Verhuizen naar Amsterdam

Amsterdam: de grootste en de drukste stad van Nederland. Verhuizen naar Amsterdam kan stressvol zijn. Dat begrijpen wij als geen ander. Maar maak je geen zorgen, Sirelo staat voor je klaar en wij zullen je helpen en uitleg geven over je verhuizing naar Amsterdam 😊

Wat kost een verhuizing naar Amsterdam?

Verhuizen naar Amsterdam: het kan een avontuurlijke maar vooral ook een leuke uitdaging worden. Vooral als je het zelf gaat doen. Denk bijvoorbeeld aan zaken zoals: je spullen inpakken, inboedel demonteren, een verhuisbus huren, spullen inladen, parkeergeld betalen, spullen uitladen, alle meubels weer monteren, verhuisbus inleveren. Je kunt er ook voor kiezen om dit via een verhuisbedrijf te laten doen. Zij zullen je ontzorgen van al deze zaken hierboven. Jij hoeft niks te doen behalve lekker achterover leunen, klinkt als een goed plan, toch?

Maar wat kost een verhuizing naar Amsterdam? Je wilt immers niet teveel betalen voor je verhuizing. Een exact bedrag is helaas niet te noemen, omdat elk verhuisbedrijf zijn eigen prijs hanteert. Hieronder hebben we een tabel gemaakt met de indicatie hoeveel het zou kosten als je vanuit onderstaande steden verhuist.

Verhuizen vanuitIndicatie verhuiskosten
Utrecht€ 1350,-
Rotterdam€ 1475,-
Den Haag€ 1425,-
Zwolle€ 1750,-
Almere€ 1400,-

Dit zijn de indicaties hoeveel een verhuizing zal gaan kosten vanuit bovenstaande steden. Ben je benieuwd hoe de prijzen van een verhuisbedrijf tot stand komen en welke factoren er mee te maken hebben? Dan kun je wellicht na het lezen van dit artikel de kosten van een verhuisbedrijf voor een verhuizing lezen. Zo weet je hoe de prijs tot stand is gekomen.

Verhuizen naar Amsterdam?

Wil je weten hoeveel jouw verhuizing zal gaan kosten? Selecteer de grootte van je inboedel die je wil verhuizen en ontvang 5 gratis offertes voor je verhuizing!

Verhuizers in Amsterdam

Je verhuizing naar Amsterdam kun je uitbesteden aan een verhuisbedrijf. Die beschikken over professionele verhuizers en grote verhuiswagens. Zij zijn immers de professional en houden zich dagelijks bezig met verhuizen. Wij hebben een overzicht voor je gemaakt van verhuisbedrijven in Amsterdam. Hier kun je alvast reviews en ervaringen van andere klanten bekijken. Het is ook mogelijk om gelijk contact op te nemen met het verhuisbedrijf.

TIP: Wij raden je aan om altijd eerst het volume van je inboedel te berekenen, voordat je contact opneemt voor een verhuisofferte. Zo weet je ongeveer hoeveel m³ je gaat verhuizen naar je nieuwe woning.

Heb je geen tijd (en zin) om al die verhuisbedrijven te bellen voor een offerte? Dat begrijpen wij als geen ander. Via Sirelo kun je eenvoudig een offerte aanvraag indienen. Wij zullen er voor zorgen dat jij van 5 verschillende verhuisbedrijven een offerte zal ontvangen, geheel vrijblijvend natuurlijk. Het ene verhuisbedrijf zal meer of minder vragen dan een ander verhuisbedrijf, terwijl het volume van je inboedel nog steeds dezelfde blijft. Iedere verhuisbedrijf heeft zijn eigen aanpak van verhuizen.

TIP: Sirelo raadt je aan om altijd verschillende offertes met elkaar te vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt voor je verhuizing.

Een checklist voor je verhuizing: handig om te hebben!

Sirelo begrijpt het als geen ander dat jouw verhuizing veel tijd en energie zal kosten. Een verhuisbedrijf regelen, je adreswijziging regelen, bij je nieuwe gemeente inschrijven, je vrienden en familie op de hoogte houden, noem het allemaal op. Maar waar ga je beginnen? Dat vinden veel mensen een lastige vraag. Daarom hebben wij een checklist verhuizen gemaakt. Zo kun je alle overzicht houden en bepaalde zaken afvinken zodra het geregeld is. Voel je de stress al wegduiken?

Checklist verhuizen pen en papier

Inschrijven bij de gemeente Amsterdam

Je bent verhuisd, de spullen zijn uitgeladen en uitgepakt, alles staat op zijn plek, je ploft eindelijk neer op de bank. Dan denk je dat het klaar is, maar er is nog één belangrijke taak: je inschrijven bij de gemeente Amsterdam! Nog even en je bent officieel een trotse inwoner van Amsterdam, een moment waar menig mens naar uit kijkt bij het verhuizen naar Amsterdam. Het is misschien niet het leukste klusje, maar zodra alles geregeld is mag je officieel jezelf als inwoner van Amsterdam benoemen! Het inschrijven kun je doen op verschillende manieren regelen: online, via de post of bij een stadsloket. Net wat je het beste uit komt.

Let op! De gemeente Amsterdam kan een boete van minimaal €240,- en maximaal €325,- geven als je een verhuizing niet tijdig doorgeeft of bewust verkeerde informatie hebt doorgegeven. Voor dat geld kun je in Amsterdam tot wel 3 dagen parkeren 😉.

Verhuisd vanuit het buitenland naar Amsterdam

Kom je vanuit het buitenland in Amsterdam wonen? Dan dien je binnen 5 dagen na aankomst je verhuizing door te geven. Dit zal alleen op afspraak gebeuren. Bel hiervoor het nummer 14 020 en maak je afspraak om persoonlijk langs te komen. Als je van plan bent om tijdelijk in Amsterdam te wonen, dan is het doorgeven van een verhuizing binnen 5 dagen ook verplicht.

Voor- en nadelen van wonen in Amsterdam

Veel mensen overwegen een verhuizing naar Amsterdam. Maar wat zijn eigenlijk de leuke en mindere kanten van Amsterdam? Elke stad heeft zijn voor- en nadelen. Maar wat zijn die van Amsterdam? Wij hebben het voor je uitgezocht. Dat het een hele drukke stad is, hoeven we je in ieder geval niet te vertellen 😊.

Voordeel wonen in AmsterdamNadeel wonen in Amsterdam
Een historische stad vol geschiedenis om te ontdekkenDe huizenprijzen in zijn hoger dan andere steden
Openbaar vervoer altijd dicht in je buurt te vindenEr is bijna geen natuur te vinden in Amsterdam
Met een fiets of een scooter ben je sneller dan een autoAls je een auto hebt, kan je deze bijna nergens kwijt
Heel veel verschillende culturen in één stad te vindenAls je fietst, dien je constant om je heen te kijken

Amsterdam verkennen: eindelijk!

Na al je harde werk heb je het verdiend om even te ontspannen en van de stad te genieten. Er zijn talloze voorzieningen en bezienswaardigheden om nog te ontdekken! Voor je het weet sta je op de foto op de Dam met een Marvel figuur met een I❤Amsterdam shirt aan.. 😉

  • Wil je ergens lekker een drankje doen? Bekijk dan een overzicht van alle bars en cafés in Amsterdam.
  • Avondje lekker uiteten? Dan ben je in Amsterdam zeker op het juiste adres!
  • Wil je op avontuur en Amsterdam goed verkennen? Bezoek dan één van de vele bezienswaardigheden. Wie weet leid jij binnenkort je vrienden en familie rond met een “tour guide” shirt!

Amsterdam centraal station

Je spullen al ingepakt?

Wellicht ben tijdens het lezen je zo enthousiast geworden om te verhuizen naar Amsterdam, dat je ondertussen al je spullen onbewust al hebt ingepakt 😉. Je kan rustig weer door, want je bent aan het einde gekomen van dit artikel. Wij hopen dat je alle informatie over het verhuizen naar Amsterdam hebt kunnen vinden. Mocht je geïnteresseerd zijn in meer artikelen over verhuizen, bekijk dan de artikelen hieronder.