Verhuizen naar Singapore

Heb jij plannen om te verhuizen naar Singapore? Op deze pagina vind je alle essentiële informatie over de kosten, tips en het leven in Singapore. Wat je hier allemaal kunt vinden, vind je in het onderstaande navigatiemenu.

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Emigreren naar Singapore

Het feit dat Singapore een land is waar Engels wordt gesproken, maakt het aantrekkelijk om hier naar toe te emigreren. Bij het vinden van een baan en het opbouwen van een sociaal leven is het geen noodzaak om een andere taal bij te leren. Ook het gemak om er te wonen, transport en het bestuurssysteem worden door huidige expats genoemd als redenen tot verhuizen naar Singapore.

Visum in Singapore

Een permanent visum is nodig wanneer je kiest voor een emigratie. Welk visum je nodig hebt, hangt van de situatie af. Ga je werken in Singapore? Dan zijn er verschillende werkvisa waarvoor je in aanmerking zou kunnen komen. Wanneer je partner in Singapore gaat werken en hiervoor een visum heeft, ontvang jij ook automatisch een visum. Met dit visum mag je een bepaald aantal uur per maand werken. Wil je full time gaan werken, dan is hier een apart visum voor nodig.

Je kunt na 6 maanden een permanente verblijfsvergunning aanvragen. Je moet dan deze formulieren invullen en inleveren bij de immigratiedienst in Singapore.

Wat mag je niet meenemen bij een verhuizing naar Singapore?

Je kunt helaas niet alles meenemen wanneer je naar Singapore verhuist. Zo is het verboden om kauwgom Singapore in te brengen. Vanzelfsprekend zijn de wetten tegen drugs zeer streng, strenger dan wij hier in Nederland gewend zijn. Hieronder een lijstje met zaken die niet geïmporteerd mogen worden:

 • Alcohol en tabak;
 • Vuurwerk;
 • Kopieën van cd’s of dvd’s;
 • Pornografisch of opruiend materiaal.

Kosten verhuizen naar Singapore

InboedelPrijs gemiddeld
Studio€ 6.250
2 kamer appartement€ 7.300
Huis met 3 slaapkamers€ 8.000

Het is lastig om een prijsindicatie te geven voor een verhuizing naar Singapore, maar we kunnen je wel de gemiddelde verhuiskosten geven. Deze vind je in de bovenstaande tabel. Wanneer je je inboedel laat verschepen naar Singapore, kun je al snel rekenen op een bedrag tussen de € 6.000 en € 8.500 euro. Natuurlijk kan de prijs die jij betaalt afwijken, dit is volledig afhankelijk van de grootte van jouw inboedel. Wil je de exacte kosten van jouw internationale verhuizing weten? Klik dan hieronder!

Verhuizen naar Singapore?
Selecteer de grootte van je inboedel en ontvang gratis offertes voor jouw verhuizing!

Besparen op je verhuizing

Internationaal verhuizen kan flink in de kosten lopen, en vaak wil je ook besparen op deze kosten wanneer dit mogelijk is. Wij hebben hieronder een lijstje gemaakt van zaken waar je op kunt besparen!

 • Grootte van je inboedel
  Zoals hierboven al aangegeven, heeft de grootte van je inboedel veel invloed op de uiteindelijke verhuiskosten. Zorg ervoor dat je alleen de noodzakelijke spullen meeneemt en zo min mogelijk grote meubelen. Deze kun je immers in Singapore ook aanschaffen. De verhuisbedrijven rekenen per kubieke meter dus wanneer je minder spullen meeneemt, hoef je ook minder te betalen.
 • Opslag
  Wanneer je gaat verhuizen naar een ander land, kan het voorkomen dat je opslag nodig hebt voor je inboedel wanneer je tijdelijk nog geen huis hebt. Hier betaal je natuurlijk ook voor, dus zorg dat alles voor aankomst al geregeld is.
 • Type van vervoer
  Het goedkoopste vervoer voor een verhuizing naar Singapore is het vervoer per vrachtschip. Dit duurt echter wel een stuk langer dan bijvoorbeeld het vliegtuig, maar is vele malen goedkoper.
 • Extra services
  Verhuisbedrijven bieden aanvullende services aan zoals het demonteren van meubelen en het inpakken van dozen, wat natuurlijk erg handig kan zijn. Echter, dit zal de kosten van jouw verhuizing aanzienlijk laten stijgen. Wij raden aan om alles zelf in te pakken en te demonteren, hierdoor beperk je de kosten.

Hoe is het om te wonen in Singapore?

Traditioneel Aziatische aspecten en tegelijkertijd een hypermoderne wereldstad, dat is Singapore. De gemiddelde levensstandaard ligt erg hoog, dit is te zien aan de torenhoge wolkenkrabbers, splinternieuwe winkelcentra en nette straten. Iets waar je rekening mee moet houden, zijn de strenge regels. Laat je een papiertje op straat vallen, dan kan de boete oplopen tot wel 500 dollar. Dit is een typisch voorbeeld van de plaatselijke mentaliteit. De Singaporese mensen zijn loyale en harde werkers. Bijna iedereen die hier woont en werkt, emigreerde ooit vanuit zijn thuisland naar Singapore.

Wonen in Singapore met een gezin

Wanneer je met je gezin verhuist naar Singapore, krijg je te maken met een andere cultuur dan we hier in Nederland kennen. Veel expat gezinnen hebben in Singapore een ‘maid’, iets wat wij in Nederland al snel omschrijven als een ”fulltime oppas”. Deze woont bij je in en zorgt voor de kinderen wanneer je zelf niet thuis bent. Daarnaast is het hebben van een zwembad in jouw residentie heel normaal. Wanneer je je kinderen inlicht over de verhuizing en hier direct bij vermeldt dat ze een zwembad zullen hebben, verzacht dit al snel de pijn van de emigratie. In Singapore vind je alle mogelijk denkbare voorzieningen voor expats. Denk aan scholen voor expat-kinderen, maar zelfs kappers voor expats. Dit maakt het voor zowel jou als je kinderen makkelijker om met andere expats kennis te maken en je sneller thuis te voelen. Ben je benieuwd hoe kinderen een verhuizing naar Singapore ervaren? Lees dan deze blog, waarin Rik vertelt over zijn ervaring toen hij als 11-jarig kind naar Singapore emigreerde.

Eten en drinken

Eten en drinken in Singapore is relatief duur. Uit eten gaan is daarentegen goedkoper dan in Nederland. Je kunt bijna alles eten en drinken wat je gewend bent, veel producten in Singapore worden geïmporteerd. Je hoeft de stroopwafels en kroketten dus niet te missen als je naar Singapore emigreert. Hieronder geven wij je een overzicht met daarin de gemiddelde prijzen van producten in de supermarkt (omgerekend naar euro’s).

ProductPrijs supermarkt
Melk 1 liter€ 1,94
Brood€ 1,52
Eieren 12 stuks€ 1,89
Appels 1 kg€ 2,90
Tomaten 1 kg€ 1,71
Kip 1 kg€ 5,85
Krop Sla€ 1,64
Water 1.5 liter€ 1,15
Aardappels 1 kg€ 1,73
Uien 1 kg€ 1,5

Huisdieren en auto’s meenemen naar Singapore

Singapore ligt niet om de hoek, waardoor het lastig is om bepaalde zaken mee te nemen. Natuurlijk wil je je geliefde huisdier meenemen of zelfs je eigen auto. Hieronder hebben we kort uitgelegd waar je allemaal rekening mee moet houden.

Verhuizen van huisdieren

Wil je je huisdier verhuizen naar Singapore? De volgende zaken zijn dan van toepassing:

 • Je huisdier moet ingeënt zijn tegen hondsdolheid;
 • In Singapore geldt een quarantaine  periode van minstens 10 dagen;
 • Neem een gezondheidscertificaat mee van de dierenarts, die maximaal 7 dagen oud is;
 • Dieren jonger dan drie maanden zijn niet toegestaan;
 • Meer uitgebreide informatie vind je hier.

huisdier invoeren singapore

Invoeren van auto’s in Singapore

Je kunt je auto in een container naar Singapore laten verschepen. Voor het invoeren van je auto in Singapore gelden de volgende zaken:

 • Je auto mag niet meer dan drie jaar oud zijn;
 • Er moet een toeslag van $ 10.000 betaald worden per auto;
 • De auto moet gecontroleerd worden door de LTA;
 • Het glas moet tenminste 70% lichtdoorlaatbaarheid hebben;
 • De auto moet omgebouwd zijn naar rechtsgestuurd;
 • Er moet loodvrije benzine in de auto zitten;
 • De veiligheidsgordels moeten aan de voorwaarden voldoen;

Het is goed mogelijk dat de waarde van je auto veel lager is dan alle kosten die je uiteindelijk betaalt. Je kunt dan net zo goed een nieuwe auto kopen in Singapore. Wil je toch je auto invoeren? Dan vind je in dit document meer informatie.

Vergelijk verhuisbedrijven en bespaar!

Als geen ander begrijpen wij dat je wilt verhuizen met een professioneel verhuisbedrijf, maar toch wil besparen op de kosten waar mogelijk. Wij bieden je daarom de mogelijkheid om gratis en snel tot vijf gratis offertes te vergelijken. Je komt dan in contact met verhuisbedrijven die gespecialiseerd zijn in verhuizingen naar Singapore. Ben je benieuwd waar je op moet letten wanneer je offertes vergelijkt? Klik dan hier en wij vertellen het je.

Lees verhuiservaringen van andere mensen
Lees alle blogs