Verhuizen naar Rotterdam

Rotterdam is de op één na grootste stad van Nederland. Verhuizen naar Rotterdam kan een flinke klus zijn. Daarom staan wij van Sirelo klaar om jou te helpen! In dit artikel vertellen wij je graag wat je te wachten staat wanneer je verhuist naar Rotterdam. Deze veelzijdige havenstad is klaar voor jou, ben jij er ook klaar voor?

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Wat kost verhuizen naar Rotterdam?

Als geen ander snappen we dat je graag wil weten wat jouw verhuizing naar Rotterdam zal gaan kosten. Om de kosten voor het verhuizen te berekenen, helpen wij je op weg met het overzicht hieronder. Zo heb je een idee van wat je kunt verwachten!

Gemiddelde verhuiskosten

Wij raden je aan om eerst je inboedel te berekenen met de handige verhuis volume calculator, voordat je een offerte aanvraag doet. Zo weet het verhuisbedrijf wat het volume is om een nauwkeurige offerte te maken. Dit heeft er mee te maken met de middelen wat een verhuisbedrijf moet inzetten. Een verhuislift is bijvoorbeeld niet altijd nodig, maar het kan in bepaalde omstandigheden wél heel handig zijn!

Meteen uitzoeken wat het kost om naar Rotterdam te verhuizen? Vul hieronder dan je woonplaats in en wij maken snel een berekening 😀 .

Bereken je verhuiskosten
Om de oppervlakte van je woning te berekenen, gebruiken wij het kadaster.
Postcode:
Huisnummer:
Terug
Indicatieprijs:
Afstand:
Oppervlakte:

Vergelijken van verhuisbedrijven? Zeker doen!

Verhuizen naar Rotterdam kan een pittige, maar avontuurlijke uitdaging zijn. Daarom is het handig om een verhuisbedrijf in te schakelen om je verhuizing soepel te laten verlopen. Op Sirelo hebben wij een overzicht voor je gemaakt van alle verhuisbedrijven in Rotterdam. Het zijn er flink wat, dus ga er gerust even goed voor zitten met een kop thee of koffie. Je wilt immers de bedrijven goed onderzoeken – wie weet zit hier jouw match made in heaven tussen!

Veel mensen hebben geen tijd (en zin) om meerdere verhuisbedrijven te contacteren voor een offerte. Dat snappen we helemaal. Dankzij Sirelo kan je snel en eenvoudig vrijblijvend van meerdere verhuisbedrijven verschillende offertes ontvangen. Bespaar op je verhuizing door prijzen en diensten met elkaar te vergelijken… – Dat is mooi meegenomen! Vul daarom het offerteformulier in, vergelijk vervolgens meerdere verhuizers en kies het bedrijf dat aan jouw wensen voldoet!

Let op: Vaak betaal je naast de gebruikelijke kosten ook kosten zoals voorrijkosten en/- of een vergoeding per kilometer. Kijk daarom goed naar de kosten op je offerte(s) tijdens het vergelijken.

Hoeveel kost verhuizen naar Rotterdam?
Wellicht ben je benieuwd hoeveel je verhuizing zal gaan kosten. Selecteer de grootte van je inboedel en ontvang vrijblijvend 5 offertes!

Een checklist voor je verhuizing: altijd handig!

Een verhuizing naar Rotterdam kan veel tijd en energie kosten. Het regelen van een verhuisbedrijf, het regelen van je adreswijzigingen, inschrijving bij de nieuwe gemeente, het informeren van je vrienden en familie, noem het allemaal maar op. Sirelo begrijpt dat het stressvol voor je kan zijn. Daarom hebben wij speciaal voor jou een checklist verhuizen gemaakt. Zo kun je alles op je gemak afvinken en de situatie overzichtelijk houden.

Hieronder hebben wij alvast voor je een overzicht gemaakt van verschillende voorzieningen die je alvast kan bekijken om te zien wat er in jouw nieuwe buurt te vinden is.

Inschrijven in de gemeente Rotterdam

Nadat alle spullen in je nieuwe woning zijn uitgepakt en alles op zijn plek staat, is het tijd om je in te schrijven bij de gemeente Rotterdam. Ook als je binnen Rotterdam gaat verhuizen, moet je de verhuizing doorgeven. Dit moet uiterlijk 5 dagen na je verhuizing of 4 weken vóór je verhuizing gedaan worden. Liever te vroeg dan te laat, zo voorkom je een boete 😉.

Huisvestingsvergunning in Rotterdam

In bepaalde wijken in Rotterdam moet je een huisvestingsvergunning hebben om te wonen. Dit is een vergunning om een goedkope huurwoning te mogen huren. Zo zorgt de gemeente ervoor dat goedkope woningen aan mensen met een lager inkomen worden verhuurd. In Rotterdam zijn dat de wijken Bloemhof, Carnisse, Hillesluis, Oud-Charlois en Tarwewijk. Weet je niet zeker of je een huisvestingsvergunning nodig hebt voor je nieuwe woning? Dan kun je dat in de postcode checker eenvoudig checken. In sommige wijken in Rotterdam heb je in bepaalde straten een huisvestingsvergunning nodig om er te mogen wonen. Ook dit kun je in de postcode checker vinden. Een huisvestingsvergunning kun je trouwens ook aanvragen bij het doorgeven van je verhuizing, twee vliegen in één klap!

TIP: Als je een auto bezit, kan je ook alvast je parkeervergunning aanvragen. Een boete voor het niet hebben van een vergunning zou zonde zijn. Van dat geld kun je in Rotterdam op genoeg plekken lekker uiteten! Beter besteed 😉.

Hoe geef ik mijn verhuizing door?

De makkelijkste manier om een verhuizing naar Rotterdam door te geven is online. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Heb je een woning in Rotterdam gekocht? Dan is het niet mogelijk om je verhuizing online door te geven. Wil je het via de post doen? Dan kan dat via het formulier aangifte verhuizing. Print dit formulier uit, vul alle gegevens juist in en stuur alle benodigde bewijsstukken mee. Met een postduif zou het ook kunnen, maar dat raden wij vooralsnog niet aan. Waarschijnlijk zal je postduif verdwaald raken in deze mooie stad…

Let op! De gemeente Rotterdam kan een boete van maximaal €325,- opleggen als er bewust onjuiste informatie is doorgegeven aan de Basisregistratie Personen. Check daarom alles na het invullen nogmaals.

Verhuizen naar Rotterdam

Verschillende stadsdelen van Rotterdam

Rotterdam telt ruim 650.000 inwoners. Maar waar wonen de meeste mensen eigenlijk? Wat zijn de meest bewoonde stadsdelen in Rotterdam? Wat valt er allemaal te beleven in dit stadsdeel? Wij hebben dat voor je uitgezocht. Hieronder vind je de top 3 stadsdelen van Rotterdam.

Prins Alexander (95.775 inwoners)

Prins Alexander ligt aan de oostelijke kant van Rotterdam. Dit stadsdeel bestaat uit zeven wijken. Het heeft zijn eigen Alexandrium Shopping Center om lekker te shoppen. Ook is het Ijsselland Ziekenhuis in dit stadsdeel te vinden, mocht er een medische noodzaak zijn. Naast het centrum ligt overigens ook het treinstation Rotterdam-Alexander. Mocht je naar Rotterdam centrum willen, ben je er binnen 10 minuten met de trein of 20 minuten met de metro. De snelwegen A20 en de A16 zijn makkelijk bereikbaar om naar het noorden of naar het zuiden van het land te gaan.

Delfshaven (76.215 inwoners)

Aan de westelijke kant van Rotterdam ligt Delfshaven. Dit is een historisch stadsdeel dat ligt aan de rivier de nieuwe maas. Ook dit stadsdeel bestaat uit zeven wijken. Er is een ruime keus aan galeries en eethuisjes om te bezoeken. In de buurt van de Coolhaven kun je er fijn wandelen met een mooi uitzicht. Mocht je een dagje naar de dierentuin willen gaan, dan is Diergaarde Blijdorp als het ware om de hoek. Rotterdam centrum is met zowel de tram als de metro binnen 10 minuten bereikbaar. De snelweg A20 is vanuit Delfshaven makkelijk te bereiken.

Feijenoord (75.530 inwoners)

Dit is het meest zuidelijke stadsdeel van Rotterdam. Dit stadsdeel verbindt zich met het centrum via de Erasmusbrug. In de kop van zuid vind je de bekende gebouwen zoals Hotel New York of het Luxor theater, waar vaak bekende Nederlanders een show geven. Niet te vergeten natuurlijk in dit stadsdeel: De Kuip. Het voetbalstadion van voetbalclub Feijenoord. Je zou denken dat dit stadsdeel vernoemd is naar de voetbalclub omdat de Kuip daar staat, maar dat is niet zo. Wist je dat het in de jaren ‘70 al bekend stond als Feyenoord? Heb je zin om te wandelen met een mooi uitzicht? Wandelen langs de Maashaven is zeker een goede optie.
De snelweg A15 is via het knooppunt Vaanplein makkelijk te bereiken. De A16 is via het knooppunt Rotterdam-Feijenoord te bereiken. Beide snelwegen zijn makkelijk toegankelijk.

Enthousiast? Wij ook!

Dit is dan wel het einde van dit artikel, maar misschien voor jou een begin om te verhuizen naar Rotterdam! 😉 Wij hopen dat je door alle informatie enthousiast bent geworden om te verhuizen naar deze gezellige havenstad. Wellicht zijn de onderstaande artikelen ook nog interessant om te lezen over je verhuizing!