Ga je internationaal verhuizen?
Vergelijk eenvoudig en snel internationale verhuisbedrijven
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Internationaal verhuizen

Top 12 internationale verhuisbedrijven & Kosten in 2024

Featured image

Ga je internationaal verhuizen? Dan helpt deze lijst van de top 12 beste internationale verhuisbedrijven van Nederland om een professioneel verhuisbedrijf te vinden. De lijst is samengesteld aan de hand van onafhankelijk onderzoek en reviews. Voor een soepele en stressvrije verhuizing naar het buitenland ben je bij deze verhuisbedrijven aan het juiste adres. Lees snel verder!

Beste internationale verhuisbedrijven

Bij een internationale verhuizing is het belangrijk dat je kiest voor een professioneel, deskundig verhuisbedrijf. Je inboedel legt in sommige gevallen duizenden kilometers af en dus wil je zeker weten dat je spullen in goede handen zijn. Ons advies is daarom om de tijd te nemen om een geschikt verhuisbedrijf te vinden en zorgvuldig je keuze te maken. Om dit makkelijker te maken, hebben wij de top 12 internationale verhuisbedrijven voor je op een rijtje gezet.

1. Kuiper de Internationale Verhuizer

Kuiper de Internationale Verhuizer is in 1921 opgericht en heeft dus meer dan 100 jaar ervaring in verhuizen. Wat begon als een lokaal verhuisbedrijf, is nu uitgegroeid tot groot internationaal verhuisbedrijf met 10 eigen vestigingen. Hun motto? ‘U pakt uw koffertje… Wij de rest!’. Kuiper is onderdeel van het Europese FEDEMAC netwerk én het internationale IAM netwerk.

Diensten

Kuiper heeft als enige Nederlandse verhuizer een netwerk van eigen vestigingen in Frankrijk, Spanje, Portugal en in Zwitserland. Zo verzekeren zij je van een verhuizing binnen Europa middels hun eigen wagens en eigen medewerkers ter plaatse. Overige diensten:

 • Internationaal verhuizen buiten Europa
 • Bedrijfsverhuizingen

Reviews voor Kuiper de Internationale Verhuizer 🌐

2. Van ’t Net verhuizingen BV

Van ’t Net Verhuizingen voert verhuizingen uit voor zowel particulieren als bedrijven en ook zij hebben hierin meer dan 100 jaar ervaring. Van ’t Net is aangesloten bij Erkende Verhuizers en mag het kwaliteitskeurmerk FAIMPLUS voeren.

Diensten

 • Internationaal verhuizen
 • Handyman
 • Kringloopservice
 • Zakelijke verhuizingen

Reviews

3. Smilda & Zn. Verhuizingen

Smilda & Zn Verhuizingen realiseert zowel project- als particuliere internationale verhuizingen. Dit Groningse bedrijf bestaat al meer dan 80 jaar en is lid van Erkende Verhuizers. Waar ze zich naar eigen zeggen mee onderscheiden, is het tijdig plannen van de verhuizingen.

Diensten

Smilda & Zn Verhuizingen verzorgt internationale verhuizingen binnen en buiten Europa, met een specialisme in Scandinavië.

Reviews

💬 Sirelos’ TIP: Door een offerte aan te vragen via Sirelo, kun je tevens het verhuisbedrijf met 4 andere internationale verhuisbedrijven vergelijken. Zo weet je zeker dat je een weloverwogen keuze kunt maken.

4. Verhuisbedrijf Draagkracht

Verhuisbedrijf Draagkracht is een echt familiebedrijf dat sinds 1998 alle zorgen op het gebied van verhuizen uit handen neemt. Hoe dit verhuisbedrijf zich onderscheit? ”Door een glimlach en een vleugje humor”. Met lidmaatschappen bij onder meer Fedemac en Erkende Verhuizers ben je bij hen verzekerd van een professionele verhuizing.

Diensten

 • Internationaal verhuizen
 • Zakelijk verhuizen

Reviews

5. UniMove

UniMove is opgericht in 2007 en heeft sindsdien, naar eigen zeggen, al 130 landen mogen bedienen. Het streven is altijd een perfect georganiseerde verhuizing, of dit nu nationaal of internationaal is. Verder is UniMove aangesloten bij Erkende Verhuizers, Fedemac en IAM. Door deze kwaliteitskeurmerken weet je vrijwel zeker dat je inboedel in goede handen is en dat deze tijdens de verhuizing goed verzekerd is.

Diensten van dit internationale verhuisbedrijf

 • Internationaal verhuizen binnen en buiten Europa
 • Corporate verhuizingen

Reviews voor UniMove

6. Halo Removals Logistics

Halo Removal Logistics verzorgt wereldwijd verhuizingen, meubeltransporten en het vervoer van projectlading. Hun slogan is niet voor niets ‘Uw wereldverhuizer’. Deze internationale verhuizer verzorgt flexibele maatoplossingen, van ‘doe het zelf’ tot ‘ full service’ verhuizingen. Zo is er altijd een manier van verhuizen die bij jouw wensen en budget past.

Diensten

 • Internationaal verhuizen
 • Commercieel transport

Reviews

Zeker weten dat je niet te veel betaalt voor je verhuizing?

Vergelijk minimaal drie verhuisbedrijven met elkaar om te voorkomen dat je te veel betaalt. Door te vergelijken, weet je zeker dat je een internationaal verhuisbedrijf vindt dat écht bij jouw verhuizing past. Ontvang vrijblijvend verhuisoffertes door dit formulier in te vullen – het kost je slechts een minuut! 👇🏻

Eenvoudig en snel tot wel 5 verhuisbedrijven vergelijken?
Klik op de grootte van je verhuizing en ontvang gratis verhuisoffertes

💬 Sirelos’ TIP: Ben je aan het oriënteren en nog niet toe aan het aanvragen van verhuisoffertes? Sla deze pagina dan op voor later.

7. De Jong Verhuizingen

De Jong Verhuizingen is sinds 1916 een vertrouwd familiebedrijf. Jaarlijks verhuizen zij meer dan duizend particulieren en tachtig bedrijven door heel Nederland en Europa. Uitgangspunten van dit verhuisbedrijf zijn kwaliteit en efficiëntie tegen een concurrerend tarief.

Diensten

 • Internationaal verhuizen
 • Seniorenverhuizing
 • Bedrijfsverhuizingen

Reviews

8. Mondial Verhuisbedrijf Henneken

Mondial Verhuisbedrijf Henneken is gespecialiseerd in verhuizingen van en naar Engeland, Ierland, Wales en Schotland. Het bedrijf is dus niet wereldwijd actief, maar is wel met stipt het best beoordeelde verhuisbedrijf voor deze bestemmingen. Verhuisbedrijf Henneken is gevestigd in Zoetermeer en is opgericht in 1870. Het bedrijf is ISO en OHSAS gecertificeerd en is daarnaast lid van Erkende Verhuizers.

Diensten

Reviews op het internet

💬 Sirelos’ TIP: Bijna ieder internationaal verhuisbedrijf berekent de kosten o.a. aan de hand van het volume van de inboedel. Dit volume kun je zelf makkelijk en snel hier berekenen.

9. Van der Ent Group

Van der Ent Group is één van de grootste internationale verhuisbedrijven van Nederland. Dit verhuisbedrijf is een familiebedrijf dat al sinds 1922 actief is in transport, verhuizingen en logistiek. Ze zijn aangesloten bij Fedemac, IAM, Erkende Verhuizers en het Harmony Relocation Network. Dat laatste is een wereldwijd netwerk van samenwerkende verhuisbedrijven die zich blijven ontwikkelen op gebied van technologie, kwaliteit en duurzaamheid.

Diensten

De Van der Ent Group biedt verschillende soorten diensten wanneer het gaat om internationaal verhuizen.

Reviews voor dit verhuisbedrijf

10. De Haan Verhuizingen

De Haan Verhuizingen is een Alblasserdams familiebedrijf dat sinds 1777 door 9 generaties is opgebouwd. Het verhuisbedrijf heeft een groot netwerk en kan daardoor verhuizingen realiseren naar vrijwel ieder land. Ook heeft het bedrijf het FAIM keurmerk 3.1 gekregen van FIDI. Dit is de hoogste kwaliteitsnorm binnen de internationale verhuisbranche.

Diensten

Naast internationale verhuizingen binnen en buiten Europa, biedt De Haan ook de volgende diensten aan:

Reviews voor De Haan

💬 Sirelos’ TIP: Het aanvragen van meerdere verhuisoffertes kan ervoor zorgen dat je honderden euro’s bespaart op je verhuizing. Daarnaast weet je door te vergelijken ook zeker dat je een internationaal verhuisbedrijf vindt dat naadloos aansluit op jouw wensen. Vergelijken is dus altijd een goed idee.

