Wonen in Amerika

De American Dream leeft nog steeds bij veel mensen. Deel uitmaken van het continent Amerika met zijn eindeloze mogelijkheden is aantrekkelijk. Gelukkig kan die droom steeds makkelijker gerealiseerd worden. Echter komt er ook nog wel wat bij kijken, zoals het regelen van een visum. Lees hier alles over wonen in Amerika!

Heb je plannen om in Amerika te gaan wonen?
Lees dan snel wat je moet weten voor je verhuist!

Cultuur in Amerika

Amerika is hét immigratieland bij uitstek en kent daarom een mix van allerlei culturen. De Angelsaksische invloed overheerst, maar daarnaast zijn er ook Afrikaanse, Latijnse, Oost-Europese en Oostelijke invloeden. Amerika is een land van enorm grote verscheidenheid en staten kunnen veel verschillen van elkaar. Zo heb je de zelfbewuste New Yorker en de oprechte boeren van de MidWest of de blufferige, maar hartelijke Texaan. Toch is er één gedachtegoed die overheerst in Amerika en dit merk je wanneer je hier langer woont. Er is een specifieke cultuur van vrijheid en verbroedering, juist doordat Amerikanen uit alle windstreken naar Amerika zijn gekomen. Amerikanen zijn heel enthousiaste mensen en zullen jou enthousiasme met veel plezier begroeten.

American mentality

Amerikanen leven vanuit de mentaliteit dat je alles kunt bereiken, zolang je je maar inzet. Anders dan in Nederland, wordt ambitie hier niet veroordeeld en de mogelijkheden om jezelf te ontplooien en hogerop te komen zijn onbeperkt. Dit komt onder meer door de gunstige belastingvoordelen voor de rijkere laag van de samenleving. Een groot verschil met Nederland is dat de polissen en verzekeringen in Amerika anders geregeld zijn. In Nederland kent men de verzorgingsstaat, maar in Amerika is hier geen sprake van, waardoor er ook grotere verschillen tussen arm en rijk zijn.

Overweeg je te gaan wonen in de VS?
Wanneer je overweegt om te gaan wonen in Amerika, dan helpen wij je graag op weg met handige informatie over verhuizen. Denk aan de kosten van een verhuizing, tips & ervaringen van anderen. Lees snel verder!
Lees hier meer!

Klimaat in Amerika

De VS is ook een land van uitersten als het gaat om het klimaat. Door zijn grote oppervlakte varieert het klimaat van een subtropisch klimaat tot een toendraklimaat en alles wat er tussenin zit. Ook de neerslag verschilt van plaats tot plaats. Daarnaast komen in sommige delen van de VS ook blizzards of tornado’s voor.

De VS is het walhalla voor liefhebbers van fastfood. Hier komen de fastfoodketens MacDonald, Burger King en PizzaHut vandaan. Je vindt ze praktisch op elke hoek van de straat. Mensen die dol zijn op big American Pizzas, hotdogs en hamburgers, kunnen hier hun hart ophalen. Maar Amerika kent ook andere specialiteiten dan enkel fastfood. Denk dan eens aan nacho’s of S’mores, een combinatie van gesmolten marshmallows en chocolade.

Huizen in Amerika

Wonen in AmerikaHet ‘vooruitstrevend denken’ van Amerika is ook terug te vinden in de bouwstijl van hun huizen. Wanneer je de huizen in Amerika vergelijkt met Nederland, zal je ontdekken dat Amerika voornamelijk vrijstaande, grotere huizen kent. De huizen in Amerika worden meestal gemaakt van hout en een veranda ontbreekt nauwelijks.

In Amerika zijn de huizenprijzen sterk afhankelijk van de locatie. Zo is een huis in een populaire stadswijk veel duurder dan een huis in een plattelandsdorpje. Daarnaast verschillen huizenprijzen ook per staat. Zo zijn de huizen in Pennsylvania vele malen goedkoper dan in Nederland, terwijl in de staat New York de huizen weer veel duurder zijn dan in Nederland.

Huis kopen in Amerika

Een huis kun je alleen kopen in Amerika als je er ook werkt. Zo niet, dan kun je alleen een huis huren. Wanneer je een huis wilt kopen, moet je bedenken dat hypotheken van Amerikaanse banken duurder zijn voor buitenlanders. Het kan ook zo zijn dat banken gedeeltelijk hypotheken verstrekken, zodat je de rest zelf moet bijleggen. Het zoeken van huizen in Amerika wordt gemakkelijk gemaakt door het grote aanbod van Amerikaanse makelaarssites. Als koper kun je zeker zaken doen en onderhandelen over de prijs. Dit is bekend bij Amerikanen en er kan gerust een bod van tien procent of meer onder de vraagprijs worden gedaan.

Wil je gaan wonen in Amerika, maar is het geld een probleem? In plaats van direct een huis te kopen, kun je er ook voor kiezen om een huis te huren. In Amerika zijn door de crisis veel huizen van de verkoop overgegaan naar de verhuur. Een huurhuis heeft meestal een contract van een half jaar of een jaar. Daarna is er vaak alsnog de mogelijkheid om het huis te kopen. Net als koophuizen, geldt voor huurhuizen ook dat de prijs afhankelijk is van de locatie. Ook hierover kan onderhandeld worden, dat is voor de Amerikanen geen probleem.

Een verhuisbedrijf nodig om je inboedel te verschepen?

Als geen ander weten we dat het een lastige klus kan zijn om een geschikt verhuisbedrijf te vinden. Maar geloof ons, het is het waard! 😉 Met het onderstaande offerteformulier ontvang je gratis verhuisoffertes van vijf verhuisbedrijven die wij voor je hebben geselecteerd. Zo vergelijk je makkelijk en snel verhuisbedrijven, zonder hier dagen aan te hoeven besteden. Win-win, je bespaart dus tijd én geld.

Benieuwd wat jouw verhuizing gaat kosten?
Klik op de grootte van je inboedel en ontvang gratis offertes voor jouw verhuizing!

Je dagelijkse kosten als je gaat wonen in Amerika

De kosten van het dagelijkse levensonderhoud in de VS verschillen sterk onderling. Zelfs binnen een staat kunnen hierin al grote verschillen zijn. Vlees, brood en melk zijn stukken goedkoper in Amerika. Groenten en fruit zijn echter wel weer veel duurder dan in Nederland. Wanneer je gezond wilt eten, ligt dit rond de tien euro per persoon per dag. Uit eten gaan in Amerika is ook behoorlijk duur. Behalve als het naar een fastfood restaurant is, daar kun je er voor een prikje eten.

Benzine is in de VS goedkoper dan in Nederland. Kleding en andere luxeproducten zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland. Momenteel is de dollar goedkoper dan de euro, wat voordelig is voor de consument. Zo zijn producten veel goedkoper ten opzichte van de euro en is het voordeliger om daar je spijkerbroek of iPhone te kopen.

Het enthousiasme van de Amerikanen zal snel wennen en al snel zal ook niets meer te moeilijk voor jou zijn. De Amerikaanse cultuur is uitnodigend en daarom zal het niet moeilijk zijn om mee te draaien in de Amerikaanse maatschappij. Pas wel op dat je als zuinige Nederlander niet te snel het koopgedrag van Amerikanen overneemt, want zij worden vaak al met schulden geboren.

💬 Sirelo’s TIP: Lijkt jou de Amerikaanse lifestyle en cultuur wel wat en ben jij ook van plan om te gaan wonen in de Verenigde Staten? Wellicht is dan deze pagina ook interessant voor jou!