Verhuizing doorgeven Den Haag

Lees hier hoe, waar en wanneer je je verhuizing doorgeeft bij de gemeente

Ga je verhuizen binnen of naar Den Haag? Dan is het belangrijk om je adreswijziging bij de gemeente Den Haag door te geven. Wij vertellen je hierover meer. Naast deze info, biedt Sirelo nog veel meer informatie over verhuizen – kan handig zijn, nu je gaat verhuizen!

Ontvang 5 gratis verhuisoffertes
Bespaar vandaag nog!

Verhuizen naar gemeente Den Haag

Een verhuizing is altijd een spannend proces, dat weten wij als geen ander. Zit je nog midden in het verhuisproces? Dan hebben we op Sirelo een groot aantal handige artikelen voor je. We helpen je graag bij je verhuizing van begin tot eind: dus van het zoeken naar een verhuisbedrijf in Den Haag tot aan het doorgeven van je verhuizing bij de gemeente. Ben je inmiddels al zover dat je je verhuizing kunt doorgeven? Lees dan snel verder.

Om te beginnen: heb je al een verhuisbedrijf gevonden?

Ben je voor de verhuizing alles al druk aan het regelen, maar heb je nog geen verhuisbedrijf gevonden? Dan ben je gelukkig aan het juiste adres.

Alle verhuisbedrijven in Den Haag
Heb je nog geen verhuisbedrijf gevonden? Wij hebben alle verhuisbedrijven in Den Haag voor je op een rijtje gezet, zo vind je er vliegensvlug eentje!
Vind een verhuizer in Den Haag

De verhuizing doorgeven bij de gemeente: hoe werkt dit?

Je kunt je adreswijziging heel simpel en snel online doorgeven aan de gemeente. De enige voorwaarden die hiervoor gelden zijn:

 • Je woont op dit moment al in Nederland. Het maakt niet uit of je uit een andere gemeente komt dan Den Haag;
 • Je bent 16 jaar of ouder.

Voldoe je aan beide voorwaarden, dan is het (online) inschrijven bij de gemeente Den Haag bij verhuizen een fluitje van een cent.

Geef je je adreswijziging liever niet online door? Dan kun je de verhuizing ook schriftelijk of aan de balie bij de gemeente Den Haag regelen.

💬  Handig om te weten: bij het inschrijven op je nieuwe adres, word je ook direct uitgeschreven op je oude adres.

Wat heb je nodig bij het doorgeven van de verhuizing?

 • Je DigID inloggegevens.
 • Een koop- of huurcontract met je handtekening erop, als bewijs van je nieuwe adres. Wanneer je bij iemand gaat wonen zonder een contract (bijvoorbeeld wanneer je bij je partner intrekt), dan heb je enkel toestemming nodig van de hoofdbewoner. Hierover lees je hier meer.

Wanneer geef je de verhuizing aan?

Je kunt ervoor kiezen om de verhuizing vóór of na je verhuizing naar gemeente Den Haag door te geven. Je kunt dit maximaal 4 weken ervoor of uiterlijk 5 dagen na de verhuizing doen. Is je verhuizing nog wat verder weg? Noteer het dan vast in je agenda – zo weet je zeker dat je het niet vergeet. Zeker weten dat je niets anders vergeet? Gebruik dan Sirelo’s checklist voor verhuizen.

Verhuizing doorgeven gemeente Den Haag

Direct je verhuizing doorgeven Den Haag

Wil je direct je verhuizing doorgeven bij de gemeente Den Haag? Je zit hier goed! Klik hieronder op de optie die voor jouw verhuizing geldt:

 • Verhuis je binnen Den Haag? Klik dan HIER.
 • Verhuis je vanuit een andere gemeente naar Den Haag? Klik dan HIER.

Liever schriftelijk je verhuizing doorgeven?

Wanneer je er de voorkeur aan geeft om schriftelijk je verhuizing door te geven bij de gemeente Den Haag, dan kun je hier het verhuisformulier printen en deze opsturen naar:

Gemeente Den Haag
Publiekszaken
Postbus 12620
2500 DL Den Haag

Samen met het verhuisformulier, stuur je ook een kopie van een geldig identiteitsbewijs en een kopie van een bewijs van het nieuwe adres (zoals een koop- of huurcontract) mee.  ✉️

Afspraak maken om verhuizing door te geven

Niet iedereen vindt het prettig om online of schriftelijk een adreswijziging door te geven. Snappen we! 😉 Je kunt je verhuizing bij de gemeente Den Haag gelukkig ook nog steeds persoonlijk komen doorgeven. Dit kan op Stadhuis Spui of op het Stadskantoor Leyweg. Hiervoor moet je wel een afspraak maken.

Een afspraak maken doe je snel en gemakkelijk via deze pagina. Net zoals bij online je inschrijving doorgeven, geldt ook hier dat je een geldig identiteitsbewijs en een bewijs van bewoning dient mee te nemen.

Bevestiging van het doorgeven van de verhuizing

Binnen maximaal 5 werkdagen vanaf de verhuisdatum die je hebt opgegeven, ontvang je een schriftelijk bericht van de gemeente Den Haag. Hiermee ben je dan officieel ingeschreven op je nieuwe adres. Wil je eerder zien of je wijziging al verwerkt is? Dan kun je met je DigID inloggen op MijnDenHaag.

Gefeliciteerd! Je bent officieel inwoner van Den Haag

Nu je officieel inwoner bent van Den Haag, mag dat best even gevierd worden! Daarnaast zijn er een aantal praktische zaken waar je wellicht nog even stil bij moet staan:

 • Je hoeft zelf je verhuizing niet door te geven bij de Belastingdienst, pensioenfondsen, de Sociale Verzekeringsbank en je zorgverzekeraar. Dit doet de gemeente voor je!
 • Ben je verhuisd naar een woning met erfpacht? Dan moet je je verhuizing nog apart doorgeven bij de afdeling Erfpacht. Helaas gebeurt dit niet automatisch. Je kunt dit doen door simpelweg te mailen naar [email protected].
 • In sommige gevallen dien je een huisvestingsvergunning aan te vragen. Dit geldt wanneer je particulier een woning huurt met een huurprijs van € 975,95 of minder.
 • Denk aan het aanvragen van een parkeervergunning of het wijzigen van je parkeervergunning indien je al in Den Haag woonde.
 • Vraag een afvalpas aan.

Meer weten over verhuizen naar Den Haag? Sirelo helpt je graag verder! ⬇️