Verhuizen naar Engeland
Handige info & checklist, de kosten en verhuisbedrijven

Ga jij verhuizen naar Engeland? Wauw! Een verhuizing naar Engeland might be the best thing since sliced bread. 😉 Om je verhuizing goed voor te bereiden, vind je hier onder andere wat de verhuizing kost en een handige checklist. Daarnaast vind je via Sirelo makkelijk en snel een geschikt verhuisbedrijf door gratis verhuisoffertes aan te vragen! Lees snel verder.

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Wat kost spullen verhuizen naar Engeland?

De gemiddelde kosten van een verhuizing naar Engeland liggen tussen de €2.900 en €5.000. Dit is natuurlijk slechts een gemiddelde en is gebaseerd op een huishouden van 3 personen.

De kosten van een verhuizing naar Engeland worden onder andere bepaald aan de hand van het volume van de inboedel en het type transport. Je hebt de keuze tussen het vervoer per truck of per container (op een vrachtschip). Omdat de kosten van een internationale verhuizing van zoveel factoren afhangen, is de prijs van jouw verhuizing niet zo 1, 2, 3 berekend. Toch benieuwd wat jouw verhuizing ongeveer zal gaan kosten? In de onderstaande tabel vind je een indicatieve prijs waarbij rekening is gehouden met de grootte van de inboedel en het soort vervoer.

Verhuizen naar Engeland: gemiddelde kosten

Type woningKosten per truckKosten per container
1 slaapkamer€1.900-€2.900€2.700-€3.600
3 slaapkamers€2.300-€3.200€4.900-€6.600
5+ slaapkamers€3.500-€5.500€6.400-€10.000

💬 Sirelo’s TIP: Bovenstaande tarieven zijn slechts een indicatie. Wil je een exacte prijsopgave voor jouw verhuizing? Klik dan hier. Wil je meer weten over hoe de kosten van internationaal verhuizen worden opgebouwd? Die informatie vind je hier.

Zó weet je precies wat jouw verhuizing naar Engeland gaat kosten 🏷️

Ben je op zoek naar een concrete prijs en niet slechts een schatting? Begrijpen we. Gelukkig hebben we daarvoor de oplossing! Via Sirelo ontvang je makkelijk en vrijblijvend verhuisoffertes van vijf internationale verhuisbedrijven die precies weten hoe je een verhuizing naar Engeland in goede banen leidt. Zo bespaar je ook al snel honderden euro’s op je verhuizing, katsjing!

Vergelijk offertes en voorkom dat je te veel betaalt
Klik op de grootte van je inboedel en ontvang gratis verhuisoffertes

Naar Engeland verhuizen na de Brexit

Helaas verhuis je als Nederlander niet meer zo makkelijk naar het Verenigd Koninkrijk als voor de Brexit. Ondanks dat er een aantal wijzigingen hebben plaatsgevonden voor EU-immigranten, is een verhuizing naar het Verenigd Koninkrijk gelukkig nog steeds heel erg haalbaar.

Dit moet je weten voor je verhuist:

✔️ De verblijfsvergunning

Na een verblijf van 6 maanden heb je een verblijfsvergunning (BRP) nodig. Het Verenigd Koninkrijk kent voor Nederlanders meerdere soorten verblijfsvergunningen: onder andere voor studenten, voor zowel hoog- als laag geschoolden, voor tijdelijke werknemers et cetera. Een verblijfsvergunning vraag je aan bij de immigratiedienst van het Nationality Directorate Home Office, het thuiskantoor.

💬 Sirelo’s TIP: Je kunt het aanvragen van je verblijfsvergunning in gang zetten wanneer je al in Engeland gevestigd bent (dus ná het verhuizen naar Engeland), maar doe dit wel tijdig. Je kunt immers maar 6 maanden in Engeland verblijven zonder de BRP.

✔️ National Insurance Number

In Nederland noemen we dit het het burgerservicenummer (BSN). In Engeland kennen ze dit ook en de vorm is dus vergelijkbaar. Vraag ook dit tijdig aan, want zonder je national insurance number loop je al snel vast. Je kunt geen woning huren of kopen, geen internet afsluiten en geen bankrekening openen zonder dit nummer.

