Visum in Canada

Of je nu wilt reizen door Canada of juist wilt gaan emigreren naar dit prachtige land, het is altijd slim om jezelf af te vragen of je een visum in Canada nodig hebt. Wanneer je als Nederlander korter dan zes maanden wilt verblijven in Canada voor toeristisch of zakelijk verblijf, heb je geen visum in Canada nodig. Wil je gaan emigreren? Dan zul je een visum (eTA) in Canada moeten aanvragen. Je kunt op deze pagina algemene informatie over het visum in Canada lezen. Daarnaast vindt je hier informatie over de verschillende soorten visa in Canada en de vereisten voor het in aanmerking komen van een visum in Canada.

Ontvang gratis 5 offertes
Bespaar vandaag nog!

Visum in Canada

Over het algemeen is de procedure voor het verkrijgen van een visum in Canada redelijk eenvoudig en makkelijk te doorlopen. Momenteel zijn er wel veel veranderingen gaande wat betreft het visum in Canada, zoals de verplichte Electronic Travel Authorization, afgekort ETAEen ETA Canada is 5 jaar geldig vanaf het moment dat deze wordt uitgegeven of totdat je paspoort verloopt. Een ETA kan niet meer bij aankomst worden gekocht. je dient van tevoren een geldige ETA te verkrijgen. Indien je in Canada hebt gewoond of gewerkt dan kom je niet in aanmerking voor een ETA. Je kan alle informatie over een ETA Canada aanvragen nalezen op de website van E-visums.nl.

Soorten visa in Canada

Verblijf je langer in Canada voor zes maanden als Nederlander, dan is een visum in Canada verplicht. Er zijn verschillende soorten visa in Canada die je kunt aanvragen voor verschillende doeleinden.

Werkvisum in Canada

Het meest gebruikte visum in Canada is het Federal Skilled Workers Program (FSWP). Met dit visum kun je permanent in Canada verblijven. Je hebt totaal 67 punten nodig om in aanmerking te komen voor dit visum. Onderaan de pagina kun je lezen hoe je aan deze punten komt. Er zijn verschillende vereisten voor dit visum, namelijk:

 • Vorm van onderwijs (vaak is een universitaire opleiding vereist);
 • Werkervaring;
 • Kennis van de Franse of Engelse taal;
 • Je hoeft niet perse aan te kunnen tonen dat je een baan gevonden hebt in Canada. Wanneer je een beroep hebt waar veel vraag naar is in Canada, is dit voldoende.

Het Federal Skilled Trades Program (FSTP) is een visum bedoeld voor zakenlieden die bijvoorbeeld bouwbedrijven, vliegmaatschappijen of elektronicabedrijven bezitten. Dit Canadese visum biedt vele voordelen, zoals gratis basisgezondheidszorg en toegang tot onderwijs. Daarnaast mag je met dit visum voor onbepaalde tijd in Canada verblijven.

Visum in Canada zonder te werken

Wil jij dolgraag gaan wonen in Canada, maar je hebt geen baan of je bent niet van plan om te gaan werken in Canada? Dan kun je nog steeds een visum aan vragen. Het Nomination Program (PNP) zorgt ervoor dat je toch een visum in Canada kunt krijgen. Je moet hier een keuze maken tussen de Canadese provincies waar jij wilt gaan wonen. De procedures voor dit visum verschillen per provincie. Je komt over het algemeen in aanmerking voor dit visum, wanneer je voldoet aan de volgende criteria:

 • Je kunt aantonen dat je voldoende financiële middelen hebt om jou en je familie in Canada te onderhouden;
 • De resultaten van de medische test tonen aan dat je gezond bent;
 • Je hebt geen strafblad.

Quebec-Selected Skilled Workers Program (QSWP)

Let op: wil je verhuizen naar Quebec, wees er dan bewust van dat deze provincie een ander beleid voor het visum in Canada heeft. Quebec is de grootste provincie van Canada en heeft vele ervaren werknemers nodig. Een vereiste hiervoor is dat je een goede kennis van de Franse taal hebt en hoog opgeleid bent. Zonder problemen krijg je dan een visum en kun je voor onbepaalde tijd in Canada verblijven.

Studentenvisum

Wanneer je langer dan zes maanden verblijft in Canada voor je studie, redt je het niet met een paspoort alleen. Je hebt dan een Study Permit nodig. De kosten hiervan zijn ongeveer 100 euro.

Familievisum

Wanneer jij eenmaal een inwoner van Canada bent geworden, kunnen je partner en kinderen ook zonder problemen aan een visum in Canada komen door middel van het Family-Sponsorship Program. Daarnaast kun je ook kans maken op het visum via Live-in Caregiver Program (LPC). Dit is een speciaal visum voor mensen die zorgverlening geven aan hulpbehoevenden in particuliere woningen zonder toezicht. Let wel op: de procedure die je moet doorlopen is redelijk gecompliceerd en werkervaring een hogeschooldiploma en Engels van een goed niveau is vereist.

Visum in Canada

Hoe werkt het puntensysteem in Canada?

In Canada werkt men met het puntensysteem. Je kunt maximaal 100 punten behalen, vanaf 67 punten kom je in aanmerking voor een emigratie naar Canada. Hieronder vindt je een overzicht van de punten in Canada:

 • Kennis van de Engelse/Franse taal: 28 punten
 • Opleiding: 25 punten
 • Werkervaring: 15 punten
 • Leeftijd: 12 punten
 • Baanaanbod: 10 punten
 • De mogelijkheid tot aanpassen: 10 punten