Verhuizen naar Den Haag

Wanneer je gaat verhuizen naar Den Haag, moet je je op tijd inschrijven bij de gemeente. Daarnaast moeten ook zaken als je parkeervergunning en Ooievaarspas op tijd aangevraagd zijn. Sirelo biedt je informatie over verhuiskosten, huizenprijzen, Haagse wijken en een handige verhuischecklist!

Klik op de link als je op zoek ben naar reviews van relevante verhuisservices in en rondom Den Haag.

Verhuizen naar Den Haag

Den haag is een jonge stad met veel inwoners tussen 20 en 44 jaar. Ga je verhuizen naar Den Haag, dan kom je terecht in een stad met 30 theaters, 26 filmzalen, 45 museums, bijna 4000 winkels, 68 hotels en een groot aantal restaurants en cafés. Den Haag is oorspronkelijk de stad van de ooievaar. Het dier is dan ook opgenomen in de vlag. Tevens is Den Haag (van origine ‘s-Gravenhage) de groenste stad van Europa met meer dan 70.000 bomen.

Verhuizen naar of binnen Den Haag

Blijf je gewoon in de gemeente? Of verhuis je vanuit een andere gemeente? Dan is het voldoende om de verhuizing door te geven via de gemeente Den Haag. Zorg dat je je DigiD bij de hand hebt. Heb je deze niet of wil je het schriftelijk doorgeven? Dan kun je het formulier hier vinden en (in combinatie met een kopie van een identiteitsbewijs, net als het bewijs van je nieuwe adres) opsturen naar:

 • Gemeente Den Haag, Publiekszaken
 • Postbus 1262
 • 2500 DL, Den Haag

Het is verplicht om tot 5 dagen na je verhuizing naar Den Haag door te geven wat je nieuwe adres is. Je kunt dit al 4 weken voor de verhuizing doen, dus plan dit goed en voorkom problemen met de autoriteiten.

Maar er zijn meer zaken waar je rekening mee zou moeten houden. Zo kan het zijn dat je je parkeervergunning voor in de (binnen)stad moet wijzigen als je binnen Den Haag verhuist. Dit geldt ook voor het aanvragen van een bijstandsuitkering. Vergeet tevens je afvalpas niet. En door de typisch Haagse Ooievaarspas aan te vragen kun je met het gezin korting krijgen bij diverse activiteiten en uitjes (sport en cultuur).

Verhuizen vanuit het buitenland

Hier komt het meest bij kijken. Wanneer je vanuit het buitenland naar Den Haag verhuist en zich voor langer dan 4 maanden in de stad vestigt, dan moet u zich laten inschrijven bij het BRP (basisregistratie personen). Naast een identiteitsbewijs dien je ook te zorgen voor een geboorteakte en huwelijksakte (indien van toepassing). Deze formulieren worden ter plekke gecontroleerd. Wanneer alle gegevens kloppen, krijg je direct een BSN mee omdat je direct in het BRP ingeschreven staat. Je kunt een afspraak maken via het Internet of bellen naar 14 070.

Ook wanneer je je vanuit een ander land in Den Haag vestigt, kun je rekening houden met je parkeervergunning, bijstandsuitkering, afvalpas, omgevingsvergunning en Ooievaarspas. Je mag gratis gebruik maken van de bibliotheek; zorg wel dat je dit nog doorgeeft.

Kosten van je verhuizing naar Den Haag

Hoe bereken je de kosten van je verhuizing? Transport kost voor enkele uren of een hele dag al snel pakweg 100 euro. Het inhuren van enkele verhuizers (doorgaans twee) kost enkele tientallen euro’s per uur. Afhankelijk van de hoeveelheid werk die je zelf al op je wilt nemen, zal een verhuizing binnen de stad tussen 400 (op zijn goedkoopst) en 600 euro kosten. Vanuit een andere gemeente verhuizen is wat duurder in verband met kilometerkosten en de tijd die het in beslag neemt om van een gemeente naar Den Haag te rijden (er komen dan transportkosten en voorrijkosten bij). Als je veel uit handen laat nemen ben je al snel 1.100 euro kwijt.

Bij het huren van een verhuislift betaal je vaak tussen de 50 en 60 euro per uur. Het huren van een halve dag kost dan al snel ruim 200 euro en bij een hele dag kun je zelfs ruim 400 euro kwijt zijn. Houd hier rekening mee wanneer je de verhuizing plant en de kosten beraamt.

Sirelo biedt op haar website ruim 30 verhuizers in de omgeving aan. Je kunt deze verhuisbedrijven vergelijken door reviews naast elkaar te leggen. Wil je direct geld besparen? Vraag dan via onderstaande button offertes aan.

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Huizenprijzen Den Haag

In april 2017 berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek dat de huizenprijzen van koopwoningen in het prachtige Den Haag weer wat zijn gestegen. Ze zitten nu op het vergelijkbare niveau van 2008 toen Nederland nog niet te maken had met de crisis. Van de vier grote steden in ons land (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) is Den Haag de enige stad waarvan de huizenprijzen nog niet tot het niveau van 2008 zijn gestegen. Koopwoningen zijn overigens in trek: in 2016 werden 1.428 nieuwe nieuwbouwwoningen gebouwd.

Op basis van gegevens van Hypotheker concludeert Sirelo dat de huizenprijzen in Den Haag ongeveer als volgt zijn:

PeriodePrijs appartementPrijs eengezinswoning
2e kwartaal 2016€ 190.313€ 396.667
3e kwartaal 2016€ 158.829€ 265.354
4e kwartaal 2016€ 199.634€ 423.280

Wonen in Den Haag

Met meer dan 150 basisscholen en 64 middelbare scholen is Den Haag een stad bij uitstek voor jonge gezinnen. Ga je verhuizen naar Den Haag? Met zeven internationale scholen, 17 MBO, 5 HBO en 6 WO locaties is de stad voor alle jongeren beschikbaar. Ook is Den Haag de eerste stad van Nederland die zich heeft aangesloten bij een speciaal seniorenvriendelijk schema van de WHO.

De stad ligt aan het strand en is met 11 kilometer kustlijn de grootste kuststad aan de Noordzee. De locatie is ook een pre. Het ligt dicht bij de andere grote steden van Nederland (zoals Rotterdam en Utrecht) en is gemakkelijk te bereiken vanuit het buitenland. Binnen 20 kilometer ligt het vliegveld Rotterdam-The Hague Airport. Ook Luchthaven Schiphol ligt binnen 50 kilometer van de stad.

Ga je verhuizen? Dan is het goed om op de hoogte te zijn van extra diensten in de stad:

Verhuizing naar Den Haag

Haagse buurten om te wonen

Er zijn in Den Haag veel buurten om te wonen. Sirelo geeft een overzicht van de grootste buurten (op basis van inwonertal):

Schildersbuurt-West

Kijkend naar de prijzen in bovenstaande tabel, vind je in de Schildersbuurt-West zeer betaalbare en zelfs goedkope Haagse woningen op Funda. De buurt staat niet bepaald bekend om haar welvarendheid. Voor een langere tijd zijn er in de buurt problemen gesignaleerd in de wijk en dit is één van de redenen dat de huizenprijzen zo laag liggen.

De Schilderswijk – zoals deze ook wel wordt genoemd – ligt niet ver van het Centrum, Regentessekwartier en Laakkwartier en Spoorwijk.

Leyenburg

Deze wijk wordt vaak in één adem genoemd met het bekende HagaZiekenhuis. Met bijna 15 duizend inwoners is het een grote wijk die grenst aan Zuiderpark, Loosduinen en Vruchtenbuurt. Door het lage aantal eengezinswoningen is het niet gemakkelijk om je te vestigen in de wijk, maar Leyenburg heeft wel veel appartementen beschikbaar voor (met name) starters. Sociaal gezien staat de wijk er zeer goed voor en hij is tevens zeer rustig.

Houtwijk

Deze buurt ligt op de grens van de wijken Loosduinen en Escamp. Een totaal van vijf duizend woningen is te vinden in dit gedeelte van Den Haag. Het positieve nieuws voor woningzoekenden is dat er zoveel wel opties zijn om te huren als om te kopen. Houtwijk is groen en er is veel ruimte voor goede zorg en verpleging in het Verpleeghuis Houtwijk.

StadGem. WOZ-waarde*InwonersVerhuizingen vanuit NL*Verhuizingen uit buitenland*
Amsterdam€ 253.000849.79938.04929.318
Den Haag€ 188.000524.47420.75815.369
Rotterdam€ 148.000638.71425.54612.035
Utrecht€ 212.000343.02821.4686.454
Nederland (totaal)€ 203.00017.100.648766.990229.563

Gebaseerd op het jaartal 2016. Bron: CBS

Checklist verhuizen Den Haag

 1. Maak een lijst van spullen die je mee wilt verhuizen naar Den Haag (of binnen de gemeente);
 2. Bepaal welke spullen je zelf uit elkaar kunt halen en inpakken;
 3. Vergelijk verhuizers via het offerteformulier van Sirelo en bespaar tot 40% op je kosten;
 4. Zorg dat je je Internet / telefonie omzet bij de verhuizing;
 5. Vergelijk energieleveranciers voor woningen in Den Haag;
 6. Neem een weekend en enkele dagen vrij om te verhuizen;
 7. Raadpleeg de inschrijvingsformulieren op www.denhaag.nl en vul deze in;
 8. Maak online een afspraak binnen vijf dagen na de verhuizing (of tot 4 weken voor de verhuizing).