Verhuizen naar Frankrijk

Verhuizen naar Frankrijk is niet binnen een dag gebeurd! Lees snel meer over het prachtige Frankrijk, de kosten van verhuizen en verhuisbedrijven, en hoe je offertes aan kunt vragen.
Hoe zal jouw toekomst eruit gaan zien? Jouw toekomst begint met verhuizen naar Frankrijk 😀 .

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Wat kost verhuizen naar Frankrijk?

De gemiddelde kosten van verhuizen naar Frankrijk zijn tussen de €1500,- en €2500,-. Er zijn meerdere factoren die de prijs beïnvloeden, zoals de grootte van je inboedel en de afstand tussen Nederland en jouw nieuwe woonplaats in Frankrijk. Zelf een schatting maken van de kosten is makkelijker gezged dan gedaan. Maar wij hebben het rekenwerk al voor je gedaan!
Hieronder vind je een schatting van de kosten van een verhuizing:

Grootte woningKosten verhuizen
1 slaapkamer€1.000-€1.500
2 slaapkamers€1.300-€1.800
3 slaapkamers€1.700-€2.400
4 slaapkamers€2.200-€3.100
5+ slaapkamers€2.700-€3.800

Let op: Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Het geeft jou hopelijk wel inzicht in de gemiddelde kosten van een verhuizing van het midden van Nederland naar het midden van Frankrijk, met behulp van een verhuistruck.

Wanneer je een grotere afstand moet overbruggen, en verhuist naar Zuid-Frankrijk, zullen de verhuiskosten hoger worden. Het is misschien niet het leukste deel van de verhuizing, maar het is wel belangrijk: de kosten!  Lees hier over de kosten van verhuizen, want wij geven hier ook graag handige bespaartips!

Met een paar koffers kun je gemakkelijk op en neer rijden naar Frankrijk. Maar als het daait om een hele inboedel, dan zijn we toch aangewezen op extra hulp.
Het is ook wel een fijn idee dat je spullen in de handen zijn van een professional. Zeker als het om een internationale verhuizing gaat, is het fijn om samen te werken met een verhuizer met ervaring op dit gebied :D.

Ben je benieuwd naar welk verhuisbedrijf jou kan helpen verhuizen? Daar kom je in een paar korte stappen achter, door onderstaand formulier in te vullen.

Verhuizen naar Frankrijk?
Selecteer de grootte van je inboedel en ontvang gratis offertes voor jouw verhuizing!

💬 Sirelo’s TIP: Op de pagina verhuisbedrijf Frankrijk vind je een overzicht van verhuisbedrijven die gespecialiseerd zijn in verhuizen naar Frankrijk.

Checklist verhuizen naar Frankrijk

Iets in de drukte van een verhuizing vergeten, wil je liever voorkomen. Tenslotte rij je binnen Nederland nog wel even op en neer als je iets vergeet, maar vanuit Frankrijk is minder makkelijk.
Fijn als alles optijd geregeld is voor je gaat verhuizen…
Heb jij hier al rekening mee gehouden? 

 1. Een goed begin is het halve werk
  Bereid je goed voor op de verhuizing naar Frankrijk door alle verhuistips en andere handige info zoals onze pagina ‘verhuizen naar het buitenland’ te lezen 😀
 2. Belangrijke documenten verzamelen
  Zorg ervoor dat alle documenten op orde zijn en maak kopieën van belangrijke documenten. Laat ook je diploma’s geldig verklaren voor het buitenland bij DUO;
 3. De juiste instanties inlichten
  Laat de belastingdienst en andere instanties weten dat je gaat verhuizen;
 4. Uitschrijven huidige woonplaats
  1 tot 5 dagen voor vertrek regel je een uitschrijfbewijs bij de Gemeentelijke Basisadministratie;
 5. Opzeggen huidige abonnementen
  Denk aan de sportschool, televisie & internet abonnement, gas, water & licht, et cetera;
 6. Verzekeringen aflsuiten
  Sluit alvast verzekeringen af in Frankrijk of neem een overbruggingsverzekering;
 7. Verdiepen in taal en cultuur
  Je verhuist vast niet zomaar naar Frankrijk, als je niet dol bent op dit prachtige land en haar inwoners 🙂 . Maar wij raden toch ten slotte aan om een goed woordje Frans te leren spreken voordat je je verhuisdozen pakt!

Uitzicht uit een raam in Frankrijk

Leven in Frankrijk

Belasting in Frankrijk
Door een Europees verdrag tussen Frankrijk en Nederland betaal je nooit dubbel belasting. Heb je nog een huis in Nederland bijvoorbeeld en betaal je daar in Nederland nog belasting over, dan hoef je hier in Frankrijk niets te regelen. Dit wordt uiteraard anders wanneer je besluit een huis te kopen in Frankrijk of om te gaan werken in Frankrijk. Lees meer over belastingen in Frankrijk  en wat belangrijk is voor jouw persoonlijke situatie 🙂 .

Huis kopen in Frankrijk
Om te kunnen wonen in Frankrijk is het vinden van een thuis één van de grootste opgaves. Het kopen van een huis in Frankrijk is vaak goedkoper dan hier in Nederland. In de stad zijn de hiuizenprijzen, net zolas overal, hoger dan in een kleiner dorpje. De vraagprijzen in Frankrijk zijn inclusief makelaarskosten en exclusief de kosten van de notaris. De eigenaar heeft in Frankrijk veel invloed op de vraagprijs van het huis, waardoor deze dus soms veel hoger ligt dan de echte waarde. Dus laat de prijs je niet meteen afschrikken! – Zie het als ruimte voor onderhandelingen!

Droom je al weg bij de gedachten van een (vakantie-)huis in La France? Meer informatie over vastgoed in Frankrijk vind je hier.

Handige websites voor het vinden van huizen in Frankrijk:

Zee en strand in Frankrijk

Gezondheidszorg in Frankrijk
Over het algemeen gezien is de zorg in Frankrijk (in ieder geval in stedelijke gebieden) erg goed. Daarnaast is het ook nog eens de meest toegankelijke zorg ter wereld: een zorgverzekering in Frankrijk is niet verplicht, je hebt er hoe dan ook recht op. Je kunt een zorgverzekering via je werkgever afsluiten, maar ook via de overheid. De zorgverzekeringen in Frankrijk worden geregeld via de belastingen. Lees hier meer over de gezondheidszorg in Frankrijk.

Pensioen
In Frankrijk bouw je geen Nederlandse AOW op. Emigreer je voor je 65e naar Frankrijk, dan mis je dus 2% van je pensioen per jaar. Je blijft wel rechthouden op je in Nederland opgebouwde AOW als je naar Frankrijk verhuist, mits je aan de voorwaarden voldoet. Bereid je goed voor en lees hier meer over ouderdomspensioenen in EU-landen.

De kosten van leven in verschillende Franse steden
Het leven in Frankrijk is iets duurder dan wij gewend zijn, maar dit verschilt ook erg per stad. In de onderstaande tabel kun je zien dat Parijs de duurste stad is om naar toe te verhuizen, als het gaat om gemiddelde hoogte van de huur en prijs van levensmiddelen.
Zie je jezelf al lopen in de straatjes van Parijs, Lyon of Marseille?

Klik op ‘prijzen per stad’ om de prijzen in de tabel te zien:

Scores per stad
Prijzen per stad
PlaatsKwaliteit levenKoopkrachtVeiligheidGezondheidszorgLevenskostenVervuiling
Lyon655467655748
Marseille665847664666
Parijs565756566368

Emigreren naar Frankrijk: Persoonlijke verhalen

Jij bent niet de enige die zijn of haar droom najaagt en naar Frankrijk verhuist… Laat je inspireren voor verhalen  en ervarringen van andere mensen, voordat je naar Frankrijk gaat verhuizen.
Marjon vertelt je graag meer over haar nieuwe thuis in Reims, en Ivonne en Frank verhuisden ook naar Frankrijk en vertellen graag wat zij beleven in de Provence!

Op de onderstaande forums staan meer ervaringen en verhalen van Nederlanders. Mocht je nog met brandende vragen zitten, kun je die daar ook stellen!

Klaar voor vertrek? 😀 Dit was het voor ons advies over verhuizen naar Frankrijk!
Word zelf een expert in verhuizen en lees hieronder nog meer info voor een soepele verhuizing!

Lees verhuiservaringen van andere mensen
Lees alle blogs