Verhuizen naar Engeland

Op deze pagina vind je alle informatie over verhuizen naar Engeland. In het onderstaande navigatiemenu zie je een algemeen overzicht van de belangrijkste informatie op de pagina. Klik op één van de onderwerpen om er gelijk naartoe te gaan.

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Verhuizen naar Engeland kosten

De gemiddelde kosten voor een verhuizing naar Engeland bedragen €2.100,- tot €5.000,-. Let op: deze kosten zijn gebaseerd op de verhuizing van een gemiddeld 3-persoons huishouden in Nederland. Je kosten kunnen dus lager of hoger uitvallen naarmate je minder of meer gaat verhuizen. In de onderstaande tabel vind je meer kosten voor verschillende opties. Zo kun je er voor kiezen om per truck (via de trein of tunnel) of per container (via een schip) te verhuizen.

Grootte verhuizingTransportKosten
1 slaapkamerTruck€1.000-€1.500
1 slaapkamerContainer€2.300-€3.100
3 slaapkamersTruck€1.700-€2.400
3 slaapkamersContainer€4.900-€6.600
5+ slaapkamersTruck€2.800-€3.900
5+ slaapkamersContainer€7.400-€10.000

Bezoek onze pagina ‘kosten internationaal verhuizen’ voor meer informatie over de kosten van een internationale verhuizing.

Verhuizen naar Engeland?
Selecteer de grootte van je inboedel en ontvang gratis offertes voor jouw verhuizing!

Verhuizen naar Engeland na de Brexit

In 2016 werd duidelijk dat Engeland de Europese Unie zou gaan verlaten. Vooralsnog is de Brexit nog niet helemaal doorgevoerd, wat betekent dat mensen en goederen nu nog vrij Engeland in en uit kunnen. Echter, mocht de Brexit volledig doorgevoerd worden, dan wordt verhuizen naar Engeland aanzienlijk moeilijker en duurder. Wil je meer lezen over de gevolgen van de Brexit voor jouw verhuizing? Lees dan onze blog over de Brexit.

Checklist voor een verhuizing naar Engeland

Voor je verhuizing naar Engeland moet je behoorlijk wat regelen. Wij hebben een pagina geschreven waar je een aantal zaken kunt vinden die mensen vaak vergeten. Ben je geïnteresseerd in een wat algemenere checklist voor iedere verhuizing? Klik dan hier.

Zorgverzekering in Engeland

Pacific Prime biedt zorgverzekeringen aan expats overal ter wereld. Deze zorgverzekering kan tot in het kleinste detail worden aangepast naar jouw persoonlijke behoeften. Wil je meer informatie over de kosten van een zorgverzekering van Pacific Prime? Klik dan op de onderstaande afbeelding.

Ben je op zoek naar algemene informatie over de zorg in Engeland? Bezoek dan onze pagina ‘Gezondheidszorg in Engeland’.

Emigreren naar Engeland: ervaringen van expats

Op het forum van Viva vind je veel ervaringen van expats die naar Engeland zijn verhuisd. Over het algemeen zijn de meeste mensen die naar Engeland verhuizen gelukkig met hun nieuwe leven. Wat wij wel vaak horen is dat het belangrijk is dat je een eigen leven opbouwt. Wanneer je bijvoorbeeld voor de liefde naar Engeland emigreert, zorg dan dat jij zelf ook werk vind en je eigen hobby’s blijft uitoefenen.

Onderstaande websites zijn enkele groepen van Nederlandse expats in Engeland. Je kunt hier meer ervaringen en tips vinden van landgenoten.

Visum & Vergunning

Engeland heeft al jaren een strenge wetgeving wat betreft immigratie. Wanneer je zelf niet Engels bent, kan het zijn dat je een vergunning nodig hebt. Als Nederlander kom je hier echter niet voor in aanmerking, aangezien je een burger bent van de Europese Unie. Als EER-burger heb je geen vergunning of visum nodig om te wonen en te werken in Engeland. Zoals je eerder al hebt kunnen lezen kan dit gaan veranderen als de Brexit helemaal wordt doorgevoerd. Er zijn nog wel een aantal gerelateerde zaken waar je rekening mee moet houden bij het verhuizen naar Engeland. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Verhuizen naar Engeland

Een huis kopen in Engeland

Na je verhuizing heb je natuurlijk ook een plek nodig om te wonen in Engeland. Je kunt ervoor kiezen een huis in Engeland te huren, maar je kunt ook je eigen huis kopen. Vooral bij een permanente verhuizing naar Engeland is een huis kopen vaak aantrekkelijker. De huisprijzen in Engeland zijn al sinds 2004 aan het dalen. Echter stijgen de prijzen van de luxere, grotere woningen. Dit wordt veroorzaakt door de rijke Europeanen die de eurocrisis proberen te ontvluchten en daarom een huis aanschaffen in Engeland. Enkele nuttige websites zijn:

  • Zoopla – Een website met een zoekmachine voor allerlei vastgoed, met een database over heel Engeland verspreid.
  • Prime Location – Weer een zoekmachine voor vastgoed in Engeland
  • The House Shop – Zoekmachine voor vastgoed in heel het Verenigd Koninkrijk

Huizenprijzen

Hoe dichter je bij Londen wilt wonen, hoe hoger de huisprijzen zullen zijn. Het is daarom niet onverstandig om richting de ‘kleinere’ steden zoals Liverpool of Bristol te trekken. Het voordeel hiervan is dat je minder betaalt, maar toch kunt genieten van een prachtige locatie. Een stad die momenteel erg in trek is onder expats, is Newcastle Upon Tyne. Niet alleen toeristen bezoeken deze stad graag, ook steeds meer mensen besluiten hierheen te verhuizen. Huizen zijn hier relatief goedkoop en je profiteert tegelijkertijd van het leven in een prachtige, authentieke stad.

Kosten verschillende steden in Engeland

Het maakt veel uit bij je emigratie naar Engeland naar welke plaats je verhuist. Op sommige plaatsen zijn de kosten in levensonderhoud vergelijkbaar met Nederland. In grote steden als Londen of Bristol, liggen de kosten vele malen hoger. Benzine bijvoorbeeld is ook niet perse goedkoop in Engeland. Hieronder vind je een vergelijking van de steden Leeds, Londen, Birmingham en Manchester. Klik op ‘Prijzen per stad’ in de tabel als je de kosten van levensmiddelen of huizen wilt vergelijken.

Scores per stad
Prijzen per stad
PlaatsKwaliteit levenKoopkrachtVeiligheidGezondheidszorgLevenskostenVervuiling
Birmingham695357694943
Leeds725863725140
Londen545162546457
Manchester586458585349

Verhuisbedrijven vinden & offertes vergelijken

Wij van Sirelo hebben een lijst samengesteld van de 12 beste internationale verhuisbedrijven in Nederland. Daarnaast verzamelen we beoordelingen van alle verhuisbedrijven in Nederland. Let wel op: in deze lijst vind je ook nationale verhuisbedrijven die jou misschien niet kunnen helpen met je verhuizing naar Engeland.

Wil je weten hoeveel jouw verhuizing precies gaat kosten? Vraag dan 5 gratis offertes aan.

Lees verhuiservaringen van andere mensen
Lees alle blogs