Verhuizen naar Marseille

Een levendige stad, gelegen aan het strand: dan hebben we het over de zonnigste stad van Frankijk, Marseille. Veel expats hebben de stad ook ontdekt. Tegenwoordig is Marseille een mix van allerlei culturen. Met name de Afrikaanse, Portugese, Italiaanse en Spaanse cultuur zijn sterk vertegenwoordigd. Ben jij de volgende expat die gaat verhuizen naar Marseille?

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Marseille, gelegen in het departement Bouces du Rhône is de oudste stad van Frankrijk. Met 850.600 inwoners is het de grootste stad van Frankrijk, na Parijs. De stad heeft tevens de grootste haven van Frankrijk en is een belangrijk knooppunt van economische activiteiten. Wanneer je gewend bent aan het Nederlandse klimaat, zal je aangenaam verrast zijn door het weer in Marseille. De stad heeft een mediterraan klimaat met hete zomers en milde winters. Ook leuk voor de zonaanbidder: de stad heeft de meeste zonuren van alle Franse steden!

Verhuizen naar Marseille

Een verhuizing naar Marseille hoeft niet eens zo moeilijk te zijn. Frankrijk ligt in de Europese Unie en is daarnaast een Schengeland. Een Frans visum aanvragen in een overbodige zaak voor een verhuizing naar Frankrijk. Wel valt het aan te raden om een verblijfsvergunning aan te raden bij de vreemdelingenpolitie, het stadhuis of de gemeente waar je woonplaats onder valt.

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Werken in Marseille

Marseille is het knooppunt van economische activiteiten, want het is de nummer 1 havenstad van Frankrijk! Dit betekent dat er veel banen beschikbaar zijn in de internationale handel en industrie. Daarnaast is Marseille ook de leader van de R&D industrie aan het worden. De Marseille Aix Université draagt hier veel aan bij, omdat de universiteit allerlei projecten heeft in de technologische sector.

Daarnaast zijn er veel grote multinationale ondernemingen gevestigd in Marseille. De bekendste hiervan zijn wel Pernod-Richard, Catering International & Services en CMA CGM. Het werkloosheidspercentage bedraagt 12 procent dit jaar. Dit is dus gemiddeld hoger dan de gemiddelde werkloosheidsgraad in Frankrijk. Echter, dit hoeft totaal geen probleem te zijn voor hoogopgeleiden die op zoek zijn naar banen binnen de technologische, financiële of R&D sector. Daar liggen de banen namelijk voor het oprapen, omdat er veel vraag naar high skilled workers is. Wanneer je op zoek bent naar een baan in Marseille, valt het aan te raden om eerst een goed mondje Frans te kunnen spreken. Dit zal de kans op een baan in Marseille zeker vergroten!

Huizen in Marseille

Een verhuizing naar Marseille betekent ook dat je huisvesting in Marseille moet zoeken. Gelukkig is Marseille lang niet zo duur als Parijs. Huren in Marseille is 15 procent goedkoper dan in Nice en zelfs 30 procent goedkoper dan in Parijs! De gemiddelde prijs voor het huren van een 1 kamperappartement in het centrum is ongeveer 530 euro per maand. Wanneer je een 3 kamperappartement huurt in het centrum van Marseille, kost je dit ongeveer 1100 per maand. Uiteraard zijn appartementen goedkoper, wanneer je verder weg van het centrum zit. In Marseille is dit niet anders. Gemiddeld betaal je voor een 3 kamperappartement buiten het centrum zo’n 950 euro per maand. Ook wanneer je een huis wilt kopen in Marseille, ben je goedkoper uit dan in de meeste Franse steden als Nice en Aix-en-Provence. De gemiddelde prijs voor een vierkante meter in het centrum van Marseille is ongeveer 3000 euro.

Verhuizen naar Marseille

Leven in Marseille

Het openbaar vervoer in Marseille is goed geregeld. De stad heeft een goed ontwikkeld transportnetwerk. Dit wordt geregeld door de RTM, het lokale transportnetwerk van Marseille. Het openbaar vervoer bestaat uit twee metrolijnen, twee tramlijnen en 79 buslijnen. Ook is het niet ongewoon om je fiets te gebruiken in deze stad.

Universiteiten

De grootste en belangrijkste universiteit van alle Franse universiteiten staat in Marseille, de Aix Marseille Université. Zoals je hebt kunnen lezen, heeft deze universiteit een sterk gespecialiseerde R&D afdeling. Daarnaast hebben vele Nobelprijs Winnaars en andere belangrijke alumni hier gestudeerd.

Marseille maakt je vrolijk! Het weer, de prachtige oude gebouwen, de rijkheid aan cultuur die de stad uitstraalt: zomaar een greep uit de vele redenen waarom je zou kunnen verhuizen naar Marseille. Zie jij jezelf hier al zitten op een terrasje, genietend van een briesje aan de Middellandse Zee? Dan kun je er verzekerd van zijn dat je op je plek bent in Marseille.