Verhuizen naar Leeds

Verhuizen naar één van de grootste steden van Engeland? Dan is verhuizen naar Leeds een goede optie. Het is een prachtige stad met een middeleeuws stadhuis en een mooi stadscentrum. Daarnaast is de stad rijk aan theaters, grote open parken, musea en vele historische huizen. Vervelen doe je niet zomaar in Leeds met zijn bruisende nachtleven, immense shopping mall, de talloze culturele evenementen en de vele muziekfestivals en het Yorkshire-platteland, wat naast de deur zit.

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Over Leeds

Leeds ligt in het noorden van Engeland aan de rivier de Aire in Yorkshire. Leeds heeft 751,500 inwoners. De stad stond vroeger bekend om zijn wolindustrie. Vandaag de dag echter, staat de stad bekend als belangrijk centrum voor handel en economie. Ook vind je hier de internationaal befaamde Universiteit van Leeds, dus het onderwijs is goed vertegenwoordigd in deze stad. Leeds is een echte studentenstad. Dit is ook een reden waarom het nachtleven zo bruisend is in Leeds.

Verhuizen naar Leeds

Verhuizen naar Leeds is de laatste jaren steeds populairder geworden, zowel voor de Engelsen als voor expats. Hier zijn verschillende redenen voor te noemen. Zo is de stad goedkoop om in te wonen in vergelijking met andere Engelse steden als Londen of Manchester. Daarnaast zijn er veel banen beschikbaar, wat ook veel hoogopgeleide expats aantrekt. Verder is Leeds een hele groene stad en je bent vanuit het centrum ook zo weer in de countryside.

Als Nederlandse burger, hoef je nu gelukkig geen Engels visum aan te vragen voor een verhuizing naar Leeds. Wel moet je ten allen tijde kunnen aantonen dat je in staat bent om jezelf te kunnen onderhouden gedurende je verblijf.

Werken in Leeds

Leeds heeft de expat veel te bieden als het gaat om de banenmarkt. Vandaag de dag heeft Leeds een snelgroeiende economie. De economie groeit hard en de stad trekt veel nieuwe bedrijven aan. Bekende bedrijven die hun hoofdkantoor hier hebben, zijn onder andere Asda, GhD en de Yorkshire Bank. Zo is Leeds bijvoorbeeld de market leader als het gaat om de dot –com revolutie in Engeland. Een derde van de Britse internetbedrijven zit in deze stad gevestigd.

Belangrijke industrieën in Leeds waar gemakkelijk een baan in te vinden is, zijn:

  • Distributie en logistiek
  • IT en communicatie
  • Marketing en Finance
  • Gezondheid

Huizen in Leeds

Leeds is een dure stad om in te wonen, net als de meeste Engelse steden. Uiteraard kost een huis minder dan in Londen, maar voor onze Nederlandse begrippen blijft het prijzig. Wil je echt in het stadscentrum van Leeds wonen, dan betaal je zeker wel €185.305 of meer. Toch is wonen in het centrum van Leeds helemaal niet zo populair. Populaire wijken om in te wonen zijn Cookridge, Chapel Allerton, Alwoodely en Meanwood. Deze wijken liggen allemaal wat buiten het centrum.

Verhuizing naar Leeds

Gemiddeld kost het huren van een appartement in Leeds rond de €1156 per maand. Zit je wat verder buiten het centrum, dan betaal je zo’n €836 per maand. De huurprijzen liggen misschien vrij hoog voor Nederlandse begrippen, maar je moet het zien in perspectief. In Leeds verdien je doorgaans ook meer dan in Nederland.

Wonen in Leeds

Leeds is een groene stad: parken vind je er overal. Leeds heeft meer dan 4.000 hectare aan parken en groen en daarmee is het een van de groenste steden van Europa. Imagine, wanneer de zon schijnt en de temperatuur is aangenaam. Dan is er geen betere plaats dan in een park in Leeds. Voor de kunstliefhebber is er goed nieuws: de meeste musea in Leeds zijn toegankelijk en gratis voor iedereen. Bekende musea zijn de Royal Armouries (historische wapens), Henry Moore Institute en het Leeds City Museum.

Het voordeel van Leeds is, dat je ook gelijk op het platteland zit. Ben je de drukte even helemaal zat of heb je gewoon een dagje vrij? Dan kun je een bezoekje brengen aan het geweldige platteland van Yorkshire. Je vindt hier kleine, pittoreske dorpjes en natuurlijk prachtige natuur met groene glooiende heuvels. De stad Leeds is een van de weinige buitenlandse steden waar ook veel gefietst wordt. Leeds is wel het Amsterdam van Engeland, als het gaat om fietsen. Je fiets kun je dus zeker meenemen met een verhuizing naar Londen.

Ben jij enthousiast geworden voor een verhuizing naar Leeds? Aarzel dan niet langer en vul hier vrijblijvend het formulier in voor gratis offertes voor een verhuizing.