Verhuizen naar Den Haag

Van paleizen tot de pier – Het mooie van Nederland vind je hier! Van verhuiskosten tot aan checklists en andere handige info, wij bereiden jou graag voor op verhuizen naar Den haag!

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Wat kost verhuizen naar Den Haag?

Het verhuizen van een gemiddelde inboedel naar Den Haag kost tussen de €1300,- en €1500,-. In onderstaande tabel hebben we een indicatie gegeven van wat een verhuizing naar Den Haag kost vanuit verschillende Nederlandse steden. 

Verhuizen vanuit:Indicatie verhuiskosten:
Utrecht€1350,-
Rotterdam€1300,-
Amsterdam€1420,-
Zwolle€1470,-
Almere€1390,-

Disclaimer: de bovenstaande tarieven zijn slechts schattingen. Verhuiskosten zijn afhankelijk van het daadwerkelijke vertrekpunt, de grootte van de inboedel en de tarieven van het verhuisbedrijf.

Verhuiskosten  hoe werkt het? 

De kosten van een verhuizing worden beïnvloed door verschillende factoren: Goed! 
De twee voornaamste factoren die verhuiskosten beïnvloeden zijn de grootte van je inboedelen de afstand van je huidige woonplaats naar Den Haag. Later kun je meer lezen hierover op onze pagina over verhuisbedrijf kosten en hoe die worden berekenend. – Hier hoef je geen rekenwonder voor te zijn 😊

De volume van je inboedel heeft weinig effect op de verhuiskosten: Fout! 
De verhuisprijs komt mede tot stand door te berekenen hoe groot (of klein) een inboedel is. Snel achter de exacte prijs van je verhuizing naar Den Haag komen – Daar heb je pas écht iets aan! Hoe zit het met de grootte van jouw inboedel? Wij hebben een handige volume calculator die dit zó voor je uitrekent! 

Nog iets wat jou kan helpen ter voorbereiding... Ontvang gratis & snel tot vijf verhuisoffertes. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je verhuizing! ⬇️

Weten wat jouw verhuizing gaat kosten?
Klik op de grootte van je inboedel en ontvang gratis offertes voor jouw verhuizing!

TIP: Om kosten te besparen is het handig om voordat je alles gaat verhuizen eens goed te bedenken wat je wel en niet mee wilt verhuizen naar Den Haag. Spullen die je eventueel niet meer gebruikt kun je bijvoorbeeld verkopen, naar de kringloopwinkel brengen of weggooien. – Opgeruimd staat netjes!

Verhuizers in Den Haag

Je staat je er niet alleen voor als het gaat om verhuizen! Om je verhuizing snel en soepel te laten verlopen, is het fijn om te werken met mensen die veel van verhuizen afweten. Ook is het handig dat een bedrijf uit de buurt komt van jouw huidige woonplaats.
Dat scheelt weer in de kilometers – en dus ook in de voorrijkosten! Als je nog niet zeker weet welk verhuisbedrijf bij jou past, kijk dan hier welke verhuisbedrijven in Den Haag zijn gevestigd.

Sirelo raadt iedereen aan om eerdere ervaringen en prijzen te vergelijken bij het kiezen van een verhuisbedrijf! Zo voorkom je dat je onnodig te veel betaalt

De checklist verhuizen

Voordat je zal verhuizen naar Gemeente Den Haag, valt er veel te regelen. Maar hoe zorg je ervoor dat je niks vergeet? De checklist kan jou helpen overzicht houden! – Take it easy 😊 
Met het bestandje wat je op deze pagina makkelijk kan downloaden, begin jij goed voorbereid aan deze verhuizing 

Inschrijven in de gemeente Den Haag 

De adreswijziging in gemeente Den Haag kun je gemakkelijk online regelen. De volgende gegevens zijn daarvoor nodig: 

  • DigiD inloggegevens. 
    Heb je nog geen DigiD? – Ga dan naar www.digid.nl. 
  • Een bewijs van het nieuwe adres, zoals een koop- of huurcontract met handtekening. 

Zodra je inlogt met DigiD bij MijnDenHaag op deze website, kun je je inschrijving bij gemeente Den Haag aanmelden.  

TIP: Time flies when you’re having fun! Geef je verhuizing binnen of naar Den Haag op tijd door. Dit kan maximaal 4 weken vóór of uiterlijk 5 dagen na jouw verhuizing gedaan worden.
Ook fijn om te weten: je wordt automatisch uitgeschreven van je oude adres. 

Heb ik een huisvestingsvergunning nodig?

Om een woning te huren in Den Haag heb je soms een huisvestingsvergunning nodig. Dit is een vergunning om in een goedkopere huurwoning te mogen wonen. Zo zorgt de gemeente ervoor dat deze woningen verhuurd worden aan mensen met een lager inkomen. Geldt dit ook voor jou? Vergeet dit dan niet op tijd aan te vragen bij de gemeente Den Haag via deze site.
– Top, dat is ook weer geregeld! 

Parkeren in Den Haag  

We zijn er bijna! Dit is het laatste puntje van deze checklist! In verschillende Haagse stadsdelen is parkeren niet gratisVoor een parkeerplek tegen lagere tarieven zal je een parkeervergunning in Den Haag aan moeten vragen. Alles over parkeervergunningen vind je hier!

Het veelzijdige van Den Haag 

Verhuizen naar een stad maar ook dicht bij de zee en het strand wonen? Den Haag heeft het allemaal! Als je denkt aan Scheveningen denk je direct aan: De Scheveningse Pier! Hier kun je winkelen, wandelen óf gewoon iets lekkers eten en drinken 😊

Één van de meest gezellige wijken van Den Haag vind je aan de rand van de binnenstad: Het Zeeheldenkwartier. Als nieuwe local kan jij hier genieten dagelijks genieten van authentieke winkeltjes en van o.a. het Anna Paulownaplein. Wekelijks haal je allemaal verse producten in huis van de Zeeheldenmarkt! – Hmmm!

Loop je rond in de Archipelbuurt of het Statenkwartier, dan waan je je in historisch Den Haag. Ook aan parken is er geen gebrek: het 19de eeuwse Willemspark en ‘t Belgisch Park zijn ook echt plaatjes!

Deze video laat wat van deze mooie plekken zien… binnen 3 minuten!
Het is nu aan jou om jouw favoriete plekje in de stad te vinden! 

Na jouw verhuizing heb je zeker wat ontspanning verdiend!
Verwen jezelf met een lekker drankje bij één (of meer) van de ve
le bars en cafés en ga erop uit in Den Haag – Proost!

Of je nou gek bent op sushi of liever voor de vegetarische maaltijd kiest: je hebt inmiddels vast alweer zin gekregen in iets lekkers! Hier vind je genoeg Haagse restaurants om uit te testen.

Er zijn zoveel bezienswaardigheden, kunstgalerieën, musea en bijzondere plaatsen waar Den Haag om bekend staat; het is bijna te veel om op te noemen. 
De Nederlandse regering en het parlement zijn ook in deze unieke stad gevestigd, evenals ons koninklijk huis.
Er worden dus op politiek gebied veel serieuze besluiten genomen in Den Haag. 
Heb jij al een besluit genomen over jouw verhuizing naar Den Haag😉 

Sirelo helpt je graag als het gaat om verhuizen!
Daarom hebben we hieronder nog meer informatie voor jou verzameld.