Verhuizen naar Londen

Londen is een populaire bestemming voor expats. Ben je ook geïnteresseerd in verhuizen naar Londen? Vind hier alles over de verhuiskosten, tips, een checklist en nog meer zaken die relevant zijn voor een verhuizing naar Londen. Ook kun je op de pagina verhuisbedrijven vinden naar Londen, die je ook kunt vergelijken door 5 gratis offertes aan te vragen. De volgende informatie kun je op deze pagina vinden:

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Verhuizen naar Londen

Verhuizen naar Londen betekent dat je verhuist naar een van de belangrijkste steden van de wereld. De stad slaapt nooit en biedt non-stop mogelijkheden voor de inwoners. Het is wel een hele dure stad in vergelijking tot andere grote steden in Europa. De huizenprijzen in de hoofdstad zijn in de afgelopen jaren alleen maar gestegen. De enorme vraag naar huizen jaagt de prijzen omhoog. Ook het verbod op hoogbouw in de stad (om het uitzicht op monumenten te beschermen) en de beschermde groene omgeving om de stad heen, maken het moeilijk om nieuwe gebouwen neer te zetten.

Kosten verhuizen naar Londen

De gemiddelde kosten voor een verhuizing naar Engeland bedraagt tussen de €2.100 en €5.000. Londen ligt niet erg ver weg, maar toch liggen de gemiddelde kosten al gauw tussen de €3.000 en €4.000 euro. De volgende factoren hebben invloed op deze prijs:

 • Omvang van je inboedel;
 • Type vervoer (schip, vliegtuig..);
 • Urgentie van je verhuizing;
 • Verzekeringen;
 • Aanvullende diensten.

Wil je meer weten over internationaal verhuizen? Lees dan verder op Sirelo!

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Wonen in Londen

Zoals je waarschijnlijk wel weet, is het leven in Londen een stuk duurder dan in veel grote steden. Wanneer je verhuist naar deze stad kies je voor hogere uitgaven aan huur, dagelijkse kosten en huizenprijzen. Het is dus belangrijk dat je hier alleen maar heen verhuist als je zeker weet dat je genoeg geld gaat verdienen tijdens je nieuwe avontuur. Wanneer je hier eenmaal zeker van bent, is verhuizen naar Londen één van de beste keuzes. Wanneer je er woont is het er druk, snel en staat het leven staat er nooit stil. Maar wanneer je eenmaal gewend bent geraakt aan de overvolle metro’s, haastige werknemers en de platte biertjes kun je gaan genieten van de stad.

Kosten levensonderhoud in Londen

Natuurlijk wil je een inzicht krijgen in de gemiddelde kosten die je kwijt bent in het dagelijkse leven. Om een vergelijking te maken, hebben we de kosten van verschillende dagelijkse zaken in Londen en Amsterdam naast elkaar gezet:

Dagelijkse boodschappenAmsterdamLonden
Melk 1 l€0,96€1,07
Brood 500 g€1,52€1,20
Rijst 1 kg€1,96€1,61
Kaas 1 kg€9,61€7,57
Kip 1 kg€8,20€7,92
Appels 1 kg€2,47€2,36
Aardappels 1 kg€1,70€1,45
Fles wijn€7,00€9,55

De dagelijkse boodschappen in Londen zijn gemiddeld 2% goedkoper dan in Amsterdam. Er zijn echter wel een hoop andere zaken die meegenomen moeten worden in de uiteindelijke maandelijkse kosten, zoals je kunt zien in de tabel hieronder:

ProductAmsterdamLonden
Kaartje OV€2,90€2,98
Maand abonnement OV€90,00€155,20
Benzine 1 l€1,55€1,39
Maandelijkse kosten appartement€144,31€177,55
Sportschool abonnement maand€29,25€55,27

Natuurlijk moet je vaak nog maandelijks je huur betalen, waar je wel een opmerkelijk verschil zult gaan zien in vergelijking met Amsterdam:

WoningAmsterdamLonden
Appartement 1 slaapkamer centrum€1.359,17€1.999,65
Appartement 1 slaapkamer buiten centrum€1.037,96€1.381,42
Appartement 3 slaapkamers centrum€2.291,86€3.686,67
Appartement 3 slaapkamers buiten centrum€1.540,95€2.345,76

