Verhuizen naar Leidschendam

In het drukke Zuid-Holland kiezen veel mensen voor een locatie in een rustige leefomgeving. Verhuizen naar Leidschendam is dus erg populair. Met ongeveer 32.000 inwoners vormt de stad een aanzienlijk gedeelte van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Deze is binnen de provincie uitstekend te bereiken vanaf grote steden als Rotterdam, Den Haag en Leiden. Dit biedt veel potentie voor mensen die werken in de grote stad en willen verhuizen naar Leidschendam om te wonen in een rustige omgeving.

Hoe is wonen in Leidschendam?

De gemeente Leidschendam-Voorburg telt ruim 74.000 inwoners. In 1938 werden Wilsveen, Veur en Stompwijk bijeengevoegd tot de gemeente Leidschendam. Deze werd in 2002 uitgebreid met de toevoeging van Voorburg. De stad is zeer gemoedelijk om in te wonen. Het rijkbeschermd gezicht Leidschendam – Sluiscomplex is hiervan een bevestiging. In 2006 is 7,7 hectare van de Zuid-Hollandse binnenstad beschermd gebied geworden.

Verhuizen naar Leidschendam

Het beschermd gebied waarborgt de culturele waarden van Leidschendam. In totaal bevinden zich 60 gemeentelijke monumenten in de stad, waaronder een groot aantal woningen aan het Sint-Willibrordusplein en de Sint-Raphaëlstraat. Bovendien zijn enkele panden en de dorpskerk in het centrum benoemd tot rijksmonument.

Leidschendam vierde in 2009 haar 700ste verjaardag. De stad dankt zijn lange bestaan voornamelijk aan de dam die voorkwam dat de Vliet, ook wel bekend als het Rijn-Schiekanaal, voor wateroverlast zorgde in Delfland. De dam fungeert sindsdien als een economische sterkhouder van de stad, hetgeen te zien is in het groeiende inwonersaantal. In zeven jaar tijd nam de populatie van Leidschendam met ruim 15 procent toe. Dit kwam voornamelijk doordat jonge stellen er voor kozen om te verhuizen naar Leidschendam.

Het kostenplaatje van een verhuizing naar het bruisende Leidschendam is een zeer interessant aspect. In Leidschendam nam de vraagprijs gemiddeld wat toe gedurende de afgelopen jaren. De populariteit van de huizen blijft in Nederland niet onopgemerkt. Het aantal koopwoningen dat beschikbaar is voor de verkoop is sinds september 2014 namelijk afgenomen van bijna 900 naar ruim 500.

Waarom verhuizen naar Leidschendam?

Verhuizen naar LeidschendamLeidschendam heeft een uitstekende geografische ligging. De stad heeft een goede aansluiting met de A4, een snelweg die je van een directe aansluiting naar Amsterdam voorziet. Dit verklaart dan ook waarom Leidschendam populair is onder mensen die werken in grote steden als Rotterdam, Den Haag of Amsterdam.

Ook in het opzicht van vrijetijdsbesteding biedt de stad uitstekende mogelijkheden. Onder bewoners is De Fluit ondertussen een begrip geworden. Dit is de verzamelnaam van het sportpark dat bestaat uit diverse sporthallen en een zwemcomplex. Laatstgenoemde complex voorziet Leidschendammers van zwemplezier in recreatief en competitief opzicht.

Inwoners van Leidschendam zijn van alle leeftijden. In 2020 is de verwachte toename sinds 2010 harder toegenomen onder jongeren (8 procent) dan de totale bevolking (5 procent). In vergelijking met een stad als Almere is heeft de stad een bevolking die minder jong is, maar de verwachting is dat Leidschendam steeds populairder blijft worden onder jongere huiszoekers.

Verhuizen naar Leidschendam biedt ook diverse voordelen in cultureel opzicht. De gemeente Leidschendam-Voorburg organiseert jaarlijks de Stompwijkse Paardendagen, die al jarenlang gehouden worden in juli. Lange zomeravonden en gezellige feesten zorgen er voor dat je je sneller thuis voelt in deze groeiende gemeente. De gunstige ligging van de stad – hemelsbreed zo’n 10 kilometer vanaf het strand – zorgt bovendien voor veel populariteit onder frivole strandliefhebbers.

Vraag gratis en verblijvend offertes aan voor een verhuizing naar Leidschendam. De stad groeit en jij kunt hier binnenkort ook wonen. Ontvang snel tot 5 gratis offertes van verhuisbedrijven en bespaar tot 40% op je verhuisbedrijf!

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan