Amerika in cijfers

Huizenprijzen
42
Gem.
Kosten dagelijks leven
46
Gem.
Criminaliteitscijfers
52
Gem.
Gezondheidszorg
50
Gem.
Totale score
70
Goed
Gemiddelde verhuiskosten naar Amerika
€ 7500 - € 9500
Vergelijk offertes en bespaar tot 40%

Verhuizen naar Amerika

Het is voor velen een droom om te verhuizen naar Amerika, het nastreven van ‘The American Dream’ wordt dan ook steeds populairder. Het is een grote stap waar veel bij komt kijken, de Verenigde Staten ligt immers niet om de hoek en het verkrijgen van een visum is geen makkelijk proces. Om jou hierbij te helpen, hebben we op en rondom deze pagina zoveel mogelijk relevante informatie verzameld omtrent een verhuizing naar Amerika. Ook werken wij samen met verhuisbedrijven die gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van internationale verhuizingen. Door het invullen van het offerteformulier ontvang je van hen snel en gemakkelijk een nauwkeurige prijsindicatie zodat je direct weet op welke kosten je kunt rekenen. Hieronder vind je een overzicht van de informatie die je op deze pagina vinden:

Verhuizen naar Amerika

Emigreren naar Amerika

Samen met vele anderen overweeg jij wellicht om te verhuizen naar Amerika. Niet gek, want het land staat bekend om zijn vrijheid en gelijkheid. In tegenstelling tot het beeld dat men van Nederland heeft, heb je in Amerika de mogelijkheid om jezelf te ontplooien en het beste uit jezelf te halen. Dit is ook waar veel Amerikanen bekend om staan. De meeste multinationals zijn gevestigd in de Staten, dus werkgelegenheid is er. Zelfs Nederlandse bedrijven als Heineken en Unilever hebben grote vestigingen in Amerika, het vinden van een baan is dus niet onmogelijk wanneer je de juiste diploma’s hebt. Om echter in Amerika te mogen wonen en werken, heb je een visum nodig. Het is strafbaar om zonder visum voor langere tijd te verblijven. Wanneer je een visum hebt, heb je toegang tot het kopen van een huis, het zoeken van een baan en je krijgt de rechten die mensen met een Amerikaanse nationaliteit ook hebben.

Regels voor visum

Wanneer je permanent wilt verhuizen naar Amerika, is er sprake van een Greencard. De Greencard, oftewel de permanente verblijfsvergunning, wordt verstrekt aan 50.000 mensen per jaar. Met dit visum kun je wonen, werken en studeren in Amerika. Je aanvraag voor de Greencard loterij (ook wel Diversity Visa loterij genoemd) wordt afgewezen als hier fouten in zitten, en daar controleren ze streng op. Gemiddeld wordt één vijfde van de aanvragen al afgewezen wegens incomplete of foutieve gegevens. Hou hier dus rekening mee en laat je aanvraag controleren door iemand anders. Er gaat een hoop tijd en papierwerk in de aanvraag zitten, begin dus op tijd met de voorbereidingen. Hou daarnaast rekening met het feit dat je wellicht niet direct één van de gelukkige 50.000 mensen bent die een visum krijgt. Er kunnen maanden, soms zelfs jaren overheen gaan voor je verhuizing naar Amerika definitief is.

Wat kost een verhuizing naar Amerika?

Er wordt een grote afstand overbrugd wanneer je je inboedel verhuist naar Amerika. Je inboedel kan daarom tot enkele maanden onderweg zijn. Wanneer er echt haast achter je verhuizing zit, kan je inboedel in plaats van per vrachtschip, ook per vliegtuig verhuisd worden. Dit gaat echter gepaard met hoge kosten. Voor een verhuizing van een gemiddeld Nederlands huishouden per vrachtschip rekent een verhuisbedrijf al snel €7.500 tot €9.500. Dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je inboedel, de plek waar je naartoe verhuist en de diensten waar je gebruik van wilt maken. Je verhuizing zou dus meer of minder kunnen kosten, dit is slechts een indicatie.

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Hoe lang is je inboedel onderweg naar Amerika?

De Verenigde Staten is een enorm land, dus de tijd die het in beslag zal nemen is afhankelijk van je nieuwe woonplaats. Onderstaand overzicht geeft een schatting van het aantal weken dat je inboedel onderweg kan zijn.

 • West kust, volle container; bijvoorbeeld Los Angeles: ongeveer 5 tot 6 weken.
 • West kust, groepage container; bijvoorbeeld Los Angeles: ongeveer 8 tot 10 weken.
 • Oost kust, volle container; bijvoorbeeld Miami of New York: ongeveer 3 tot 4 weken.
 • Oost kust, groepage container; bijvoorbeeld Miami of New York: ongeveer 6 tot 8 weken.

Een groepage verscheping duurt langer omdat de container eerst vol dient te zijn voor deze verscheept wordt.

Verhuizen naar Amerika

Factoren die jouw verhuizing goedkoper zouden kunnen maken

De eerder genoemde prijsindicatie is gebaseerd op een gemiddeld Nederlands huishouden. De prijs die je uiteindelijk betaalt voor een verhuizing naar Amerika is echter afhankelijk van een aantal factoren, dit kan de prijs positief of juist negatief beïnvloeden.

 • 1. Het type vervoer. Zoals al eerder genoemd werd, is in dit geval een verhuizing per vrachtschip de goedkoopste optie. Echter duurt dit wel het langst.
 • 2. De keuze voor een verzekering. Wanneer je je inboedel niet laat verzekeren, betaal je minder. Je hebt dan echter ook geen zekerheid gedurende de tijd dat je spullen onderweg zijn.
 • 3. De omvang van je inboedel. Vanzelfsprekend geldt: hoe meer je mee neemt, hoe meer je betaalt.
 • 4. Het laten demonteren en monteren van meubelen. Als je dit laat doen door de verhuizer, betaal je een meerprijs. Het neemt je wel een hoop werk uit handen.
 • 5. Het laten in- en uitpakken van de dozen. Als je ook dit laat doen door het verhuisbedrijf, ben jij vrijwel geen tijd kwijt aan de verhuizing. Het is wel de duurste manier van verhuizen, dus als je de tijd zelf hebt, wordt het aangeraden om de dozen zelf in- en uit te pakken.

Wanneer je er voor kiest om zoveel mogelijk zelf te doen, ben je per saldo goedkoper uit. Het kost je wel meer tijd, dus het is een afweging tussen de tijd die je er aan kwijt zou zijn en de kosten die je bespaart.

Verhuistips

Wanneer je verhuist, sta je zelf waarschijnlijk niet overal bij stil. Door het meegeven van enkele tips, proberen we je verhuizing wat gemakkelijker te maken. Om te beginnen het apart houden van goederen. Wanneer je alle verhuisdozen aan het inpakken bent, pak je al snel uit enthousiasme te veel in. Vergeet niet om alle belangrijke- en waardevolle spullen apart te houden om mee te nemen in je bagage in het vliegtuig. Denk hierbij niet alleen aan je paspoort, medische dossiers en verzekeringspapieren, maar denk ook aan het feit dat je inboedel lange tijd onderweg zal zijn. Je zult in die tijd ook de nodige spullen nodig hebben.

Niet alles mag zomaar mee Amerika in. Gevaarlijke stoffen mogen niet geïmporteerd worden, hier vallen ook verfstoffen onder. Andere artikelen die niet mee mogen zijn o.a. batterijen, reinigingsmiddelen, brandblussers, alcohol en producten afkomstig van beschermde diersoorten maar ook Perzische tapijten en kleden moeten achterblijven.

Wanneer de dag van de verhuizing nadert, zorg dan dat alles klaar staat waar mogelijk. Denk hierbij aan het labellen van de dozen en het losmaken van goederen die bevestigd zijn aan vloeren, wanden en plafonds. Vergeet ook vooral de koelkast en/of je vriezer op tijd uit te schakelen. De binnenkant dient volledig droog en schoon te zijn, om schimmel te voorkomen. Bij een verhuizing naar Amerika is je inboedel relatief lang onderweg en je wil uiteraard dat je spullen natjes aankomen.

Als je graag meer zou willen lezen, klik dan hier voor meer verhuistips.

Verhuizing naar New York

Je auto invoeren in Amerika

Het is mogelijk om je huidige auto mee te verhuizen naar Amerika. Het eerste dat je hiervoor dient te doen, is het bezoeken van een RDW keuringsstation. Je vult hier ter plekke een formulier in, vervolgens ontvang je het gestempelde deel II van het kentekenbewijs en een uitvoerverklaring in tweevoud: een origineel (wit) en een kopie (groen). Deze dien je goed te bewaren. Je hebt nu geen verplichtingen meer zoals APK, verzekering en wegenbelasting. Echter mag je ook niet meer op de openbare weg in Nederland rijden. Om toch je auto mee naar huis te nemen, vraag je een uitvoerkenteken aan. Deze is twee weken geldig, je hebt dus twee weken de tijd om je auto te verschepen naar Amerika. Enkele transportbedrijven zijn gespecialiseerd in het verschepen van auto’s, je kunt hierover informeren bij het verhuisbedrijf dat je inboedel verhuist. Zij hebben vaak de contacten met deze transportbedrijven. Wanneer je auto arriveert in Amerika, is het noodzaak om de auto hier in te schrijven en een kentekenplaat aan te vragen.

Een auto jonger dan 6 maanden, kan niet geïmporteerd worden in Amerika. Daarnaast zijn niet alle merken beschikbaar in Amerika, dus het verkrijgen van onderdelen kan dan lastig zijn. Ook kost het uitvoeren van je auto relatief veel tijd, dus je auto hier verkopen en een nieuwe kopen in Amerika is in sommige gevallen een gunstigere optie.

Vergelijk de kosten van het leven in verschillende Amerikaanse steden

De kosten van het dagelijkse leven in Amerika kunnen per stad erg verschillen. Je uitgavenpatroon is dus deels afhankelijk van jouw nieuwe woonplaats. Wanneer je hebt besloten te verhuizen naar Amerika, weet je waarschijnlijk al naar welke stad je wilt verhuizen. In de onderstaande tabel vergelijken we enkele steden met elkaar, deze steden zijn stuk voor stuk enorm in trek onder expats en toeristen.

Scores per stadPrijzen per stad
PlaatsKwaliteit levenKoopkrachtVeiligheidGezondheidszorgLevenskostenVervuiling
Chicago647340646341
Los Angeles656756655867
Miami566050566142
New York555862557558
PlaatsPrijs cappuccinoPrijs liter melkPrijs dozijn eierenHuur 3 kamerappartement
Chicago€ 3,49€ 0,73€ 2,53€ 2.268,00
Los Angeles€ 3,64€ 0,87€ 3,26€ 2.737,06
Miami€ 3,66€ 0,85€ 2,64€ 2.421,18
New York€ 3,78€ 0,95€ 3,33€ 4.001,93

Meer informatie over Amerika

Naast de informatie die je zojuist hebt kunnen lezen, bieden wij nog meer informatie aan:

 • Onderwijs in Amerika: Vind hier alle informatie over het onderwijs in Amerika.
 • Visum in Amerika: Meer informatie over het aanvragen van een visum vind je hier.
 • Werken in Amerika: Ben je van plan een baan te zoeken in Amerika? Lees er hier alles over.
 • Wonen in Amerika: Ben je benieuwd naar de dagelijkse kosten en het kopen van een huis, lees dan hier verder.

Vraag gratis offertes aan

Ben jij ook van plan te verhuizen naar Amerika? Vraag dan gratis tot vijf offertes aan voor je verhuizing. Door het invullen van het offerteformulier ontvang je snel een nauwkeurige prijsindicatie. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar je kan ook nog eens tot 40% besparen op je verhuiskosten. De verhuisbedrijven zijn gespecialiseerd in verhuizingen naar Amerika en kunnen al jouw vragen omtrent de verhuizing beantwoorden.