Verhuizen naar Manchester

Manchester is een van de grootste industriële steden van Engeland. Oorspronkelijk is het namelijk een textielstad nadat veel vroeger Vlaamse wevers zich er vestigden. Het is nu de op vier na grootste stad van Engeland, mede omdat verhuizen naar Manchester voor werk de afgelopen eeuwen erg veel gebeurde. De stad was niet alleen hot and happening voor wevers, maar ook tijdens de industriële revolutie. Nu is het een moderne, grote stad waar de grootste en beste voetbalclubs van de wereld vandaan komen.

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Verhuizen naar Manchester

Manchester heeft meer dan een half miljoen inwoners. Om hier huisvesting aan te bieden is de stad voor een groot deel opnieuw opgebouwd nadat hij werd platgebombardeerd in de jaren 40 door de Duitsers. Manchester was een geliefd doelwit omdat er veel wapen-, vliegtuigen- en rubberfabrieken stonden. Door de grootschalige aanvallen van de Duitsers is bijna de hele historische binnenstad verwoest. Hier staat ook de beroemde kathedraal van Manchester. Deze werd zwaar beschadigd en is in 20 jaar tijd hersteld in zijn oude glorie.

Verhuizen naar Manchester is de afgelopen jaren weer populairder geworden. Dit komt vooral door de enorme stadsvernieuwing die sinds het begin van deze eeuw bezig is. Door de vele vernieuwingen en de aantrekkingskracht van de stad heeft Manchester tegenwoordig een modern centrum met veel populaire winkels.

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Studeren in Manchester

Manchester wordt ook bewoont door veel studenten die aan de universiteit van Manchester studeren. De universiteit van Manchester staat in de top 10 universiteiten in Engeland! Het is dus niet alleen een arbeidersstad, maar ook een stad voor de jeugd in opleiding.

Ook voor Nederlandse studenten is het interessant om te gaan studeren in Manchester. Er zitten goede scholen (zoals de Universiteit van Manchester met meer dan 40.000 studenten en 500 academische programma’s) en het studentenleven is er optimaal. Zo kun je er uitstekend stappen, is er een hele studentenwijk opgericht waar studenten kunnen wonen en leven en zijn er veel connecties tussen opleidingen uit Nederland en Manchester. De wijk is gelegen op 5 minuten loopafstand vanaf het centrum waar alle bars, winkels, clubs en restaurants. Ideaal voor een combinatie tussen hard studeren en genieten van het leven.

Wonen in Manchester

Je proeft de geschiedenis en cultuur als je in Manchester bent, woont en werkt. Een paar keer per week veranderd heel de stad in een voetbal gekte. Voornamelijk wanneer er een stadsderby is tussen de twee grote clubs van de stad: Manchester United en Manchester City. Voor de mensen die niet van voetballen houden is er voor voldoende te beleven. Naast het gezellige en goedverzorgde uitgaansleven van de stad is er ook een hoop te beleven op het gebied van muziek. Een van de bekendste muzikale exportproducten van Manchester is het symfonieorkest. Daar naast kennen veel mensen Manchester ook als de stamplaats van The Bee Gees, Oasis, Take That en The Sugababes. Er stroomt dus muzikaal bloed door de stad.

Vervoer in Manchester

Verhuizing naar ManchesterHet vervoer door de stad gebeurt voornamelijk via taxi’s, bussen en uiteraard met de trein. Het drukste station van Engeland (buiten Londen) is Manchester Piccadilly. Hier vertrekken dagelijks duizenden mensen van en naar hun werk. Het is en blijft immers een arbeidersstad.

Wijken in Manchester

Er zijn verschillende wijken in Manchester waar je kunt wonen. Dit is voornamelijk afhankelijk van waar je naar opzoek bent. Als je, zoals veel expats die naar verhuizen naar Manchester, opzoek bent naar een rustige wijk waar vanuit je kunt werken dan is er keuze genoeg in de stad. Maar er zijn ook mensen die er voor kiezen om in de omliggende plaatste te wonen, omdat het daar wat rustiger is en er meer natuur te vinden is. Denk hierbij aan plaatsen als: Salford, Stretford  en Failsworth. Deze plaatsen liggen vlak bij de ring van Manchester en zijn dus goed te bereiken met de auto. Ze zijn rustiger en liggen vaak prettiger dan het industriële centrum van Manchester.

Voor iedereen die ook naar Manchester wil verhuizen is het aan te raden om van te voren te onderzoeken wat een verhuizing precies inhoud en kost. Vul daarom gratis en vrijblijvend ons formulier in en ontvang informatie en offertes voor verhuizen naar Manchester. Je ontvangt tot wel 5 gratis offertes.