiste diploma’s hebt. Om echter in Amerika te mogen wonen en werken, heb je een visum nodig. Het is strafbaar om zonder visum voor langere tijd te verblijven. Wanneer je een visum hebt, heb je toegang tot het kopen van een huis, het zoeken van een baan en je krijgt de rechten die mensen met een Amerikaanse nationaliteit ook hebben.

Green card loterij in Amerika

Wanneer je permanent wilt verhuizen naar Amerika, is er sprake van een Greencard. De Greencard, oftewel de permanente verblijfsvergunning, wordt verstrekt aan 50.000 mensen per jaar. Met dit visum kun je wonen, werken en studeren in Amerika. Je aanvraag voor de Greencard loterij (ook wel Diversity Visa loterij genoemd) wordt afgewezen als hier fouten in zitten, en daar controleren ze streng op. Gemiddeld wordt één vijfde van de aanvragen al afgewezen wegens incomplete of foutieve gegevens. Houd hier dus rekening mee en laat je aanvraag controleren door iemand anders. Er gaat een hoop tijd en papierwerk in de aanvraag zitten, begin dus op tijd met de voorbereidingen. Hou daarnaast rekening met het feit dat je wellicht niet direct één van de gelukkige 50.000 mensen bent die een visum krijgt. Er kunnen maanden, soms zelfs jaren overheen gaan voor je verhuizing naar Amerika definitief is. Bekijk onze pagina over het visum in Amerika voor meer informatie.

Wat kost een verhuizing naar Amerika?

Er wordt een grote afstand overbrugd wanneer je je inboedel verhuist naar Amerika. Je inboedel kan daarom tot enkele maanden onderweg zijn. Wanneer er echt haast achter je verhuizing zit, kan je inboedel in plaats van per vrachtschip, ook per vliegtuig verhuisd worden. Dit gaat echter gepaard met hoge kosten. Voor een verhuizing van een gemiddeld Nederlands huishouden per vrachtschip rekent een verhuisbedrijf al snel €7.500 tot €9.500. Dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je inboedel, de plek waar je naartoe verhuist en de diensten waar je gebruik van wilt maken. Je verhuizing zou dus meer of minder kunnen kosten, dit is slechts een indicatie.

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Hoe lang is je inboedel onderweg naar Amerika?

De Verenigde Staten is een enorm land, dus de tijd die het in beslag zal nemen is afhankelijk van je nieuwe woonplaats. De verscheping van een volle container is duurder maar korter. Een groepage verscheping duurt langer omdat de container eerst vol dient te zijn voor deze verscheept wordt. Onderstaand overzicht geeft een schatting van het aantal weken dat je inboedel onderweg kan zijn:

  • West kust, volle container; bijvoorbeeld Los Angeles: ongeveer 5 tot 6 weken.
  • West kust, groepage container; bijvoorbeeld Los Angeles: ongeveer 8 tot 10 weken.
  • Oost kust, volle container; bijvoorbeeld Miami of New York: ongeveer 3 tot 4 weken.
  • Oost kust, groepage container; bijvoorbeeld Miami of New York: ongeveer 6 tot 8 weken.

Verhuizen naar Amerika

Verlaag de kosten van je verhuizing naar Amerika

De eerder genoemde prijsindicatie is gebaseerd op een gemiddeld Nederlands huishouden. De prijs die je uiteindelijk betaalt voor een verhuizing naar Amerika is echter afhankelijk van een aantal factoren, die de prijs positief of juist negatief kan beïnvloeden.

  1. Het type vervoer. Zoals al eerder genoemd werd, is in dit geval een verhuizing per vrachtschip de goedkoopste optie. Echter duurt dit wel het langst.
  2. De keuze voor een verzekering. Wanneer je je inboedel niet laat verzekeren, betaal je minder. Je hebt dan echter ook geen zekerheid gedurende de tijd dat je spullen onderweg zijn.
  3. De omvang van je inboedel. Vanzelfsprekend geldt: hoe meer je mee neemt, hoe meer je betaalt.
  4. Het laten demonteren en monteren van meubelen. Als je dit laat doen door de verhuizer, betaal je een meerprijs. Het neemt je wel een hoop werk uit handen.
  5. Het laten in- en uitpakken van de dozen. Als je ook dit laat doen door het verhuisbedrijf, ben jij vrijwel geen tijd kwijt aan de verhuizing. Het is wel de duurste manier van verhuizen, dus als je de tijd zelf hebt, wordt het aangeraden om de dozen zelf in- en uit te pakken.

Wanneer je er voor kiest om zoveel mogelijk zelf te doen, ben je per saldo goedkoper uit. Het kost je wel meer tijd, dus het is een afweging tussen de tijd die je er aan kwijt zou zijn en de kosten die je bespaart.

Verhuistips

Wanneer je verhuist, sta je zelf waarschijnlijk niet overal bij stil. Door het meegeven van enkele tips, proberen we je verhuizing wat te versoepelen. Elke verhuizing loopt natuurlijk anders maar er zijn een aantal tips die bij elke internationale verhuizing van toepassing zijn.

Ten eerste, het apart houden van goederen. Wanneer je alle verhuisdozen aan het inpakken bent, kan je uit enthousiasme te veel inpakken. Vergeet niet om alle belangrijke- en waardevolle spullen apart te houden om mee te nemen in je bagage in het vliegtuig. Denk hierbij niet alleen aan je paspoort, medische dossiers en verzekeringspapieren, maar denk ook aan het feit dat je inboedel lange tijd onderweg zal zijn. Het is vanzelfsprekend dat je je tandenborstel, tandpasta en andere verzorgingsmiddelen nodig zal hebben. Maar daarnaast zal je ook een aantal setjes kleren moeten inpakken met kleren voor het klimaat waar je naar toe gaat.

Niet alles mag zomaar mee Amerika in. Gevaarlijke stoffen mogen niet geïmporteerd worden, hier vallen ook verfstoffen onder. Andere artikelen die niet mee mogen zijn o.a. batterijen, reinigingsmiddelen, brandblussers, alcohol en producten afkomstig van beschermde diersoorten maar ook Perzische tapijten en kleden moeten achterblijven. Dit geldt niet alleen voor je bagage maar ook voor de container verscheping, dit vanwege brandgevaar.

Zorg ervoor dat alles, wat mee moet, helemaal klaar staat de dag voordat de container wordt langs gebracht. Denk bij het klaar zetten aan het labellen van de dozen en het losmaken van goederen die bevestigd zijn aan vloeren, wanden en plafonds. Vergeet ook vooral niet de koelkast en/of vriezer op tijd uit te schakelen. De binnenkant dient volledig droog en schoon te zijn, om schimmel te voorkomen. Bij een verhuizing naar Amerika is je inboedel relatief lang onderweg en kan vochtigheid dus snel schade aanrichten.

Wil je meer tips voor het integreren, het kiezen van een school, of het inpakken? Bezoek dan onze pagina voor algemene tips over het verhuizen naar het buitenland.

Verhuizing naar New York

Auto Verschepen naar Amerika

Het is mogelijk om je huidige auto mee te verhuizen naar Amerika. Het eerste dat je hiervoor dient te doen, is het bezoeken van een RDW keuringsstation. Je vult hier ter plekke een formulier in, vervolgens ontvang je het gestempelde deel II van het kentekenbewijs en een uitvoerverklaring in tweevoud: een origineel (wit) en een kopie (groen). Deze dien je goed te bewaren. Je hebt nu geen verplichtingen meer zoals APK, verzekering en wegenbelasting. Echter mag je ook niet meer op de openbare weg in Nederland rijden. Om je auto mee naar huis te nemen, vraag je een uitvoerkenteken aan. Deze is twee weken geldig, je hebt dus twee weken de tijd om je auto te verschepen naar Amerika. Enkele transportbedrijven zijn gespecialiseerd in het verschepen van auto’s, je kunt hierover informeren bij het verhuisbedrijf dat je inboedel verhuist. Zij hebben vaak de contacten met deze transportbedrijven.

Wanneer je auto arriveert in Amerika, is het noodzakelijk om de auto in Amerika in te schrijven en een kentekenplaat aan te vragen. Natuurlijk moet de auto hier ook verzekeren worden. Een auto jonger dan 6 maanden, kan niet geïmporteerd worden in Amerika. Daarnaast zijn niet alle merken beschikbaar in Amerika, dus het verkrijgen van onderdelen kan dan lastig zijn. Je kan rekenen op kosten van rond de 2000 euro om een auto te verschepen. Ook kost het uitvoeren van je auto relatief veel tijd. Dus tenzij het een hele luxe auto is, of eentje met veel emotionele waarde, is het verkopen van je auto in Nederland en een nieuwe (Amerikaanse) auto aan schaffen op aankomst veel voordeliger.

Vergelijk het leven in verschillende Amerikaanse steden

Het leven in een land als Amerika verschilt veel per stad vanwege de grootte van het land. Het kan daarom dus lastig worden om te kiezen welke stad het beste bij jouw past. Vandaar hebben we twee tabellen gecreëerd om een paar grote steden op een aantal dingen te vergelijken. Dit zijn een paar steden waar de meeste expats naar toe lijken te trekken. De tabel geeft een overzicht van bijvoorbeeld de kwaliteit van leven, vervuiling en veiligheid. De meeste cijfers zijn vanzelfsprekend en het verschil tussen de steden lijkt hevig te worden beïnvloed door de locatie van de stad in Amerika.

Zoals bijvoorbeeld het kwaliteit van leven dat in LA hoger ligt dan in de andere steden. Dit is mede dankzij het verschil in klimaat, de prijzen van levensmiddelen en de relaxte levenshouding in vergelijking met NY. NY staat bekend om de drukte, het hectische leven en de hoge kosten van leven, maar trekt nog steeds veel mensen vanwege de charme dat de stad heeft. Deze tabel is dus een goed begin om een idee te krijgen van de leefomstandigheden in de steden, maar uiteindelijk gaat het ook om je eigen voorkeur.

Scores per stadPrijzen per stad
PlaatsKwaliteit levenKoopkrachtVeiligheidGezondheidszorgLevenskostenVervuiling
Chicago647340646341
Los Angeles656756655867
Miami566050566142
New York555862557558
PlaatsPrijs cappuccinoPrijs liter melkPrijs dozijn eierenHuur 3 kamerappartement
Chicago€ 3,49€ 0,73€ 2,53€ 2.268,00
Los Angeles€ 3,64€ 0,87€ 3,26€ 2.737,06
Miami€ 3,66€ 0,85€ 2,64€ 2.421,18
New York€ 3,78€ 0,95€ 3,33€ 4.001,93

Meer informatie over Amerika

Naast de informatie die je zojuist hebt kunnen lezen, bieden wij nog meer informatie aan over:

Vraag gratis offertes aan

Ben jij ook van plan te verhuizen naar Amerika? Vraag dan gratis tot vijf offertes aan voor je verhuizing. Door het invullen van het offerteformulier ontvang je snel een nauwkeurige prijsindicatie. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar je kan ook nog eens tot 40% besparen op je verhuiskosten. De verhuisbedrijven zijn gespecialiseerd in verhuizingen naar Amerika en kunnen al jouw vragen omtrent de verhuizing beantwoorden.