Verhuizen naar Amerika

Ga je verhuizen naar Amerika? Dan ben je bij Sirelo aan het juiste adres. Wij hebben handige informatie voor je verzameld om ervoor te zorgen dat jij écht goed voorbereid naar Amerika kunt verhuizen. Van de kosten van de verhuizing tot het vinden van een verhuisbedrijf: wij helpen je op weg.

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Wat kost verhuizen naar Amerika?

Een verhuizing naar Amerika kost gemiddeld € 6.800 tot € 9.300. Dit is een gemiddelde op basis van een gezin van drie personen. Een internationale container verhuizing is erg complex en de kosten worden berekend aan de hand van verschillende factoren. Dit betekent dat iedere verhuizing gepaard gaat met een andere prijs. Verhuis je naar een havenstad in Amerika of ligt je bestemming duizenden kilometers verwijderd van een haven? Deze afstand beïnvloedt logischerwijs de kosten.

Daarnaast is ook het volume van de inboedel een grote factor. Verhuis je een klein appartement of een grote woning? Om je een beeld te geven van de kosten per type woning, hebben we onderstaande tabel voor je gemaakt.

Gemiddelde kosten verhuizen naar Amerika

Grootte woningGemiddelde kosten
1 slaapkamer woning€ 6.600 – € 8.900
2 slaapkamer woning€ 6.800 – € 10.700
3 slaapkamer woning€ 9.700 – € 12.600
4/5 slaapkamer woning€ 10.400 – € 14.100

💬 Sirelo’s TIP: Deze tarieven zijn slechts een indicatie en het kan daarom voorkomen dat de prijs van jouw verhuizing naar Amerika sterk afwijkt van bovenstaande. Ben je benieuwd hoe de kosten opgebouwd worden? Lees dan hier verder.

Benieuwd naar de exacte kosten van jouw verhuizing?

Ben je benieuwd wat de verhuizing naar Amerika je precies zal kosten? Snappen we! Op Sirelo vergelijk je gratis vijf verhuisbedrijven. Door het onderstaande formulier in te vullen, selecteren wij geschikte verhuisbedrijven voor jouw verhuizing. Zij maken ieder een offerte voor je op, die jij vervolgens kunt vergelijken. Door te vergelijken bespaar je soms tot duizenden euro’s en weet je zeker dat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Verhuizen naar Amerika? Vergelijk verhuisbedrijven!
Klik op de grootte van je inboedel en ontvang gratis verhuisoffertes

Hoe lang is je inboedel onderweg naar Amerika?

Hoe lang je zult moeten wachten voordat je inboedel in Amerika is gearriveerd, is natuurlijk afhankelijk van het type transport dat je hebt gekozen. Heb je gekozen voor luchttransport? Dan kun je jouw inboedel soms al binnen enkele dagen tot een week in jouw nieuwe woning verwachten. Heb je gekozen voor een container verhuizing per vrachtschip? Dan moet je rekenen op 3 tot 10 weken.

3 tot 10 weken is nog steeds een erg ruime schatting. Dat komt omdat je kunt kiezen voor een groupage transport of het laten verschepen van een volledige container. Kies je voor groupage omdat je zelf niet voldoende inboedel verhuist om een container te vullen? Dan kan dat betekenen dat het langer duurt voor de container Nederland verlaat, en dus duurt het langer voor je inboedel in Amerika arriveert.

Onderstaand overzicht geeft een schatting van het aantal weken dat je inboedel onderweg kan zijn:

 • West kust, volle container; bijvoorbeeld Los Angeles: ongeveer 5 tot 6 weken.
 • West kust, groepage container; bijvoorbeeld Los Angeles: ongeveer 8 tot 10 weken.
 • Oost kust, volle container; bijvoorbeeld Miami of New York: ongeveer 3 tot 4 weken.
 • Oost kust, groepage container; bijvoorbeeld Miami of New York: ongeveer 6 tot 8 weken.

Emigreren naar Amerika: visum en regelgeving

Voordat je jouw verhuizing naar Amerika officieel kunt maken, zijn er eerst een aantal zaken die geregeld moeten worden. Laten we beginnen bij het visum.

Een visum

Wanneer je permanent wil verhuizen naar Amerika, dien je over een Green Card te beschikken. De Green Card, oftewel de permanente verblijfsvergunning, wordt verstrekt aan 50.000 mensen per jaar. Met dit visum kun je wonen, werken en studeren in Amerika. Gemiddeld wordt één vijfde van de aanvragen al afgewezen wegens incomplete of foutieve gegevens. Houd hier dus rekening mee en laat je aanvraag controleren door iemand anders. Er gaat een hoop tijd en papierwerk in de aanvraag zitten, begin dus op tijd met de voorbereidingen. Meer over het visum lees je hier.

💬 Sirelo’s TIP: Het visumproces kan maanden tot zelfs jaren duren. Overweeg je te emigreren naar Amerika? Begin dit proces dan tijdig.

Regelgeving omtrent het verschepen van je inboedel

De VS is niet het makkelijkste land om naartoe te emigreren. Het ligt buiten de Europese Unie en heeft veel eigen regels over het invoeren van goederen, zo ook voor jouw inboedel.

Wat mag je niet meeverhuizen naar Amerika?

 • Vuurwapens en munitie;
 • Vlees en vleesproducten;
 • Verse groente en fruit (dus onbewerkt);
 • Absint.

Dit en meer mag je niet meenemen bij de emigratie naar Amerika. Wil je zeker weten dat je niet voor verrassingen komt te staan? Neem dan deze lijst goed door voor je vertrek.

Verhuizen naar Amerika kosten, tips en checklist

Checklist: wat te regelen bij een verhuizing naar Amerika? 📝

De belangrijkste stap voor het emigratieproces naar Amerika is natuurlijk het visum. Wanneer je deze hebt weten te bemachtigen, kun je overgaan op de volgende zaken:

 • Toeslagen, uitkeringen en pensioen. Ga na wat de emigratie betekent voor je toeslagen, uitkeringen, AOW en pensioen. Zelfs wanneer je pensioen nog ver weg lijkt, is het toch raadzaam om hier naar te informeren. En ontvang je momenteel toeslagen of een uitkering? Dan heb je hier na de emigratie naar Amerika waarschijnlijk geen recht meer op. Informeer bij Nederland Wereldwijd en de Belastingdienst voor meer informatie.
 • Rijbewijs. Je Nederlandse rijbewijs is de eerste 90 dagen na je emigratie geldig in alle staten. Na deze periode verschilt de regelgeving per staat en dit kan dus betekenen dat je een Amerikaans rijbewijs dient aan te vragen.
 • Zorgverzekering. Zorgkosten zijn in Amerika helaas niet goedkoop. Verhuis je door een sponsorship van je (nieuwe) werkgever? Dan sponsoren zij mogelijk ook je zorgverzekering. Doen ze dit niet, dan kun je het beste zelf een internationale zorgverzekering afsluiten.
 • Aansprakelijkheid en inboedel. Je wil in Amerika absoluut voorkomen dat je onderverzekerd bent. Een aansprakelijkheidsverzekering is verplicht en kun je afsluiten zodra je een vestigingsadres hebt. Heb je een woning gekocht? Dan heb je een Home owners insurance nodig. Ga je een woning huren? Dan geldt dat je een Renters insurance kunt afsluiten.
 • Documenten legaliseren. Laat Nederlandse documenten legaliseren zodat je na de verhuizing kunt aantonen dat ze echt zijn. Denk hierbij aan je diploma’s, huwelijksakte of geboorteakte.
 • Belastingaangifte in Nederland. Ontvang je nog inkomsten uit Nederland of heb je hier nog bezittingen zoals een koopwoning? Dan ben je, ondanks de emigratie, nog steeds belastingplichtig in Nederland. Check dus voor je vertrek in hoeverre je in Nederland nog belastingaangifte dient te doen.
 • Een internationaal verhuisbedrijf vinden. Verhuis je je inboedel naar Amerika? Dan heb je hiervoor een internationaal verhuisbedrijf nodig. De beste internationale verhuisbedrijven op basis van onafhankelijk onderzoek vind je hier.

