Verhuizen naar Amerika

Laatst bijgewerkt: 19 juli 2019

We hebben op deze pagina zoveel mogelijk relevante informatie verzameld omtrent verhuizen naar Amerika. In het onderstaande navigatiemenu vind je de meest belangrijke onderwerpen. Daarnaast werken we samen met verhuisbedrijven die jou kunnen voorzien van 5 gratis offertes.

Wat kost een verhuizing naar Amerika?

De kosten voor een verhuizing naar Amerika bedragen gemiddeld €6.800,- tot €9.300,-. Deze kosten zijn berekend voor een verhuizing van een 3 persoons huishouden. De kosten kunnen dus minder of meer worden afhankelijk van de grootte van je verhuizing. Ook het type transport speelt een rol: de eerder genoemde kosten zijn berekend voor de verhuizing van een container per schip. Als er meer spoed achter zit of als je minder gaat verhuizen, kun je ook voor luchttransport kiezen. Dit is meestal echter wel duurder.

Gemiddelde kosten verhuizen naar Amerika

Grootte huisTransportKosten
1 slaapkamerLucht€6600-€8900
1 slaapkamerOverzees€3000-€4100
3 slaapkamersOverzees€6800-€9300
5+ slaapkamersOverzees€10400-€14100

Aan de bovenstaande gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. Bezoek onze pagina ‘kosten internationaal verhuizen’ voor meer informatie over de kosten van een verhuizing.

Hoe lang is je inboedel onderweg naar Amerika?

Amerika is een enorm land, dus de tijd die het in beslag zal nemen is afhankelijk van je nieuwe woonplaats. De verscheping van een volle container is duurder maar duurt minder lang. Een groepage of deelcontainer duurt langer omdat de container eerst vol dient te zijn voor deze verscheept wordt. Onderstaand overzicht geeft een schatting van het aantal weken dat je inboedel onderweg kan zijn:

  • West kust, volle container; bijvoorbeeld Los Angeles: ongeveer 5 tot 6 weken.
  • West kust, groepage container; bijvoorbeeld Los Angeles: ongeveer 8 tot 10 weken.
  • Oost kust, volle container; bijvoorbeeld Miami of New York: ongeveer 3 tot 4 weken.
  • Oost kust, groepage container; bijvoorbeeld Miami of New York: ongeveer 6 tot 8 weken.
Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Regelgeving verhuizing naar de Verenigde staten

Voor je naar Amerika verhuist is het goed om de regels eens goed door te lezen. Amerika ligt uiteraard buiten de Europese Unie en dus zijn er helaas veel regels voor je bijvoorbeeld je inboedel kunt verschepen naar Amerika. Windmill Forwarding heeft voor jou deze handige lijst samengesteld waar je de belangrijkste regelgeving kunt terugvinden.

Verhuisbedrijven naar Amerika

Wij werken samen met verhuisbedrijven door heel Nederland die je kunnen helpen met jouw verhuizing naar Amerika. Klik op de volgende link voor een volledige lijst met alle verhuisbedrijven in Nederland. Let wel op: dit zijn alle bedrijven, ook bedrijven die alleen nationale verhuizingen uitvoeren. Mede daarom hebben we ook een lijst samengesteld van de 12 beste internationale verhuisbedrijven in Nederland.

Verhuizen naar Amerika – Checklist

Er zijn behoorlijk wat zaken die je moet regelen voor je naar Amerika kunt verhuizen. Het allerbelangrijkste is uiteraard het verkrijgen van je visum, waar we hierna verder op ingaan. Maar buiten dat zijn er ook nog een aantal zaken die veel mensen vergeten. Heb je bijvoorbeeld al stilgestaan bij het leren van een extra taal? In Amerika worden meerdere talen gesproken, een taalcursus kan dus goed van pas komen. Denk verder aan al je bezittingen, je documenten, je geldzaken, je uitkering of pensioen, je zorgverzekering, et cetera. Voor een uitgebreide checklist, klik hier.

Green Card + Visa

Wanneer je permanent wilt verhuizen naar Amerika, moet je over een Green Card beschikken. De Green Card, oftewel de permanente verblijfsvergunning, wordt verstrekt aan 50.000 mensen per jaar. Met dit visum kun je wonen, werken en studeren in Amerika. Je aanvraag voor de Green Card loterij (ook wel Diversity Visa Lottery genoemd) wordt afgewezen als hier fouten in zitten, en daar controleren ze streng op. Gemiddeld wordt één vijfde van de aanvragen al afgewezen wegens incomplete of foutieve gegevens. Houd hier dus rekening mee en laat je aanvraag controleren door iemand anders. Er gaat een hoop tijd en papierwerk in de aanvraag zitten, begin dus op tijd met de voorbereidingen. Bekijk onze pagina over het visum in Amerika voor meer informatie.

Verhuizen naar Amerika

Auto Verschepen naar Amerika

Het is mogelijk om je huidige auto mee te verhuizen naar Amerika. Het eerste dat je hiervoor dient te doen, is het bezoeken van een RDW keuringsstation. Je vult hier ter plekke een formulier in, vervolgens ontvang je het gestempelde deel II van het kentekenbewijs en een uitvoerverklaring in tweevoud: een origineel (wit) en een kopie (groen). Deze dien je goed te bewaren. Je hebt nu geen verplichtingen meer zoals APK, verzekering en wegenbelasting. Echter mag je ook niet meer op de openbare weg in Nederland rijden. Om je auto mee naar huis te nemen, vraag je een uitvoerkenteken aan. Deze is twee weken geldig, je hebt dus twee weken de tijd om je auto te verschepen naar Amerika. Enkele transportbedrijven zijn gespecialiseerd in het verschepen van auto’s, je kunt hierover informeren bij het verhuisbedrijf dat je inboedel verhuist. Zij hebben vaak de contacten met deze transportbedrijven.

Wanneer je auto arriveert in Amerika, is het noodzakelijk om de auto in Amerika in te schrijven en een kentekenplaat aan te vragen. Natuurlijk moet de auto hier ook verzekerd worden. Een auto jonger dan 6 maanden, kan niet geïmporteerd worden in Amerika. Daarnaast zijn niet alle merken beschikbaar in Amerika, dus het verkrijgen van onderdelen kan dan lastig zijn. Je kan rekenen op kosten van rond de 2000 euro om een auto te verschepen. Ook kost het uitvoeren van je auto relatief veel tijd. Dus tenzij het een hele luxe auto is, of eentje met veel emotionele waarde, is het verkopen van je auto in Nederland en een nieuwe (Amerikaanse) auto kopen vaak voordeliger.

Een huis kopen in Amerika

De meeste huizen in Amerika kun je vinden op de websites Realtor en Zillow. Je kunt er ook voor kiezen om langs een makelaarskantoor in Amerika te gaan. Deze kunnen je vaak beter uitleggen wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een huis in Amerika. Een hypotheekprocedure is in Amerika vaak vergelijkbaar met de procedure hier in Nederland. Wel kan het voor expats lastig zijn om een huis te kopen. Elsevier heeft een lijst gepubliceerd met alles wat komt kijken bij het kopen van een huis.

Vergelijk het leven in verschillende Amerikaanse steden

Het leven in een land als Amerika verschilt erg per stad vanwege de grootte van het land. Voor de mensen die nog niet exact weten waar in Amerika ze naartoe willen verhuizen, hebben we twee tabellen gecreëerd om een paar grote steden op een aantal aspecten te vergelijken. Dit zijn de steden waar de meeste expats naar toe lijken te trekken. De tabel geeft een overzicht van bijvoorbeeld de kwaliteit van leven, vervuiling en veiligheid. Wanneer je in de tabel klikt op ‘Prijzen per stad’ kun je tevens de kosten van producten, huurkosten et cetera vergelijken.

Scores per stadPrijzen per stad
PlaatsKwaliteit levenKoopkrachtVeiligheidGezondheidszorgLevenskostenVervuiling
Chicago647340646341
Los Angeles656756655867
Miami566050566142
New York555862557558
PlaatsPrijs cappuccinoPrijs liter melkPrijs dozijn eierenHuur 3 kamerappartement
Chicago€ 3,49€ 0,73€ 2,53€ 2.268,00
Los Angeles€ 3,64€ 0,87€ 3,26€ 2.737,06
Miami€ 3,66€ 0,85€ 2,64€ 2.421,18
New York€ 3,78€ 0,95€ 3,33€ 4.001,93

Emigreren naar Amerika – Verhalen en ervaringen

We hebben inmiddels al behoorlijk wat verhalen gehoord van mensen die succesvol naar Amerika zijn verhuisd. Zo kun je op Sirelo het verhaal van Teun en Marian lezen. Daarnaast zijn er ook diverse fora waar mensen praten over hun ervaringen. Het meest populaire forum vind je hier.

Gratis verhuisoffertes aanvragen

Ben jij ook van plan te verhuizen naar Amerika? Vraag dan tot vijf gratis offertes aan voor je verhuizing. Door het invullen van het offerteformulier ontvang je snel een nauwkeurige prijsindicatie. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar kan je ook nog eens geld besparen. Vergelijken = Besparen!