Engeland in cijfers

Huizenprijzen
74
Hoog
Kosten dagelijks leven
77
Hoog
Criminaliteitscijfers
52
Gem.
Gezondheidszorg
83
Goed
Totale score
74
Goed
Gemiddelde verhuiskosten naar Engeland
€ 2100 - € 5000
Vergelijk offertes en bespaar tot 40%

Verhuizen naar Engeland

Ook al ligt Engeland aan de andere kant van het smalle kanaal, is het verhuizen naar Engeland niet bepaald zo gedaan. Op deze pagina vind je algemene informatie over het visum, de verhuisbedrijven, verhuiskosten en meer. Wil je weten hoe veel jouw eigen verhuizing naar Engeland zal zijn? Vul dan het offerteformulier in voor een gerichte prijsindicatie. De pagina is ingedeeld in de volgende kopjes:

Verhuizen naar Engeland

Emigreren naar Engeland

Engeland wordt door veel mensen gezien als dé plek om te gaan wonen. Het grote aantal migranten wat Engeland jaarlijks trekt, komt onder andere door het grote werkaanbod vanuit de Metropool Londen, de grootste stad van Europa. Als je gaat emigreren naar Engeland, zal je merken dat het land een eigen koers vaart binnen Europa. Een goed voorbeeld hiervan is de Brexit, wat voor veel mensen toch een aantrekkelijke gedachte is. Houd er wel rekening mee dat bij een internationale verhuizing veel komt kijken. Een emigratie naar Engeland is overzees, bij het verhuizen van jouw inboedel zullen dus enkele kosten komen kijken die bij een verhuizing naar een ander EU-land waarschijnlijk niet van toepassing zijn. Denk hierbij aan een inklaringsvergoeding, maar ook aan bepaalde invoerrechten en de aanrekening van mogelijke BTW.

Een visum voor Engeland is niet nodig

Engeland heeft al jaren een strenge wetgeving wat betreft immigratie. Wanneer je zelf niet Engels bent, kan het zijn dat je een vergunning nodig hebt. Als Nederlander kom je hier echter niet voor in aanmerking, aangezien je een burger bent van de Europese Unie. Als EER-burger heb je geen vergunning of visum nodig om te wonen en te werken in Engeland. Ook al heb je geen visum nodig, zijn er nog wel een aantal gerelateerde zaken waar je rekening mee moet houden bij het verhuizen naar Engeland. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Wat zijn de kosten voor een verhuizing naar Engeland?

Hoewel Engeland relatief niet ver weg is, kunnen de kosten voor een verhuizing toch hoger zijn dan verwacht. De kosten kunnen variëren van €2.100,- tot €5.000,-. Dit is natuurlijk een indicatie, de kosten kunnen altijd lager of hoger uitvallen. Houdt er verder ook rekening mee dat dit alle kosten zijn, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. We hebben hieronder een paar voorbeelden gegeven hoeveel het ongeveer kost voor een verhuizing vanuit een bepaalde woning:

WoningKosten
Twee kamer appartement€2.200,-
Huis met drie slaapkamers€3.500,-
Villa€4.700,-

Welke factoren zorgen voor verschillende prijzen?

Zoals eerder aangegeven, kunnen de verhuiskosten nogal verschillen. Het is lastig om een vaste prijs te geven voor een verhuizing naar het buitenland, omdat je te maken gaat krijgen met verschillende factoren. De factoren die invloed hebben op je uiteindelijke verhuisprijs zijn als volgt:

 1. De grootte van je inboedel 
  Zoals je hierboven in de tabel kan zien, is de gemiddelde prijs voor een twee kamer appartement goedkoper dan de gemiddelde prijs van de inboedel van een villa. Hoe meer er vervoerd moet worden, hoe hoger de kosten zijn.
 2. Plan je de verhuizing kort of ruim van te voren?
  Wanneer je ver van te voren je verhuizing regelt, krijg je vaak een soort korting. Hoe sneller alles moet gepland worden, hoe duurder de kosten ook zijn. Regel je verhuizing dus op tijd, zodat je niet onnodig moet betalen voor de vervoerskosten.
 3. Verzekeringen
  De meeste verhuisbedrijven hebben goede verzekeringen, maar dit maakt de prijs natuurlijk weer een stukje duurder. Toch is het aangeraden om je inboedel via de verzekering van het verhuisbedrijf te regelen, omdat de waarde van je spullen uiteindelijk hoger is.
 4. Extra services
  Heb je hulp nodig bij je verhuizing? Dan kan je het verhuisbedrijf benaderen om te helpen met het inpakken en uitpakken van de inboedel, het (de-)monteren van de meubelen, en meer! Dit voegt wel extra kosten toe aan het prijskaartje maar is het vaak wel waard. Waar je zelf misschien een paar dagen over doet, doet een professioneel team van verhuizers enkele uren over (afhankelijk van de grootte van de inboedel en de hoeveelheid verhuizers).
Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Tips voor je verhuizing naar Engeland

Bij Sirelo willen wij er voor zorgen dat je goed voorbereid gaat verhuizen zonder stress. Het is dan ook aangeraden om een verzekering af te sluiten, voor het geval dat. Het is geen lange of ingewikkelde reis, maar voor jezelf is het een fijner idee.

Daarnaast weet je dat er in Engeland niet betaald wordt met de euro, maar met de pond. Je kan je euro’s om laten wisselen bij de bank, maar er zijn ook speciale diensten die een goedkopere wisselkoers aan kunnen bieden dan je bank. Bekijk dus goed de opties die je hebt om geld om te wisselen, hiermee kan je best wat geld besparen.

