Verhuizen naar Birmingham

Verhuizen naar Birmingham, de tweede grootste stad van Engeland, is dat waar jij momenteel aan denkt? Duizenden expats zijn jou al voorgegaan. Momenteel is verhuizen naar Birmingham super populair. Niet gek als je bedenkt dat de stad op nummer 10 staat van alle Engelse steden met de ‘hoogste kwaliteit van leven’. Op deze pagina vind je meer informatie over Birmingham: van algemene informatie tot het baanaanbod in Birmingham en de beste woonwijken in Birmingham.

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Over Birmingham

Birmingham kent al een lange geschiedenis als het ‘centrum van de Britse metaalindustrie’. De stad werd ook wel Black Country genoemd, vanwege het groot aantal fabrieken. Ooit was de stad Birmingham een grauwe industriestad, maar de laatste jaren hoeft dat gelukkig niet meer gezegd te worden. De stad heeft de laatste jaren een enorme transformatie ondergaan van industriestad naar een hippe, populaire bestemming. Momenteel is de stad veranderd naar bruisend zakencentrum. De stad heeft 1.092.330 inwoners, verdeeld over een oppervlakte van 267,8 km².

Verhuizen naar Birmingham

Goed nieuws: een verhuizing naar Birmingham is betrekkelijk eenvoudig te ondernemen. Omdat Engeland een EER-land is, hoef je je geen zorgen te maken over een verblijfsvergunning of visum. Je hoeft geen visum aan te vragen bij een verhuizing naar Engeland, wanneer je de Nederlandse nationaliteit hebt. Wel moet je bedenken dat dit een overzeese verhuizing is. Daarom is het belangrijk om uit te zoeken wat een verhuizing naar Birmingham kost.

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Wonen in Birmingham

De stad is modern, maar toch heeft het wat van zijn charme uit de 18e eeuw behouden. Het centrum van Birmingham is prestigieus en hier vind je het grootste indoor shopping center van het land. Verder staat de stad bekend om zijn leuke eetgelegenheden met vele koffiebarretjes. Ook interessant om te weten voor de foodlover: Birmingham is de Britse stad met de meeste Michelinsterren restaurants. Ook vind je hier de oudste en meest gerenommeerde voetbalclubs van de Football League: Aston Villa en Birmingham City.

Wanneer je gaat verhuizen naar Birmingham, zul je verder ook ontdekken dat de stad veel te bieden heeft als het gaat om kunst en cultuur. Zo zijn er vele musea en galerijen, zoals het Birmingham Museum en Art Gallery. De stad heeft veel te bieden als het gaat om onderwijs. Met drie Engelse universiteiten en 400 scholen is het onderwijs goed vertegenwoordigd in de stad.

Kosten in Levensonderhoud

Voor de Nederlander is leven in Engeland vaak duur. Vaak zijn de kosten in levensonderhoud hoger dan in Nederland. In Birmingham valt het allemaal erg mee gelukkig. De gemiddelde kosten in levensonderhoud zijn 14.8 procent lager dan in Amsterdam! Zo heb je voor 11,80 dollar al een maaltijd in een gemiddeld restaurant. Voor 3 dollar heb je 0,5 liter bier op een terrasje.

Huizen in Birmingham

Wanneer je gaat verhuizen naar Birmingham, ben je natuurlijk ook benieuwd wat een appartement gaat kosten in deze stad. Wanneer je een 1-slaapkamerappartement huurt in midden in het centrum komen de kosten neer op zo’n 687.50 pond per maand. Huur je een 3-slaapkamerappartement in het centrum van Birmingham, dan variëren de huurprijzen van 900 tot 1.500 pond. Buiten het centrum liggen de huurprijzen aanzienlijk lager. Je betaalt voor een 3-slaapkamerappartement buiten het centrum gemiddeld 723,33 pond per maand.

Ben je van plan om een huis te kopen in Birmingham? Dan is het belangrijk om te weten dat de huizenprijzen sterk afhangen van de locatie. Middenin het centrum betaal je zo’n 2.400 pond per vierkante meter. Buiten het centrum liggen deze prijzen al snel veel lager. Doorgaans betaal je dan zo’n 1.500 pond per vierkante meter.

Verhuizen naar Birmingham

Wat zijn mooie woonwijken in Birmingham?

De stad Birmingham biedt een gevarieerd aanbod aan woonwijken:

  • Zo is Haborne een familievriendelijke woonwijk met een goede verbinding door een groot aanbod aan openbaar vervoer. Je vind hier een groot aanbod aan leuke restaurantjes en barretjes en grote kans de je kinderen kunnen spelen op straat met andere kinderen uit de buurt. Er wonen hier namelijk veel jonge gezinnetjes.
  • Wanneer je van een prestigieuze wijk houdt, zou Bournville zeker een goede optie zijn. Deze plaats is tevens bekend om zijn dark chocolate bar en verder zijn hier een groot aantal scholen te vinden.
  • Mosely is een prachtige plaats om te wonen en hier worden veel festivals gehouden. De verbinding is hier super, vanwege het groot aantal opties aan openbaar vervoer.

Werken in Birmingham

De banenmarkt in Birmingham heeft goede vooruitzichten. Birmingham heeft een sterke, gevarieerde economie. Toch zijn er een aantal markten, die eruit springen:

  • Business: de business sector van Birmingham telt voor 12 procent van de lokale economie en werkgelegenheid. Deze sector biedt werk aan voor meer dan 100.000 mensen Het business center groeit jaarlijks en daarom zijn er veel banen beschikbaar in de zakenwereld, van PR en marketing tot finance en consultancy. Je vind hier vooral veel marketing en consultancybedrijven.
  • Distributie en logistiek: deze sector zorgt zelfs voor 16 procent van alle werkgelegenheid in deze regio. In Birmingham zijn dan ook veel grote logistieke bedrijven gevestigd als Europa Worldwide, PGS Global Logistics en RGF Logistics.
  • Productie en fabricage: ook deze sector is sterk vertegenwoordigd in de economie van Birmingham. Grote bedrijven als ADI Group en Jaguar Land Rover zijn hier gevestigd.
  • Financiële sectoren en verzekeringen: deze sector beslaat 11.5 procent van de werkgelegenheid van de stad Birmingham. De bankensector kent een groei in Birmingham. Grote banken als Llyods, RBD en HSBC vind je hier.
  • Publieke sector en gezondheidszorg

Birmingham is het ultieme voorbeeld van een stad wiens glorie was vergaan, maar tegenwoordig maakt de stad weer een inhaalslag. Verhuizen naar Birmingham is populair en de stad is weer een gewilde bestemming geworden. De stad herbeleefd haar oude, succesvolle tijden ten tijde van de industriële revolutie weer opnieuw. Ben jij geïnteresseerd in een verhuizing naar Birmingham, dan kun je op de pagina verhuizen naar Engeland navigeren voor meer interessante informatie.