Verhuizen naar Amsterdam

Verhuizen naar de hoofdstad van Nederland maar geen idee waar je moet beginnen? Je bent aan het juiste adres! 
Hier vind je informatie over de kosten van deze verhuizing, een handige checklist, en uitleg over je inschrijving bij de gemeente Amsterdam.

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Wat kost verhuizen naar Amsterdam?

Het is fijn om vooraf te weten op welke kosten je kunt rekenen wanneer je hebt besloten te verhuizen, en daar helpen wij je graag bij. Om je op weg te helpen hebben wij een schatting gemaakt van de verhuiskosten in de tabel hieronder:

Verhuizen vanuitIndicatie verhuiskosten
Utrecht€ 1350,-
Rotterdam€ 1475,-
Den Haag€ 1425,-
Zwolle€ 1750,-
Almere€ 1400,-

Disclaimer: de bovenstaande tarieven zijn slechts schattingen. Verhuiskosten zijn afhankelijk van het daadwerkelijke vertrekpunt, de grootte van de inboedel en de tarieven van het verhuisbedrijf.

Het kan natuurlijk dat jouw huidige woonplaats hier niet tussen staat. Geen probleem, hieronder kun je zelf een schatting maken door jouw eigen woonplaats in te vullen.

Bereken je verhuiskosten
Om de oppervlakte van je woning te berekenen, gebruiken wij het kadaster.
Postcode:
Huisnummer:
Terug
Indicatieprijs:
Afstand:
Oppervlakte:

Ben je benieuwd hoe zo’n schatting van de verhuiskosten wordt gemaakt? Dan kun je wellicht straks meer lezen over de kosten van een verhuisbedrijf. Wij laten de prijs niet aan het toeval over, jij dus ook niet. 🙂

Goedkoop verhuizen naar Amsterdam?

Teveel betalen voor een verhuisbedrijf is niet nodig. Je kan het geld vast ook goed gebruiken om van jouw nieuwe plek jouw thuis te maken.
Enkele manieren om de kosten van een verhuizing laag te houden zijn bijvoorbeeld:

  • Een verhuisbedrijf in de buurt kiezen, zodat de verhuiswagen minder kilometers hoeft te maken, of;
  • Zelf enkele spullen mee nemen als je naar jouw nieuwe huis gaat.

Nieuwsgierig naar meer bespaartips? Wij geven jou op deze pagina 8 manieren om goedkoop te verhuizen naar Amsterdam.

Sirelo’s tip: Vergeet niet voordat je een offerte aanvraagt, om te checken hoeveel m³ je gaat verhuizen. De grootte van jouw inboedel is bepalend voor de verhuisprijs. Selecteer specifieke items in onze Verhuis volume calculator, dan weet je zó hoe groot jouw inboedel is.

Verhuiskosten vergelijken

Een goed begin is het halve werk. Nu je weet hoe groot jouw inboedel is, kun je uitzoeken of je hulp wilt van een verhuisbedrijf.
Een verhuisbedrijf kiezen kun je het beste doen door reviews en prijzen te vergelijken.
Geen tijd (en zin) om zelf alle verhuizers te benaderen? Dat is niet meer nodig! Vul het formulier in en ontvang offertes voor jouw verhuizing naar Amsterdam- easy! 😊

Verhuizen naar Amsterdam?
Wil je weten hoeveel jouw verhuizing zal gaan kosten? Klik op de grootte van je inboedel en ontvang 5 gratis offertes voor je verhuizing!

Jouw piano verhuizen naar Amsterdam?

Een piano, antieke kast of ander groot meubelstuk verhuizen is niet niks. Tegen die klus zie je vast op, maar je staat er niet alleen voor. Verhuisbedrijven zijn specialisten en verhuizen dagelijks zware, grote en gevoelige meubelstukken. Lees wellicht straks meer over wat de kosten voor het verhuizen van een piano naar Amsterdam.

De checklist voor jouw verhuizing

Wat écht een aanrader is, is alles over jouw verhuizing naar Amsterdam op een rijtje te zetten. Zo heb je meer overzicht wat er nog moet gebeuren en verklein je de kans dat je in de hectiek iets belangrijks vergeet. Wij hebben een handige checklist gemaakt die je makkelijk kan downloaden. Zo weet je wat er op je afkomt gedurende de maanden voor, tijdens, en na je verhuizing naar Amsterdam!

Een échte Amsterdammer word je zodra je je hebt ingeschreven bij de gemeente Amsterdam. Het inschrijven kun je doen op verschillende manieren regelen: online, via de post of bij een stadsloket.
Regel ook ruim voor je verhuizing documenten omtrent parkeren.

Heb ik een parkeerontheffing nodig voor mijn verhuizing naar Amsterdam?

Het is fijn om genoeg plek voor de deur te hebben op de dag van verhuizing. Graag met de verhuiswagen laden of lossen op plekken waar dat normaal gesproken niet mag? – Zo opgelost! –  Meer info over aanvragen het van parkeervergunningen of verkeersontheffingen in Amsterdam, kun je hier vinden.

Verhuizen en het drukke verkeer in Amsterdam gaan niet altijd samen. Geen tijd of te veel gedoe om zelf deze aanvragen te doen?
Verhuisbedrijven in Amsterdam doen dit klusje dagelijks, en weten hier alles van – yes! 😊 Zij regelen met liefde je verhuizing naar Amsterdam!

De Gemeente Amsterdam: jij hoort erbij!

Wij merken dat niet altijd alles duidelijk is als het gaat om je verhuizing naar Amsterdam. De verhuizing regelen is 1 ding, maar wij helpen je ook graag met het papierwerk. Hieronder lees je meer over het inschrijven in de gemeente Amsterdam en het doorgeven van je verhuizing.

Wat moet ik meenemen als ik mijn verhuizing doorgeef?

Inloggen gaat makkelijk met DigiD. Heb je nog geen DigiD? Ga dan naar www.digid.nl.
Houd deze documenten bij de hand bij je inschrijving bij de gemeente Amsterdam:

  • Een huur- of koopcontract;
  • Een toestemmingsverklaring voor inschrijving op adres, en;
  • Bij antikraak: de gebruikersovereenkomst.

Hoe geef ik mijn verhuizing per post door?

Liever niet online je verhuizing doorgeven? Dat begrijpen wij! Op deze pagina vind je hoe je je verhuizing naar of binnen Amsterdam kan doorgeven.

Ik heb mijn verhuizing doorgegeven. Hoe kan ik controleren of dit is verwerkt?

Nadat je bent verhuisd, kun je jouw nieuwe adres vinden in MijnOverheid. Via de post krijg je tenslotte ook nog een bevestiging.

Moet ik mijn parkeervergunning of plek op de wachtlijst meeverhuizen?

Als je verhuist binnen de gemeente Amsterdam is het belangrijk om niet alleen een adreswijziging door te geven, maar dit ook door te trekken naar je parkeervergunning. Wij begrijpen als geen ander dat je niet op de gebruikelijke uurtarieven voor het parkeren zit te wachten. 😉

Wij zijn gek op Amsterdam!

Niet alleen Amsterdammers zelf zijn trots op de schoonheid van hun stad, maar ook miljoenen toeristen zijn er helemaal weg van. Alleen jíj kan straks zeggen; ”I Amsterdam!”

Met het Openbaar vervoer is elk deel van de stad prima te bereiken. Er zijn nog zo veel plekken die jij kan bezoeken! Lees hier meer over de mooie plekken waar jij mee kan pronken!

Verhuizen naar Amsterdam

Natuurlijk wil je jouw nieuwe omgeving aan iedereen introduceren! Hoe kan dat beter dan langs alle bars en cafés te gaan?

Laat de keuken in jouw nieuwe huis nog even op zich wachten of heb je na de verhuizing geen energie meer om te koken? Geen zorgen, hier vind je zoveel restaurants, dat er altijd wel iets verrukkelijks bij zit!

Conclusie: Het is tijd! Tijd om in deze prachtige historische stad vol geschiedenis, alles te ontdekken! Jij gaat jouw eigen Amsterdamse geschiedenis schrijven!
Sorry, soms laten we ons een beetje meeslepen in ons enthousiasme. We lopen we op de zaken vooruit. We moeten tenslotte eerst nog verhuizen… Ha ha!

Vind je verhuizen nog steeds een lastige klus, dan hebben we hieronder nog andere interessante dingen die jou kunnen helpen – graag gedaan 😊. Wij zijn er voor jou! Bij jouw toekomstige verhuizing naar Amsterdam, en naar welke stad dan ook!