Visum in Engeland

Engeland heeft al sinds jaren een strenge immigratiewetgeving, maar de laatste jaren is deze nog meer aangescherpt. Als jij daarom gaat verhuizen naar Engeland of wilt werken in Engeland, is het goed om voor jezelf uit te zoeken of je een visum in Engeland nodig hebt.

Ontvang gratis 5 offertes
Bespaar vandaag nog!

Geen visum nodig voor Engeland

Als je niet van origine Engels bent kan het zo zijn dat je een vergunning nodig hebt. Echter, als je ingeschreven staat als Nederlandse burger, hoef jij je daar geen zorgen om te maken: Jij valt namelijk onder de EER-burgers. Burgers van alle landen binnen de Europese Unie vallen hieronder en hebben daarom geen vergunning nodig om te werken of wonen in Engeland.

Er zijn ook een aantal landen waarvoor geldt dat burgers een visum nodig hebben als ze langer dan 10 maanden in Engeland willen blijven. Dit zijn de volgende landen: Amerika, Canada, Australië, China, Japan, Maleisië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Zuid-Afrika en Zuid-Korea.

Ook wanneer je geen visum aan hoeft te vragen, zijn er een aantal zaken die je moet onthouden: Je moet ten aller tijden kunnen bewijzen dat je in staat bent om jezelf te kunnen onderhouden en om jezelf te kunnen huisvesten gedurende je verblijf. Indien je dit niet kunt aantonen, wordt aangeraden in het bezit te zijn van een retourticket naar het land van herkomst.

Visum in Engeland

Wanneer heb ik wel een visum nodig?

In de volgende gevallen zal je wel een visum in Engeland nodig hebben:

  • Je hebt geen nationaliteit en/of staat nergens ingeschreven
  • Je hebt een paspoort dat niet wordt erkend in Engeland

Indien jij toch een visum aan moet vragen, dan kun je dit tegenwoordig heel gemakkelijk doen. Deze kun je online aanvragen waarna je opgeroepen wordt door een overheidsinstantie. Indien je visum aanvraag wordt goedgekeurd, krijg je een ‘toeristenvisum’: Deze is 180 tot 360 dagen geldig. De kosten van een visum in Engeland zijn omgerekend ongeveer €80,-.

Voor je vertrek naar Engeland is het aanbevolen om de website van de Nederlandse ambassade in Engeland te controleren. Voor verdere informatie over visum kun je altijd je vragen stellen bij de Engelse ambassade in Den Haag.