11. Van Rooijen International Movers

Van Rooijen International Movers is een familiebedrijf met meer dan veertig jaar ervaring in internationaal verhuizen. Wekelijks verzorgen zij transporten van en naar Scandinavië, met Zweden als specialisme. Voor een verhuizing naar Zweden ben je bij dit internationale verhuisbedrijf dus aan het juiste adres.

Diensten

 • Internationaal verhuizen, met focus op Scandinavië
 • Groupage transport
 • Auto transport

Reviews

12. Atlas International Movers

Atlas International Movers voert dagelijks internationale verhuizingen uit en heeft veel partners in het buitenland. Atlas staat er bekend om je verhuizing op een persoonlijke manier te begeleiden. Deze internationale verhuizer is aangesloten bij Erkende Verhuizers, IAM, FIDI en Fedemac.

Internationaal verhuizen, wereldwijd

Atlas International Movers verzorgt verhuizingen naar bestemmingen wereldwijd. Dankzij hun ervaring en wereldwijde netwerk van partners zijn ze in staat om vrijwel ieder soort internationale verhuizing te organiseren.

Reviews op het internet

Ben je benieuwd wat jouw internationale verhuizing zou kosten bij Atlas International Movers of één van de andere bovenstaande bedrijven? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Top 12 internationale verhuisbedrijven: de criteria

De bovenstaande lijst van internationale verhuizers is samengesteld aan de hand van onafhankelijk onderzoek. In dit onderzoek wordt meegenomen;

 • Reviews op het internet: het aantal reviews, de actualiteit en de score;
 • De vindbaarheid van het verhuisbedrijf in Google;
 • De omvang van het verhuisbedrijf. Hoeveel verhuizingen voert het jaarlijks uit?;
 • Diensten die het bedrijf aanbiedt en het aantal landen waar naartoe wordt verhuisd;
 • Lidmaatschappen bij brancheorganisaties;
 • Het bezit van kwaliteitscertificaten en vergunningen.

Internationaal verhuizen

Internationaal verhuizen zonder zorgen

Streef je naar een internationale verhuizing waarbij je zo min mogelijk zorgen ervaart? Dan is het raadzaam om je verhuizing uit te besteden aan een internationaal verhuisbedrijf. Twijfel je om de verhuizing zelf uit te voeren, bijvoorbeeld omdat je naar België of Duitsland verhuist? Hou er dan rekening mee dat internationaal verhuizen met een verhuisbedrijf de nodige voordelen oplevert. Internationaal verhuizen is namelijk niet alleen het vervoeren van je inboedel van A naar B, het is nog zoveel meer! We sommen enkele voordelen voor je op.

1. Het internationale verhuisbedrijf regelt het papierwerk

Heb je al stilgestaan bij de douaneformaliteiten die geregeld moeten worden? Het verhuisbedrijf kan dit volledig voor je uit handen nemen. Zij regelen het inklarings- en uitklaringsproces voor je.

Een internationale verhuizing is ingewikkeld genoeg, nietwaar? Wel zo prettig wanneer het verhuisbedrijf dit papierwerk voor je regelt.

2. Het verhuisbedrijf weet precies wat je wel en niet mag invoeren

Afhankelijk van de bestemming kan het zijn dat je niet al je spullen zomaar mag invoeren. Wanneer je kiest voor een ervaren verhuisbedrijf, dan weten zij precies wat je wel en niet mag invoeren. Zo voorkom je dat je voor vervelende verrassingen komt te staan wanneer je inboedel de grens passeert.

3. De verhuizers kennen de bestemming

De meeste internationale verhuisbedrijven zijn gespecialiseerd in specifieke bestemmingen. Dit betekent dat ze dag in, dag uit deze routes rijden. Ze weten of er een parkeervergunning nodig is en ze weten op welk tijdstip ze het beste kunnen beginnen met lossen. Tevens weet het verhuisbedrijf hoe ze zich moeten voorbereiden op alle soorten weersomstandigheden. Hun expertise zorgt er simpelweg voor dat ze jouw inboedel snel en veilig op de gewenste bestemming kunnen krijgen.

