Verhuisservice: alle verhuisdiensten op een rij

Mensen die verhuizen naar een nieuwe woning kunnen gebruik maken van een verhuisservice. Er worden verschillende zaken uit handen wordt genomen. Denk aan inpakken van inboedel, een handyman en (de)montage van meubels. Hieronder laten we nog meer diensten zien. Pas op dat je na het lezen van dit artikel niet alle diensten gaat aanvinken op de offerte… 😉

Ontvang gratis 5 offertes
Bespaar vandaag nog!

Vaste soorten verhuisdiensten

Veel verhuisbedrijven bieden bepaalde diensten aan in hun offerte die je kunt aanvinken. Dit zijn diensten die je zelf kan uitvoeren bij een verhuizing, maar dat ook kan uitbesteden zo dat jij het niet hoeft te doen. Dat zijn zaken zoals:

 • Inpakken en uitpakken van verhuisdozen: Je kan ervoor kiezen om het verhuisbedrijf de verhuisdozen op een logische manier in te pakken. Zij zullen de dozen ook labelen en op de juiste plek zetten in je nieuwe woning.
 • (De)montage van meubels: Opeens heb je het net voor de verhuizing: twee linkerhanden.. 😉. Gelukkig bieden verhuisbedrijven de dienst aan om je meubels te demonteren, veilig te vervoeren en weer te monteren in je nieuwe woning.
 • Handyman: Je kent het wel: dat je na een verhuizing denkt “Ach, ik hang de lampen en schilderijen later wel op.” En dat je dan vervolgens een half jaar verder bent.. Gelukkig denkt een handyman daar anders over. Een handyman kan verschillende werkzaamheden uitvoeren zoals het ophangen van inboedel, de droger en de wasmachine aansluiten, monteren van de meubels, de televisie installeren et cetera.
 • Verhuisdozen en verhuismateriaal leveren: Je kan ervoor kiezen om verhuisdozen en materiaal zoals bubbeltjesplastic te kopen bij het verhuisbedrijf. Zo hoef je dat zelf niet te regelen.
  TIP: Verhuisdozen kun je ook huren bij het verhuisbedrijf. Zo kan het weer hergebruikt worden en hoef jij het niet weg te gooien; duurzaam bezig!
 • Inboedel opslag: Het kan je wel eens overkomen: je hebt te veel spullen maar je kan het nergens kwijt. Je wilt het ook niet weggooien, want dat is zonde. Dan is er nog één oplossing: het opslaan van je inboedel in een loods. Vraag na bij je verhuisbedrijf naar de opslagmogelijkheden of huur zelf bij een externe partij een loods.

Verhuisservice van PostNL

Zoals je weet moet je bij een verhuizing meerdere instanties op de hoogte brengen van je nieuwe adres. En dat kunnen er heel veel zijn. Geen zorgen, laat de aspirientjes maar staan, want PostNL biedt een tool aan om in één keer alle relevante instanties en bedrijven je nieuwe adres door te geven. Leuk hé, technologie?
Mocht je het allemaal zelf willen doen, dan hebben wij een overzicht gemaakt met alle belangrijke instanties, bedrijven en mensen die je kunt inlichten.

Adreswijziging doorgeven

Inhuren van een verhuiscoach

Heb je geen tijd en energie om je verhuizing te regelen? Dan kun je ook een verhuiscoach inhuren. Dit is een hele uitgebreide vorm van een verhuisservice. Het is vooral handig als je geen overzicht kan houden op een verhuizing. Hier een kleine greep wat deze persoon zal regelen voor de verhuizing:

 • Alle administratieve zaken regelen
 • Plant de gehele verhuizing
 • Stemt af met de partijen die betrokken zijn bij de verhuizing
 • Zegt je nieuwe woning op en laat je oude woning leeghalen.
 • En nog vele andere zaken die betrokken zijn bij een verhuizing

Bedrijfsverhuizing: Het logistieke proces

Een bedrijfsverhuizing is iets wat niet vaak gebeurd. En als het gebeurt, is het is een grote logistieke uitdaging waar een goede planning en organisatie zeker van belang is. Vooral bij een groot magazijn of archief waarbij de productie ook geen last mag hebben door stil te staan. Een verhuisbedrijf die ervaren of gespecialiseerd is in een bedrijfsverhuizing, is de juiste partner daarvoor. Zoek een lokaal verhuisbedrijf die je daar zeker bij kan helpen.

Seniorenverhuizing: persoonlijke begeleiding en aandacht

Op latere leeftijden verhuizen senioren naar een kleiner huis of een verzorgingstehuis. Het is dan ook niet vreemd dat zij slecht ter been zijn of een minder goede conditie hebben als voorheen. Daarom is het fijn om professionele begeleiding bij een seniorenverhuizing te krijgen.

De verhuizer begrijpt dat het een grote stap kan zijn om je woning te verlaten waar je tientallen jaren of misschien zelfs je hele leven hebt gewoond. Daarom krijg je extra aandacht bij je verhuizing door bijvoorbeeld een overzichtelijk stappenplan te maken. Vaak komt het voor dat niet alle spullen verhuisd zullen worden naar de nieuwe woning. Het is dan belangrijk om samen deze spullen naar de juiste bestemming te vervoeren. Naar de kinderen of de kleinkinderen bijvoorbeeld.

Verhuisservice internationaal verhuizen

Wanneer je internationaal gaat verhuizen, komt er veel meer kijken dan bij een nationale verhuizing. Wij begrijpen dat dit ook een spannende stap kan zijn voor je. Ook hiervoor bieden (internationale) verhuisbedrijven volledige ondersteuning. Naast de reguliere diensten zoals de in- en uitpakservice, (de)montage van meubelen en de handyman bieden zij nog extra verhuisservice aan:

 • Administratieve zaken: Als je gaat emigreren moet je een hoop administratie regelen. Formulieren voor de douane, belastingen, de invoer van je auto of een verblijfsvergunning, noem maar op. Weet je niet hoe het precies zit? Vraag dan advies aan het internationale verhuisbedrijf voor meer informatie.
 • Schadeverzekering: Vanzelfsprekend zullen tijdens je verhuizing meerdere partijen betrokken zijn. Iedere partij heeft zo zijn eigen handels- en vervoerscondities. Dat kan wel eens leiden tot schade. Als particulier kun je bij niemand terecht, maar gelukkig kan het verhuisbedrijf de risico’s afdekken door een goede verzekering af te sluiten.
 • Zee- en luchtvracht: Als je ver gaat verhuizen of zelfs overzees, dan kan je het beste met je verhuisbedrijf bespreken wat het meeste handige en voordelige is. Laat je alles of gedeeltelijk overvliegen, of verhuis je alles met een schip? Voor een verhuizing over de zee heb je een zeecontainer nodig. Dit kun je via het verhuisbedrijf laten regelen, of zelf via een containerbedrijf die containers verhuurt.
  Heb je een inboedelvolume van onder de 20 m³? Dan is een groupage verhuizing een optie. Dat is een verhuizing met inboedel van anderen in één container. Check hier voor meer informatie over verhuizen met een container.
 • Inboedel opslag: Er zijn verschillende opslagmogelijkheden voor je inboedel. Een opslag kan verschillende doelen hebben. Als je gaat verhuizen maar al je inboedel niet mee kan, kan je het in een loods opslaan. Stel dat je naar een land gaat maar de grenzen dicht zijn, kan het verhuisbedrijf je inboedel opslaan tot je arriveert in dat land.

Aanvinken maar!

Zo, dat waren alle diensten. Hopelijk heb je nu een overzicht van de verhuisservices die verhuisbedrijven aanbieden bij een verhuizing. Verhuisbedrijven kunnen zich onderscheiden door extra diensten aan te bieden, zoals tussendoor de hond uitlaten of de goudvissen te eten geven… we noemen maar iets 😉. Nu kun je de diensten die jij handig vindt aangeven in het offerteformulier.
Wil je meer informatie omtrent je verhuizing? Check dan de artikelen hieronder.