Emigreren naar Londen

Vervoer in Londen

Londen is natuurlijk hét knooppunt van Engeland! De stad heeft een uitgebreid netwerk aan vervoersmogelijkheden. Het metronetwerk is hiervan wel het bekendste. Het netwerk is het oudste van de hele wereld, al geopend in 1863. Er is goed nieuws: sinds augustus 2016 rijden er ook nachtmetro’s. Zo hoef je dus niet bang te zijn dat je na 12 uur ’s nachts de taxi moet nemen. Naast een goedwerkend metrostelsel, heeft Londen ook een uitgebreid netwerk aan bussen, trams en treinen. De rode bussen zijn authentiek voor Londen, het typeert de stad. Verder zijn er een aantal belangrijke luchthavens in Londen, zoals Heathrow, één van de drukstbezochte vliegvelden van de wereld.

London Underground
Voor langere afstanden is de metro de meest efficiënte manier van reizen. De metro is goedkoop en snel, maar dit maakt het wel populair. Het kan erg druk zijn in de metro, vooral tijdens de spits. Wil je weten welke lijn je nodig hebt? Hier heb je alvast de plattegrond voor de metro.

London Overground
Deze lijn rijdt verder dan binnen de stad, je kunt namelijk ook naar de buitenwijken reizen. Het is mogelijk om op veel stations over te stappen op de Underground.

Bussen
In London vind je meer dan 700 routes die deel uitmaken van het enorme busnetwerk in Londen. Op de bushaltes kun je eenvoudig vinden welke lijn je moet nemen.

DLR
Daarnaast kun je ook nog het spoornetwerk gebruiken met de Docklands Light Railway. De DLR is alleen bereikbaar door via poortjes naar binnen te gaan, zodat het erg veilig is.

Werken in Londen

De expat gemeenschap in Londen is één van de grootste ter wereld. Naar verluidt, wonen ongeveer 20.000 Nederlandse expat in de hoofdstad van Engeland. Dit zijn voornamelijk mensen die in de financiën werken. De meeste expats die verhuizen naar de stad kiezen ervoor om niet in centrum te wonen. Londen is een van de drukste steden van Europa. Niet alleen het aantal inwoners zorgt hier voor, maar ook de bedrijvigheid. Door de internationale uitstraling en de grote hoeveelheden zakelijke bezoekers is Londen non-stop in beweging. Er zijn altijd mogelijkheden om actief te zijn, maar ook tot rust te komen. De buitenwijken en de omliggende natuur bieden een welkome afwisseling voor de hectiek in de stad.

Werkcultuur

In Londen kun je de werkcultuur het beste typeren met de slogan ‘work hard, play hard‘. Er is veel hiërarchie in de Britse zakenwereld, zeker bij grote internationale bedrijven en de meeste banken. Voor Nederlanders zijn er overigens geen beperkingen wat betreft visa. Londen heeft in het algemeen veel werk te bieden, dus je kunt je partner meenemen naar de Engelse stad om die Engelse thee niet alleen te hoeven drinken!

Tips Verhuizen naar Londen

Om je reis zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben wij nog wat tips verzameld voor jou.

 • Zoek een woning via Rightmove of Zoopla;
 • Huren zijn erg hoog, daarom is het gebruikelijk om een woning te delen;
 • Wanneer je een wijk hebt gevonden om te wonen, check eerst even of deze wel veilig is;
 • In een grote stad als Londen kun je je snel alleen voelen, zorg voor contacten via je werk of de sportschool;
 • Zorg bij aankomst voor genoeg losgeld, aangezien het een tijd duurt voor je bankrekening beschikbaar is;
 • Om kosten te besparen op het openbaar vervoer, kun je een Oyster card aanschaffen.

Offertes Verhuisbedrijven

Geïnteresseerd in verhuizen naar Londen en wil je een meer precieze prijsindicatie? Vraag dan nu gratis offertes aan via ons offerteformulier en bespaar tot 40% op je verhuiskosten. Na aanvraag kun je tot wel 5 verhuisbedrijven vergelijken!