Verhuizen naar Maarssen

Maarssen, een bekend dorp in de provincie Utrecht, is rijk aan grachten, musea en andere bezienswaardigheden. Mensen verhuizen naar Maarssen voor de uitstekende verbinding met Utrecht en dus ook Amsterdam. Iets minder dan 13.000 Maarssenaars wonen nu in het pittoreske dorp, dat bekend staat om haar grachten en een hoge cultuurhistorische waardering. Verhuizen naar Maarssen? Velen zijn je voorgegaan.

Verhuizen naar Maarssen

De stad Utrecht, de vierde grootste stad in het land, is voor een Maarssenaar praktisch om de hoek. Openbaar vervoer is dan ook uitstekend geregeld. Voor een dagje shoppen in Utrecht kun je buslijnen 37, 38 en 39 nemen. Nog sneller is de treinaansluiting via Maarssenbroek, dat aan de andere kant van het Amsterdam-Rijnkanaal ligt. Sprinters komen iedere 10 minuten langs. Voor school of werk kom je dus in zeer korte tijd in Utrecht.

Verhuizen naar Maarssen

Maarssen is een dorp met veel inwoners die al wat meer op leeftijd zijn. Waar studenten uit Utrecht doorgaans kiezen voor een verblijf in de grote stad, kiezen werkenden in meer gevallen voor een verblijf in omliggende dorpen. De grootste bevolkingsgroep (30 procent) is tussen de 45 en 65 jaar oud. Liefst 23 procent van alle Maarssenaars heeft de pensioenleeftijd reeds bereikt. Een hoog percentage in vergelijking met Utrecht (10 procent).

Culturele fijnproevers in Maarssen vind je het Vechtstreekmuseum. Dit streekmuseum bestaat sinds 1994 en gaat terug tot perioden van ruim duizend jaar geleden, de periode van de ontginning. Ook de watersport in Maarssen is behoorlijk in de lift. Rivier De Vecht loopt door de provincie en biedt recreanten in de zomer de mogelijkheid om zich te vermaken met diverse wateractiviteiten. Je ziet gezinnen met een bootje varen over het water. Maar wees ook niet verrast als jongeren ’s zomers gezellig langs de waterkant zitten.

Wonen in Maarssen

Verhuizen naar MaarssenWist je overigens dat het dorp Maarssen in de tijd van de Romeinen slechts enkele kilometers verwijderd was van een Romeins fort? In oude documenten zie je het dorp dan ook terug in vermeldingen uit de negende eeuw. Destijds ging het dorp door het leven als Marsna. Van alle Romeinse invloeden van vroeger zijn momenteel niet veel vondsten meer te herkennen. Een deel van het dorp is sinds 1966 een van rijkswege beschermd dorpsgezicht. Dit gebied is ruim 78 hectare groot en bevat de drie authentieke grachten.

De Herengracht, Langegracht en Schippersgracht zijn de namen van deze grachten. Ze zijn zeker het bezichtigen waard als je wilt verhuizen naar Maarssen. Een bezoek aan de Schippersgracht, bijvoorbeeld, voorziet je van allerlei monumentale panden. De eeuwenoude woningen en gebouwen creëren een gevoel dat je mee terug neemt naar de middeleeuwen. Zo dateert een tufstenen toren van de Nederlands-hervormde kerk in Maarssen nog uit de middeleeuwen.

Huizenprijzen Maarssen

Maarssen is niet de goedkoopste gemeente in het land. De gemiddelde huisprijs van koopwoningen is de afgelopen jaren sterk toegenomen. De ligging van het dorp is ideaal voor mensen met een baan in Utrecht. Zij verhuizen naar Maarssen om gemakkelijk met het openbaar vervoer naar Utrecht te reizen. In de spits zitten treinen gevuld met studenten en zakenlui die hun dag net beginnen of eindigen.

Al van plan om naar Maarssen te verhuizen? Vraag gratis en vrijblijvend tot wel 5 offertes aan!

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan