Verhuizen naar Amerika

Overweeg jij een verhuizing naar Amerika? Dan ben je bij Sirelo aan het juiste adres. Wij hebben alle relevante informatie voor je verzameld om ervoor te zorgen dat jij écht goed voorbereid naar Amerika kunt verhuizen. Van de kosten van de verhuizing tot het kopen van een woning, wij helpen je op weg.

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Wat kost een verhuizing naar Amerika?

Als geen ander begrijpen we dat je graag een schatting wil van de kosten. De gemiddelde kosten van een verhuizing naar Amerika bedraagt €6.800 tot €9.300. Dit is een gemiddelde op basis van een inboedel van drie personen. Een internationale verhuizing is erg complex en de kosten worden berekend aan de hand van verschillende factoren. Het kan dus zijn dat de prijs die jij uiteindelijk betaalt sterk afwijkt; zie dit als een indicatie. In de onderstaande tabel vind je een indicatie van verschillende soorten huishoudens en de bijbehorende kosten.

Gemiddelde kosten verhuizen naar Amerika

Grootte huisGemiddelde kosten
1 slaapkamer€6.600 – €8.900
2 slaapkamers€6.800 – €10.700
3 slaapkamers€9.700 – €12.600
4/5 slaapkamers€10.400 – €14.100

Bezoek onze pagina kosten internationaal verhuizen voor meer informatie over de kosten van een verhuizing.

Niet alleen de grootte van je inboedel maar ook het type transport speelt een grote rol in de kosten. De bovenstaande kosten zijn berekend aan de hand van een verhuizing van een container per schip. Als er meer spoed achter zit of als je minder gaat verhuizen, kun je ook voor luchttransport kiezen. Dit is meestal echter wel duurder.

Verhuizen naar Amerika?
Selecteer de grootte van je inboedel en ontvang gratis offertes voor jouw verhuizing!

Hoe lang is je inboedel onderweg naar Amerika?

Hoe lang je zult moeten wachten voordat je inboedel in Amerika is gearriveerd, is natuurlijk afhankelijk van het type transport dat je hebt gekozen. Heb je gekozen voor luchttransport? Dan kun je jouw inboedel al binnen enkele dagen in jouw nieuwe woning verwachten. Heb je gekozen voor een container verhuizing per vrachtschip? Dan moet je rekenen op 3 tot 10 weken.

3 tot 10 weken is nog steeds een erg ruime schatting. Dat komt omdat je kunt kiezen voor een groepage verscheping (i.e. jouw inboedel en de inboedel van anderen wordt in één container verhuisd) of het laten verschepen van een volledige container. Kies je voor groepage omdat je zelf niet voldoende inboedel verhuist om een volledige container te vullen? Dan kan dat betekenen dat het langer duurt voor de container Nederland verlaat. Logischerwijs betekent dat dus ook dat je langer op je spullen moet wachten.

Onderstaand overzicht geeft een schatting van het aantal weken dat je inboedel onderweg kan zijn:

  • West kust, volle container; bijvoorbeeld Los Angeles: ongeveer 5 tot 6 weken.
  • West kust, groepage container; bijvoorbeeld Los Angeles: ongeveer 8 tot 10 weken.
  • Oost kust, volle container; bijvoorbeeld Miami of New York: ongeveer 3 tot 4 weken.
  • Oost kust, groepage container; bijvoorbeeld Miami of New York: ongeveer 6 tot 8 weken.

Verhuisbedrijven naar Amerika

Een verhuizing naar Amerika zelf verzorgen wordt een grote klus. Ben je op zoek naar een verhuisbedrijf dat gespecialiseerd is in het verhuizen van inboedels naar Amerika? Wij hebben de beste internationale verhuisbedrijven van Nederland op een ritje gezet en deze vind je in onze Top 12 beste internationale verhuisbedrijven in Nederland.

Ons advies? Check online reviews en zorg dat je een goed gevoel hebt bij het verhuisbedrijf. Dit bedrijf wordt immers verantwoordelijk voor het verschepen van jouw inboedel naar de andere kant van de oceaan. Zorg dus dat je niet overhaast kiest voor een verhuisbedrijf. Check van tevoren goed hoe het zit met de verzekering, hoe andere klanten het verhuisbedrijf hebben ervaren en wat de algemene voorwaarden van het verhuisbedrijf zijn. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

De belangrijkste zaken: visum en regelgeving

Een visum verkrijgen

Wanneer je permanent wilt verhuizen naar Amerika, dien je over een Green Card te beschikken. De Green Card, oftewel de permanente verblijfsvergunning, wordt verstrekt aan 50.000 mensen per jaar. Met dit visum kun je wonen, werken en studeren in Amerika. Gemiddeld wordt één vijfde van de aanvragen al afgewezen wegens incomplete of foutieve gegevens. Houd hier dus rekening mee en laat je aanvraag controleren door iemand anders. Er gaat een hoop tijd en papierwerk in de aanvraag zitten, begin dus op tijd met de voorbereidingen. Bekijk onze pagina over het visum in Amerika voor meer informatie.

