12 redenen waarom jij nu moet verhuizen naar Frankrijk

Niet voor niks is Frankrijk de meest populaire vakantiebestemming van de hele wereld. Ook voor Nederlanders is Frankrijk een enorm populaire bestemming. Al jaren staat Frankrijk op nummer 1 en tegenwoordig is het ook zo dat mensen steeds vaker verhuizen naar Frankrijk. Heb jij ook het gevoel dat je in Frankrijk veel beter tot je recht komt dan in Nederland? Lees dan hieronder 12 redenen waarom jij van Nederland naar Frankrijk moet verhuizen, wellicht herken jij jezelf erin!

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

1. Je bent een echte wijn addict

12 redenen waarom je nu naar Frankrijk moet verhuizen

Frankrijk is het meest toonaangevende wijnland. Nergens in de wereld is een land zo geschikt voor wijnproductie als in Frankrijk. De Franse wijn heeft geweldige kwaliteit. Misschien ook leuk om te weten: sinds 1 juni is er een pretpark speciaal over wijn opgezet in Frankrijk (La cité du Vin). Je leert er heel veel over de Franse wijnproductie en je kan er veel wijn drinken (ook niet oninteressant).

2. De Franse baquette en croissant zijn veel lekkerder dan het saaie Nederlandse brood

12 redenen waarom jij nu moet verhuizen naar Frankrijk

Ben je die saaie boterhammen en kaas ook zo beu? Tijd om naar Frankrijk te verhuizen! In Frankrijk doen ze niet aan die onzin! Daar hebben ze natuurlijk de baguettes die ze rijkelijk beleggen met van alles en nog wat. En je hebt er de croissants die dagelijks op het menu staan. Veel beter dan ons saaie brood, toch?

3. In Nederland kun je niet én op skivakantie én op zonvakantie

berg-frankrijk

Het klimaat in Frankrijk is heel veelzijdig. Als je alle vier de seizoenen mee wilt maken in één land, kun je gerust naar Frankrijk gaan. Skiën op de besneeuwde pistes in de Pyreneeën?  C’est possible. Chillen aan een strand met een cocktail in de hand? Pas de problème. Genieten van de vogels en de bloemen tussen de glooiende heuvels in de Bourgogne? Bien sûr. Je hoeft niet meer op vakantie naar een ander land, France got it all!

4. In Frankrijk kun je chagrijnig zijn en mensen afsnauwen zonder dat mensen het erg vinden

12 redenen waarom jij nu moet verhuizen naar Frankrijk

In Nederland wordt je altijd meewarig, angstig of met medelijden aangekeken als je een ever resting bitchy face hebt. In Frankrijk is het eerder vreemd als je altijd met een big smile rondloopt. Heb je je dag niet in Frankrijk, voel je niet teveel om je frustraties te uiten en iedereen af te katten die je tegenkomt in je nabije omgeving. De Fransen doen daar niet moeilijk over.

5. De finish van de Tour de France is gewoon in je eigen land

12 redenen waarom jij nu moet verhuizen naar Frankrijk

Geen stress meer of je wel een hotel kunt boeken in Parijs of omgeving. Nee, wanneer je in Frankrijk woont, is het een kwestie van een treintje pakken richting Parijs. Of nog beter: als je inwoner bent in Parijs loop of fiets je gewoon even naar de Arc de Triomphe. Vanuit daar maak je de finish van de Tour de France mee, zonder je ergens druk over te maken.

6. Als je een echte wegpiraat bent, zal je het geweldig vinden op de Franse wegen

12 redenen waarom jij nu moet verhuizen naar Frankrijk

Vind jij ook dat ze in Nederland veel te weinig gas geven en te weinig gebruik maken van de claxon? In Frankrijk worden het gaspedaal en de claxon wel goed gebruikt, precies zoals het hoort. In Frankrijk rijden de automobilisten gerust 140 kilometer per uur. Sterker nog: wanneer je op het wegdek zit in Frankrijk, waan je je soms bijna op het raceparcours; jij voelt je de coureur.

 7. Er wordt niet van je verwacht dat je Engels praat

12 redenen waarom jij nu moet verhuizen naar Frankrijk

Altijd al moeite gehad met de Engelse taal? In Nederland ben je dan onbegrepen, maar in Frankrijk is het the other way around. ‘Sorry, I don’t speak English’ weet je nog net te zeggen in het Engels. Ondertussen denk je: sorry, not sorry.

8. Je kan zeker een kwartier te laat komen

Op tijd komen

Het leven in Nederland kan op je zenuwen werken. Je moet altijd op tijd zijn en als je te laat bent, kan het zijn dat mensen de eerste paar uur niet tegen je praten. Zo niet in Frankrijk, een kwartier te laat komen is de normaalste gang van zaken daar!

9. Je kunt suited up gaan, zonder overdressed te zijn

12 redenen waarom jij nu moet verhuizen naar Frankrijk

In Nederland zijn we echt van de comfy kleding en als het even kan, gaan we casual gekleed. De Fransen denken daar anders over en voor hen ben je nooit zomaar overdressed. Een jurkje en een hakje of jasje dasje is meer dan normaal. Niet gek als je bedenkt dat de Queen of Mode, Coco Chanel, hier vandaan komt.

10. Er is kunst, veel kunst

12 redenen waarom jij nu moet verhuizen naar Frankrijk

In Frankrijk heb je niet genoeg aan een mensenleven om alle kunstschatten, opgeborgen in musea en ateliers, te bezoeken. Alleen al in Parijs is zo bizar veel kunst opgeslagen, het is er een Walhalla voor de kunstliefhebber.

 11. De cheesehead kan zich hier uitleven

12 redenen waarom jij nu moet verhuizen naar Frankrijk

De Nederlandse Goudse kaas is heerlijk, maar het kaasassortiment in Frankrijk is nog veel uitgebreider. Van brie tot Camembert en Boursin, het is er allemaal. Tijd voor een kaasplankje in Frankrijk onder het genot van een wijntje!

12. Parijs, Parijs, Parijs…

12 redenen waarom jij nu moet verhuizen naar Frankrijk

De levende lichtstad, de stad van romantiek. De prachtige Eiffeltoren die je nergens anders vind (nou ja, alleen in Las Vegas dan). De Arc de Triomphe, Sacré-Cœur, de schattige huisjes, lantaarnpaaltjes en de mooie fonteintjes… Alles is er te vinden, do we need to say more?

Overweeg je daadwerkelijk om te verhuizen naar Frankrijk? Kijk dan voor meer handige informatie op onze pagina verhuizen naar Frankrijk!