Verhuizen naar Zeist

Zeist ligt in de provincie Utrecht, in het hart van Nederland. Op het moment wonen er 62.000 in Zeist en heeft het een wat hogere gemiddelde leeftijd dan de meeste steden. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is Zeist een dorp en geen stad, ondanks het feit dat het al erg lang bestaat. De gemeente Zeist omvat meerdere dorpen, waaronder: Den Dolder, Bosch en Duin, Austerlitz en Huis ter Heide. In deze gemeente zijn vele monumenten en bezienswaardigheden wat het een plezant gebied maakt om te wonen. Verhuizen naar Zeist is daarom ook een geweldige optie!

Verhuizen naar Zeist

Verhuizen naar Zeist

Het gemiddelde inkomen in Zeist ligt hoger dan in veel andere dorpen en steden, dus ook de huizenprijzen. De gemiddelde WOZ-waarde was 330.000 euro in 2008. Dit ligt 100.000 euro boven het landelijk gemiddelde. Wat je daarvoor terugkrijgt is een geweldig mooie regio met goede huisvesting. Veel mensen verhuizen naar Zeist om de rust op te zoeken, terwijl ze niet te ver van de economische hubs van ons land willen wonen. Met goede bereikbaarheid richting Utrecht en Amsterdam ligt Zeist ideaal voor de gemiddelde Nederlander. De meesten die naar Zeist verhuizen zijn daarom ook vaak gezinnen of ouderen.

Wonen in Zeist

Na jouw verhuizing naar Zeist kun je meteen van de regio gaan genieten. Slot Zeist is één van de bekendste bezienswaardigheden in de directe omgeving. Verder zijn er ook leuke mountainbike routes, mooie bospaadjes en veel fietsroutes.

Zeist heeft 139 rijksmonumenten en 1500 gemeentelijke monumenten, dit laat zien hoe oud het dorp eigenlijk is. Vanuit Zeist is het kort reizen naar steden zoals Soest of Utrecht, waardoor het gemakkelijk is om een leuk dagje uit te plannen.

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Feiten over Zeist

  • Er werd voor het eerst gesproken over Zeist in 838, het dorp is dus al meer dan 1000 jaar oud.
  • Slot Zeist is gebouwd in 1677, vanaf toen ging Zeist pas groeien.
  • Na de sluiting van station Zeist in 1942, heet het station Driebergen-Zeist. In 1999 werd het proces van de Lockerbie-aanslag in Zeist gehouden, hierdoor was Zeist vaak in het wereldnieuws.

Van plan om te verhuizen naar Zeist? Vraag dan gratis 5 offertes aan van gecertificeerde verhuisbedrijven. Hiermee kan je tot wel 40% besparen op jouw verhuizing!