Verhuizen naar Canada

Ben jij van plan om te verhuizen naar Canada? Om het makkelijker te maken, hebben wij alle informatie verzameld die je nodig hebt. Je vindt op deze pagina het volgende:

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Emigreren naar Canada: eerst een visum

Ruim een miljoen mensen in Canada heeft Nederlandse voorouders of zijn zelf geëmigreerde Nederlanders. Je bent dus zeker niet de enige Nederlander die een emigratie naar Canada overweegt. Voor deze emigratie heeft men een visum nodig. Het verkrijgen van dit visum kan een complexe zaak zijn, zorg dus dat je hier vroegtijdig mee begint. Om de procedure voor een visum te kunnen starten, dien je contact op te nemen met het Canadese consulaat, hoge raad of ambassade. Je hebt hierbij het volgende nodig:

  • Een medische akte en strafblad (indien van toepassing);
  • Een compleet ingevuld aanvraagformulier;
  • Je dient de application fee, oftewel de aanvraagsom, betaald te hebben;
  • Je dient interviews met immigratievertegenwoordigers bij te wonen.

Afhankelijk van de aard en de categorie van je aanvraag, kan het zijn dat er extra verplichtingen komen kijken bij de aanvraag. Wil je meer informatie over het verkrijgen van een visum? Lees dan hier verder.

Wat kost een verhuizing naar Canada?

De gemiddelde kosten van een verhuizing naar Canada liggen tussen de €6.000 en €10.000. De prijs die je betaalt is afhankelijk van de grootte van je inboedel, de afstand tussen je huidige- en nieuwe woonplaats en de diensten waar je gebruik van wil maken. Laat je alle dozen inpakken door het verhuisbedrijf? Dan ben je vanzelfsprekend meer kwijt dan wanneer je zelf zou inpakken. Wil je zoveel mogelijk zelf doen, dan kan het zelfs een optie zijn om te kiezen voor een container verscheping waarbij je zelf het meeste werk uitvoert.

Hieronder geven wij je een indicatieve prijs voor een verhuizing vanuit Nederland naar Canada.

Soort woningGemiddelde kosten
1 slaapkamer woning€3.200,- tot €4.300,-
2 slaapkamer woning€4.200,- tot €7.000,-
3 slaapkamer woning€6.900,- tot €10.000,-

Aan de bovenstaande gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. Zoek je meer informatie over de kosten van een internationale verhuizing? Klik hier.

Verhuizen naar Canada?
Selecteer de grootte van je inboedel en ontvang gratis offertes voor jouw verhuizing!

Wat mag je niet invoeren bij een verhuizing naar Canada?

Canada hanteert strenge importregels. Je mag niet alles zomaar meenemen. Wat je zoal niet mag meenemen, is als volgt:

– Beschermde diersoorten. Echter is het niet alleen verboden om het dier zelf mee brengen, het is ook niet toegestaan om producten hiervan in te voeren. Denk hierbij aan bont, veren, beenderen en leer. Ook etenswaren zoals groenten, vlees en zuivelproducten zijn niet toegestaan.

Je mag maximaal 10.000 Canadese dollars aan geld, cheques en andere waardepapieren invoeren. Hetgeen dat je contant bij je hebt mag dus niet meer zijn dan C$10.000,-.

Tabaksproducten en alcoholische dranken mag je meenemen, echter moet je dit wel van tevoren melden. Er zijn bepaalde hoeveelheden die worden geaccepteerd, maar ook wanneer je binnen deze hoeveelheid valt dien je dit te melden. Marihuana en andere verdovende middelen zijn verboden.

Het invoeren van vuurwapens, zowel voor sport- als voor jachtdoeleinden, is toegestaan wanneer het voor tijdelijke duur is. Hiervoor moet wel toestemming worden verkregen, informeer hierover dus op tijd bij de Canadese ambassade. Ook het invoeren van radiozendapparatuur is niet verboden, maar ook hiervoor dien je vooraf toestemming aan te vragen. Hetzelfde geldt voor planten en dieren.

Verhuizen naar Canada

Kosten van leven in verschillende Canadese steden

De quality of life ligt over het algemeen op hetzelfde niveau als in Nederland. Ook zijn de kosten van het dagelijkse leven ongeveer gelijk of net iets goedkoper, afhankelijk van de stad waar je naar toe verhuist. Door de grootte van het land kunnen de prijzen hier en daar verschillen, daarom zijn je uitgaven afhankelijk van de plek waar je naartoe verhuist. Hieronder vind je een overzichtje van de levenskosten in Canadese steden.

Scores per stad
Prijzen per stad
PlaatsKwaliteit levenKoopkrachtVeiligheidGezondheidszorgLevenskostenVervuiling
Montreal706874705034
Toronto727476725246
Vancouver776075775425

Overige informatie over Canada

  • Belastingen in Canada: Vind hier alle informatie over het belastingstelsel in het land;
  • Gezondheidszorg in Canada: Hier vind je alles over de gezondheidszorg in Canada;
  • Werken in Canada: Ben je een expat en verhuis je voor je werk? Lees dan hier alles over werkculturen, het vinden van een baan, et cetera;
  • Wonen in Canada: Meer informatie over het leven in Canada. Denk onder andere aan dagelijkse kosten en het kopen van een huis.

Vergelijk verhuisbedrijven

Voor je een verhuisbedrijf kiest, raden wij je aan om verhuisbedrijven te vergelijken op basis van prijs en klantervaringen. Op Sirelo.nl vind je een overzicht van alle verhuisbedrijven in Nederland, daarnaast vind je hier ook de top 12 internationale verhuisbedrijven. Deze verhuizers kunnen iedere vraag die je hebt omtrent verhuizen beantwoorden. Ben je op zoek naar meer informatie over verhuizen naar Canada? Moving2Canada biedt een schat aan gratis, onpartijdige informatie en regelmatige e-mailupdates voor mensen die een verhuizing naar Canada plannen en mensen die onlangs zijn aangekomen in Canada en die voor de lange termijn willen blijven. Ben je al verder in het proces en ben je nieuwsgierig naar de prijs? Vraag dan gratis verhuisoffertes aan en wij zorgen dat je een offerte ontvangt van 5 ervaren verhuisbedrijven.

Lees verhuiservaringen van andere mensen
Lees alle blogs