Geldzaken

 • Belastingdienst inlichten over de emigratie. Heb je een verhuisdatum? Dan kun je nu de Belastingdienst hierover inlichten.
 • Een bankrekening openen in Amerika. Dit kun je doen na de verhuizing, want je dient hiervoor fysiek aanwezig te zijn in Amerika.
 • Valuta wisselen. Om kosten te besparen, kun je je Euro’s omwisselen naar USD. Klik hieronder voor een vrijblijvende offerte.

💬 Sirelo’s TIP: Bij een emigratie naar Amerika komt meer kijken dan alleen de bovenstaande punten. Wil je een handige checklist bij de hand houden? Gebruik dan onze checklist verhuizen naar ’t buitenland.

Auto meenemen naar Amerika

Wil jij je auto meenemen naar Amerika? Dat is mogelijk als de auto ouder is dan 6 maanden. De kosten van het verschepen van een auto naar Amerika bedragen ca. €2.000. We leggen je graag uit hoe je je auto bij de verhuizing naar Amerika kunt meenemen.

1. RDW keuringsstation

Het eerste dat je dient te doen, is het bezoeken van een RDW keuringsstation. Je vult hier ter plekke een formulier in, vervolgens ontvang je het gestempelde deel II van het kentekenbewijs en een uitvoerverklaring in tweevoud: een origineel (wit) en een kopie (groen). Deze dien je goed te bewaren. Je hebt nu geen verplichtingen meer zoals APK, verzekering en wegenbelasting.

2. Uitvoerkenteken

Na het RDW keuringsstation mag je niet meer op de openbare weg in Nederland rijden. Om je auto mee naar huis te nemen, vraag je een uitvoerkenteken aan. Deze is twee weken geldig, je hebt dus twee weken de tijd om je auto te verschepen naar Amerika. Stem met het verhuisbedrijf af wanneer de verhuizing plaatsvindt en wanneer de export van de auto in gang gezet kan worden.

3. Auto verschepen naar Amerika

Wanneer je auto na de verscheping arriveert in Amerika, is het noodzakelijk om de auto in te schrijven en een kentekenplaat aan te vragen. Het verhuisbedrijf kan jou hierbij helpen.

Zoals je kunt lezen, kost het uit- en invoeren van de auto kost relatief veel tijd en geld. Het is daarom vaak voordeliger om je auto in Nederland te verkopen en in Amerika een nieuwe aan te schaffen. Wil je toch echt je auto meenemen bij het verhuizen naar Amerika? Volg dan de stappen uit dit stappenplan en geniet straks van de brede, lange wegen in Amerika! ✔️

Van Nederland naar Amerika verhuizen

Je inboedel van Nederland naar Amerika verhuizen

Zelf je inboedel naar Amerika verhuizen zal een uitdagende klus worden. Kies je ervoor om een professionele verhuizer in te schakelen? Dan weet je zeker dat je inboedel in goede handen is en dat er weinig kans op schade is. Twijfel je nog of je je inboedel wil meenemen? We sommen een aantal voordelen voor je op.

✔️ Het aanschaffen van een nieuwe inboedel in Amerika kost aanzienlijk meer dan het verschepen van je huidige inboedel. Het loont dus om je inboedel te (laten) verhuizen.

✔️ In Amerika zal alles nieuw zijn. Je woning, je omgeving, je werk.. Zelfs een bezoekje aan de supermarkt is niet hetzelfde als je gewend was. Het kan daarom een huiselijk en vertrouwd gevoel geven om je eigen spullen mee te nemen. Zo wordt Amerika eerder je ’thuis’!

✔️ Het verhuisbedrijf verzorgt alle douane formaliteiten, hier heb je dus zelf geen omkijken naar. Van je inboedel tot je auto: de verhuizers kunnen dit allemaal van je uit handen nemen. Deze hulp kun je tijdens de emigratie goed gebruiken.

✔️ In één dag kan je nieuwe woning weer helemaal ingericht zijn zonder dat je ook maar iets tekort komt. Bij het aanschaffen van een nieuwe inboedel zul je altijd tegen zaken aanlopen die nog missen of waarvan je niet weet waar je het kunt kopen.

Op zoek naar een internationaal verhuisbedrijf?

Ben je nog op zoek naar een verhuisbedrijf dat gespecialiseerd is in verhuizen naar Amerika? Dan vind je dit verhuisbedrijf wellicht in onze Top 12 internationale verhuisbedrijven.

Ons advies? Een verhuizing naar Amerika maak je niet dagelijks mee. Kies daarom voor een verhuisbedrijf waar je helemaal achterstaat, want het gaat immers wel om je dierbare en kostbare spullen die verhuisd zullen worden door dit bedrijf! Zorg dus dat je inboedel in goede handen is: lees reviews op meerdere websites en stel vragen aan de verhuizer als je ergens aan twijfelt.

💬 Sirelo’s TIP: Ben je nog niet toe aan het vinden van een verhuisbedrijf maar wil je jezelf wel alvast goed voorbereiden? Begin dan eens met het berekenen van je inboedel in kubieke meters. Dit doe je hier!

Een huis kopen in Amerika

Een woning vinden in Amerika doe je via Realtor of Zillow. Je kunt er ook voor kiezen om langs een makelaarskantoor in Amerika te gaan. Deze kunnen je vaak beter uitleggen wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een huis.

Omdat je zelf nog niet bekend bent met de woningmarkt in Amerika en je ook niet regelmatig op en neer kunt voor een korte bezichtiging, is het geen gek idee om lokale hulp in te schakelen. Om dit te kunnen doen, moet je natuurlijk wel hebben bepaald waar in Amerika je precies wil wonen. Je kunt vervolgens gericht op zoek naar een lokaal makelaarskantoor.

Een hypotheekprocedure is in Amerika vaak vergelijkbaar met de procedure hier in Nederland. Wel kan het voor expats lastig zijn om een huis te kopen. Elsevier heeft een een lijst gepubliceerd met alles wat komt kijken bij het kopen van een huis in Amerika. Aanrader om te lezen! 

Weet jij al naar welke stad je wil verhuizen?

Omdat de VS zo’n enorm land is, verschilt het erg per stad hoe de kwaliteit van leven is. Kies je voor de ijskoude winters in New York of toch 365 dagen per jaar zon in Miami? De onderstaande tabel kan nuttig zijn wanneer je nog niet helemaal zeker bent over de stad.

De tabel geeft een overzicht van o.a. de kwaliteit van leven, vervuiling en veiligheid. Wanneer je in de tabel klikt op ‘Prijzen per stad’ kun je tevens de kosten van producten en huurkosten vergelijken.

Scores per stad
Prijzen per stad
PlaatsKwaliteit levenKoopkrachtVeiligheidGezondheidszorgLevenskostenVervuiling
Chicago647340646341
Los Angeles656756655867
Miami566050566142
New York555862557558

Meer mensen gingen je voor! 🇺🇸

Jaarlijks helpen we bij Sirelo honderden mensen met hun internationale verhuizing naar de Verenigde Staten. Door onze ervaring hebben we ook een aantal handige tips voor je:

 • Stel het aanvragen van je visum niet uit. Veel mensen onderschatten dit proces, maar helaas kan het écht lang duren voor je je visum binnen hebt. Begin dus op tijd en bereid je voor op veel papierwerk.
 • Bezoek de stad waar je heen wil verhuizen voor een langere periode. Ergens wonen is niet hetzelfde als een vakantie. Het is daarom raadzaam om deze plek eerst voor langere tijd te bezoeken, voordat je besluit om definitief te emigreren.
 • Wissel je valuta op een gunstig moment. De Euro-Dollar koers fluctueert en hier valt dus wat te winnen wanneer je het moment van converteren goed timet!
 • Boek tijdig de verhuizing. Hoe eerder je deze boekt, hoe beter de prijs is.

Verhuizen naar Amerika ervaringen

Om jou te helpen, laten we voorgaande klanten hun ervaring met het emigreren naar Amerika delen. Dat doen zij door middel van reviews op dit platform, maar zo kun je ook op Sirelo het verhaal van Teun en Marian lezen. Daarnaast zijn er ook diverse fora waar mensen praten over hun ervaringen. Het meest populaire forum vind je hier. Tot slot vind je hieronder ook een aantal expat interviews van mensen die ook zijn verhuisd naar Amerika. Veel leesplezier!

Lees verhuiservaringen van andere mensen
Lees alle blogs