Verhuizen naar Canada

Loopt het water je al in de mond als je denkt aan de mooie Niagara-watervallen? Canada is met haar gletsjermeren en vele nationale parken, gezegend door moeder natuur! Ben jij van plan om te verhuizen naar Canada? Om het makkelijker te maken, hebben wij alle informatie verzameld die je nodig hebt.

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Wat kost een verhuizing naar Canada?

De gemiddelde kosten van een verhuizing naar Canada liggen tussen de €6.000 en €10.000. De prijs die je betaalt is afhankelijk van de grootte van je inboedel, de afstand tussen je huidige en nieuwe woonplaats en de diensten waar je gebruik van wilt maken. Laat je alle dozen inpakken door het verhuisbedrijf? Dan ben je vanzelfsprekend meer kwijt dan wanneer je zelf zou inpakken.

Hieronder geven wij je een indicatieve prijs voor een verhuizing vanuit Nederland naar Canada:

Soort woningGemiddelde kosten
1 slaapkamer woning€3.200,- tot €4.300,-
2 slaapkamer woning€4.200,- tot €7.000,-
3 slaapkamer woning€6.900,- tot €10.000,-

Aan bovenstaande gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. – Erachter komen hoe bovenstaande schattingen worden gemaakt? Details over de kosten van jouw internationale verhuizing naar Canada vind je hier 😀 !

Vergelijk verhuisbedrijven

Om de afstand van Nederland naar Canada te kunnen overbruggen met je hele inboedel, ben je al snel aangewezen op hulp van een professioneel verhuisbedrijf! – Zij zijn ervaren en pakken meubels flexibeler in dan wie dan ook 😀 ! Voordat je een verhuisbedrijf kiest, raden wij aan om verhuisbedrijven te vergelijken op basis van prijs en klantervaringen.

Meteen gaan voor het beste bedrijf? – Tuurlijk! – Wij begrijpen dat je je inboedel zo zorgvuldig mogelijk wilt verplaatsen naar jouw nieuwe woonplaats in het overzeese Canada. Daarom hebben wij deze top 12 internationale verhuisbedrijven voor je verzameld! – Geen vraag is voor hen té gek!

Hoeveel kost mijn verhuizing naar Canada?
Selecteer de grootte van je inboedel en ontvang gratis offertes voor jouw verhuizing!

Emigreren naar Canada: Het regelen van een visum

Wist je dat ruim een miljoen mensen in Canada, Nederlandse voorouders of zijn zelf geëmigreerde Nederlanders zijn? – Een miljoen! WOW! Je bent dus zeker niet de enige Nederlander die een emigratie naar Canada overweegt. Maar kan je zomaar in Canada wonen? – Nee. Ga je bijvoorbeeld voor langere tijd werken in Canada, heb je voor deze emigratie een visum nodig. Het verkrijgen van dit visum kan een complexe zaak zijn, zorg dus dat je hier vroegtijdig mee begint.

Zoals je waarschijnlijk al weet, zijn er verschillende soorten visa in Canada. Ben je een ambitieuze immigrant-ondernemer met een start-up, dan heb je een ander visum nodig dan iemand die een vaktechnisch beroep uitoefent. Aan de hand van bepaalde criteria worden er punten toegewezen. Er wordt o.a. aan de hand van die punten bekeken wat je zult betekenen voor de Canadeese economie, en op basis daarvan wordt het visum toegewezen (of niet) 😉 .

Om de procedure voor een visum te kunnen starten, dien je contact op te nemen met het Canadese consulaat, hoge raad of ambassade.
Voor het aanvragen van een visum, heb je het volgende nodig:

  • Een medische akte en strafblad (indien van toepassing);
  • Een compleet ingevuld aanvraagformulier;
  • Je dient de application fee, oftewel de aanvraagsom, betaald te hebben;
  • Je dient interviews met immigratievertegenwoordigers bij te wonen.

Afhankelijk van de aard en de categorie van je aanvraag, kan het zijn dat er extra verplichtingen komen kijken bij de aanvraag. Wij hebben gelukkig meer info voor je verzameld over het verkrijgen van een visum in Canada 🙂 !

Er valt natuurlijk nog meer te regelen dan alleen een visum 😉 . Hoe het zit het bijvoorbeeld met de gezondheidszorg in Canada? En hoe je werkt het belastingssysteem in Canada?

Wat mag je niet invoeren bij een verhuizing naar Canada?

Er gelden strenge importregels als je naar Canada verhuist. Je mag niet alles zomaar meenemen. Wat je niet mag meenemen hebben wij hieronder opgesomd.

– Beschermde diersoorten. Echter is het niet alleen verboden om het dier zelf mee brengen, het is ook niet toegestaan om producten hiervan in te voeren. Denk hierbij aan bont, veren, beenderen en leer. Ook etenswaren zoals groenten, vlees en zuivelproducten zijn niet toegestaan.

Je mag maximaal 10.000 Canadese dollars aan geld, cheques en andere waardepapieren invoeren. Helaas, je hebt mag dus niet meer zijn dan C$10.000,- meesmokkelen! 🙂

Tabaksproducten en alcoholische dranken mag je meenemen. – Maar meld dit wél van tevoren! – Er zijn bepaalde hoeveelheden die worden geaccepteerd, maar ook wanneer je binnen deze hoeveelheid valt dien je dit te melden. Marihuana en andere verdovende middelen zijn verboden.

Het invoeren van vuurwapens, zowel voor sport- als voor jachtdoeleinden, is toegestaan wanneer het voor tijdelijke duur is. Hiervoor moet wel toestemming worden verkregen, informeer hierover dus op tijd bij de Canadese ambassade. Ook het invoeren van radiozendapparatuur is niet verboden, maar ook hiervoor dien je vooraf toestemming aan te vragen. Hetzelfde geldt voor planten en dieren.

Is het duur om in Canada te leven?

Hoe is het om in Canada te wonen? – Als je woont in Canada is de quality of life over het algemeen op hetzelfde niveau als in Nederland. In grote Engelstalige steden, zoals Toronto, Ottawa en Vancouver, is het drukker, en is de kans groter dat je een andere Nederlander tegen het lijf loopt. De bevolkingsdichtheid in Canada is verder niét te vergelijken met die van Nederland. Waar wij met gemiddeld 416 mensen op 1 km² wonen, leven er in Canada maar 2,8 inwoners per km² – Dat betekent ongestoord wegdromen van de ongerepte natuur…

De kosten van het dagelijkse leven zijn ongeveer gelijk of net iets goedkoper dan in Nederland, afhankelijk van de stad waar je naar toe verhuist. Door de grootte van het land kunnen de prijzen hier en daar verschillen, daarom zijn je uitgaven afhankelijk van de plek waar je naartoe verhuist. Hieronder vind je een overzicht van de levenskosten in Canadese steden.

Scores per stad
Prijzen per stad
PlaatsKwaliteit levenKoopkrachtVeiligheidGezondheidszorgLevenskostenVervuiling
Montreal706874705034
Toronto727476725246
Vancouver776075775425

Ben je op zoek naar meer informatie over verhuizen naar Canada? Zoek niet verder: Moving2Canada heeft het! Lees hier bruikbare informatie en krijg bijvoorbeeld updates over jouw toekomstige verhuizing naar Canada. Krijg ook tips en een kijkje in het leven van mensen die onlangs in Canada zijn aangekomen!

Dit was het einde van ons artikel over verhuizen naar Canada. Wij wensen je veel succes met jouw internationale verhuizing! 🙂
Mocht je nog meer willen weten over verhuisbedrijven, of bijvoorbeeld verhuizen naar het buitenland, lees dan hieronder onze andere artikelen!

Lees verhuiservaringen van andere mensen
Lees alle blogs