Verdiep je in de regelgeving omtrent het verschepen van je inboedel

De VS is niet het makkelijkste land om naartoe te verhuizen. Het ligt buiten de Europese Unie en heeft veel eigen regels over het invoeren van goederen, zo ook voor jouw inboedel. Wij raden je daarom aan om deze lijst door te nemen zodat je zeker weet dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Naast het visum en de regelgeving is er nog veel wat je moet regelen. Denk aan je geldzaken, je documenten, je zorgverzekering, etc. Lees verder op onze pagina Verhuizen naar het buitenland!

Auto verschepen naar Amerika

Wil jij je auto meeverhuizen? Dat is mogelijk, als de auto ouder is dan 6 maanden. De kosten voor het verschepen van een auto naar Amerika bedragen ca. €2.000. Wil je jouw auto graag meenemen? Het eerste dat je dan dient te doen, is het bezoeken van een RDW keuringsstation. Je vult hier ter plekke een formulier in, vervolgens ontvang je het gestempelde deel II van het kentekenbewijs en een uitvoerverklaring in tweevoud: een origineel (wit) en een kopie (groen). Deze dien je goed te bewaren. Je hebt nu geen verplichtingen meer zoals APK, verzekering en wegenbelasting. Echter mag je ook niet meer op de openbare weg in Nederland rijden. Om je auto mee naar huis te nemen, vraag je een uitvoerkenteken aan. Deze is twee weken geldig, je hebt dus twee weken de tijd om je auto te verschepen naar Amerika. Stem met het verhuisbedrijf af wanneer de verhuizing plaatsvindt en wanneer de export van de auto in gang gezet kan worden.

Wanneer je auto arriveert in Amerika, is het noodzakelijk om de auto in Amerika in te schrijven en een kentekenplaat aan te vragen. Het verhuisbedrijf kan jou hierbij helpen.

Zoals je kunt lezen, kost het uit- en invoeren van de auto kost relatief veel tijd en geld. Het is daarom vaak voordeliger om je huidige auto in Nederland te verkopen en in Amerika een nieuwe aan te schaffen.

Een huis kopen in Amerika

Een woning vinden in Amerika doe je via Realtor en Zillow. Je kunt er ook voor kiezen om langs een makelaarskantoor in Amerika te gaan. Deze kunnen je vaak beter uitleggen wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een huis.

Een hypotheekprocedure is in Amerika vaak vergelijkbaar met de procedure hier in Nederland. Wel kan het voor expats lastig zijn om een huis te kopen. Elsevier heeft een lijst gepubliceerd met alles wat komt kijken bij het kopen van een huis.

Vergelijk het leven in verschillende Amerikaanse steden

Omdat de VS zo’n enorm land is, verschilt het erg per stad hoe de kwaliteit van leven is. Weet je nog niet zeker naar welke stad je wil verhuizen? Dan kan onderstaande tabel voor jou nuttig zijn. De tabel geeft een overzicht van o.a. de kwaliteit van leven, vervuiling en veiligheid. Wanneer je in de tabel klikt op ‘Prijzen per stad’ kun je tevens de kosten van producten en huurkosten vergelijken.

Scores per stad
Prijzen per stad
PlaatsKwaliteit levenKoopkrachtVeiligheidGezondheidszorgLevenskostenVervuiling
Chicago647340646341
Los Angeles656756655867
Miami566050566142
New York555862557558

Emigreren naar Amerika – Verhalen en ervaringen

Wij, van Sirelo, hebben inmiddels al behoorlijk wat mensen geholpen met hun verhuizing naar Amerika. Om jou te helpen, laten we voorgaande klanten hun ervaring delen. Dat doen zij door middel van reviews op dit platform, maar zo kun je ook op Sirelo het verhaal van Teun en Marian lezen. Daarnaast zijn er ook diverse fora waar mensen praten over hun ervaringen. Het meest populaire forum vind je hier.

Tot slot..

Heb je nog niet gevonden wat je zocht? Dan verwijzen we je graag door naar onze andere nuttige pagina’s wanneer je naar Amerika gaat verhuizen.

Lees verhuiservaringen van andere mensen
Lees alle blogs