4. Je inboedel is goed verzekerd

Gebeurt er onderweg iets? Dan is je inboedel via het verhuisbedrijf verzekerd (mits je hiervoor gekozen hebt). Wanneer je zelf de internationale verhuizing verzorgt, dan is het regelen van een verzekering net iets lastiger. Verhuizen met een internationaal verhuisbedrijf betekent dus een stuk meer zekerheid! Ze zijn niet alleen beter in het vak, ze zijn ook goed verzekerd wanneer er toch iets misgaat.

Tot slot: internationaal verhuizen is echt makkelijker gezegd dan gedaan. Er komt ongelofelijk veel bij kijken, dus je verhuizing uitbesteden is zo’n gek idee nog niet! 😉

Een internationaal verhuisbedrijf gevonden? ✔️

Wanneer er een internationale verhuizing op de planning staat, dan komt hier meer bij kijken dan alleen het vinden van een geschikt internationaal verhuisbedrijf. Dat weten wij als geen ander! Daarom helpen je graag op weg. Lees hieronder wat jouw internationale verhuizing zal gaan kosten.

internationaal verhuizen met een internationaal verhuisbedrijf

Kosten internationaal verhuizen

De gemiddelde kosten van een internationale verhuizing zijn €5.200 – €5.750. Dit is natuurlijk slechts een gemiddelde, want de kosten van internationaal verhuizen zijn sterk afhankelijk van de bestemming. Verhuis je naar België? Dan kost dit logischerwijs minder dan wanneer je naar Amerika verhuist.

Verhuizen naar België is al mogelijk vanaf €950, terwijl verhuizen naar Amerika al snel €6.600 kost. Dit heeft niet alleen te maken met de afstand, maar onder meer ook met de complexiteit van de verhuizing. Voor het verschepen van een container naar Amerika heeft het verhuisbedrijf veel meer papierwerk dan voor het vervoeren van je inboedel naar België. De combinatie van afstand, complexiteit, het type transport en het volume van de inboedel vormen samen de basis van de prijsopgave voor jouw verhuizing.

Benieuwd naar meer factoren die de prijs kunnen beïnvloeden?

 • De afstand en bijbehorende complexiteit. Hoe verder je bestemming van Nederland af ligt, hoe groter de kans is dat de verhuizing complex in elkaar zit. Dit zorgt er dus voor dat een dergelijke verhuizing meer kost dan een verhuizing binnen Europa.
 • Het volume van de inboedel. Verhuis je een volledige container of slechts een aantal meubelstukken? Dit is voor een internationaal verhuisbedrijf een belangrijke factor bij het maken van een verhuisofferte. Wanneer je slechts een kleine inboedel verhuist, dan is groupage transport mogelijk een optie. Dit is doorgaans goedkoper dan het verhuizen van een volledige containerlading.

 • Vorm van transport. Een verscheping per vrachtschip kost aanzienlijk minder dan een luchtvracht. Het type transport dat je kiest is dus een belangrijke factor voor de kosten.

Benieuwd naar alle factoren? Lees dan hier verder.

Offertes voor internationaal verhuizen

Wil je zeker weten dat je niet te veel betaalt voor je verhuizing naar het buitenland? Dat snappen we! Ontvang vrijblijvend 5 verhuisoffertes van professionele internationale verhuizers en kom op deze manier in contact met geschikte verhuisbedrijven. Zo ontdek je wat je verhuizing zal gaan kosten en welke verhuisbedrijven gespecialiseerd zijn in jouw bestemming.

Met onderstaande knop ontvang je gratis, makkelijk en snel tot wel 5 verhuisoffertes van professionele internationale verhuisbedrijven. Invullen kost je slechts 2 minuten!

Hoe wij je verder kunnen helpen

We hopen dat dit artikel jou de handvaten heeft gegeven om je internationale verhuizing op een soepele manier voor te bereiden. Heb je vragen of ben je nog op zoek naar een geschikt internationaal verhuisbedrijf? Dan biedt Sirelo de uitkomst. Op ons platform vind je alle internationale verhuizers van Nederland, dus er is er altijd één die bij jouw verhuizing past. Daarnaast staat ons platform bomvol tips en inspiratie, dus je bent voorlopig nog niet uitgelezen. Begin bij de veelgestelde vragen hieronder of lees de artikelen die wij voor je hebben geselecteerd!

Veelgestelde vragen

Wat kost een internationale verhuizing?

Hoe verhuis ik goedkoop met een internationale verhuizer?

Hoe kies ik het juiste verhuisbedrijf?

Kan ik zomaar naar het buitenland verhuizen?

Naar welk land kan ik het beste verhuizen?