Verhuizen naar Bussum

Bussum is van oorsprong een forensenplaats. Het aantal inwoners is in de afgelopen jaren afgenomen. Verhuizen naar Bussum was rond de jaren 60 heel populair en bereikte in 1966 zijn piek toen er meer dan 42.000 inwoners woonden. Momenteel is dat aantal afgenomen naar bijna 33.000 inwoners. De voormalige gemeente was daarmee de dichtstbevolkte gemeente van het Gooi en had na Hilversum en Huizen de meeste inwoners van het gebied. In vergelijking tot de kleine, rijke dorpen in de omgeving (zoals Blaricum, Laren en Naarden) is het gemiddelde inkomen lager. Wanneer het echter vergeleken wordt met de grotere steden in de buurt of met het landelijke gemiddelde is het inkomensniveau van Bussum bovengemiddeld.

Verhuizen naar Bussum

Verhuizen naar Bussum

Sinds 1 januari 2016 is Bussum onderdeel geworden van de nieuwe gemeente Gooise Meren. Samen met Naarden en Muiden vormt het nu een sterk onderdeel van het Gooi. De nieuwe, beoogde wijkindeling van de vroegere gemeente is gemaakt door de provinciale overheid. Het grondgebied kan onderverdeeld worden in zes bestemmingsplannen.

  1. Villagebied Het Spiegel (met onder andere het Prins-Hendrikpark)
  2. Villagebied Brediuskwartier
  3. Centrum (Inclusief de Landstraat-Noord)
  4. Het Oude dorp
  5. Zuid-West
  6. De Engh (Dit is eigenlijk Bussum-Zuid met de Dennen, het Nijverheidskwartier en de Heilig-Hartwijk).

Voor de mensen die verhuizen naar Bussum biedt dit dus meer duidelijkheid over de onderdelen van het dorp. De plaats is dus onderverdeeld in zowel villawijken als rijtjeshuizen en ook flats. Dit betekend ook dat er een goede diversiteit is in de nieuwe gemeente.

Over Bussum

Verhuizen naar Bussum

Bussum heeft een rijke geschiedenis. Oorspronkelijk was het een vestigingsstad voor kunstenaars, schrijvers, uitgevers en intellectuelen. Dit erfgoed blijf zichtbaar in de stad, hoewel veel van de oude kunstenaars niet meer zichtbaar zijn. Wel heeft de oude garde er voor gezorgd dat er op dit moment veel hooggeschoolde, welvarende mensen wonen in het plaatsje. Zo wonen er bijvoorbeeld  een aantal intellectuelen uit Amsterdam die het RIOD opgericht hebben.

De vernieuwingen die de nieuwe gemeente (Gooise Meren) door voert, zijn toekomstmuziek. Er wordt al jaren aan Bussum gebouwd. Veel van de oude, prachtige gebouwen uit de 19e eeuw zijn vervangen door moderne, rechtlijnige vestigingen. Het hele centrum is vernieuwd en er is een modern winkelcentrum in geplaatst. Dit zorgt er wel voor dat de ouderwetse charme van de plaats langzaam op de achtergrond verdwijnt.

Ondanks de vele veranderingen zijn er nog steeds veel bezienswaardigheden in Bussum. Onder andere biedt het een prachtige katholieke kerk (Sint Vituskerk) en een neogotische basiliek. Een van de villawijken is de wijk Het Spiegel. Hier zijn prachtige, vrijwel niet aangetaste villa’s te vinden uit de periode 1875-1940. Tot kort voor de tweede wereldoorlog dus. Om er voor te zorgen dat de villa’s hun pracht en schoonheid niet verliezen, is er een vereniging die speciaal toezicht houdt op deze huizen. Ze zijn onlangs weer gerestaureerd en is er veel achterstallig onderhoud ingehaald.

Verhuisbedrijven in Bussum

Verhuizen naar Bussum biedt dus veel mogelijkheden. Het is een forensendorp waar veel te beleven valt. Door de rijke geschiedenis en inwoners zijn er veel kansen en is het een prettige plek om te wonen. Ook de ligging in het Gooi zorgt voor een grote meerwaarde. Denk je er ook aan om te verhuizen naar Bussum? Klik op de button en vul gratis het formulier in. Ontvang tot wel 5 gratis offertes van gecertificeerde verhuisbedrijven in Bussum.

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan