Canada in cijfers

Huizenprijzen
20
Laag
Kosten dagelijks leven
55
Gem.
Criminaliteitscijfers
45
Gem.
Gezondheidszorg
55
Gem.
Totale score
73
Goed
Gemiddelde verhuiskosten naar Canada
€ 8000 - € 10000
Vergelijk offertes en bespaar tot 40%

Verhuizen naar Canada

Steeds meer Nederlanders om definitief te verhuizen naar Canada. Om jou ook bij je emigratie te helpen, hebben wij zoveel mogelijk informatie verzameld op ons platform. Wij werken samen met verhuisbedrijven die gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van verhuizingen naar Canada, dus met behulp van de nodige expertise proberen wij jou zo goed mogelijk op weg te helpen. Om een nauwkeurige prijsindicatie te ontvangen, bieden we je tevens de mogelijkheid tot het invullen van het offerteformulier. De verhuisbedrijven staan je graag te woord om een offerte uit te brengen en al je vragen te beantwoorden. Hieronder vind je wat je onder andere kunt vinden op deze pagina:

Verhuizen naar Canada

Emigreren naar Canada

Van de 35 miljoen inwoners van Canada hebben ruim een miljoen Nederlandse voorouders of zijn zelf geëmigreerde Nederlanders. Het is niet vreemd dat steeds meer Nederlanders kiezen voor verhuizen naar Canada; het land heeft veel te bieden, van bruisende metropolen tot eindeloze lege vlaktes. Canada biedt het allemaal A Mari Usque Ad Mare; van zee tot zee, zoals het nationale motto luidt. Om te verhuizen naar Canada, heb je een visum nodig. Dit visum kan eenvoudig te verkrijgen zijn, omdat er wordt gewerkt met een puntensysteem. Hierbij kun je maximaal 100 punten behalen, vanaf 67 punten kom je in aanmerking voor een visum en dus een emigratie naar Canada. Afhankelijk verschillende factoren, kom je dus wel of niet in aanmerking voor een visum.

Regels voor een visum

Het aantal punten wordt gebaseerd op zaken als opleiding, werkervaring en beheersing van de Franse en/of Engelse taal. Als je minimaal één jaar werkervaring hebt in één van de 29 beroepsvelden waarin in Canada genoeg werk te vinden is, is permanente emigratie mogelijk. Deze beroepsvelden variëren van tandartsen en koks tot elektriciens en loodgieters. Het maximaal aantal punten voor leeftijd krijg je wanneer je jonger bent dan 49 jaar.

Ieder jaar komen bijna 100.000 tijdelijke werknemers naar Canada toe om aan een baan te beginnen binnen een branche waar een tekort aan personeel is. Het CIC (Citizenship and Immigration Canada) verstrekt visa, daar waar een dergelijk tekort is ontstaan en houdt rekening met de bijdrage die deze werknemers aan de Canadese economie kunnen leveren. In de meeste gevallen van tijdelijk werk is de werknemer verplicht in het bezit te zijn van een geldige werkvergunning.

Wat zou een verhuizing naar Canada kosten?

Indien je gaat verhuizen naar Canada, wil je uiteraard weten wat het gaat kosten. Door de grote afstand tussen Nederland en Canada, is een inboedel gemiddeld 70 dagen per vrachtschip onderweg. Mocht er echt spoed achter de verhuizing zitten, dan is het vliegtuig ook een optie, maar dit gaat wel gebaat met hogere kosten. Voor de verscheping van een inboedel van een gemiddeld Nederlands huishouden wordt gemiddeld €8.000 tot €10.000 gerekend. Het laten verschepen van enkele kubieke meters kost natuurlijk minder, maar wanneer je een volledige container vult is dit in verhouding vaak goedkoper. Voor €1000 tot €2000 heb je de mogelijkheid om enkele kubieke meters te verschepen, hiermee kan je de afweging maken om slechts een klein deel van de inboedel mee te nemen, of simpelweg alles te verhuizen.

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Factoren die je verhuizing goedkoper kunnen maken

Enkele factoren kunnen de kosten drukken of juist doen stijgen: ten eerste natuurlijk omvang van je inboedel; hoe meer je verhuist, hoe meer je betaalt. Ook het type vervoer, de keuze voor een eventuele verzekering en de extra opties als montage/demontage van meubelen, het laten inpakken van de dozen, et cetera. Je kunt dus kiezen voor een verhuizing waarbij alles je uit handen wordt genomen, dit zal het minste stress opleveren. Echter kun je ook kiezen voor een relatief goedkope maar waarschijnlijke een iets stressvollere verhuizing; je pakt de dozen zelf in en demonteert zelf de meubelen, dit kost je dus meer tijd en de verhuizing neemt op die manier meer tijd in beslag, maar scheelt je wel de nodige kosten.

Verhuizen naar Canada

Verhuistips

Om de verhuizing gemakkelijker te maken, hebben wij enkele tips voor je verzameld. Om te beginnen: de verzekering. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, kan de verzekering die je kiest invloed hebben op de prijs. Toch zouden wij je altijd aanraden om een verzekering af te sluiten. Je gaat tenslotte verhuizen naar Canada, waarbij je inboedel lang onderweg is en zich vooral lang op zee bevindt. Wanneer je inboedel dan niet verzekerd is, zit je wellicht al die tijd in de stress. Indien er iets kapot gaat tijdens het verschepen of tijdens de verhuizing zelf, hoef je in ieder geval zelf niet voor de kosten op te draaien. Natuurlijk doen de verhuisbedrijven hun uiterste best om dit niet te laten gebeuren, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Informeer over een verzekering bij het betreffende verhuisbedrijf, zij kunnen je hierin goed adviseren en samen kies je een verzekering die het beste bij jouw type verhuizing past.

Wat mag je niet invoeren als je verhuist naar Canada?

Canada hanteert strenge importregels. Er zijn bepaalde zaken die niet zijn toegestaan om Canada in te brengen. Een voorbeeld is beschermde diersoorten. Echter is het niet alleen verboden om het dier zelf mee brengen, het is ook niet toegestaan om producten hiervan in te voeren. Denk hierbij aal bont, veren, beenderen en leer. Ook etenswaren zoals groenten, vlees en zuivelproducten zijn niet toegestaan. Verder mag je maximaal 10.000 Canadese dollar aan geld, cheques en andere waardepapieren invoeren. Dit geldt dus voor het geld dat je contant bij je hebt.

Tabaksproducten en alcoholische dranken mag je meenemen, echter moet je dit wel van tevoren melden. Er zijn bepaalde hoeveelheden die worden geaccepteerd, maar ook wanneer je binnen deze hoeveelheid valt dien je dit te melden. Marihuana en andere verdovende middelen zijn verboden.

Het invoeren van vuurwapens, zowel voor sport- als voor jachtdoeleinden, is toegestaan wanneer het voor tijdelijke duur is. Hiervoor moet wel toestemming worden verkregen, informeer hierover dus op tijd bij de Canadese ambassade. Ook het invoeren van radiozendapparatuur is niet verboden, maar ook hiervoor dien je vooraf toestemming te aan te vragen. Hetzelfde geldt voor planten en dieren.

Kosten van leven in verschillende Canadese steden

De quality of life ligt over het algemeen op hetzelfde niveau als in Nederland. Ook zijn de kosten van het dagelijkse leven ongeveer gelijk of net iets goedkoper, afhankelijk van de stad waar je naartoe verhuist. Door de grootte van het land kunnen de prijzen hier en daar verschillen, daarom zijn je uitgaven afhankelijk van de plek waar je naartoe verhuist. Hieronder vind je een overzichtje van de levenskosten in Canadese steden.

Scores per stadPrijzen per stad
PlaatsKwaliteit levenKoopkrachtVeiligheidGezondheidszorgLevenskostenVervuiling
Montreal706874705034
Toronto727476725246
Vancouver776075775425
PlaatsPrijs cappuccinoPrijs liter melkPrijs dozijn eierenHuur 3 kamerappartement
Montreal€ 2,38€ 1,45€ 2,26€ 988,07
Toronto€ 2,41€ 1,56€ 2,18€ 1.546,63
Vancouver€ 2,74€ 1,66€ 2,71€ 1.881,95

Overige informatie over Canada

  • Belastingen in Canada: Vind hier alle informatie over het belastingstelsel in het land
  • Gezondheidszorg in Canada: Hier vind je alles over de gezondheidszorg in Canada
  • Werken in Canada: Ben je een expat en verhuis je voor je werk? Lees dan hier alles over werkculturen, het vinden van een baan, et cetera
  • Wonen in Canada: Meer informatie over het leven in Canada. Denk onder andere aan dagelijkse kosten en het kopen van een huis.

Aanvragen van gratis verhuisoffertes

Ben jij ook van plan om te verhuizen naar Canada? Maak dan gebruik van onze gratis vergelijkservice. Het enige wat je hier voor hoeft te doen is het invullen van het offerteformulier. Dit duurt ongeveer 1 tot 2 minuten. Vervolgens ontvang je tot 5 gratis offertes van verhuisbedrijven die gespecialiseerd zijn in verhuizingen naar Canada. Op deze manier is het mogelijk om tot 40% te besparen op je verhuiskosten.