Verhuisservice: alle diensten voor je verhuizing op een rij

Verhuisservice is heel breed. Veel verhuizers bieden volledige ontzorging aan. Maar je kunt zelf ook een hoop doen. Dit is aan jou. Wij hebben een overzicht gemaakt van verschillende soorten diensten. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

Soorten diensten

Heb je weinig tijd voor verhuizen vanwege een nog af te ronden verbouwing of drukke baan? Verhuisbedrijven kunnen tijdrovende zaken van je overnemen. Velen bieden bijvoorbeeld de volgende vormen van verhuisservice aan:

  • In- en uitpakservice: het verhuisbedrijf pakt de verhuisdozen op logische wijze in, labelt ze en brengt ze naar je nieuwe huis. Daar zetten de verhuizers alles op de juiste plek.
  • (De)montage service: veel meubels zijn te kwetsbaar om in hun geheel te vervoeren. Vooral schroefgaten en bewegingspunten beschadigen snel. Het is echter een lastig karwei om de meubels uit elkaar te halen. Veel verhuizers hebben hier ervaring mee en kunnen zowel demonteren als monteren.
  • Handyman: na de verhuizing blijven er nog allerlei klussen openstaan. Voor je het weet ben je maanden verder en zitten de schilderijen en lampen nog steeds in de verhuisdozen. De handyman neemt deze werkzaamheden uit handen. Hij verzorgt ook andere taken, zoals: de droger aansluiten, audio-apparatuur installeren, laminaatvloer leggen, (de)montage meubels, tv installeren en nog veel meer.
  • Verhuur/verkoop verhuisdozen en verhuismateriaal: veel verhuisbedrijven verhuren of verkopen verhuisdozen en ander materiaal dat je nodig hebt voor de verhuizing. Denk aan hoezen voor matrassen, verhuisdekens en inpakmateriaal.

Verhuisservice van PostNL

Als je verhuist moeten meerdere partijen op de hoogte zijn van je nieuwe adres. PostNL heeft hiervoor de PostNL verhuisservice in het leven geroepen. Met behulp van hun online tool geef je in één keer aan alle relevante bedrijven en instanties je nieuwe adres door. Je selecteert de betreffende partijen en je ontvangt vervolgens alle post op je nieuwe adres. Zo verhuist je post vanzelf mee. Wil je hier geen gebruik van maken? Dan kun je onze checklist verhuizing doorgeven gebruiken, zodat je niemand vergeet.

Verhuiscoach inhuren: volledige ontzorging

Wil je volledig ondersteund worden? Huur dan een verhuiscoach in. Dit is een van de uitgebreidste vormen van verhuisservice. De verhuiscoach regelt de administratieve zaken, stemt af met alle partijen die betrokken zijn bij je verhuizing, plant alles voor je verhuizing, zegt je nieuwe woning op, laat je oude woning leeghalen en nog veel meer. Ideaal als je geen tijd hebt de verhuizing zelf te regelen of als je het niet overziet.

verhuisservice-verhuiscoach

Bedrijfsverhuizing: een logistieke uitdaging

Een bedrijfsverhuizing is een vak apart en vaak een grote logistieke uitdaging, waarbij een goede planning en organisatie onmisbaar zijn. Vooral als het gaat om een bedrijf met een groot magazijn of archief en als de productie onder geen beding stil mag staan. Zoek daarom een verhuisbedrijf uit dat hier al jaren ervaring mee heeft en weet wat je wensen zijn. In ons overzicht met verhuisbedrijven kun je vele verhuizers vinden die deze verhuisservice aanbieden.

Seniorenverhuizing: persoonlijke begeleiding en aandacht

De meeste mensen verhuizen op latere leeftijd naar een kleiner huis of verzorgingstehuis. Als je slecht ter been bent of een minder goede conditie hebt, is het fijn als je hierbij professioneel begeleid wordt. Er zijn verhuisbedrijven die daarom de verhuisserviceseniorenverhuizing’ aanbieden. De verhuizer houdt rekening met het feit dat je al tientallen jaren of je hele leven in hetzelfde huis woont. Een verhuizing is in dat geval een extra grote stap. Daarom krijg je onder andere persoonlijke begeleiding en maak je samen met de verhuizer een overzichtelijk stappenplan. Vaak kunnen niet alle spullen mee naar de nieuwe kleinere woning. Deze krijgen een andere bestemming, bijvoorbeeld bij je kinderen of kleinkinderen. De verhuizers zullen deze bezittingen naar de juiste plaats vervoeren.

Verhuisservice internationaal verhuizen

Bij internationaal verhuizen komt nog meer kijken dan bij nationaal verhuizen. Ook hierbij kunnen verhuisbedrijven je volledig ondersteunen. Naast in- en uitpakservice, (de)montage en de handyman bieden ze bijvoorbeeld de volgende soorten verhuisservice aan:

  • Zee- en luchtvracht: samen met het verhuisbedrijf bespreek je wat het handigst en voordeligst is en of een combinatie nodig is. Vliegen is erg duur, maar een stuk sneller dan zeevracht. Wil je je gehele inboedel of een gedeelte daarvan verhuizen? Dan heb je een verhuiscontainer nodig. Deze kun je via het verhuisbedrijf regelen of een containerbedrijf. Als je een inboedelvolume hebt onder de 20 m3, dan is groupage een optie. Je inboedel zit dan met bezittingen van anderen in één container. De meest voorkomende containerformaten zijn 20 m3 en 40 m3. In het artikel Verhuizen per container, vind je meer informatie.
  • Verzekeringen: bij een internationale verhuizing zijn meerdere externe partijen betrokken, waaronder de douane. Iedere partij hanteert eigen handels- en vervoerscondities. Bij schade kun je als particulier meestal bij niemand terecht. Een internationaal verhuisbedrijf is doorgaans wel goed verzekerd en kan risico’s afdekken.
  • Administratie: als je emigreert moet je op administratief gebied veel regelen. Denk aan de juiste formulieren voor de douane, je verblijfsvergunning, belastingen of de invoer van je auto. Vraag het internationale verhuisbedrijf om advies als je niet precies weet hoe het werkt.
  • Inboedelopslag: verhuis je tijdelijk? Dan raden we je aan om spullen achter te laten die je niet nodig hebt. Ook moeilijk vervoerbare spullen, kwetsbare spullen of kunst kun je beter niet meenemen. Veel verhuisbedrijven beschikken over een loods waar je je inboedel jarenlang kunt achterlaten voor een vast bedrag per maand. Ga na of het verhuisbedrijf deze loodsen goed beveiligt, zodat je met een gerust hart vertrekt.

verhuisservice-internationaal

Verhuisservice van Sirelo: handige tools

Als platform voor verhuizen biedt Sirelo ook verhuisservice. We hebben onder andere een verhuizen checklist opgesteld die je gratis mag downloaden. Hierin staat alles wat je de komende tijd moet regelen voor je verhuizing in de juiste volgorde. Het is dus tegelijkertijd een handige planning. Met de verhuis volume calculator kun je precies uitrekenen hoe groot je inboedelvolume is. Hierdoor weet je wat voor verhuiswagen of container je moet huren. Ook kun je op deze website verhuisbedrijven met elkaar vergelijken. Op onze verhuisbedrijvenpagina vind je meer dan 500 verhuisbedrijven met klantrecensies. Tot slot bieden we je de mogelijkheid om gratis 5 verhuisoffertes aan te vragen. Zo kun je de verhuisbedrijven nog beter met elkaar vergelijken en een goede keus maken. Veel succes met je verhuizing!😊