Verhuizen naar Parijs

Heb je besloten om te verhuizen naar Parijs, de stad van de liefde? Voor de beste voorbereiding voor je verhuizing hebben wij informatie verzameld die je nodig hebt. We hebben informatie over de geschatte verhuiskosten, tips, een checklist, informatie over het openbaar vervoer en nog veel meer voor je beschikbaar. Hieronder vind je een overzicht wat je kunt vinden op deze pagina:

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Verhuizen naar Parijs

Verhuizen naar Parijs betekent verhuizen naar een magische stad waar artiesten, professionals, zakenlieden en modegoden samen zorgen voor een levendige stad. De idyllische stad met zijn romantische uitstraling is in trek bij expats. Het idee dat je in een stad gaat wonen, genaamd de ‘stad van de liefde’, waar romantiek en cultuur overal om je heen zijn, trekt veel mensen aan.

Internationale smeltkroes

De stad is opgebouwd op het kruispunt van verschillende handelsroutes. De fantastische infrastructuur maakt van de stad een internationale smeltkroes. Met meer dan 15 miljoen buitenlandse toeristen per jaar is de stad een van de meest bezochte plekken ter wereld. Verhuizen naar Parijs is dus niet alleen interessant om met de typische Parijzenaren in contact te komen, maar ook met een breed internationaal publiek.

Banenmarkt in Parijs

De stad is niet alleen populair onder expats, maar ook onder bedrijven. Veel grote bedrijven zijn er gevestigd, met een hoog aantal beschikbare banen. Voor mensen die Frans spreken en internationale ervaring hebben op werkgebied, liggen de banen voor het oprapen. Voor de gelukszoekers die de taal nog niet machtig zijn, is het goed om van te voren te kijken naar een baan. De werkloosheid in Parijs is de afgelopen jaren gestegen naar een hoogtepunt. Het aantal banen in de toeristische sector neemt wel toe, mede door de populariteit van de stad. De beroemde Franse werkweek van 35 uur is ook aantrekkelijk voor veel mensen. Een werkvergunning is niet nodig wanneer je vanuit Nederland verhuist, aangezien het allebei EU-landen zijn.

Verhuizen naar Parijs is dus populair onder expats. Echter, het is wel van belang om rekening te houden met de slechte banenmarkt onder niet-Frans sprekende mensen.

Kosten verhuizen naar Parijs

De gemiddelde kosten voor een verhuizing naar Frankrijk liggen tussen de €3.500 €5.500. Dit gemiddelde ligt redelijk hoog, aangezien Frankrijk een groot land is. Parijs ligt op ongeveer 4 uur van Nederland, waardoor de afstand een stuk korter is dan bijvoorbeeld Lyon of Marseille. Hierdoor liggen de gemiddelde kosten voor een verhuizing naar Parijs een stukje lager, namelijk rond de €2.800 en €4.000. De meeste kosten zijn afkomstig van de grootte van het inboedel, wat de grote verschillen verklaart. In de volgende tabel zie je de geschatte kosten voor een verhuizing van een bepaald huishouden:

InboedelGeschatte Kosten
Studio€2.500
1 kamer appartement€3.200
3 kamer appartement€3.800
4 kamer woning€4.300
Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Leven in Parijs

Het leven in Parijs is levendig en druk. Verdeeld in 20 districten is de stad gemakkelijk te bereiken. Arrondissement 1 tot en met 11 is het centrum, 12 tot en met 20 vormen de tweede ring. Door de uitstekende verbindingen tussen de verschillende stukken van de stad is het mogelijk om woon- en werkverkeer te combineren. We hebben voor jou een paar wijken geselecteerd waar het aantrekkelijk is om te gaan wonen:

Temple en Hôtel de Ville
Wanneer je echt in hartje Parijs wilt wonen, moet je gaan zoeken in het 3e en 4e arrondissement. Je vind hier drukke straten en een bruisend nachtleven, en het is dichtbij het Louvre! Het is wel een dure wijk, reken maar €1.800 huur per maand voor een kleine studio. Het is niet aangeraden om een auto te nemen in deze buurt, aangezien het parkeren hier erg duur is. Het is natuurlijk mogelijk wanneer het appartementen complex hiervoor de mogelijkheid heeft, maar je kunt altijd nog het openbaar vervoer pakken.

Panthéon 
Ben je een student of wil je tussen de jonge mensen wonen, kun je kiezen voor het 5e arrondissement. Je vindt hier veel scholen, zoals de Sarbonne. De woonprijzen zijn hier redelijk duur, maar niet overdreven. Je kunt rekenen op ongeveer €1.500 huur per maand voor een 2 slaapkamer appartement. Wanneer je een appartement deelt ben je redelijk voordelig kwijt en zit je toch redelijk in het centrum! Ook hier is een auto onhandig, maar in principe is alles op loopafstand te doen en desnoods met de metro.

Saint Laurent en Popincourt
Kom je naar Parijs om kennis te maken met andere culturen en nationaliteiten? In het 10e en 11e arrondissement vind je veel woningen tegen redelijke prijzen, wat veel buitenlanders aantrekt. Ook heeft het een populair uitgaansgebied, de Oberkampf. In deze wijken is het ook relatief lastig om een auto te hebben met kleine smalle straatjes. Je kunt in deze arronidissementen tussen de €1.400 en €2.000 een 2 slaapkamer appartement huren.

Buttes-Chaumont en Ménilmontant 
In deze twee wijken, in het 19e en 20e arrondissement zit je een stuk verder van het centrum. Je vind hier vooral de werkende middenklasse en ook veel andere nationaliteiten. De huren zijn hier een stuk lager, tussen de €1.400 en €1.800 per maand, en vaak zijn de gebouwen ook moderner. Auto’s zijn hier makkelijker om te hebben, grote doorgaande wegen zijn in de buurt en er is genoeg parkeerruimte. Het is echter wel een drukke wijk met veel barretjes en restaurants.

Palais-Bourbon
Iets meer geschikt voor families is het 7e arrondissement. Het is een dure buurt aangezien het vlakbij het centrum ligt, prijzen per maand liggen rond de €2.000. in deze buurt is het ook lastig om te parkeren, het is redelijk druk met veel appartementencomplexen. Qua recreatie zit je hier wel goed, er zijn veel parken en bezienswaardigheden in de buurt.

Gobelins
Houd je van de natuur maar wil je toch in Parijs wonen? Kijk dan naar het 13e arrondissement, die ook nog redelijk goedkoop is! Je vindt hier kantoren, appartementencomplexen en ook China Town Parijs. De huurprijzen per maand liggen tussen €1.200 en €1.700 voor een ruim appartement.

Handige websites

Wil je via internet een woning zoeken? Wij raden de volgende websites aan:

Emigreren naar Parijs

Kosten levensonderhoud Parijs

Het leven in Parijs is heel duur in vergelijking tot de rest van Frankrijk. Hoewel de prijzen in het land gemiddeld lager zijn dan die in Nederland, is dit in Parijs zeker niet het geval. Zowel de kosten voor een huis, als de kosten voor het dagelijkse leven zijn hoog. Omdat het zo in trek is, zijn er voor elk aantrekkelijk appartement of huis veel mensen die het willen kopen of huren. Het vinden van de juiste woning kan dan ook even duren. Echter, wanneer je het niet erg vindt om een stukje buiten het centrum te wonen of in de omliggende plaatsen, is het geen probleem om een woning te vinden. Meer inzicht krijgen in de kosten voor levensonderhoud? Zie de volgende tabel:

ProductenKosten
Maaltijd restaurant€13,75
Cappuccino€3,52
Melk 1 l€1,05
Brood 500 g€1,40
Appels 1 kg€2,44
Aardappels 1 kg€1,68
Fles wijn€6,00
Bier flesje 0,5 l€1,77
Kaartje OV€1,90
Maandlasten appartement€161,51
Sportschool abonnement€49,36

In de tabel hieronder kun je de vergelijking maken met andere Franse steden zoals Marseille en Lyon:

Scores per stad
Prijzen per stad
PlaatsKwaliteit levenKoopkrachtVeiligheidGezondheidszorgLevenskostenVervuiling
Lyon655467655748
Marseille665847664666
Parijs565756566368

Openbaar Vervoer in Parijs

Om in Parijs van A naar B te komen, is de meest handige manier via het openbaar vervoer. Het is vaak onmogelijk om je met een auto door de binnestad heen te manouvreren, en dan nog niet te spreken over de parkeergelegenheden. Gelukkig beschikt Parijs over een uitstekend netwerk van metro’s/RER, bussen en trams. Daarnaast kun je natuurlijk ook altijd de taxi pakken! Handige informatie over het openbaar in Parijs kun je vinden op de website van RATP.

Het meest gebruikte vervoersmiddel in Parijs is de metro en de RER. De metro focust zich op de stad, terwijl de RER door de regio rijdt. In het metro station kun je een kaartje kopen, waarmee je door de poortjes kan. Bewaar dit kaartje, anders is het niet mogelijk om bij het aankomst station naar buiten te gaan.

Natuurlijk kun je ook de bus pakken in Parijs. Deze kunnen erg oncomfortabel zijn in de bus, maar overdag is het een prima vervoersmiddel. Je kunt een kaartje bij de buschauffeur kopen, of een abonnement nemen.

Tips verhuizen naar Parijs

Voordat je gaat verhuizen naar Parijs, geven wij je nog een paar tips mee die nuttig zijn voor het dagelijks leven:

  • Schaf een Navigo kaart aan, een soort abonnement wat het OV voordelig maakt;
  • Start vroeg met het zoeken van een appartement, aangezien dit erg lastig is;
  • Leer Frans, anders ga je het niet leuk vinden in Parijs en het vinden van een baan is haast onmogelijk;
  • Als vrouw, let op je kledingstijl. Het is not done om in een kort jurkje te lopen met flink wat make-up op;
  • Kopieer alle belangrijke documenten meerdere keren, Fransen houden van papierwerk;
  • Vergelijk tot 5 verhuisbedrijven om te besparen op je verhuiskosten!

Verhuisbedrijven naar Parijs

Je kunt in Nederland verschillende verhuisbedrijven vinden die ervaring hebben in het verhuizen van inboedels naar Parijs. Vul nu het offerte formulier in en vergelijk tot wel 5 verhuisbedrijven.