Vaak willen mensen hun eigen auto meenemen als ze gaan verhuizen naar Engeland. Je kan deze natuurlijk gewoon op de veerboot meenemen. Dit scheelt veel in kosten en papierwerk, in vergelijking met het mee laten verhuizen door een bedrijf. De veerboten vertrekken in Nederland vanaf Hoek van Holland, Rotterdam en IJmuiden. Daarnaast is het ook erg gemakkelijk, aangezien je een deel van je spullen al mee kan nemen in de auto!

We hebben verder nog veel meer verhuistips samengesteld op een aparte pagina. Hier vind je tips voor alles waar je mee te krijgen krijgt tijdens een verhuizing naar het buitenland.

Veerboot naar engeland

Verhuizen naar Engeland met je huisdier

Tot 2012 was het erg lastig om je huisdier mee te nemen naar Engeland. Naast veel geregel, moest het dier ook nog eens een paar weken in quarantaine. Tegenwoordig vallen de regels onder het “Pet Travel Scheme”, waardoor het mogelijk is om je huisdier gewoon mee naar Engeland te nemen! Er zijn nog steeds eisen aan het meenemen van je huisdier, zoals:

 • Je huisdier moet minstens 21 dagen voor aankomst in Engeland ingeënt zijn tegen hondenziektes
 • Het in bezit zijn van een Europees dierenpaspoort
 • Het huisdier moet herkenbaar zijn aan de hand van een chip
 • Binnen de één en vijf dagen voor vertrek moet je huisdier een wormenkuur hebben gehad

Tegenwoordig is het dus net zo makkelijk om je huisdier naar Engeland mee te nemen als naar bijvoorbeeld Duitsland, aangezien zij dezelfde regels moeten hanteren. Je kan je huisdier gewoon meenemen in de auto, het vliegtuig of trein.

Een huis kopen in Engeland

Na je verhuizing heb je natuurlijk ook een plek nodig om te wonen in Engeland. Je kunt ervoor kiezen een huis in Engeland te huren, echter kun je natuurlijk ook jouw eigen huis kopen. Vooral bij een permanente verhuizing naar Engeland is een huis kopen vaak aantrekkelijker. De huisprijzen in Engeland zijn al sinds 2004 aan het dalen. Echter stijgen de prijzen van de luxere, grotere woningen. Dit wordt veroorzaakt door de rijke Europeanen die de eurocrisis proberen te ontvluchten en daarom een huis aanschaffen in Engeland. Twijfel je nog of je voor altijd in Engeland wilt blijven, kies dan voor een huurhuis. Enkele nuttige websites zijn:

 • Zoopla – Een website met een zoekmachine voor allerlei vastgoed, met een database over heel Engeland verspreid.
 • Prime Location – Weer een zoekmachine voor vastgoed in Engeland
 • The House Shop – Zoekmachine voor vastgoed in heel het Verenigd Koninkrijk

Huizenprijzen

Hoe dichter je bij Londen wilt wonen, hoe hoger de huisprijzen zullen zijn. Het is daarom niet onverstandig om richting de ‘kleinere’ steden zoals Liverpool of Bristol te trekken. Het voordeel hiervan is dat je minder betaalt, maar toch kunt genieten van een prachtige locatie. Een stad die momenteel erg in trek is onder expats, is Newcastle Upon Tyne. Niet alleen toeristen bezoeken deze stad graag, ook steeds meer mensen besluiten hierheen te verhuizen. Huizen zijn hier relatief goedkoop en je profiteert tegelijkertijd van het leven in een prachtige, authentieke stad.

Verhuizen naar Engeland

Kosten verschillende steden in Engeland

Het maakt veel uit bij je emigratie naar Engeland naar welke plaats je verhuist. Op sommige plaatsen zijn de kosten in levensonderhoud vergelijkbaar met Nederland. In grote steden als Londen of Bristol echter, liggen de kosten vele malen hoger. Benzine bijvoorbeeld, is ook niet goedkoop in Engeland. De laatste jaren zijn de benzineprijzen in Engeland sterk gestegen. Houd hier rekening mee, wanneer je gaat verhuizen naar Engeland. Hieronder vind je een vergelijking van de steden Leeds, Londen, Birmingham en Manchester.

Scores per stadPrijzen per stad
PlaatsKwaliteit levenKoopkrachtVeiligheidGezondheidszorgLevenskostenVervuiling
Birmingham695357694943
Leeds725863725140
Londen545162546457
Manchester586458585349
PlaatsPrijs cappuccinoPrijs liter melkPrijs dozijn eierenHuur 3 kamerappartement
Birmingham€ 2,92€ 1,13€ 2,11€ 1.103,64
Leeds€ 3,24€ 1,05€ 2,36€ 1.200,30
Londen€ 2,97€ 1,07€ 2,48€ 2.858,45
Manchester€ 2,94€ 0,88€ 1,95€ 1.074,32

Meer informatie over Engeland

Natuurlijk komt er nog veel meer kijken als je gaat verhuizen naar Engeland! We hebben nog veel meer informatie voor jouw verhuizing verzameld op de volgende pagina’s:

Vraag gratis verhuisoffertes aan

Wil je echt de stap gaan zetten om te gaan verhuizen naar Engeland, vraag dan nu vijf gratis verhuisoffertes aan. Je kunt dit doen door het offerteformulier in te vullen. Je ontvangt offertes van verhuisbedrijven die ervaring hebben met verhuizingen naar Engeland tegen een scherpe prijs, waardoor je tot 40% bespaart op je verhuiskosten.