Verhuizen naar Alkmaar

De kaasmarkt in Alkmaar is één van de meest kenmerkende onderdelen van deze Noord-Hollandse stad. Veel mensen verhuizen naar Alkmaar. Met aansluitingen op de A9 en enkele belangrijke N-wegen heeft Alkmaar een gunstige ligging, waardoor de verstedelijking er steeds meer toeneemt.

Verhuizen naar Alkmaar

Alkmaar staat wel bekend als de kaasstad van Nederland. Tussen april en september staat de kaasmarkt traditioneel nog iedere week in de stad. Momenteel wonen ongeveer 107.822 mensen in Alkmaar. Kortom, Alkmaar is in trek onder verhuizers!

Verhuizen naar Alkmaar

Verhuizen naar AlkmaarDe laatste jaren is de bevolking van de kaasstad snel toegenomen. In historisch opzicht heeft de stad altijd al een indrukwekkend palmares gehad. De Sint-Laurenskerk (Grote kerk) pronkt al sinds de vijftiende eeuw aan de Alkmaarse Langestraat. Andere mooie kerkelijke gebouwen zijn de Sint-Dominicuskerk en de Sint-Laurentiuskerk. In totaal zijn er liefst 13 kerken. Mensen die verhuizen naar Alkmaar komen daarnaast terecht in een stad met tien prachtige molens. Vooral De Geestmolen (uit 1565) is een indrukwekkende molen die nu te vinden is in een nieuwbouwwijk genaamd De Hoef.

Alkmaar groeit en dus zijn er ook veel nieuwbouwprojecten die de stad in het zonnetje zetten. Neem bijvoorbeeld De Zuiderkade. Hier vind je een recente nieuwbouwwijk met 18 luxe woningen en villa’s. Hier zijn de huizenprijzen ook vrij hoog. Ruim drie ton kost het om een huis in deze buurt te kopen met een woonoppervlak van gemiddeld 135 m². Dit is iets boven de gemiddelde vraagprijs voor een huis in Alkmaar (ca. €286.000). Alleen al in 2016 zag je zes grote nieuwbouwprojecten die een uitstekende aanvulling waren op de stad die omringd is door mooie polders en bossen. Een overzicht:

  • De Spieghelbuurt: 140 gloednieuwe woningen waar kleine gezinnen uitstekend kunnen intrekken.
  • De Schelphoek: een historische en mooie locatie waar je al vanaf €100.000 een huis kunt kopen.
  • De Polderhof: 48 appartementen (zowel voor verhuur als voor verkoop) met minimaal 83 m² woonoppervlak.
  • Nollen Oost: unieke Alkmaarse woningen (vrijstaand en 2 onder 1 kap) die waar zijn voor hun geld.
  • De Hoef XL: Gezinswoningen in een prachtige omgeving met prijzen rond de twee à drie ton.
Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Wonen in Alkmaar

Je verhuizing naar Alkmaar wordt tot op de puntjes geregeld. Maar het is erg fijn wonen. Het aanbod in sport, cultuur en kunst is aan het toenemen, maar in de omgeving kom je ook veel moois tegen. Zo is wandelroute landgoed Nijenburg een prachtig gebied om zondagmiddag met het gezin langs te wandelen. Het cultuurpark De Hout opent in de zomerse maanden spreekwoordelijk haar deuren voor gezellige optredens en festivals die het leven in Alkmaar erg prettig maken.

De stad Alkmaar is voorzien van een mooie historische binnenstad. Naast de dertien oude kerken maakt ook de Alkmaarse kaasmarkt deel uit van de historie van de Noord-Hollandse stad. Ruim vier eeuwen lang komen mensen van heinde en verre om kaasdragers van het Kaasdragersgilde in het geel, blauw, groen en rood te zien lopen. Tussen 10 en half 1 is de markt ongeveer geopend en ’s middags kunnen de ruim 100.000 toegestroomde mensen de rest van de stad nog eens bezichtigen.

Je verhuizing naar Alkmaar staat garant voor een verhuizing naar het centrum van de provincie Noord-Holland. Alkmaar ligt op ruim een half uurtje rijden van hoofdstad Amsterdam (zowel met de auto als trein). De OV-verbindingen naar Haarlem en Amsterdam zijn vanuit Alkmaar uitstekend geregeld.

Werken in Alkmaar

Bij Alkmaar denk je wellicht niet meteen aan een stad waar een bruisend zakenleven de boventoon voert. Vergis je echter niet! Volgens het CBS staat Alkmaar in de top vijf populairste steden als het aankomt op divers winkelen in Nederland. Al enkele jaren zijn winkels op zondag geopend, terwijl de donderdag als koopavond geldt. In de binnenstad is dus zeker werk te vinden. En dat heeft ook te maken met de toeristen. Markten op bijvoorbeeld woensdag (Nijenburgplein) en zaterdag (Kerkplein) zorgen voor maar aantrekkingskracht van de stad. Online kun je bovendien zoeken naar diverse vacatures, want in de omgeving van Alkmaar zijn duizenden openstaande banen volgens de vacaturewebsites.

Ga jij verhuizen naar Alkmaar? Via onderstaande button kun jij geld besparen op het vergelijken van verhuisbedrijven in de regio. Klik en ontvang 5 gratis verhuisoffertes!