Let op! Ook voor een dokter- of ziekenhuisbezoek heb je een national insurance number nodig. Loop dus geen risico en plan de aanvraag direct na je aankomst in het Verenigd Koninkrijk. Hierover lees je hier meer.

Wat betekent de Brexit voor jou?

Engeland is niet langer onderdeel van de Europese Unie. Dit betekent dat er een aantal zaken zijn veranderd in bijvoorbeeld de belasting. Maar dat niet alleen – als Nederlander die naar Engeland verhuist moet je je ook afvragen wat dit betekent voor:

 • Je aftrekposten en heffingskortingen;
 • Toeslagen. Een concreet voorbeeld is kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget: beide zullen vervallen na je verhuizing naar Engeland;
 • Uitkeringen die je nu en/of in de toekomst ontvangt.

💬 Sirelo’s TIP: Check voor het verhuizen naar Engeland goed wat deze emigratie voor jouw situatie betekent. Meer informatie hierover vind je bij de Belastingdienst.

Vlag Brittannië

Verhuizen naar Engeland checklist

Voor je verhuizing naar het buitenland moet je behoorlijk wat regelen, dat weten wij als geen ander. Om je op weg te helpen, hebben we een checklist voor je samengesteld. Dit zijn de zaken die je absoluut niet wil vergeten bij het verhuizen naar Engeland! ✅

 • Indien je er nog geen hebt, vraag een DigID aan;
 • Maak een overzicht van alle punten waar je in jouw persoonlijke situatie rekening mee moet houden (als gevolg van de Brexit);
 • Verleng (indien nodig) jouw paspoort, ID-kaart en rijbewijs. Je wil dit niet plots op het laatste moment nog moeten regelen;
 • Maak kopieën van je documenten en diploma’s. Diploma’s kun je tevens laten erkennen voor internationaal gebruik. Handig als je een baan zoekt in Engeland!;
 • Geef je verhuizing door bij o.a. de Belastingdienst en schrijf je uit in Nederland;
 • Sluit een nieuwe zorgverzekering af die bij jouw situatie past.
 • Vergelijk meerdere verhuisbedrijven voor je een verhuisbedrijf Engeland kiest. Zo kun je een weloverwogen keuze maken. Dit bedrijf moet immers al jouw dierbare spullen overzees gaan vervoeren, dat is niet niks!;
 • Verdiep je van tevoren in de ToR-procedure, het internationale verhuisbedrijf kan je hiermee helpen;
 • Vraag een National Health Service (NHS) kaart aan, zodat je ook weer naar de tandarts kunt;
 • Ga na of je er goed aan doet om je euro’s om te zetten in Britse ponden.
 • Check of je je huisdieren mee kunt nemen. In de meeste gevallen kun je je maatje gelukkig gewoon meenemen! Voor het verhuizen van jouw harige vrienden, gelden er een aantal regels:
  • Het dier moet gechipt zijn, en die chip moet geplaatst zijn vóór de rabiësvaccinatie;
  • Vervolgens moet het dier gevaccineerd worden tegen rabiës;
  • Het dier moet een geldig Europees dierenpaspoort hebben;
  • Het dier moet minimaal 1 dag en maximaal 5 dagen voor je Engeland binnenkomt, behandeld zijn tegen lintworm.

Let op: Niet alle hondenrassen zijn legaal in Engeland. Een overzicht hiervan vind je hier. Lees dit, indien je een hond hebt, goed vóór het verhuizen naar Engeland.

Straat in het Verenigd Koninkrijk

Emigreren naar Engeland: Persoonlijke ervaringen

Wanneer er bij jou een verhuizing naar Engeland gepland staat, dan kunnen we het ons voorstellen dat je op zoek bent naar ervaringen van anderen. Zo lees je je het beste in. Want wie weet er nu meer dan iemand die het allemaal al meegemaakt heeft? Precies! Online is er veel te vinden, zoals op dit forum van Viva.

Hieronder sommen we een aantal handige interviews, groepen en websites voor je op.

Klaar voor het avontuur?

Ben je helemaal voorbereid op het links rijden, thee drinken en sorry zeggen? 😉 Dan gaat het verhuizen naar Engeland je waarschijnlijk goed af! We wensen je alvast een hele goede verhuizing toe. Vergeet niet te genieten van dit waanzinnige avontuur. 🇬🇧

Lees verhuiservaringen van andere mensen
Lees alle blogs