Verhuizen naar Zoetermeer

Zoetermeer is een gemeente in Zuid-Holland en ligt vlakbij Den haag en Rotterdam. Het inwoneraantal van Zoetermeer is 124.000 en daardoor komt het veel lager uit dan de omliggende steden. In 1962 was Zoetermeer nog een dorp maar het is in korte tijd hard toegenomen en nu is het zelfs de derde gemeente qua inwoneraantal in Zuid-Holland. Verhuizen naar Zoetermeer gebeurt dus erg veel maar toch heeft het een dorpachtig karakter behouden in het drukke Randstadgebied.

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Verhuizen naar Zoetermeer

Zoals eerder beschreven wonen er 124.000 mensen in Zoetermeer, verspreid over 54.000 woningen. Er zijn 6.000 bedrijven met een totaal van 47.800 arbeidsplaatsen. Een humoristisch feitje is dat Zoetermeer in de volksmond vaak Sweet Lake City genoemd word, een referentie aan het Amerikaanse Salt Lake City. Den Haag en Rotterdam zijn goed bereikbaar vanaf Zoetermeer, beide steden zijn zelfs binnen 30 minuten te bereiken. Zoetermeer komt voor in de bekende strip van Suske en Wiske, in opdracht van de gemeente Zoetermeer is een verhaal genaamd ”De Razende rentmeester” geschreven.

Huizenprijzen Zoetermeer

De gemiddelde WOZ waarde in Zoetermeer was 206.000 in 2008. In de crisis zijn de huizenprijzen hard gedaald in deze regio, maar sinds 2013 is er weer een toename in de huizenwaarde. Verhuizen naar Zoetermeer is dus een goede lange termijn investering. In alleen al Januari 2016 is de gemiddelde vraagprijs met 1% omhoog gegaan.

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Wonen en leven in Zoetermeer

Met een woning in Zoetermeer is de mobiliteit in de regio hoog. Met deze reden verhuizen ook veel mensen van Den Haag naar Zoetermeer. Deze mobiliteit opent veel kansen, aangezien men in Rotterdam of Den haag kan werken zonder hoge reistijden. Zoetermeer is ook speciaal omdat er niet gebouwd mag worden in de omliggende weilanden en polders, over deze weilanden heen kun je de skyline van Den Haag zien. Zoetermeer een historisch museum, een oude watertoren en veel parken en natuur. Op dit moment is de gemeente ook bezig met het aanleggen van een bosgebied van 1300 hectare rond het Zuidplaspolder gebied, het wordt dus steeds mooier en groener in het gebied.