Verhuizen naar Barcelona

Heb je besloten om te gaan verhuizen naar Barcelona? Op deze pagina vind je alles over verhuizen naar Barcelona, zoals de verhuiskosten, een checklist, waar je moet gaan wonen en de kosten van levensonderhoud.

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Verhuizen naar Barcelona

Bij een verhuizing naar Barcelona komt het één en ander kijken. Spanje ligt gelukkig in de Europese Unie. Dit maakt het emigratieproces een stuk gemakkelijker. Zo is het het aanvragen van een officiële verblijfsvergunning in 2003 afgeschaft. Je dient je nog wel in te schrijven. Daarnaast is een verblijfsvergunning voor Nederlanders nog wel verplicht wanneer zij bijvoorbeeld hun pensioen vanuit Nederland willen blijven ontvangen. Wanneer je een verblijfsvergunning aan dient te vragen, moet je ook een fiscaal nummer (N.I.E.) aanvragen. Dit nummer is voor iedereen erg handig, want bij het openen van je bankrekening of het aanvragen van een hypotheek voor een woning wordt dit fiscaal nummer altijd gevraagd.

Van de Spaanse autoriteiten is algemeen bekend dat het regelen van je vergunning vrij gemakkelijk gaat. Het Oficina de Extranjeros kent lange rijen, dus ga vroeg en neem iets mee om niet verveeld te raken. Je gaat hierheen bij het aanvragen van je fiscaal nummer of een vergunning. Zorg dat je een paspoort meeneemt en ook beschikt over pasfoto’s.

Verhuizing naar Barcelona

Verhuiskosten Barcelona

Een verhuizing naar Spanje ligt gemiddeld tussen de €2.500 en €5.500, de kosten voor een verhuizing naar Barcelona liggen ongeveer tussen de €2.000 en €4.000 euro, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van inboedel, afstand, extra services en verzekeringen. Aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend, vraag een offerte aan voor een precieze prijsindicatie. Ben je van plan om je hele inboedel mee te nemen of maar een paar dozen? Dit kan een groot verschil maken in de uiteindelijke verhuiskosten. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde kosten voor een verhuizing per aantal m³:

Aantal m³Gemiddelde kosten
0 – 4 m³vanaf €2.000
5 – 11m³vanaf €2.800
12+ m³vanaf €3.800
Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Wonen in Barcelona

Barcelona is een stad waar mensen van diverse achtergronden samenkomen. Studenten maar ook gepensioneerden zoeken hun heil in het bruisende leven van de Catalaanse stad. Wanneer je gaat verhuizen naar Barcelona, weet je dat je terecht komt in een stad met lekker eten, mooi weer en prachtige architectuur. De Barcelonezen zijn bovendien zeer goed gestemd. Naast de lokale bevolking vind je ook genoeg expats in Barcelona: er zijn ongeveer 6.000 Nederlanders en 2.500 Belgen te vinden. Er zijn veel verschillende wijken in Barcelona waar je je kunt gaan settelen, en wij hebben er een paar voor jou uitgezocht!

verhuizen naar barcelona

Ciutat Vella
De oude stad in het Catalaans is “Ciutat Vella,” het bruisende stadscentrum van Barcelona. Smalle straatjes, intieme pleinen en een hoop restaurants en winkels vind je in deze wijk in de stad. Bekende bezienswaardigheden als de Catedral de Barcelona en het prachtige zandstrand van La Barceloneta.

L’Eixample
In deze wijk vind je vooral veel appartementencomplexen, aangezien deze stad gebouwd is om de stad uit te breiden. Je vindt hier vooral de rijkere middenklasse, maar het is ook populair onder families en soms studenten. Ook dit is een populair stukje Barcelona voor mensen, je vind naast veel winkels en restaurants de Sagrada Familia en de universiteit.

Gràcia 
In Gràcia vind je eigenlijk een dorpje in de grote stad. Gràcia was eerst een klein dorpje, maar werd door de groei van Barcelona opgenomen in de stad. Het is een geliefde wijk om te gaan wonen, maar dat zul je ook merken aan de gemiddelde huizenprijzen in dit deel van de stad.

Sarrià-Sant Gervasi
Wil je wonen in het luxere deel van de stad? Dan ben je in deze wijk op zijn plek. Het is wel de duurste wijk in Barcelona, dus let op je budget als je hier gaat zoeken naar een onderkomen.

Les Corts
Voetballiefhebbers zullen zich al snel richten op de wijk Les Corts, waar het beroemde station van F.C. Je vindt hier veel appartementencomplexen en parken, en ook een aantal faculiteiten van de universiteit van Barcelona. Het is een betaalbare wijk, waardoor het aantrekkelijk is voor expats en studenten.

Woningen in Barcelona

Barcelona is een populaire stad, toch is het niet heel lastig om een woning te vinden. Hoewel het een dure stad is in vergelijking, is het een stuk goedkoper dan hier in Amsterdam of Rotterdam. De gemiddelde huurprijzen zie je hier:

AppartementGemiddelde kosten per maand
1 kamer appartement centrum€784,89
1 kamer appartement buiten centrum€583,75
3 kamer appartement centrum€1.311,03
3 kamer appartement buiten centrum€912,21

De gemiddelde kosten om een woning te kopen zijn erg uiteenlopend, maar we hebben wel de prijs per m³ voor je opgezocht. In het centrum betaal je per m³ €4.267,64 buiten het centrum is dit €2.777,50 per m³. Handige websites om een woning te vinden zijn:

Verhuizen naar Barcelona

Kosten levensonderhoud in Barcelona

Om een beeld te krijgen van de gemiddelde kosten voor het dagelijks leven hebben we hieronder een overzicht gemaakt:

ProductPrijs
Maaltijd in restaurant€10,90
Cappuccino€1,72
Melk 1 liter€0,79
Brood 500 gram€1,21
Rijst 1 kilogram€0,95
Eieren 12 stuks€1,90
Appels 1 kilo€1,74
Tomaten 1 kilo€1,76
Aardappels 1 kilo€1,09
Wijn fles€5,00
Bier 0,5 liter€0.98

Openbaar vervoer in Barcelona

Goedkoop en efficiënt, zo is het openbaar vervoer in Barcelona te noemen. Vooral in vergelijking met Nederland is een ritje met de bus, metro en tram een stuk voordeliger. De metro en bus hanteren een zelfde systeem, waardoor de kaartjes voor beiden geldig zijn inclusief overstappen. Een overzicht van de prijzen vind je hieronder:

ProductOmschrijvingPrijzen
Enkel kaartje zone 1Enkel kaartje binnen zone 1 voor metro en bus€2,15
Enkel kaartje vliegveldVan/naar vliegveld van/naar zone 1€4,50
10-rittenkaart10 ritten op 1 kaart, zone 1€9,95
50/30-rittenkaart50 ritten voor 30 dagen€42,50
MaandabonnementOngelimiteerd reizen binnen zone 1 gedurende een maand€52,75
3 maanden abonnement90 dagen ongelimiteerd reizen€142,-
70/30-rittenkaart70 ritten voor 30 dagen€59,50

verhuizen naar barcelona

Werken in Barcelona

Je zou denken dat een havenstad veel mogelijkheden met zich meebrengt als het gaat om werkgelegenheid. Verhuizen naar Barcelona geeft je voldoende mogelijkheden om aan het werk te geraken. Wanneer je vanuit een EU-land naar Spanje verhuist, hoef je alleen je NIE-nummer bij de hand te hebben. Advertenties kun je vinden in winkels en bars. In Barcelona gaan veel verhalen over openstaande posities van mond tot mond. Daarom is netwerken van groot belang voor het vinden van een baan.

Zonder een goede tip om een baan te vinden hoef je natuurlijk niet te verhuizen naar Barcelona. Het (gedeeltelijk) beheersen van de Spaanse of zelfs Catalaanse taal laat je kansen op een positieve indruk tijdens het sollicitatiegesprek significant toenemen. Daarnaast is kennis van de Engelse taal heel belangrijk, zeker wanneer je geen Spaans spreekt. De toeristenindustrie in Barcelona en omstreken is in ieder geval zeer groot, dus hier maak je als Nederlander vaak veel aanspraak op het vinden van een baan. Zo zie je wel eens dat Nederlandse jongeren tijdens hun zomervakantie op een Spaanse camping werken.

Checklist verhuizen naar Barcelona

  • Zorg ervoor dat je uitgeschreven bent bij je Nederlandse gemeente;
  • Maak van alle belangrijke papieren meerdere kopieën;
  • Bij aankomst kan je een telefoonabonnement kiezen bij bijvoorbeeld Movistar, Vodafone of Yoigo;
  • Regel een Spaanse bankrekening bij La Caixa, Banco Santander of BBVA;
  • Leer Spaans/Catalaans, de meeste mensen spreken weinig tot geen Engels;
  • Ga voordat je iets huurt altijd op bezichtiging;
  • Vergelijk internationale verhuisbedrijven om te besparen op je verhuiskosten.

Verhuisbedrijven naar Barcelona

Als je al zeker bent van je verhuizing naar Barcelona, is het proces vanaf nu heel simpel. De logische stap die je nu maakt is het vergelijken van verhuisbedrijven in Barcelona. Vul ons formulier in en ontvang 5 gratis verhuisoffertes!