Verhuizen naar Engeland

Op deze pagina vind je informatie over verhuizen naar Engeland, welkom 🙂 ! Na de Brexit gaat verhuizen anders dan voorheen. Al voelt het misschien niet zo, maar je verhuist naar een land buiten Europa!
Na het lezen van alle info over verhuiskosten, verhuisbedrijven, en het leven in Engeland, ben jij klaar om te verhuizen!

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Wat kost verhuizen naar Engeland?

De gemiddelde kosten voor een verhuizing naar Engeland zijn tussen de €2.100,- tot €5.000,-. Deze schatting hebben wij gemaakt op basis van een gemiddeld 3-persoons huishouden in Nederland. Mocht je verhuizen vanuit een klein appartement, dan is jouw inboedel waarschijnlijk minder groot en verhuis je tegen een lagere prijs. In de onderstaande tabel vind je meer kosten voor verschillende opties. Den er ook over na of je per truck (via de trein of tunnel) of per container (via een schip) wilt verhuizen.

Grootte verhuizingTransportKosten
1 slaapkamerTruck€1.000-€1.500
1 slaapkamerContainer€2.300-€3.100
3 slaapkamersTruck€1.700-€2.400
3 slaapkamersContainer€4.900-€6.600
5+ slaapkamersTruck€2.800-€3.900
5+ slaapkamersContainer€7.400-€10.000

De kosten voor internationaal verhuizen worden berekend aan de hand van meerdere factoren, en de afstand van de verhuizing en de grootte van je inboedel, bepalen voor het grootste gedeelte de prijs.
Als je hieronder ons alvast selecteert hoe groot jouw inboedel is, helpen wij jou – met een grote glimlach – om achter de kosten van je verhuizing te komen.
Gepersonaliseerde offertes ontvangen kan met een paar kleine stappen, én je zit nergens aan vast – Dat vinden wij wel zo belangrijk!

Verhuizen naar Engeland?
Selecteer de grootte van je inboedel en ontvang gratis offertes voor jouw verhuizing!

Verhuizen naar Engeland na de Brexit

Sinds juni 2016 kan het je niet ontgaan zijn; de Brexit (Great Britain Exit). Na de uitslag van het referendum bekend werd gemaakt, was duidelijk dat het VK uit de Europese Unie (EU) zou treden.
Als gevolg van dit besluit werd de handels- en samenwerkingsovereenkomst opnieuw onderhandeld, en het akkoord werd gesloten op 24 december 2020. De veranderingen die dit akkoord teweegbrengt, zijn onder andere douaneregels voor het handelsverkeer. De meeste nieuwe regels gelden vanaf 1 januari 2021.
Dit referendum heeft geschiedenis geschreven en daarom wil je natuurlijk meer weten over de Brexit. Hier lees je ook meer over het aanvragen van de juiste documenten. – Heel belangrijk!

Vlag Brittannië

Checklist voor verhuizen naar Engeland

Voor je verhuizing naar het buitenland moet je behoorlijk wat regelen, en wij weten als geen ander dat het stress kan opleveren. Jouw tijd is kostbaar: het liefst heb je meer uren in een dag en meer dagen in je week!
Je bespaart een hele hoop tijd doordat wij al een goede checklist voor verhuizen samen hebben gesteld. Hierin staat opgesomd wat jij niet wilt vergeten tijdens het verhuizen naar Engeland!

Heb je aan deze punten gedacht?

  • Check wat de gevolgen van de Brexit betekenen voor jouw persoonlijke situatie;
  • Vraag een DigiD aan (als je die nog niet hebt).
    Veel zaken kun je in Nederland alleen regelen met een DigiD, zoals jouw verhuizing naar Engeland doorgeven bij de gemeente;
  • Verleng indien nodig jouw paspoort, ID-kaart en rijbewijs, en maak kopieën. Denk ook aan je diploma’s, vertaal deze en laat ze erkennen

Kan ik mijn huisdieren meenemen naar het VK?
Ja – gelukkig wel! Want waar zijn we zonder onze maatjes?
Voor het verhuizen van jouw harige vrienden, gelden na de Brexit geen nieuwe regels.

Wel moeten er een paar dingen geregeld zijn:

  • Het dier moet gechipt zijn, en die chip moet geplaatst zijn vóór de rabiësvaccinatie;
  • Vervolgens moet het dier ingeënt zijn tegen rabiës;
  • Neem ook een geldig Europees dierenpaspoort mee;
  • Minimaal 1 dag en maximaal 5 dargen voor je het VK binnenreist, moet het dier behandeld worden tegen lintworm.

Let op: Niet alle hondenrassen zijn legaal in Engeland. Heb je bijvoorbeeld een Pit Bull Terrier? Dan hebben we slecht nieuws voor je, die mag namelijk niet meeverhuizen naar het VK 🙁 .

Verblijfsvergunning: Verenigd Koninkrijk

Één van de veranderingen door het verlaten van de Europese Unie, is dat je nu een verblijfsvergunning moet aanvragen als je langer dan 6 maanden in het VK blijft en daar wilt werken.
Wij adviseren alle veranderingen voor Nederlanders in de gaten te houden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als het gaat om jouw verblijf in de VK. Meer info vind je op deze pagina over visum in Engeland.

Straat in het Verenigd Koninkrijk

Een nieuw (t)huis in Engeland

Na je verhuizing heb je natuurlijk ook een plek nodig om te wonen in Engeland. Je kunt ervoor kiezen een huis in Engeland te huren, maar mocht je voorlopig in Engeland willen  blijven, kan het aantrekkelijker zijn te investeren in een koophuis.

Op deze platforms zit je vast goed, als het gaat om vastgoed 😉 : 

Houden de hoge huurprijzen rondom Londen je tegen, verdiep je dan eens in de ‘kleinere’ steden zoals Liverpool of Bristol. Voor een prachtige, authetieke locatie hoef je niet altijd de hoofdprijs te betalen.
Een andere stad die in trek is onder expats, is Newcastle Upon Tyne, een gemeente ten Noorden van Leeds.

Kosten verschillende steden in Engeland

Het maakt veel uit bij je verhuizing naar Engeland naar welke plaats je verhuist. Op sommige plaatsen zijn de kosten in levensonderhoud vergelijkbaar met Nederland. In grote steden als Londen of Bristol, liggen de kosten vele malen hoger.
Wat wel veel kost in Engeland? Dat is benzine!
Benieuwd naar een indicatie van andere prijzen? Klik op ‘Prijzen per stad’ in de tabel hieronder, als je de kosten van levensmiddelen of huizen wilt vergelijken.

Scores per stad
Prijzen per stad
PlaatsKwaliteit levenKoopkrachtVeiligheidGezondheidszorgLevenskostenVervuiling
Birmingham695357694943
Leeds725863725140
Londen545162546457
Manchester586458585349

Emigreren naar Engeland: Persoonlijke ervaringen

Online kun je veel vinden, zoals ook hier op het forum van VivaDroom weg bij de gedachte dat jij straks ook op Engelse bodem woont! Als kers op de taart ter voorbereiding van je verhuizing, hebben wij meer verschillende plekken verzameld waar persoonlijke ervaringen worden gedeeld!

Ben jij al klaar om links te rijden, liters Engelse thee te drinken, je maag te vullen met de lekkerste scones en Fish & Chips?

Hier kun je stedentrips maken naar de leukste steden zoals Liverpool, Londen, Mancherster of Birmingham… En jouw nieuwe thuis bellen vanuit een echte rode telefooncel!

Nog meer te weten komen over verhuizen naar of wonen in Engeland, kan natuurlijk ook!
Kies hieronder welke dingen interessant zijn voor jou 😀 .

Lees verhuiservaringen van andere mensen
Lees alle blogs