Verhuizen naar Katwijk

Verhuizen naar Katwijk is populair. Dit komt voornamelijk door de goede ligging van de grootste gemeente in de bollenstreek. Omdat het een bekende badplaats is voor de oververhitte Nederlander, kiezen veel mensen er voor om er te gaan wonen. In totaal wonen er in de gemeente Katwijk nu 64.000 mensen (2016), verdeeld over 5 gebieden.

Verhuizen naar Katwijk

Verhuizen naar KatwijkKatwijk is een goede uitvalsbasis voor de omgeving. Door de fijne ligging kunnen de bewoners zowel genieten van het stadje zelf, de aangrenzende zee als de korte verbinding naar een van de mooiste steden van Nederland: Leiden. De overgrote groep van de inwoners is in de arbeidsleeftijd. Er heeft geen vergrijzing plaatsgevonden binnen Katwijk. Mede door de gunstige ligging blijft de stad ook groeien in het aantal inwoners.

Wanneer je op zoek bent naar de mooiste natuur, de leukste evenementen of naar een leuk dagje shoppen aan het strand, zit je in Katwijk goed. Het grootste winkelcentrum dat direct aan zee gelegen is, is te vinden in Katwijk. Katwijk wordt ook jaarlijks aangedaan door veel toeristen om te wandelen, fietsen, de stadskernen te bezoeken of voor watersportactiviteiten. De inwoners grossieren in het genieten van het leven.

De gemiddelde leeftijd van het stadje wordt omhoog geholpen door de gepensioneerden die in de frisse lucht hun oude dag door willen brengen. Ook zijn er heel veel Nederlanders die er voor kiezen om een tweede huis te kopen in Katwijk, om hier in de zomermaanden heen te gaan. Verhuizen naar Katwijk is dus niet alleen voor het werk of de recreatie, maar ook omdat het tal van extra mogelijkheden biedt.

Verhuizen naar Katwijk

Leven in Katwijk

Verhuizen naar Katwijk is dus erg populair. Maar hoe is het eigenlijk om er te wonen? Wat zijn de aantrekkelijke punten van de stad? Katwijk staat bekend om zijn populaire kunstenaarskolonie en visserijverleden. Dit is terug te zien in het straatbeeld van de stad. De stad combineert een gemoedelijke en authentieke uitstraling. Deze sfeer is ook te proeven tijdens de vele evenementen die worden gehouden in de stad. Volksfeesten, sportevenementen en muziekfestivals hebben allemaal een plekje in Katwijk. Daarnaast zijn er ook traditionele activiteiten te beleven gedurende het hele jaar. Denk hierbij aan Visserijdagen en bijvoorbeeld de Flower Parade.

Cultuur genoeg! De stad heeft een eigen museum, mooie oude gebouwen zoals de Dorpskerk en biedt huis aan de enige Soefi-Tempel van de wereld (Universal Murad Hassil). Deze, en vele andere culturele uitingen, worden jaarlijks bezocht door veel toeristen. Er is dus altijd een diversiteit in de stad met vele culturen en talen die allemaal samenkomen in het karakteristieke centrum.

De stad kent ook een rijke graffiticultuur. Via een initiatief dat Ga Legaal is genoemd zijn er tal van artiesten die op de daarvoor bestemde plekken de mooiste kunstwerken maken. Dit gebeurt allemaal met toestemming van de gemeente. Hierdoor zijn er befaamde plekken ontstaan, zoals de Wall of Fame.

Vervoer in- en rondom de stad gebeurt voornamelijk via de A44. Deze snelweg grenst aan Katwijk en scheidt zich af in de N206, die dwars door de gemeente loopt. Katwijk heeft geen treinverbinding, maar kan wel rekenen op een busdienst. Dit is de enige vorm van openbaar vervoer die nog naar de stad leidt.

De huizenmarkt in Katwijk is sinds de crisis weer terug aan het krabbelen. In 2015 was er een stijging in de prijzen te zien, waarbij de verwachting is dat deze door zal zetten. Dit is dus het uitgelezen moment om ook een huis aan te schaffen in Katwijk!

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan